Merhaba Bazen tamamlanmak ister insan bence. Bu karakter olarak benim taam zıttım olunca olmuyor açıkcası bi yerde uyum gerekiyor. İkili bir bisiklete bindiğinde pedalları aynı ahenkle çevirmek gibi... Bi konuta aynı açıdan bakabilmek, bi duyguyu aynı cümleye denk gelecek şekilde yaşamak ban aşka bir şahanelik olsa gerek...
Zıtlıkların çekimi yüksek olur. Farkındalık başlarda güzel çekim verse de zaman ile yorulmalar başlar.
Sevgi: anlayış, benimseme ile olur. Bu benimseme ilk başlarda olur, kişi sevgisinden fedakarlık yaparak benimsemeye çalışır zaman ile özüne dönmeye başlar kendi gibi hareket etmeye başlar ve kavgalar başlar.
İşin özü; Birbirini anlayan aynı hisleri, duyguyu yaşayanlar uzun birliktelikleri sağlıklı olur bence.
"Zıt kişiler birbirini çeker" derler ama palavradan ibarettir. Çünkü bunun örneğini en yakınlarımdan görmüş biri olarak zıtlık birbirini çekmez sadece karşı tarafın ilgisini çeker ama bir yerden sonra o zıtlıklar göze batmaya başlar. Çünkü kişi ortak bir noktası olmasını ister karşı tarafla paylaşabileceği... Benzer kişiler bir adım öndedir.
Zıt kutuplar birbirini daha çok çektiği için bağlı kalıyorlar aslında. Aradaki çekim kuvveti yaklaştırıyor. Benim de karşıma genelde zıt karekterim insanlar çıkıyor. Artık ne kadar zıtsak bir arada duramıyoruz 😬🤦♀️
Zıt kişiler ne kadar birini tamamlayan puzzle gibi görünse de ister istemez zaman zaman çatışma yaşanıyor ve bir taraf diğerinden daha baskın olabiliyor
Aynı kişiler ise aynı huya sahip olacağı için bir uyum içinde olacaktır
Her benzerlik ya da her farklilik degisik bir hal alabiliyor.. Aslinda ikisi de olmali o olaya gore bence..
Hangi konularda farkli olmak hangi konuda benzerlik oldugu onemli.. Zevkler ve renkler, hobiler, hoşlandığı eylemler, mantikli mi duygusal mi, enerjik mi statik mi gibi benzer ozelliklerin olmasi guzel olabilir..
Öte yandan mantalite konusunda da bazen farkli olmak şart.. Bir taraf baskin diger taraf daha uysal olmali. İki tarafin da uysal ya da baskin olmasi cekilmez bir hal alabilir.. Uyum önemli kisacası..
mıknatısta bile eş kutuplar birbirini şiddetle iterken zıt kutuplar zamp gibi çekip yapışır birbirine :) bir kadın ve erkek birlikte aynı şeylere gülmelidir o net aynı payda birleştikleri şeyler olmalı mesela örneğin en az bir şey bu müzik olur dizi film zevki olur yemek zevki olur olurda olur ama mutlaka bir şeyleri de farklı olmalı tamamlayan bir şeyler olmalı farklı bir şeyler olmalı kendinde olmayan ki çekmeli birbirini
Yakın çevrem genelde bana zıt karakterde. Zaten bir koltuğa iki karpuz misali, aynı yerde iki tane aynısından olmaz. Yanımda olan kişilerle de aramızdaki bağ manyetik bağ gibi, artı eksiye dayalı. Denge bozulduğu an, bağ kopar. Bu yüzden zıt kişiler birbirini çeker diyorum, zıt kutupların birbirini çektiği gibi ๑
Zıt karakterli kişiler. Ama bunun sebebi bence bu zıtlıktan çıkan heyecan ve adrenalin sürekli üst düzeyde oluyor ama bir yerde bu yorucu gelebilir. Bu yüzden en sağlam ilişkiler benzer karakterlerden çıkar. Biraz zıtlık biraz uyum en iyisi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Değişiyor ya bu durum. Bazen N S -S N olayı gibi görünüyor. Bazende S S-N N gibi görünüyor. Uyumun en ortak olduğu şeyler bence devamlılığı sağlıyor. Önem verilen şeyler ortaksa karşılıklı olarak birbirlerine karşı hisler oluşuyor anladığım kadarıyla.
Zıtlık bence heyecan oluşturur çünkü olaylara farklı bir yaklaşım gösterilir. O yüzden onun davranışlarını söylemlerini merakla beklerim. Ama aynı huyları taşıdığım bir insanı iki kelime sonrasını tahmin edebilirim. Ve bu bana bir gizem oluşturmaz.
Zıtlık insanı yorar benzer kişiler o benzerlikten keyif alır zıt kisilerle eglenemezsiniz bile ama hikmet bu ya zıt kişiler birbirine aşık olur genelde 🤷
Aşk ilişkilerinde şimdiye kadar aynı düşüncelere sahip kişilerle oldum ama olmadı. Zıtlığı çok sevmem ama bazı konularda olması iyi gibi. Bilemiyorum fkdkjd