Terk etmek sanki daha hayırlı gibi?

Merhaba arkadaşlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile çok fazla sorun yaşadım ama genelde eşime anlattım onlara yansitmadim aşırı ogulcular çok samimiler sürekli içli dışlı olalım istiyorlar bende öyle bir insan değilim en son eşimle büyük bir kavga ettik ve beni ailesiyle konuşmaya götürdü uzun uzun konuştuk herkes incilerini döktü ortaya. Sonrasinda konuşmadım onlarda aramadı bende hala oğulları ile konuşuyorlar kız kardeşi bana saygisizlik yaptı biz konuşurken sürekli araya girdi savunmaya geçti bende kızdım ona ilk defa o da kapı sandalye çarpıp gitti. Orada kimse sesini bile çıkarmadı. Eşim bana uzun zamandir mesafeli ailesini yok saydigimi soyluyor hiçte bir şey yapmadım. Benim konuşmamı benim aramami ozur dilememi falan istiyor saçma sapan bende yapmam dedim böyle devam edeceksek bitsin dedim adliyeye gittik kavga ederken kağıtları doldurdum bak geri dönüşü yok dedim sonra bir şekilde çıktık oradan ben sürekli ağlayıp üzülüyorum eşim ailesine el etek olayım istiyor beni ezdirdigini düşünüyorum bana da hak verdiğini söyledi bana hak veriyorsa böyle yapmamli suratıma bile bakmıyor benim halasindan tutun da kuzenine kadar herkes evliliğe müdahale ediyor ne saçmalık çok daraldim yoruldum cikmazdayim üstelik şu an calismiyorum ailem gelme demez ama gitsem ne yaparım ailem farklı memlekette ama bu duruma katlanmakta istemiyorum boyun eğmek istemiyorum çünkü suçlu değilim terbiyesizligim olsa eşim demeden konuşurum zaten ama o beni saygısızlık ile suçluyor şeytan diyor ver boşanma kağıdını imzala yoluna bak.
Terk etmek sanki daha hayırlı gibi?