İlişkilerde erkek kadını kanatları altına alınca illaki onun sözü geçmeli ve o ne derse o mu olmalı kural bu mudur? Kurallar beni boğar ve o ilişki yürümez benle... #DeliMavi 15 Şubat 2022
İkili ilişkilerde birlik ve beraberlik mühimdir. Birlik ve beraberlik her alanda olursa ilişki aile mezarlığında biter ve sonsuz mutluluğa kavuşur. İlişkilerde söz hakkı her iki insanın özel hakkıdır ve her türlü sözü, her türlü konu hakkında söyleyebilir. Sözleri esirgemeden, korkmadan, anlamlı ve güzel anlatımlı bir dille söylemek çiftlerin ilişkisini bal dök ye yapar.
Sevdiğin insanın sözleri çok kıymetlidir ve onun sözünü dinlemek ve fikrini almak, düşüncesini öğrenmek güzeldir. Sözler güzel olursa yakın gelecekte de sözlü oluverirler. Sözler eşit şekilde dengeli dağılım gösterirse çiftler için ideal aşk senaryosu yaşanmaya devam eder.
Baskı ve kontrolle mutlu bir ilişki olmaz. Boğar insanı. Çiftlerin birbirinden farkli karakter özellikleri, birbirlerine olan üstünlükleri illa ki olacaktır. Ama bu üstün ve güçlü tarafları partner üzerinde bir istismar araci olarak kullanırsak onu mutsuz edecegimiz gibi kendimiz de mutsuz oluruz. Hic bir ilişkide tek tarafli bir özgürlük, mutluluk olamaz.
Genel olarak, evlenene kadar kadının her dediğine amenna der erkekler , evlenince de kendi sözünün geçmesini ister.. ama geçmez😄 dışarıya evin erkeği benim pozları verip eve gelince eşinden izin alabilmek için on takla atan minik bir kedicik olurlar)
Dışarıda erkeğin sözü geçiyormuş gibi gözükmeli , ancak Kadının sözü geçerse şüphesiz ilişki çok daha uzun sürer. Erkeğin sözünün geçtiği ilişkilerde vardır muhakkak ama nadir.
Söz geçirmek gibi bir amaç varsa zaten o ilişki ilişki olamaz Sevginin olduğu yerde saygı vardır. Bunu idrak edenler için sözüm geçsin durumu söz konusu olabilir? Sadece yetersiz kişilerin dayatması olur.
Kimin sözü mantıklıysa o geçsin.. Bana üstünlük taslamaya çalışınca soğuyorum ben.. Herkes aynı derecede birbirini dinlemeli.. Bir de emrivaki yapılmamalı sanırım ne dediğinden ziyade nasıl söylediği önemli.. Keyifli günler..
Biri seni çok seviyorum arkadalsarimiza zaman ayrimayalim hep birlikte zaman gecirelim diyor diğeri birbirmizi seviyoruz geciriyoruzda azda olsa arkadaslarimizlada gecirelim diyor kimin sözü mantıklı
Bazen ortak, bazen Kadın, bazende Erkeğin. Tek bir kişinin baskın ayağına sözü geçtiği İlişkilerde karşı tarafa olan saygi, arzu, ilgide azalabiliyor karşı tarafa dışı/erkek birey gözü yerine istenilenin zaten bir şekilde yaptırılan taraf olarak bakıldığından.
Bence siz olaya ne gözle bakıyorsunuz bilemiyorum, ama ben bildiğim ilişkilerde bayanınmı bayınmı sözü geçer böyle bir şey olmaz, birbirilerini seviyorlarsa iki tarafta birbirini dinleyebilir yok illa bayanın ya da bayın lafı geçecek diye bir şey yok.
Geleneksel olarak uzaktan bakınca erkek egemen düşüncesi var toplumun büyük kısmında.. Böyle olunca da yakışmayan davranışlar ortaya çıkıyor.. %100 uyum söz konusu olamayabiliyor çoğu zaman. O yüzden buna şartlanmamak gerekiyor.. Akla ve mantığa uygun olduktan sonra kimin kararının olduğunu önemli değil.. Ego çatışmasına girmek problem her zaman..
Her ikisinin sözü geçerli olmalı ki erkeklerin olmaması gereken yerelde kadının olması lazım. Veya kadınında aynı şekilde olmaması gereken yerlerde erkeğin olması gerekiyor. Buda aradaki anlayışa saygıya ve sevgiye bağlı bir unsurdur.