Hadi azcık dedikodu yapalım.
Komşumuzun savcı oğlu var. Annesi oğluna öğretmen kız bulmuş ama çocuk iş yerinden hâkim bir kızla evlenmek istiyormuş. Annesi öğretmenlik rahat çocuklara bakar diyor; oğlu ise hâkim-savcı birbirinin hâlinden anlar ve daha yüksek maddi imkâna sahip olurlar diyor sanırım. Bunların hepsini misafirlikte dinledim ve ben de hayal kurmaya başladım. Sizin tercihiniz bu mesleklerden hangisi olurdu?
Komşumuzun savcı oğlu var. Annesi oğluna öğretmen kız bulmuş ama çocuk iş yerinden hâkim bir kızla evlenmek istiyormuş. Annesi öğretmenlik rahat çocuklara bakar diyor; oğlu ise hâkim-savcı birbirinin hâlinden anlar ve daha yüksek maddi imkâna sahip olurlar diyor sanırım. Bunların hepsini misafirlikte dinledim ve ben de hayal kurmaya başladım. Sizin tercihiniz bu mesleklerden hangisi olurdu?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hakim savcı ikilisi daha iyi gibi. Savcı öğretmen de kötü bir ikili değil ama iki hukukcu sanki biraz daha iyi anlaşır gibi geliyor.
Ya soruyu uzatmamak için yazmadım da komşumuz teyze şey diye düşünüyor, hâkim kızın geliri falan aynı olduğu için kendi başına buyruk yaşar lüks hayat ister, ileride oğlundan daha yüksek pozisyonlara falan gelirse dengeler bozulur diye düşünüyor. Bu bakış açısına ne dersin?
Katılmıyorum.
Hayır bu saçma ama çocuklara bakma açısından mantıklı
@adımsevimli yani hâkim kız ileride eşine göre daha yüksek makamlara gelse bile sorun olmaz mı diyorsun? Öğretmenin tek avantajı çocuklarla ilgilenmek için daha çok zamanı olması o zaman... doğru mu anladım?
Evet canım öyle dedim
Adam savcı gizli üye. Savcı.
S
A
V
C
I
Mesele maddi açıdan daha çok ciddi bir devlet gücünü elinde bulundurması. Kolay değil böyle bir adamı burunlamak👍
@adımsevimli emin ol öğretmen 15-20 alıyorsa hakim 50-55 alıyor arada 2 maaşa yakın fark var bir bakıcı tutulur
@karizon 1 yıl olmuş ne diyim şimdi
Senin mesleğin veya bölümün nedir?
Pdr son sınıf.
En iyi anlalizler senden çıkar o zaman :)
Ne diyon peki pdr-havacı ilişkisi olur mu😂
Ahaha pdr'ciyim yahu çöpçatan değil ben ne anlarım
Ben de havacıyım çöpçatan değilim 😂 sadece merak ettim, vaktin varsa dm den yazabilir misin bikaç bişey sormak istiyorum senin için sakıncası yoksa
orada mısın, yanlış anlaşılmak istemem umarım açıklayabilmişimdir kendimi
Havacı ne pilot öusun
@adımsevimli dm den yazabilir misin burdan söylemem doğru olmaz
Annemde öyle diyor annesi haklı
Dur kız anlamadım hangisine hak veriyorsun, yukarıda yorumuna cevap yazdım bak.
Annemde öğretmen istiyor
hakim savcı evliliği daha iyi olur bence
Mantıklı... Peki neden, gerekçesini de yazsana knk.
birbirlerini anlarlar fikir alabilirler
Komşu (savcının annesi) şey diyor, hâkim kızın da eşit maddi imkanı var ileride daha yüksek yerlere gelirse dengeler bozulur yürütümezler diye korkuyor.
ne saçma bir düşünce
Knk zaten kadın birebir böyle demedi de ben annemle konuştuklarını böyle özetleyebilirim yoksa kadın hayırlısı neyse o olsun diyor tabii ki. Ama bi açıdan haklı değil mi? Mesela kocası düz savcı olarak kalmaya devam etse ama kadın ondan çok daha başarılı zeki olduğu için Yargıtay'da yüksek mevkilerde görev alsa evlilikte denklik bozulmaz mı?
Öğretmen de olabilir
Aynen ben de yakıştırıyorum ama sence hangisi daha iyi bir kombin? Ve neden...
Bence öğretmen daha uygun. Çünkü öğretmen bayan için daha rahat meslek. Eviylede rahat ilgilenebilir
Mantıklı katılıyorum söylediklerine hayırlısı bakalım bize de böyle bi kısmet çıksa keşke sjsj
Öğretmen misin
Pdr son yılım.
Ya ne güzel inşallah atanirsin. Bende öğretmenim ama henüz atanmadim
İnşallah ikimize de nasip olur 🥰
Amin 🌸