''hadi ordan çıkışlar sağdan..'' 😏
#smellsmoke

Merhaba
Ben kimseyi konuşmayı sevmiyorum aslında. Eğer çok yakınım sormuşssa dahi o kişiyle ilgili hakkını teslim edecek cümleler dahi çıkıyor ağzımdan. Nedense konuşmayı seviyoruz ama, ne kadar kızdığını, ne kadar kırdığını anlatarak bi şekilde terapi olduğumuzu düşünüyoruz sanırım.
Fakat o insanı anmak ile karalamak arasında büyük farklar var ben bunu yapmayı istemem. Oldu, bitti demek, anlaşamadık demek dahi büyük bi erdem ve yapmakta aslında çok zor değil.
Umarım bitince insan kalmayı da öğrenir bazıları.
Hep diyorum yine diyeyim.
Hayatımdan gelip geçen, sevdiğim, arzuladığım, hoşlandığım, bende yer edinmiş her kadının benim için önemi büyüktür.
Bugüne dek hiçbirini nefretle anmadım. Çoğu evlendi, bazıları çocuk sahibi oldu, birkaçı hala bekar diye biliyorum. Geriye kalanlar nerede, kiminle ve ne halde bilgim yok.
Ama ne olursa olsun hepsinin "bende bulamadıkları" mutluluğu başkalarında bulmasını cidden can-ı gönülden istedim. Hala da isterim bunu.
Çünkü, hepsinin beni ben yapan bir katkısı olmuştur bu hayatta. Onların bana kattıkları ile ben, ben oldum.
Kah üzüldüm kah kırıldım ama yine de kinle, nefretle, hakaretle anmadım. Güzel ve özel kadınlar sevdim. Dilerim ki, mutluluk ve huzur onların olur ve hepsinin yüzü hiç solmaz.
Çok dertlenmiş isem ekleme yapmadan yakın çevreme olanları anlatırım. Ama kesinlikle kendi hatalarımı da söyleyerek. Bu asla bir kötüleme olamaz. İlişkisi yaşanıyorken iki tarafta mutluluğu ve üzüntüyü paylaşır. Her zaman iki tarafın da iyi ya da kötü yaptığı şeyler vardır. Bende asla mükemmel değilim. O yüzden bu şekilde bir paylaşımda bulunabilirim.
Cevap
47Cevap
Susarım.
Konuşmak demek anlatmak demek aslında kendini ortaya koyuyor farkında değil.
Susmak asalet ister.
Çoğu kişidr bu yoktur. Hazmedemezler yapabildikleri en güzel şey çamur atmaktır.
Selam gadası 🙃
Mutluluk temennileri dışında konuşmam.
Bir ilişkinin içerisindeyken asla özelimi kimseye paylaşmayı tercih etmem. (Arkadaşım, ailem, sevgilim, dostum) fark etmeksizin mahremimdir. Bittikten sonra da yine anlatmam çünkü artık başkasının mahremidir. Konuşulmaya değer şeyler ilişkinin içerisindeyken konuşulur olur ve biter..
Bitmişse de bitmiştir. Dilimden silinir alfabesi. Dilini bilmediğim şeyleri de takdir edersiniz ki konuşmak mümkün değildir 😄
1 ay oldu tek kelime etmedim! Ne Twitter ne Facebook ne de instagram dan irite edici bir paylaşım yaptım. Bir aydır zaman zaman içiyorum hüzünleniyorum, sinirleniyorum ama kendi halimde, kendime zararlıyım. Olan oldu yucelttiğimiz aşkı alçaltmaya gerek yok, beni sevdiği günlerdeki adamlığımla kalayım aklında…
Ben hayatımda olan biten şeyleri fazla herkese anlatabilen bir insan değilim anlatılacak bir durum samimiyet bile varsa neyse olanı söylerim. Her insan karakterini her yerde aynı seviyede koruyamıyor maalesef. Bitince çıkarları doğrultusunda lehine çeviren insanlar tanıdım. Beni hayatıma aldığım için bunla kendi primini yükseltme çabasına girenleri bile gördüm iyi ki geçmişimde kalmış diyorum sadece ve gülüyorum böyleleriyle muhatap bile olunmaz bir daha.
Hanedanın arkasından
konuşurum. Reelde kimsenin arkasından konuşmadım ama buradakilerin arkasından çok konuştum. Emin ol hepsi haketti.😀
Hakedenin ya.
Krallll kimm tuter seniii😃 @_AsabiHatun__
Iyi ya da kötu ne olursa olsun bitti netice de bittikten sonra kim iyi kim kötu ne fark eder ki..
Asla kötü konuşmam sükuta çekilirim.
İlişki bitince ne konuşacağım ki 5 yıllık ilişkim bittiğinden bu yana bile 2 yıl geçti ne onun hakkında birileri ile konuştum ne de onu rahatsız edici şekilde onunla konuştum hatta hiç konuşmadım diyebiliriz
Ben ilişkinin saygı çerçevesinde bitmesi gerektiğinin ve tarafların her zaman ne olursa olsun birbirlerine saygılarını koruması gerektiğini düşünüyorum. Hiç arkadan kötü konuşmaya gerek yok.
Yaşandı bittiyse bittiyse bile özelimdir.
Ben de kalır. Kişi beni sevmiş değer vermiş, birtakım güzelikler yaşanmış, bu yaşanmışa saygı duyulması lazım.
biten bitmiştir giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir benim için fazla kurcalamanın manası yok değerin değerinde kalsın
Bittiyse arkama dönüp bakmam.. bir daha da o ilişki hakkında ne konuşurum ne de şöyle mi olsaydı böyle mi olsaydı diye dedikodu yaparım..
Söylemem gereken bir şey varsa ilişki biterken karşı tarafın yüzüne söylerim sonrasında kimsenin yanında kötü konuşmam.
Bazı mevzuları ve kişileri anmaya ve dillendirmeye gerek yok kendimizi yormaya değmez diye düşünüyorum.
Susmak asalet gerektirir evet susarım biten bitmiştir zaten..
konuşacak bişey olmazki ne konuşacağım gidenin yolu açık olsun... biter yani
Sen ne kadar sussan da karşıdakinin kanı mutasyona uğradığı için yapıyor öyle şeyler. 🙂
Çoğunlukla susarım ama bazen çok darlanmis isem bir kaç kelam ederim ama giydirmem
İyi de olsa kötü de olsa aramızdakileri ne ilişkide ne de sonrasında susarım.
karakteri falan bilmemde, susacak kadar akıl sahibiyim
Biten ilişkilerinin arkasından konuşmam yaşanmış bitmiş bir şey tekrar karıştırmayın lüzumu yok.
yok önüme bakarım yeni manit bulrum onala mı uğraşcam birde konuşunca değişiyor sanki dldlsls
Evet. Biten ilişkiler de haksız olan tarafa verilmesi en güzel olan cevap/tepki susmaktır.
Ne kendime ne ona ne de ilişkimize laf söyletirim herkes kendi işine bakmalı.
Ex olan next olmaz bitti gitti konuşmanın anlatmanın manası yok önündeki maçlara bakacaksın.
Arkasından konuşmam. En başta kendi karakterime saygısızlık olarak görürüm bunu
herkes kendi kalitesini koyar ortaya karekter meselesi
Bana başkasını kötüleyen benden gidince de beni kötüler bu böyledir. Ben yaşanan şeylerin iki kişi arasında kalmasını gerektiğini düşünüyorum.
Cidden bittiyse susarım
Hakedene hak ettiği değeri veririm. İçimde kalmasın
Biten bitmistir, anda kalabilmek cok az insanin yapabildigi ama yapilabildigi zaman da faydasini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kalacagi bir olgudur
hiçbir zaman onu yapmadım yapmamda bitenede saygı duymak lazım başlayanada ama önce kendine sayhı duymak lazım
bi zamanlar sevdiğimi ayrılınca asla kötülemem hatta beni kötülese bile.
Benim ne yapacağım hiç belli olmaz, bazen ben bile kendimi tanıyamıyorum
Tabikide öyle son. ..
Ağzıma geleni söylerim susmam😂
İlişki bitme şekline göre değişir.
Susmak en guzeli gerçekten
Eyvallah , kendıne iyi bak der geçerim
o benim ozelimdir kimseye demem diyemem
Ortalığı inletecek kadar karaktersizim.
Evet
Çok emek verdiysem susmam.
Susarım. Biten bitmiştir.
Hemde nasıl biten bitmiştir.