Eğer bir insan gerçekten seviyorsa gurur yapmaz kendimden biliyorum bunu çünkü seviyorsun yani neyin gururu anlatabiliyor muyum karşılığını yok çıkarın yok karşıdaki insan aslında senin hayatının bir parçası yani gurur yaparak bir yerlere gidilmiyor ben mesela bu zamana kadar hiç gurur yapmadım ya da hiç bir kere bile ağzımdan kötü söz çıkmadı gerçekten ilgi duyduğum kişiye karşı tabii ki hatalarım oldu belkide kırdım üzdüm bilmiyorum tam olarak böyle bir şey yaptığımı zannetmiyorum ama asla yani hiçbir zaman gurur yapmadım
Tabi ki her şeyin bir sınırı olmalı. Gurursuzluğun da. Yani aşkta gurur olmaz diyen tarafım her zaman. Aşk ve sevgi varsa gereksiz gurur kasılmamalı diye düşünürüm. Fakat o aşk ona kendini ezdirecek boyutta zarar veriyorsa, kendi öz benliğini yitirmeye başladıysa orada durulmalı ve kendi gururunu, onurunu hatırlamalı bir insan.
Her şeyde olduğu gibi bu konuda da fazlası zarar diyorum. Ne tamamen gurursuzca, ne de gururdan kasılmak. Kararında olmalı her şey. Sevince gurur yapamayan insanlar bir süre sonra bu özelliğinin karşıdaki tarafından suistimal edilmeye başlandığını fark ederler. Ama öyle bir şey ki evet gurur yapmalıyım artık derler ama yine de kendilerine hakim olamazlar. İşte özellikle onlar için söylüyorum, insan kendini o kadar hiçe saymamalı.
Tamamen yok sayılmıyor, sayılmasında zaten. İnsanın kendine bir nebze dahi saygısı varsa, gururu da vardır. Karşında ki kişi seni istemiyorsa, inatla konuşmaya çalışıp, kendini küçük düşürmeye gerek yok mesela. Bu tür durumlarda gurur devreye girmeli fakat ilişkinin genel seyrinde fazla olması da sıkıntı... Her duygu gibi bununda dozunu iyi ayarlamak gerekiyor... Bir problem oluştuğunda, her iki tarafta gurur yapıp inatlarını verdikleri zaman o ilişki heba oluyor bir şekilde mesela... Bu tür durumlarda gururu aradan kaldırmak gerekiyor işte, sonuç olarak karşında ki düşmanın değil, sevdiğin kişi...
Çok önceden hiç düşünmeden aşk derdim ama artık diyemiyorum. Yaş almaya başladıkça konu ne olursa olsun affetmekte güçlük çekiyorum. Uzatamıyorum, kin gütmüyorum. Geri dönüşleri olgunlukla karşılıyorum ama eskisi gibi olamıyorum. Unutamıyorum bazı şeyleri. Hayatıma tekrardan alanı merhaba. Hiç bir şey olmamış gibi davranamıyorum. O yüzden artık gururum daha çok ön planda..
Yaşadığı hastalıklı duyguları aşk sanan insan aldatmacasıdır gurur, buna yürekten inanan kişi sürünmeye mahkumdur, abartılmadığı sürece sahip olduğun en büyük erdem, kaybetmediğin gururundur, gerçek şu ki aşkta gurur sadece ilişkiye zarar verir, aşık olma şansına nail olunmuşsa eğer, gurur top yekün yok olmalıdır, birine aşıksanız zaten gözünüz bir şey görmez, aşk bir nevi deliliktir, saçmalamak ve ne yaptığını bilmemektir, bu yüzden aşkta gurur yer almaz, bazı insanlar birçok şeyi gurur yaptıkları için kaybederler, fakat insanların sizin değerinizi anlamları için, bazen de biraz gurur gereklidir...
Bu iki çelişkinin karşı karşıya gelmesi, aşkın kazanacağı versus durumudur. Çünkü gurur mutlu etmez ama aşk eder. Velhasıl aşkta gurur olmaz. Gurur; büyüklenmeci, şişirmeci modumuzdur. İncinmeye, kırılmayı, zayıf olmayı da sevilemez olmakla eşdeğer sanan bir baş etme mekanizmasıdır. Tek derdi; kudretli, muktedir ya da üstün görünmektir. Aşkta ise yukarıda saydığım hiçbir duyguya yer yoktur.
söylesem ah söyleyebilsem derdimi mehtap bir gecede açabilsem sana kalbimi göreceksin seninle dolu desem, diyebilsem ki seviyorum seni çılgınca aşığım sana ama demem, diyemem çünkü aramızda dağlar, denizler ve benim o kahrolası gururum var bu böyle sürüp gidecek sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim sana asla... çünkü aramızda dağlar denizler ve benim o kahrolası gururum var
aşkından yansam ve öl-semde bazı gururlar vardır bazı olaylar ve duruşlar vardır o an aşkımdan vazgeçerim ama ölene kadar başka kimseyi asla sevmem ve istemem ayrıldığım kişinin hayali ile yaşarım ama gurur her zaman çok acı bir gerçektir hanımefendi
Bence aşkta gurur olmamalı. Yoksa o ilişki yürümez. Tabii ben demiyorum gurursuz olun, evet tabi ki gururumuz olsun özellikle ilişkilerin başında olsun ki karşı taraf sizin nasıl birisi olduğunuzu bilsin. Ama durduk yere gurur yapmakta olmuyor. Mesela aşıksınız ama gururunuzu incitmemek için açılmıyorsunuz, çıkma teklifi edmiyorsunuz bak bu saçma işte
Gurur aşkı öldürür ama konu saygıyı aşmışsa, bel altı hakaretiyse o gurur anında olmalı. Bazende o gururun limiti olmalı. Yaşananlara dil yarasına bağlı.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bende gurur daha önde. Aşk kavramı benim için son derece önemsiz zaten. Gurura çok fazla önem verdiğimi de diğer insanlarla iletişimimden biliyorum.