Ben erkek olsam tahrik bile olamam...
Evlilik monoton birşey değil midir? Evli erkeklere soruyorum...
Ben erkek olsam tahrik bile olamam...
Oyyy. Uzmanlık sorusu dedikleri sanırım bu olsa gerek:)
Aslında bu durum, hangi pencereden hayata baktığınıza göre farklı şekillerde cevaplandırılabilir. Günümüzde, erkek-kadın ilişkilerinin merkezine seks ögesi oturtulmuş durumda. Sanki hayatın tek gerçeği seksmişcesine salvolarla mücadele ediyoruz. Halbuki seks, erkek-kadın ilişkisindeki en önemli ögelerden bir tanesi olmakla beraber, hayatın ta kendisi demek değildir. Bi kere öncelikle bunu iyice bi kabullenmemiz gerekir.
Her gün bal yiyip baldan bıkma meselesine gelince. Evet doğrudur, bir insan hergün bal yese ve bu bal çok güzelde olsa, yine de o baldan bıkar. Ama balı bir gün peteğiyle, bir gün süzme olarak, bir gün ekmekle, bir gün kaymakla, bir gün... vs. vs... şeklinde yerse, alternatif yeme şekilerini bitirmeye ömrü vefa etmez. Mesele bal değil, kadın-erkek iliişkisi dediğinizi duyar gibi oldum. Kastettiğim şey, ilişkilerde, farklılıkları aramak gerek. Evlendikten sonra, her anımızı, her günümüzü farklı yaşamaya çalışmak, diğer yarımıza olan saygımızı sürekli devam ettrimek gerek. Buradaki saygıdan kastettiğim şey şudur. Örneğin akşam eve gelen kocasını, bir kadın pijamayla karşılamassa, balı kaymakla ikram etmiş olur. Ya da ne bileyim erkek, eşine bir kahvaltı sürprizi yapıyorsa hafta da bir de olsa, o da balı kaymakla ikram etmiş olur. Bazen bir çiçek, bazen eski fotoğraflara bakmak, sürekli ama sürekli bir yenilik ve farklılık. Birde mutlaka her daim kendimizi yenileme. Kendimize bişeyler katma, kitap okuma müzik dinleme vs. gibi atraksiyonları karşımızdakiyle paylaşma.
Velhasılı, kişi kendini her daim yenileyebiliyorsa ve partnerini sürekli şaşırtabiliyor ve ona olan aşkını ve kendisine karşı olan ihtirasını sıcak tutabiliyorsa, asla bıkma olmaz. Ama bunlar zor işler, herkesin yapabileceği şeyler değil.
E yapmaya ne gerek var canım? Bu gün A ile yarın B ile farklılıkarı yaşar giderim de diyebilir insan. Bu da bir tercih tabi... Ona da saygı duyarım. Ama gel görki en muhkem olanı yine de "onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine". temennisi değilmdiir?
saygılar efenim...
DİP NOT: Eklemeyi unutmuşum. 9 yıldır ruh ikizim olduğuna inandığım, inanmaktan öte 9 yılın her saniyesini yudum yudum yaşadığım insanla evliyim. Yeri geldi kavga da ettik, ama hiç dargın uyumadık. Çocuklarımızda var. Çok şükür çok ama çok mutluyuz. Evet aldatırım bende, bir gün bıkarsam. Ama bıkamıyoruzki :):):)
De ki bıktın aldatacak mısın?
Bu kanı yanlış bence. Ben uzun sayılabilecek bir zaman evli kaldım. Olmadı. Ben her gün sevişmek isterdim, o 3-4 gün de bir . Belki haklıydı, belki ben hasta bile olabilirim. Fakat dürtülerime hakim olamıyordum. O kızgınlık kendisini başka yerlerde gün yüzüne çıkartırdı.. Fakat bir gün bile kesinlikle aldatmadım. Sevgililerimi aldattım. Ama yaşamdan derslerde aldım.
Bunlardan biri aldatmamnın kesinlikle şart olduğudur.
Herşey olabilir.. Fakat aldatmak asla!
İnsan olarak,
Hayatta çook yanlışlar yaptım.
Halada yapıyorum ve ölene kadar da yapıcam belki,
Aması nedir? Derseniz doğru insana yanlış yapmamaya çalışmak lazım,
Yaptıysakta düzeltmek veya düzeltmeye çalışmak lazım derim...
Kadına gelincede,
Kim ne derse desin isterse taş devri adamı desinler,
Kadın eşine itaat edicek,
Yumuşak başlı olucak,
Her zaman olmasada çoğu zaman tebessüm edecek,
Evinde kendi işinin sahibi olacak, ( Ev hanımı)
Erkeğe gelincede,
Böyle bir kadını Allah ona bahşettiyse kıymetini bilecek,
Başının tacı yapacak,
Erkeklik, babalık ve kocalık vazifesini en iyi şekilde yerine getirecek,
Böyle bir durumda, böyle bir kadınla, böyle bir erkek ömür boyu evli kalabilir...
Eğer yine olmuyorsa o adam gibi görünen adam değil başka birşeydir...
Herkesin bir hayali vardır...
Önemli olan onun peşinden koşmak, bende hayalimi biliyorum yapmam gerekenleri biliyorum...
E zaten gereken tecrübeleride yaptığım yanlışlar sayesinde öğreniyorum...
Ne istersen ise hak ediyorsan bir gün muhakkak alırsın...
sen git irandan biriyle evlen
Neden?
Burcummm hayatta her şey tahrık olmak üzere dolaşmak değildir.
Sevdiğin insanı ilerleyen zamanlarda onun kişiliği içinde seversın illa dış görünüş
veya cinsel anlamda çekıcı olacak hep dıye bır sey yok ,temızlıne ve rutın bakımına
özen göstersın yeter,insanın çocuğunu kucagına alması güvendığı bir insanın
hep yanında olması da güzel bır şey olsa gerek.Bir kadın olarak fazla el değiştirmek
hem kendine olan saygını hemde ,ruhunu zedeler.İnsan aşık olur sonra sever
daha düne kadar benımle evlılk düşünmüyor dıye burda üzülen sen değilmiydin hem?
tamam evlilik teklıfı almamıs olabılırsın ama toplum için insanlar için evlilik
gereklı bir şeydır.
insan sadece cinsellik yaşamak için evlenirse evet haklısın. günümüzde aman zinadır gibi saçma düşüncelerle evlenmeden kimse kimseye el sürmemeye çalışıyor (!) ama seks için evlenince bu kadar boş bir kadınla veya erkekle hayat geçer mi diye kafalarına dank edince anlayıp aldatmaya (zinaya) başvuruyorlar.
bence doya doya sevgiyi yaşamalı ve artılarıyla eksileriyle karşındaki insanı kabul ettiğinde onunla evlenmelisin. işte o zaman ne aldatma ne aldatılma... hayatını paylaşacak ve beraber yaşlanacak birini bulmak kadar güzel bir şey var mı şu hayatta?
Cevap
22Cevap
bi sn yaa neden sadece erkeklerin sıkılacağı gibi bi durum üzerinde yoğunlaşılıyor ki?
bende erkeğimden sıkılabilirm ! onun da asli görevi bu olsun, düşünsün kafa yorsun
oda benim ondan sıkılbileceğimden korksun, herşey karşllıklı olmalı dmi ama kadn erkek eşitliğini nerde unuttuk?
ayrıca ilişkiyi s adece sex üzerinden değerlendirmek de büyük yanılgı..
zaten sana yeten biri varsa hayatında gözün dışarda olmayacaktır..
ama gözün dışardaysa demekki boşa zamn harcıyorsun..
bişileri gözden geçirme wakti gelmiş;)
+1. katılıyorum. ama katılmadığım nokta sexte göz dışarıya kayıorsa boşa zaman harcanması konusu. sexte bazen doyumsuz olur insanlar( kadın erkek farketmez). zaten bu bile ilişkiyi kamçılamaya yeter. karşı taraf çünkü " ne oluo ya bunun gözü dışarıda" diyip oyun üzerine oyun yapmaya başlarsa tadından yenmez ilişkinin
Samimi olmak gerekirse bıkılıyor ve monotonlaşıyor bu doğru ama böyle olacağını bile bile evlendim. eşimi seviyorum ama sekste farklılığı hangi erkek aramazki :) ama dünya tatlısı ikiz bebeklerim var ve eşimide ailemide çok seviyorum herşeye rağmen ;) evliliğin en güzel meyveleri tatlı çocuklar ve düzenli bir hayat buda güzel tarafı ;) tek sorun sekste monotonluk olsun çözüyoruz isteyince ;)
Monotonluk kavramı muallakta olmuş.
Bir erkekle tanış, flört et, yat, ayrıl. Bir erkekle daha tanış, flört et, yat ayrıl. Bir başka erkekle daha tanış, flört et, yat ayrıl.
Şimdi bu zincirdeki fiillerin ortak kümesini al. Monoton değil mi?
yas06 döğru sölüyor aynen
yeni birini bul tanı ölç biç uzun iş tek bi kişiyi sev sağlam sev
her şeyi onunla yaşa
alkışlıyorum
sen erkek olsan zaten dunyanin halini dusunmuyorum bile... adam brad kalirken kadin gobek yapiyor sanki, ayrica o bali bir gun bal tatlisi bir gun bal serbeti olarak yiyebilirsinde... biraz anlayis ve mantik yeter
+1
HAYAT BAŞKALARINA GÖRE DEĞİŞKEN OLDUĞUNU SÖYLEMELİYİM, nasıl azgın erkek varsa sexe düşkün kadınlarda var, ama her kadın sexe düşkün olmayabiliyor, bu nedenle kendisi çok isterse partneri istemezse ne yapacak eliyle mi boşalacak her zaman, bu yüzden sevmek bi yere sex başka birşeydir.
bakire isterim diye tutturursanız evlilikte mutlu olmazsınız tabii.
arkadaşım biraz olayı geniş al... patlıcan yemeği gibi düşün... bigün musakka bigün gömme bigün közleme bigün oturtma (ya bu yemek çeşitleri olmadı ya neyse:))... çeşidine gideceksin bi kişiden... önemli olan malzemeyi beyni en iyi şekilde kullanabilmek... tamam patlıcandan da sıkılır ama çeşidi olunca sıkılmak için ömür yetmeyebilir...
sana katılıyorum, sex ile katlanma arasında fark var bence, insana değer veren biri olarak söylüyorum, insanlığından dolayı yaptıklarına asla karşı gelemyeceğim gibi göz ardı de edemem, çekerim ama gerçekten iyi huylu ise, üzmez ise, fakat, sadece ortam evde olmuyor yaşam, çalıştığım çevre takıldığım insanlar çok fazla bide kaynatınca arkadaşlar arası, onlara da sonuçta cinsel istek duyuyorsun, ee buda aldatmak oluyor o zaman,
Mesele bal meselesi değil. Bana göre değil.
Mesele özgürlük meselesi!
Bir gün geliyor ve kendini 4 bir yandan kısıtlanmış, toplumsal baskılar, yasal kısıtlar vb. herşey üzerinize geliyor gibi oluyorsunuz. Zaten son zamanlarınızda da limoni bir dargın bir barışıksanız, sonrasında iş çığırından çıkıyor.
bencede monotonlaştırır. aynı erkekle ömür boyu vakit geçiremem
aynen bende bir erkekle bir ömür boyu yaşayamazdım :)
aşk biterse bitsin önmli olan sevgi saygı kalması herşey sex ten ibarette değil sex zevk tir ama önmli olan ömrünün sonuna kadr yanında olacak kadın yada adamı bulmak evlenmek ve ondan asla bıkmamaktır... kiloda alsa bigün yatalakta kalsa yanında olmaktır evlilik .. aldatan erkekler bıktıkları için mi aldatıo biliomusun:)
Evlilik seksten ibaret değildir ,evlilik paylaşmaktır seks değildir,
Çoğu erkek aldatıyor diyorsun ben buna inanmıyorum evli erkeklerin en fazla %10'u eşini aldatıyor diye düşünüyorum.
bence o senin iyi dileklerin %10 düşüncen... ;) aldatma ne eşini sevmediğinin göstergesi nede eşini beğenememenin sadece cidden hergün lahana çorabası içilmiyo cidden bak... istersen süphan dağının eteklerinde sex yap... yaptığın tat aynı tat yine aysı ses yine aynı koku... sorunda burda ya işte :(
zuahahah yapma ya benım bı abım var gul gıbı karısı var ama gel gelelım hiç vaz geçmiyor çapkınlıgından :D:DD:
bence o düşünceyi tekrar gözden geçir :)
erkeklerin veya kadınların yüzde kaçı kimle nerede ne yapıyor bilmem ama aldatan kendini aldatır başkalarını değil. çekirge bile en fazla 3 defa sıçrayabilir.
Zaten sıkılanlar aldatıyor.İnsan eğer gerçekten seviyorsaki ben buna inanmıyorum.O İnsanla değil evlenince sıkılmak 5 dk ayrı kalınca üzülür.Eğer sevdiğin biriyle yapıyorsan sıkılmassın.Sıkılanlarda zevkine önem verenler,her çiçekten bal alim diyen ahlaksızlardır.Eğer millet sıkılsaydı,sadece cinsel yöneden bu olaya bakıp,herkes birbiriyle birlikte olsaydı hayat ne kadar iğrenç olurdu değil mi?
Evlilik seksten ibaret bir kurum değildir.Şu bir gerçektir.Evli türk kadınları bir süre sonra kendilerine bakmıyor kilo alıyorlar şişmanlıyorlar hızla ve akşam yorgunum yorgunum deyip duruyorlar.Ama yinede karım benim herşeyim olacağı için öyle birşeyi asla düşünmem
Şu eksi veren kişi kimse açık açık yazsın illa aldatınca artımı alacağız
Aşkın ömrü yoktur. Ne alakası var ki? bilim ile aşk catışması gibi bu nedir böyle. Seviyorsan ölene kadar. SEvmiyorsan bilim adamı ol sevgilinden uzaklaş
insan doğası gereği çok eşli mi tek eşli mi? eğet çok eşliyse doğamız, neden doğamıza aykırı bir düzen içinde kurulmuş toplum? ben daha çözemedim çözen varsa anlatırsa sevinirim:)
anlamadım ne taraftan yanasın yani?
Evlilikten bıkılır ne kadar iyi olsa da. Çevremdeki erkeklerin %90ı aldatıyor. Hem de evlendikten 1 ay sonra başlayanı bile var. En sık kadın ilk çocuğa hamileyken başlıyor aldatmalar veya çocuk doğunca.
ama bunu sadece erkeklere suçu atarak çözemeyiz. erkekler evlilikten sıkılıyorsa bunda kadınlar da hem suçlu hem de erkekler sıkıldığı için onlar da sıkılıyor. kadınlar zor hayat şartları olan türkiyede iyi kazanan bir eş bulmaya odaklanıyorlar aynı zamanda da bakire kalıp piyasa değerlerini yüksek tutmaya çalışıyorlar. sonuçta bakire kalıp iyi kazanan erkek bulsalar da cinsel deneyim eksiklikleri cinsellikten ve evlilikten zevk almalarını ve karşı tarafa zevk vermelerini engelliyor.
@pskll : daha az sevmiyor zaten o dönemde adam eşini. bizim beynimizde cinsellik ile sevgi o kadar ayrı iki noktada ki bunu anlatmak çok zor. hamile iken eşini güzel bulmama ya da çocuğa zarar gelmesin diye ilişkiye girmeme nedeni ile bu ihtiyacı dışarıdan karşılamaya gidiyor erkek. bunun sevgi ile alakası yok. evde yemek yoksa dışarıda yersin biz cinselliğe yemek gibi ihtiyaç gözü ile bakıyoruz sevginin yeri apayrı.
" evde yemek yoksa dışarıda yersin biz cinselliğe yemek gibi ihtiyaç gözü ile bakıyoruz sevginin yeri apayrı." çünkü aklınız şeyinizde geziyorsunuz. hamileyken gidip aldatan adam, hasta olduğunda eşinin kendini aldatmasını normal karşılamalı o halde.
Aklımız şeyimizde geziyoruz evet, oyle olmasa insan nesli üreyemezdi. Kadınlar da öyle. Misal 9 ay mı hamilelik? Karımızla bir şey yapamadık aldattık. Aldatan erkeklerin oranı bu dönemde mesela %80 ise (ki çevremden öğrendiklerime göre durum o şekilde) , 8 ay sevgilisi/nişanlısı askerdeyken (öncesinde düzenli bir seks hayatları olduğunu varsayıyorum) sevgilisini/nşanlısını aldatan, nişanı atan, başka sevgili bulan, ayrılan kadın miktarı %90ın üzerindedir (yine çevremden bildiklerim /duyduklarım)
Evliliğin üç haftası tanışmak, üç ayı sevişmek, üç yılı kavga etmek, otuz yılı da katlanmaktan ibarettir demiş TAINE.
evliligi sadce sexe indirgemek cok yanlis evliliik beraber yasamak birbirnizin eksikliklerini tamamlamaktir isten yorgun argin eve geldiginde sana kapiyi guler yuzlu bir esin acmasi kadar guzel bisey olabilirmi
Şöyle evet her gün aynı olunca sıkıcı gelebilir ama herzman bı pozisyon değişiklik yaparsan sıkılmasın
... Toplam da 27 dk lık bir tatmin için mi evleniyor insanlar sanıyorsun ? Leylekler' den başlamalısın cinsel bilgilenmeye :)
işte bu :)
çocuk sahibi olma dışında gereksiz... evli bir erkek olarak düşüncem...
evet, sıkıcı monoton ev iş ev iş sosyalliğin sıfırlaşmasının baş sebebi... çocuğu yapıcaksın sonra boşanıcaksın en güzeli :))
evliliği tavsiye ediyormusunuz ? ASLA HAYIR KATIYYEN ! :)) ama eşinizin yanında söylemeyin ağlar çünkü sonuçta o bi anne... ama çocuğunuz yoksa boşanma sebebiniz olur :P
yalnız arkadasım son zamanlarda bılımsel olarak kanıtlanmıs bır kanı'dan bahsetmek ısterım evlılıkte aldatan cınseyetın %65 oranında bayan oldugunu hatırlatırım.. .
bu yüzdeye nereden vardın?
soru manyağı yapmışsın siteyi... hayat böyle maalesef...
bence herkez aldatır dişiler şeytan olup erkeklerın kanına gırmeseler bence boyle bırsey olmaz :D
tamam pekı sımdı soyle dıyelım bı tramvay a bındın yada yolda yuruyorsun karsıdan bı bayan gelıyor sankı sana gozlerıyle seks yapıyormus gıbı bakıyor kendını erkegın yerıne koy ne yaparsın !
sos.yeteeee@hot eklermısn :)
bılmem o ankı piskolojime bağlı :D:D:D
ben muhendıs ve doktor dılım canım dıkkatını cekerım :DD:
hiçbir kadın tanımadı bir erkekğe seks isteyen gözlerle bakmaz. kendinizi kandırmayın.
sen olsan sıkılır mıydın?
monoton...
bu cevap hepsine yeter sanırım...
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar