Cok can sıkıcı bir durum, yuzde 90 cinsel yolla bulasir ve bulasici bir hastaliktir. Kurtulmasida imkansiza yakindir. hpv diye bir virus yol aciyormus. Resmen uzmani gibi oldum ve ben mucizevi bir sekilde kurtuldum Dr bir abimin sayesinde. Umarim arkadasinda kurtulur ama partnerininde tedavi olmasi lazim, ikisinde de varsa zor gorunuyor.
02 Yorumla
Bende 1 yıl önce genital sigil yakalandım nasıl oldu anlayamadım başlarda sonra mücadeleye başladım meşhur dr yazdığı pahalı kremleri kullandım sadece durdurabildim yok olmadı bir çok ler kumaşım doğal olan yine olmadı sonra bir karışım yaptım 2 haftada tamamen tertemiz bitti şimdi çok mutluyum takip ediyorum her hangi bir tekrarlama yok
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim de çok sevdiğim kız arkdaşıma bulaştı bu virüs :( hayatı boyunca o virüsü taşıyacakmış ve partnerine geçirecekmiş.. :( tedavisi yok, sadece belli zaman aralıklarında gidip dr a yaktırıyor.. biraz da maliyetli tabi.. :( oral şekilde bile bulaşan bi virüs.. yani erkek arkdşının ağzında dilinde ve dudaklarında çıkabiliyormuş.. :(
02 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerzaman cınsel yoldan bulaşmaz kullanılan tuvalletlerden klozetlerden de geçebılır.
eger erkek arkadaşında da varsa tedavı olmasını söylemelı..
Kızdan erkegede bulaşabılır...
Bırde bu sıgıllerın psıkolojık tedavı surecı vardır..01 Yorumla- +1 yıl
evet ıkınız aynı anda tedavı olun..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılGenital siğil rahatsızlığını geçtiğimiz ay yaşadım. Ne yazık ki hem stresten dolayı da oluşabilen hem de oluştuğu zaman insanı yoğun bir strese sokan hastalık kendisi. Bu rahatsızlığı fark ettiğimde bir miktar ilerlemişti. Doktora gitmeden önce annemle detaylı şekilde araştırma yaptık internet üzerinden ancak pek sonuca ulaşamadık. Ne yazık ki bu rahatsızlığı yaşayıp da yazan pek kişi yok. Ben de bu rahatsızlığı yaşayan kişilere ışık tutmak amacı ile yazmaya karar verdim.
İnternette bu rahatsızlığın en yaygın sebebi için cinsel ilişki yazıyor ve annemle araştırma yaparken çok utanmış olsam da daha önce bir cinsel ilişki yaşamadığım için başka hangi sebeplerin bu hastalıkta etken olabileceğini düşündüm. İnternette hamam, tuvalet gibi ortamların kullanımı, jilet ve havlu gibi kişisel ürünlerin ortak kullanımının sebep olabileceği yazıyor. Doktor da aynı bilgilendirmeyi yaptı. Hamam gibi ortamlara hiç girmem ancak öğrenci yurdunda kalıyorum ve sıklıkla ortak tuvalet kullanıyorum. Bu gibi yerlerden geçmiş olabileceğini düşündük.
Corona dönemine denk gelen bu rahatsızlığımda devlet hastaneleri çok kalabalık olduğu için bir özel hastaneye gittim ve orada doktor yakma tedavisi uygulayabileceğini söyledi. 5 yıl kadar önce alnımda siğil olmuştu ve bunun için de yakma tedavisi uygulanmıştı ancak hiçbir sonuç almamıştım. Yakma tedavisi alnımı kızartıp kaşındırmıştı ve muhtemelen kötü bir reaksiyon göstermişti. Alnımdaki siğiller için pek çok krem kullanmıştım ancak hiçbiri işe yaramayınca ELMA SİRKESİ kullandım ve kısa sürede alnımdaki siğiller geçmişti. Farklı doktorlardan farklı pek çok ilaç aldım ancak olumlu sonuç vermediler. GENİTAL SİĞİL İÇİN ELMA SİRKESİ KULLANMAYIN!!!
Doktor yakma tedavisi önerdiği zaman fiyat olarak seans başına 1200 TL gibi oldukça uçuk bir fiyat verdi ve bu tedavinin yaklaşık 8 seans süreceğini söyledi. Ne yazık ki 10000 TL gibi bir tedavi ücreti ödeyecek maddi durumum olmadığı için doktora farklı tedavi yöntemleri danıştım. ALDARA isimli genital siğil kremini yazdı. Kremi yalnızca cilt kanseri hastaları ücretsiz şekilde alabiliyor. Bende siğil problemi olduğu için 230 TL ücret ödeyerek kremi aldım. (2020 satış fiyatı 230 TL)
Krem 12 şaseden yani 12 adet küçük boy paketten oluşuyor. Koca bir tüp krem bekliyorsanız yaklaşık yarım parmak boyutunda 12 adet küçük paketle karşılaşacaksınız. Bu kremi sürüp 6-8 saat aralığında bekleyip su ve parfüm içermeyen sabun ile yıkamanız gerekiyor.
Ben 1 kutuyu bitirdim ve bir kutu daha aldım. İkinci kutunun yarısındayken siğil problemim tamamen bitti denilecek kadar azaldı. Şu anda yalnızca bir noktada ufacık bir yerde kaldı. Siğil olan yerlerin hiçbirinde iz bırakmadı ve kızarıklık bile yapmadı. Tamamen iyileşti diyebilirim.
Bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin utanmadan doktora görünmesini tavsiye ediyorum. Genital siğil rahatsızlığı olduğundan kesinlikle emin olan kişilerin doktora danışıp ALDARA krem kullanmasını da öneriyorum. Yakma tedavisi alnımdaki siğiller için sonuç vermediği gibi parama mal olmuştu. Utanmadan tedavi olmak şart. Aksi takdirde erkeklerde de kadınlarda da büyük sonuçlara sebep olabiliyor.
ALDARA çok etkili bir krem olduğu için ciltte tahrişe sebep olabiliyor. Doktorun tavsiye edeceği pişik ya da tahriş kremlerini kullanmanız burada oldukça önemli. Geçme esnasında kaşınma, yanma ve pişik yapabilen bu krem çok iyi şekilde siğillerin tedavi edilmesini sağlıyor. Bende yaklaşık 30 adet siğil vardı (bazıları çok büyüktü). Bu siğilleri çok daha geç fark etmiş olsaydım belki de krem tedavi sağlamayacaktı. Kaşınma, yanma gibi durumlar çok ekstrem seviyeye ulaşmadığı sürece katlanmanız gerekecek, aksi takdirde kremi kullanmayı bırakırsanız hiçbir şekilde tedavi olamayabilirsiniz.
İLAÇ KULLANIMI VE KULLANILAN SÜRE: ALDARA kremi ben iki günde bir kullandım. 1 ay boyunca her iki günde bir sürdüm ve 6 saat beklettim. 1 ayın sonunda yarıdan çoğu tamamen gitmişti. Devam eden kullanımım sonucunda da neredeyse tamamen diyeceğim kadar azalma olmuştu. ALDARA kremi temiz ve kuru cilde sürmeniz gerekiyor. Ayrıca sağlıklı cilde temas etmemesi için doktor bana HAMAZING isimli pişik-yanık kremini önerdi. Bu krem reçeteye yazıldığı zaman hiçbir ücret ödemiyorsunuz.
ALDARA kremi yalnızca siğil olan bölgelerin üzerine sürmeniz gerekiyor. Sağlıklı alana kremin yayılmaması için de pişik kremi gibi bir kremi ALDARA'nın etrafına sürmelisiniz. Aksi takdirde sağlıklı olan ciltte yanma, kızarıklık ve kaşınma yapabiliyor.
EK OLARAK: İnternette gördüğüm kadarıyla birkaç kişi kükürt sabunu ile her gün o bölgeyi yıkayarak da tedavi olduğunu belirtmiş. Ben de şansımı denemek için alıp kullandım ve hiçbir yan etkisini görmedim. Belki iyileşmesinde etkili olmuş olabilir.
Ayrıca İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bir çözüm daha var. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği tekniğe göre de suda çözünen sıvı propolisi günde 1 kez genital siğil olan bölgeye uygulayıp birkaç saat sonra yıkamanız gerekiyor. Ayrıca bu propolisi yarım çay bardağı suya ekleyip her gün 1 kez içmeniz de yarar sağlıyormuş.
Ben propolisi ALDARA kremi sürmediğim günlerde uyguladım. Sürdükten 3-4 saat sonra su ve parfümsüz sabun ile yıkadım. Genellikle kükürt sabununu kullandım. İçerken de yarım çay bardağı suya 13 damla damlattım ve her gün kahvaltıdan sonra takviye olarak tükettim. İnternette "genital siğil İbrahim Saraçoğlu" şeklinde aratırsanız videolarını bulabilirsiniz.
Umarım yararı olur, çekinmeden doktora gitmenizde fayda var. Şimdiden geçmiş olsun.37 Yorumla- +1 yıl
merhaba ben de annemle araştırdım ve oldukça endişelendik. ailemdeki herkes biliyor şu an ve utanıyorum. bir şey sormak istedim, vajina içinde de siğil mevcut muydu? çünkü benim vajina içerisinde. sabah doktora randevum var bakalım ne diyecek. bir taraftan da devam ediyorum araştırmaya. kremi vajina içine uygulamak zor olur
- +1 yıl
@besikt_asliii Hayır içinde yoktu ancak uygulamanın zor olacağını sanmıyorum. Ben de çok utanıyordum ancak utanmayı gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum artık. Ne yazık ki yüzde çıkan sivilce kadar normal. Umarım şimdi uygulamanız sorunsuz şekilde devam ediyordur. İyi anlamda bir gelişme vardır diye ümit ediyorum.
- +1 yıl
Merhaba ben de 1 ay önce gittim doktora ve doktor sigil olduğunu söyledi ve hic bi cinsel iliski yasamama rağmen uzerime cok geldi suclar gibi konuşup cinsel iliski haricinde bulasmaz dedi ben de annemle gitmiştim doktora utancak biseyim olsa annemle gelmem buraya dedim kan tahlilu istedi kan degerlerim dusuk ciktigi icin igne verdi ekim de bidaha geliceksin gecmezse krem vericem dedi ama ben aldarayi kendim alip kullandım 1 aydır kullanıyorum aldarayi ama sigillerim daha gecmedi bazi hastalarda 2 pakette sonuc veriyomus sizce napmaliyim cok korkuyorum gecmicek diye psikolojim bozuldu iyice kontrole kadar geçmezse o doktor beni gene suclucak yapmadigim biseyden dolayi süreci biraz daha anlatir misiniz lütfen kac ayda kurtuldunuz bu illetten
- +1 yıl
@Ffffmmmmmm benim de tamamen kurtulmam biraz sürdü. 3 kutu tamamen bittiği zaman siğiller de geçti diyebilirim. İki günde bir, bazen üç günde bir sürdüm Aldara kremi. Ortalama 1.5-2 aya yakın sürdü geçmesi. İzi kaldı ancak yayılma yapmıyor ya da kaşıntı problemi yok. Benim gittiğim doktor da bu şekilde konuşmuştu başta ancak sonrasında ben ilişki ile olamayacağını söylediğimde başka bulaşma yolları da olduğunu söyledi. Çok büyük ihtimalle cinsel yolla bulaşıyor, evet. Ancak yine de ortak jilet kullanımı, ortak havlu kullanımı ve benzeri pek çok şekilde de bulaşması mümkün. Annenizin içinde en ufak bir şüphe varsa yazdığım yazıları göstermenizi öneririm. Aynı problemleri ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlayabiliyorum. Aldara hemen geçirmeyebilir çünkü benim doktorum bazen Aldara kremin etkili olmayabileceğini söylemişti. Eğer 2-3 kutu kullanırsanız ve hala artma, yayılma ya da büyüme devam ederse mutlaka farklı tedaviler deneyin. Ayrıca benden size tavsiye; doktorunuzun suçlamalarına katlanmak zorunda değilsiniz. Yerinizde olsam özel hayata karşı bu kadar suçlayıcı olan bir doktora gitmezdim. Farklı bir hastanede randevu bulursanız oraya gitmenizi öneririm. Bu rahatsızlığın en büyük tetikleyicilerinden birinin stres olduğunu okumuştum yabancı bir kaynakta. İçinizi ferah tutun. Ben de hiç geçmeyecek diye düşünüp ağlıyordum başlarda ama geçecek. Çok illet bir durum olsa da tedavisi mümkün olan bir rahatsızlık. Eğer bir gelişme olursa bilmek isterim, şifalar dilerim.
- +1 yıl
@Ffffmmmmmm bu arada vücut bu virüsü ortalama 1 yıl içerisinde vücuttan tamamen atmış oluyormuş. Sonrasında yeniden bu virüs ile enfekte olup genital siğil görülmesi mümkün ancak tedavilerden sonra bile devam ederse ortalama 1 yıl içerisinde vücudun virüsü kendiliğinden yok ettiğini okudum. Birkaç kaynakta araştırırsanız bulabilirsiniz. O yüzden yaşam boyu süren bir rahatsızlık olmadığını da söyleyebilirim. En kısa zamanda kurtulmanızı dilerim.
+1 yılMerhaba beninde genital siğlllerim vardı. Doktora gittim doktor bir tek cinsel yol ile bulaşır dedi ve sadece yakma uyguladı her defasında tekrarladı. Daha sonra internette gezinirken hpvgent diye bir ilaca denk geldim. ve öğrendim ki bu hastalık bir tek cinsel yol ile bulaşmıyormuş. Siğiller mevcutken cinsel ilişki yasakmış siğiller kaybolduktan sonra olabiliyormuşuz
11 Yorumla
+1 yılMerhaba bendede bu genital siğil çıktı ve baya büyük tam vajina girişinin ağzında içeri doğru gidecek diye çok korktum ilk önce küçücüktü sivilce sandım umursamadım sonra birgün elime geldi aynaya bir baktım ki aman allahım şok oldum hemen doktora gittim doktor hpv dedi yakıcaz dedi benim canım çok tatlıdır ve çocuk gibi doktordan çok korkarım araştırdım çözümünü buldum bir haftada tertemiz oldu umarım biran önce sizinkide geçer çok pis bir durum psikolojiyi alt üst ediyor
14 Yorumla- +1 yıl
Bilgi verirmisiniz?
- +1 yıl
Çözümünü yazsanız insanlar sebeplenir biri karışım yaptım der biri çözüm buldum bulduysan yaz yazmıyorsan anlatma
- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yıl21 Yorumla- +1 yıl
surtunme ile de bulasir, sevgilisinden gelmistir ya da sevgilisine bulastiracak diye uyarmistir doktor
00 Yorumla
+1 yılMerhaba bu konuyla ilgili çok araştırma yapmış biri olarak söyleyebilirim ki mutlaka bir proktoloji uzmanına görünmelisiniz. Bakırköyde avrupa cerrahi tıp merkezini önerdiler bana da istersen sende bir araştır..
00 Yorumlaberaber tedavi olurlarsa yollarını ayırmaya hıc gerek yok
00 Yorumla
+1 yılee doktor demis yaa diyecegini daha neyi merak ediyorsun iliski surdukce bulasmaya devam edecek
00 YorumlaBu durum bu şekilde devam eder. Sendeki sigillerden kurtulman gerekir bir kere virüsü kalmışsın artık.
00 Yorumlaherkes kendı yoluna :))))
00 Yorumlagenitalsigil.net/genital_sigiller_sigil_hpv.html
00 Yorumlamerhaba arkadasin kurtuldumu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne