Kimine göre hediyeler Kimine göre 7/24 mesajlaşmak konuşmak Kimine göre partnerin her şeyini bilmek istemek Kimine göre arada sırada bir mesaj… Liste böyle uzuyor ve kişiden kişiye değişiyor beklenen, gösterilen ilgi. Size göre ilginin tanımı nedir?
Size göre ilişkide “ilgi”nin tanımı nedir? İlişkiniz varsa ilgi dozu nasıl?
Bana göre ilgi, sevgisini hissettirmektir. Hayatımızdaki kişi elbette her an bizimle ilgilenemeyebilir. Geçerli nedenleri olduğu sürece bunu asla sorun etmem. Zaten ben de öyle aman aman ilgi isteyen yapıda bir erkek değilim. Kendimize ait özel alanlar bırakalım isterim. İlginin kalitesi ise birbirimize ayırdığımız zamanda belli olur. Eğer o anları tadına doyulmaz şekilde geçiriyorsak bence sorun yoktur..
İlgiye çok düşkün ve seven biri olmadığım için günlük sabah ve akşam mesajlaşma olabilir. İki defa ya da bir defa ses duyma olabilir tanımı benim açımdan. Ancak hasta ya da moralsiz olduğumda bunun bir tık üstü ilgi görmek isterim. Hakimin hatrımın sorulması beni mutlu eder. Bana göre ilgi bencilce olmayan her davranıştan belli olur. Karşımdaki insan kendisini düşünürken beni de asla ihmal etmiyorsa gerçek anlamda ilgileniyor demektir. Benim ilgimi daha gerçekçi şeyler çeker. Emin olduğum zaman ilgiye 7/24 aranma istediği bana çok saçma geliyor.
İlgi yaşamdır, ağlarken teskin edip, güldürmeye çalışan değil, yaslandığımız omuzdur. Soğukta üşüyen ellerini tuttuğum da kalbindeki hissettiğindir. Aldığın nefesle seni ferahlatandır. Sevindiğin de neşen, mutlu olduğunda heyecanındır. Pek bilinmese de çoğu zaman sessizliktir. Dünyanın güneşe muhtaçlığı gibidir ilgi. Hergün yeniden karşılıksız doğan, ve yarına yeniden doğmak üzere batan. ilgi olmazsa yaşam olmaz.
Kötü zamanda her zaman yanında olduğunu hissetmek, mesela Eve varınca bana haber ver demek, yâda hastalinca bir tabak çorba pişirmek, beraber ağlayıp beraber gülmek, onunla ilgili herşeyi her zerresini bile bilmek.. Üstünü sıkı giyin diye tembihlemek.. Gece uyurken üzerini örtmek, tatlı içten samimi bir tebessüm, ya da bir öpücük.. Ne çok sıkacak şekilde olmalı nede çok az olmalı ilgi.. Yerinde zamanında kararında güzel herşeyde olduğu gibi 😊
Bunu hiç düşünmedim. İlgili seviyorum ama bana boş bir alan bırakmalı arkadaşlarımla takılmayı eğlenmeyi seviyorum, onlarla iken beni sık boğaz etmemeli, ilhi adi altinda herseye karışıp onu yapma bunu yapma dememeli.. Bana değer veriyor seviyor yetiyor işte..
Bana göre bir ilişki avuç içinde kuş olması gibidir. Ne çok sıkıp kuşu havasız bırakacaksın. Ne fazla açıp kuşun uçup gitmesini sağlamayacaksın. her şey dozunda güzeldir.
İlişkide ilgi aslında bilgidir. Onu bilmek, ona dair herşeyi bilmek, onunla hayata dair herşeyi paylaştığını bilmek, varlığını bilmek, yüreğinde doldurduğu yeri bilmek, yüreğinden taşıp dudaklarından dökülen güzel sözlerin onun için olduğunu bilmek, onu mutlu etmenin illa pahalı hediyelerden geçmek zorunda olmadığını bilmek, bir yere gidiyorsa sağ selamet gittiğini bilmek, sevdiğini bilmek, sevildiğini bilmek, özlediğini bilmek, özlendiğini bilmek, ona dokunmanın mutluluk olduğunu bilmek, onunla bir bütün olmanın dünyadaki en güzel şey olduğunu bilmektir. Bu bana göre böyledir.
Bana göre ilgi, karşılıklı sohbet edebilmek ve bunu gerektikçe yapmak. Sık sık değil gerektikçe. Günün her anı iletişim halinde olmak pek benlik değil, hayatımın bütünü o olursa benim hayatımı çalmaktan başka bir şey yapmamış olur.
Seven sevdiğini belli etmeli. Onun attığı her adımı merak eder, gün içinde her fırsatta haberleşirim. Bir şey yapacaksam ilk ona açarım, her sorununu kendi derdim kabul ederim. Sevgimi, özlemimi her an belli edecek şekilde gerek emoji gerekse sözler ile vurgularım. Sabah uyandığımdan gece yatana kadar sohbet eder, son cümlemi ona sevgi sözcükleri ile iyi geceler dileyerek kurarım.
sectigin insan ile alakali :) bazen hissetmek ister bazen duymak bazen gormek su gercek iliski umuma acik bir durum degil oleyse ciftler arasindaki dozu kisiliklerine gore yurutmeli sıkildım bunaldim degistin degistim yapamiyorum bunlar sonun baslangicidir
Onu kendi kalbime bağlamak ve ordan kendi kafasına göre çıkamaması - onun kalbine kendimi bağlamak ve yine kendi kafasına göre beni ordan çıkartamaması. Yani ben sevince bencil ve hırslı oluyorum. O yüzden çok sevmemem lazım benim.