Uzak mesafe ilişkisi yapamıyorum?

Merhaba,
Arkadaşlar ben asla uzak mesafeye gelemiyorum. Şöyle söyleyeyim mesela bi 20 günlük arada bile soğuyorum. 5 yıllık bir ilişkim vardı, evet çok zorlu bir ilişkiydi, toksikti. Pandeminin en başında karantinalar sokağa çıkma yasakları derken bayağı bir görüşemedik ve ben soğudum. Tabi bunda soğumamın tek nedeni mesafe değil 5 yılda çok zorluklar yaşadım ve bir nevi öz farkındalık yaşadım. Daha sonra bir ilişkim daha oldu, 1 yıl kadar sürdü. Aynı şehirde yaşıyorduk fakat okullar yüz yüze eğitime geçince okuluma döndüm ve ondan da soğudum. Sonuç yine ayrılık oldu. Bu ayrılıklar gittiğim yerde bir başkasını görüp sevmemden falan değil, elimde olmadan uzaklaşıyorum hissizleşiyorum. Artık konuşasım gelmiyo gün içinde konuşmasam hiç eksiklik bile hissetmiyorum. Bu ilişkim de bittikten sonra biriyle bi flört dönemi yaşadım, okulum ara tatile girince bi süre ayrıldık yine tabi. Ondan da soğudum. Ya ben bu huyumu napıcam bana yardım edin. Gerçekten iyi insanlar kaybediyorum. Hayır en fazla 1 ay ayrı kalacağız mesela ben 1 haftada soğuyorum elimde değil uzaklaşıyorum ve bu ister istemez karşı tarafa yansıyor. İnsanları üzüyorum. Böyle olsun istemiyorum ama gerçekten elimde değil. 5 yıllık ilişkimden sonra gerçekten tükendiğimi ve kimseyi sevmeyeceğimi düşünüyorum acaba ondan mı böyle oluyor diye bahane ediyorum kendi kendime. Ne yapabilirim ben aynı şeyi yaşayan var mı? Yani hayat bu herkesten böyle soğuyorum sanki senelerce ayrı kalıp zor bir ilişki yaşayacak gibi. Altı üstü 1 ay ayrı kalıcam ya bi sal be bi soğuma sinirleniyorum kendime
Uzak mesafe ilişkisi yapamıyorum?