Gerçek ve sanallık.. Gerçek, tanımını maddesel olanda bulur ancak maddenin kendisi değil; insanın da maddeyle birlikte içinde olduğu algısal bir evrendir. Sanallık ise bu anlamda gerçek temellere sahip olmamayı gösterir. Ancak teknoloji, yaşamda ağırlığı arttıkça, kendi gerçeklik algısını yaratır ve bu da büyük oranda sanal olandır. Bu yeni gerçektir. Bu evrende yaşanılır, para kazanılır, sohbet edilir, kimlikleriniz burada doğar ve burada ölür. Kaçınılmaz olarak aşkınız da sanal olur. Eski gerçekliğin aşklarından farklı aşklardır çünkü bu dünya sadece imgeseldir. Buradan kara sevdaya tutulmayı beklememek gerekir çünkü sanal ortamlar bir anlamda dış dünyadan kaçış ve duygusal “boşalma” yeridir. Gerçekle yüzleşmek istememek tek neden olmasa da ağırlıktadır. Bu hayal dünyası ile yetinilir ve dışarı çıkılamaz. Evden çıkmaktan korkmak gibi bir ruh halidir bu. Elini tutamadan, gözlerine bakamadan, kokusunu alamadan aşık olursunuz. Bu, aynı yeni insanlar, üretilen gıdalar gibidir. Bol aromalıdır, estetikli, rengarenk paketlidir ve aslından daha güzel görünür ama onun kadar doğal değildir.
Evet KS canlar ilişkiler aslında sanal ya da gerçek diye gruplandırılamaz. Nedenmi? Çünkü bir ilişki başlangıcı için sanal ya da gerçek ortam olmasından daha çok kişilerin ne kadar gerçekçi olduğu daha önemlidir. Tercih edilen karakter her tarafı yalan dolan ve aşşağılık bir karaktersizin tekiyse ister gerçek ortamda tanışılsın isterse sanal ortamda hiç farketmez. Gerçek hayatda tanışıpda her tarafı yalandan ibaret ama herşeyi gerçekmiş gibi lanse edip kadın avına çıkmış çok orspu çocuğu gördük. Tabi aynı durum sanal ortamdada var kadın ya da erkek farketmez tabi daha çok hemcinslerimde görülen vakalardır. özellikle zengin görünümlü hatta evli ama bekar adam süsü verip gencecik kızları tuzağa düşüren * kuruları var. Yani sunu demeye çalışıyorum nerde hangi ortamda olduğu değil neci nasıl biri olduğu önemli ilişki başlangıcı için tercih edilen karakterin ama bu demek değildir ki sanal ortamda tanıdığın kişi iyi adamdır anlamına gelmez fakat şu bir gerçek dürüst insanlar var mesela bir bayan grubu ortamında hoşlandığı bayana kendini açmaya çekinen erkekler var dolayısıyla sanal ortamda biraz daha relax davranıp cesaret bulup hoşlandığı kişiye daha hızlı ya da daha güvende açılıp duygularını açabiliyor tabi bu durum kızlar için de geçerlidir. Mesela aynı mahallede oturupda duygularını yüzyüze ortamda açamayıpda sosyal medya ortamında duygularını ifade eden çok sayıda kişilere rastladik yani
İki tarafın da ciddiyetine bağlı gerçek olması. Eğer ciddi bir aşk hikayesi varsa, sanal olarak yaşanması bir şey fark etmiyor, ilişkiye emek harcanması gerçek aşkı doğurabiliyor.
Arada bir sevgi bağı varsa, oluşmuşsa tabiki de gerçektir. Ancak hayatını yalan dolan şeklinde anlatan bir insanla zaten reel ilişki de yalandır. Önemli olan güvenilir bir insanla olmak. Bu ya reel olmuş ha sanal farkı yok. İçten olmak önemli, samimiyet ve dürüstlük önemli. Ancak elbette imkan varsa en kısa sürede reele de taşınmalı ilişki. İnsan sevdiğinin gözlerine canlı canlı bakmak ister, dokunmak ister, kokusunu bilmek ister mesela. Herşeyiyle onu hissetmek istersin. Sanalda kalan aşk, biraz yarım ve eksik gibidir gözümde.
Gerçeğe dönüşmesi için reel şart. Uzaktan bir şey olmaz ki. Ancak sonu hüsran ile biter. Bunun için reel önemli, birbirini tanıma açısından da. Birbirlerine uzak diye milyon tane yalan söyleyen kişiler var ya. Valla reel yok ise, o ilişki de ben de olmam. O zaman bu işten bir sey anlamayız ki. İnsan sevdiğine dokunmak, yanında olmak ister. Dokunmak dedi isem, elinden tutmak gibi. İnsan ancak o zaman güvenebilir, bir şey olacak ise reelde olmalı.
Gerçekleşme olasılığı var fakat biraz tecrübesiz ve toysan. Ve tabi ki sadece yazışmakla kalmıyorsa. Sadece yazışmadan ibaret bi iletişimin adı aşk değildir kesinlikle. Bi araya gelmemişsen bile telefonda görüşüyorsan mümkün diye düşünüyorum.
Sanaldan 1 kişiyle sevgili oldum kesinlikle tavsiye etmem. 1.3 sene sürdü aileside beni biliyordu ama hayatında yaşadığı zorluklar ya da kurduğumuz hayaller gerçekleştirmeye çalıştık aynı üniversiteyi yazdık onun son anda evine haciz geldi okuyamadı vs üniversiteye gidemedi beni de üzmemek için ayrıldı ben gittim onu halâ seviyorum ama hiç sağlklı değil psikolojinizi bozarsınz sanaldan arkadaş bile edinmeyin bunu okuyanlar ders niteliğinde algılasın lütfen
Edebiyat kelimeler yazıldıkça daha net oluyor ve yanında gönderilen şiirler ve müzik parçaları aşkı çabuk tutuşturuyor ve bir anda yüreklerde yangın başlıyor.. O nedenle sanal sohbetler aşk babından olunca çok etkili oluyor.
Gerçek hayata taşınana kadar değildir. Evcilik oyunudur sadece. Uzaktan uzağa aşk mı yaşanırmış be! Yanında olmadan, dokunmadan yaşanılan aşk aşk değildir.