Bir kere sen evlendiğin o insanı yabancı olarak görüyorsan zaten boşuna evlenmişsin kardeşim hele ki bir erkek için evlendikten sonra aile tamamen karısı ve çocuklarıdır ve evet aile sırlarını anlatabilirsin çünkü evlilikten sonra kız içinde erkek içinde aileler dahi kötülüğünü düşünmese bile eşini sevmediği için ya da hoşlarına gitmediği ufak bir tavır için zararı bulunur ama senin eşin hiçbir koşulda senin kötülüğünü istemez çünkü sen aslında onu temsil ediyorsun aynı şekilde sen de onun kötülüğünü isteme ve onu temsil ettiğini düşünme yabancı gibi olarak görüyorsan da kadının hayatını bitirme boşan bak yoluna elin yabancısıyla işin olmasın yaşa ananın dizinin dibinde nefret ediyorum böyle süt çocukları gibi erkekler. Kadınlar evlenirken düşünüyor bide işte tamamen benim ailem olabilecek insan her koşulda arkamda duracak, beni dinleyecek, bana anlatacak, tamamen birbirimizi birbirimize açabileceğimiz bir evlilik olacak…. Ama işte kadın ne bilsin evlendiği adam süt çocuğu gibi bir şey çıkacak, elin yabancısı olarak görecek yazık çok yazık..
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence yorum yaparken tek taraflı yorum yapmamalısınız, Bu sizin bahsettiğiniz kavramlar gerçekten içinde kötülüğü olmayan evlendiği insanın ailesine saygı duyan aynı zamanda konuştuğu kelimeler altında bir fesatlık aramayan kalbi tertemiz insanlar içindir ben evlenmedim ama çevremde evlenen birisini tutamıyorum ve evlendiği insan oğlan kardeşi ne yani kayınço sana iftira atıyorsa aynı zamanda her konuştuğu kelimenin altında kendine bir pay çıkararak kendini bir malzeme çıkararak fikir edinmeyi ve en küçük bir kavgada bak sizin de şöyle olmuştu diyerek açık arama peşine düşüyorsa kusura bakma ama bu insan güven vermez.
Ayrıca şunu da dile getirmekte fayda var Evet evlenen Bir insan bir aile sahibi Bir Yuva sahibi olur ama bir insan evlendikten sonra asıl evde büyüdüğü ailesini bir kenara bırakarak Ben evlendim Benim artık eşim diyerek herhaltini anlatması da doğru bir yaklaşım değildir. Bu durumu sadece erkekler için değil kadınlar için de söylüyorum her ne olursa olsun bir insanı seviyor olabilirsiniz bir insana değer veriyor olabilirsiniz ama bir tarafınız üşünceli ve mantıklı olmak zorunda hayatınızı aldığınız insan sizin aynı kandan aynı anneden olmadığınız bir insan sevgi aşk demek her şeyin izolu orta dökmenizi gerektirecek bir durum değildir. Çünkü insanların gerçek yüzü kavgalarla ve anlaşmazlıklarda ortaya çıkar Bu hayatında olan insana değer vermemek değil insanların kendine özgü sırları olması gerekir evlendin diye her şeyi anlatmak doğru değildir.
Ya zaten evlendiğin kişinin içinde sana karşı bir kötülüğü varsa o evlilik değildir sana karşı tamamen saf olması lazım aynı zamanda seninde ona karşı saf olman gerekir, ayrıca insanın kendine ait bir sırrı olmalı diye bir şey yoktur sonuç olarak ben hayatıma aldığım adamı ailem olsun diye almışımdır ve bu ailem içinde böyledir aynı şekilde karşı tarafta artık ailemdir yıllardır da böyle çok şükür hiçbir art niyet görmedim şimdiye kadar onların sırları sırlarımdır benim sırlarımda onların sırlarıdır ki evlilikte zaten bana göre budur
Evliyim ve dediğim gibi bir kere bile pişmanlık yaşamadık bizi bırak aileler dahi bir kere bile pişmanlık duymadı biz harici aileler bile gerçek bir aileymiş gibi birbirine bağlı birbirine yardım eder, gizlileri örter, gerektiğinde birbirlerine kanat gerer böyle bir evlilik ben hiç görmedim sır saklamaymış, elin kızı ya da adamıymış böyle bir şey yok bu algıları düzeltmezseniz evlilikte sorun hiçbir zaman bitmez bu da size küçük bir tavsiyem olsun uygulayıp uygulamamak size kalmış…
Eşinizi yabancı olarak görmeyin bence. Yani aile sırlarınızı anlatın anlatmayın demiyorum. Ama eşinizde aileniz mesela ailenize de eşinizin size güvenerek anlattığı şeyleri anlatmayın. Aslında çok üzücü yeni evlilerin birbirini yabancı gibi görmesi abi eşiniz o sizin bugün hata yaptı seni üzdü ve dedi konuşun eşinizle konuşmadığınızdan oluyor. Hayatım ben sana güvendim sen neden dedin kavga anında herkese aile sırrımızı esip gürlemeyin annenize babanız yanınızda esip gürlediğinde mutlu olur musunuz konuşun kadınları yarım kulak dinlemeyin kırılganlıklarını anlayın o sizin aileniz kabul edin bunuda
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mesele anlatmak ya da konuşmak değil şunu hiçbir zaman unutmayın bir insanla ne kadar evlenirsen evlen o insan sonuçta yabancıdır
Ama hep yabancıyla evleneceksin kim olursa olsun hep yabancı kısmından olacak. Bu yabancılıktan dolayı zaten uyumsuzluk anlaşamama laf atmalar ama zamanla aşılır mı aşılabilir bir zamanlar hepimizin annesi yabancıydı ama biz büyüyünce ne gördük insanın babasının en yakını annesiyse, eşinizde sizin en yakınınız yengenizde abinizin en yakını olması en doğru olandır bence 😊
Kimsenin sırrını kimseyle paylaşmam biri sana başkasının sırrını anlatıyorsa emin bir gün senin sırrınıda başkasına anlatır o yüzden iki kişini bildiği sır değildir demişler.