Mantık evliliği. Çünkü aşkta bazı kusurları göremiyosun görseniz de umursamıyorsunuz. Sonra büyük ihtimalle bu sorunlar daha da büyüyecek. Ama mantık evliliğinde her şeyi tek tek süzgeçten geçirirsiniz. Baktınız mantığınız tamam diyor, sonra da aşık olabilirsiniz :) Eninde sonunda aşk da olacaktır benim fikrim. Ama önce mantık. Hatta mantık evliliği kolay olanı değil aşka göre daha zor olanıdır. Aşık olursunuz evlenirsiniz nasılsa kalbinizi dinliyorsunuz ama mantık da illa ki düşünülecek şeyler daha fazladır...
013 Yorumla- +1 yıl
Mantığın içinde aşkı mı arıyorsunuz?
- +1 yıl
İkisi de diyelim. Ama önce mantık olmak zorunda. Mantığınıza uyduktan sonra aşık olabilirsiniz ama aşık olduktan sonra mantığınıza uymayabilir. Bu hayat böyle ilk aklını dinleyip önlemini alman gerekiyor yoksa herkes aşık olu, direk aşk evliliği yapıp mutlu olmayı çok ister. ama hayat tozpembe değil.
- +1 yıl
Yaklaşımınız doğru. Öncelikle mantık ile başladığımızda kesinlikle aşkı def etmiş oluruz. Yani mantık ile başlanan herşey mantık ile yürü kanaatindeyim.
- +1 yıl
Sonra :)
- +1 yıl
Yahu Allah aşkına mantık bunun neresinde? Baya bildiğin hoşlantı ile başlamış aşka dönüşmüş kalkıp mantık diyorsun :)
- +1 yıl
Bana göre değil, dünya literatüründe mantık evliliği şu. karşı tarafın aşkı sevgisi önemli olmamakla birlikte, ihtiyaçalarımı karşılayabilen birinin olması ve gerisinin çok önemli olmayışı anlamında.
- +1 yıl
İyi afferin sana hadi hayırlısı o zaman. ;)
- +1 yıl
Tşkler sizde bol mutlulukar ;)
En İyi Cevaplar
Aşk evliliği - aşk çocuklar bile daha güzel olur:)
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Diyorum her zaman. Annem yemeğe sevgi koymadımı yemeğin tadı bile olmuyor. Sevgisiz çocuk büyütmek ne kadar sağlıklı olabilir ki?
- Aşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılMantık evliliği. Aşk gibi gözün kör değildir, başına neler geleceğini tahmin edersin, ayağını sağlam basarsın. Sakin sakin yaşarsın, fazla sorunun olmaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Herşeyi kuruntu yaparak yaşamak mı güzel? Yoksa duygularınla güzelliği yaşamak mı güzel?
- +1 yıl
O duyguların "güzelliğe" götürmediği istatistiklerle sabit. Ha sen dersen ki ben dünyayı toz pembe görmek istiyorum, karışma bana. O zaman tamam.
+1 yılYüzde 75 aşk yüzde 25 mantık sadece birisi olmaz iki taraftan da bakmak lazım olaya bence.
05 Yorumla- +1 yıl
Güzel görüş. Fakat Aşk mantığın önüne geçtiği için sanırım mantıklı pek davranılamıyor.
- +1 yıl
Ya kafa yapın uyuşmuyorsa ne kadar aşık olsan da burada mantık girer devreye ve ayrılırsın bu açıdan mantık önemli işte
- +1 yıl
Aşk bence insanı kör eder ve o an mantık çalışmaz. Böyle bir durum ile karşılaşmamışsan daha aşık olmamışsın sanırım dostum ;)
- +1 yıl
Sevgilim görürse papaz edersin beni aman he :D
- +1 yıl
:)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu zamana kadar hep kalbimin sesini dinledim belkide hep pismanliklar yasadim ama yine olsa yine ask derim :)
13 Yorumla- +1 yıl
Böyle insanları görmek beni mutlu ediyor :)
- +1 yıl
Sevmedigin insana tahammulde edemezsin ki
- +1 yıl
Kesinlikle öyle ama bazılarının mideleri çok geniş be ablacım. Anlamak çok zor oluyor maalesef :(
- Aşk İlişkileri konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılHiç sevmediğim biriyle olmaz o yüzden sırf işi iyi kariyer sahibi diye hiçbir şey hissetmediğim biriyle evlenemem. Çok aşıksam eğer her şeyi göze alırım fakat onunda bu fedakarlıklara değecek biri olması lazım. Bu benim görüşüm, herkes aynı düşünmüyor.
115 Yorumla- +1 yıl
Ben size katılıyor ve aşık oldunuz mu hiç diye de bir soru sorayım?
- +1 yıl
Oldum. Olmaz olaydım
- +1 yıl
Neden ne oldu ki?
- +1 yıl
Zaafsız yaşamayı tercih ederim. O benim zayıf noktam, söz konusu o olunca bütün gücüm ve güvenim devre dışı kalıyor bu da hiç hoşuma gitmiyor, canım çok acıyor.
- +1 yıl
Canınızı acıtan olduğu için mi bu haldesiniz?
- +1 yıl
Evet. Bende biraz egoistlik var biliyon mu? O yüzden canını acıtan biri olunca kaldıramıyorum
- +1 yıl
Ama ablacım sende bunu ona karşı kullanma. Bazen nezaket gerektirmez mi? Bu şekilde mutlu olmama şansın var. Diğer türlü daha da kötü olur senin için. :(
- +1 yıl
Henüz bir şey yapmadım dur daha
- +1 yıl
Pek dolu gördüm sizi hadi hayırlısı :)
- +1 yıl
Aynen aynen hayırlısı
- +1 yıl
Sana bir tavsiye vermemi ister misin?
- +1 yıl
Ne gibi
- +1 yıl
Sende tehlikeli bir hırs var gibi sezdim. Dikkat et bence ;)
- +1 yıl
Ederim. Çok zarar vermesin millete
- +1 yıl
Ok :)
Aşk evliliği yapanların sonunda nefretle ayrıldıklarını varsayarak mantık evliliği diyorum..
13 Yorumla- +1 yıl
Savunmuyorum aşkı ama tersinide düşünün? Mantık evliliği yapanları ise kadın zamanla yaşlandı mı, erkek daha genç birine bakar ve kapının önüne koymasını da bilir.
- +1 yıl
Maalesef çevremizde duyduklarımız bunlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yıltabiki ask evliligi yani insan birini sevmeden nasil onun olabilirki dokunanmam ben sahsen opemem ya da katlanamam en ufak hareketi gozume batar sahse ama sevince oyke değil insan herseyine katlanir kotuyu bile iyi gorur sevkatli olur ona karsi saygiili sevgili para hersey değil gecinebilmemiz onemli bnce ask olmadan olmaz
020 Yorumla- +1 yıl
Beğendim. Katılıyorum size. Ama ne yazıkki karşıt görüşünüz çok fazla var.
Cevap sahibi+1 yılherkezin kendi secimi param cok olucak diye sevmedigim bir adama kadinlik yapamam
- +1 yıl
Tebrik ediyorum sizi. Satılık olmayan bayanlar baş üstünde tutulmalı.
Cevap sahibi+1 yıl:)) saolun
- +1 yıl
:) Sizler gibi insanları gördükçe mutluluk duyuyorum.
Cevap sahibi+1 yılolmasi gereken boyle
- +1 yıl
Teşekkürler umarım umduğunuzu bulursunuz.
Cevap sahibi+1 yılaminn umraim isteyen herkez bulur
- +1 yıl
Sizi nasıl takip edebilirim?
Cevap sahibi+1 yılneden takip ediyosunuzki beni
- +1 yıl
Neyse ok haklısınız.
Cevap sahibi+1 yılyas kac merak ettim
- +1 yıl
30 yaşındayım :) Neden merak ettiniz?
Cevap sahibi+1 yılettim iste :))
- +1 yıl
Siz?
Cevap sahibi+1 yıl23 bende
- +1 yıl
Bazı insanlar kendi yaşından daha büyük cevaplar verebiliyor. Bu da onun kültürünü eğitimini belli ediyor ;)
Cevap sahibi+1 yılyasimdan buyuk bir cevai verdim sizce :)
- +1 yıl
Biraz :) ;)
Cevap sahibi+1 yıl:)))))
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşk...
Sevmedigim adamla aynı yatağa girmem ben tiskinirim.16 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir bakış. Aşka inanıyor ve yaşıyor musunuz? Özellikle bu zamanda?
Cevap sahibi+1 yılEvet dibine kadar yaşıyorum çok mutluyum. Allah bozmasin tabi.
- +1 yıl
Amin daha fazla mutluluk içinde boğulmanı dilerim. Nitekim buna da razı olurdum. ;)
- +1 yıl
Bazen imrenememek elde olmuyor ;)
Cevap sahibi+1 yıl:)))
- +1 yıl
Böylelerini görmek gerçekten beni mutlu ediyor :)
Ne kadar mantigimi dinlemek ıstesem de böyle konularda hep kalbimi dinlerim. Ve buyuk ihtimalle sırılsıklam aşık olduğum biriyle evlenecegim. Sonrasini bilmiyorum. Cunku ask her seyi tozpembe gosterir bir sure.
011 Yorumla- +1 yıl
Aşk daha güzel değil mi? Bir tutku uğruna yaşamak gerek. Bir dünya eşyası olanın dışına çıkmaktır aşk.
- +1 yıl
Mantık arama zaten :) aşk mantığa devre dışı bırakır :)
- +1 yıl
Öncelikle karşlılıklı aşk olması lazım. Çoğu kişi bu yanılgıya düşüyor maalesef
- +1 yıl
bu yüzden aşk kaybediyor gibi gözüküyor ama öyle değil
- +1 yıl
Zeki insan bilir bence? En azından aşk çocuk gibi hareket emeni sağlar
- +1 yıl
Zeka ile mantığın ne alakası var?
Valla mantıgına uysun aşk zaten gelecegi varsa gelir ama fark yapmaz ben aşk istiyorum sersen öyle bir hata yaparsın sın evlenince aşk biter mantıksız biriylede hayatını devam ettirsin
05 Yorumla- +1 yıl
Aşk bittiğinde sevgide çöp mü oluyor senin için?
- +1 yıl
Bu güzel birşey değil mi?
- +1 yıl
:)))) enteresan bakış açısı. ama koca dünyada milyarlarca insan ve farklı fikir. saygı duyarım
Bence ask, sadece mantikli ise evlilige kadar yürür (veya yürümeli) zaten. Mantik barindirmayan askin sonu zaten hüsrandir, evlilikle mühürlemek aptallik olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Aşk biter mi? Bittikten sonra sevgi devam eder mi?
+1 yılAşk olmazsa evlilik çekilecek dert değil 9 yıl flörtten sonra evlendik 1 yıllık evliyiz çok aşığız ölüyoz kanka ama gel görki bazen birbirimizi öldürecek moda geçmemiz iki saniye sürmüyo
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle aşk bu adamı kudurtur maalesef. Aslında işin aslı basit. Birbirinizle geçim sıkıntısı yaşamaya başladığınızda ki 9 yıl az değil. Burada artık birbirnizi iyi tanımanız gerekiyor. Yani aslında şaşırdım.
- +1 yıl
bende şaşırıyorum 2 ayda bir sevgili değiştiren insanlara :) nasıl oluyoda aşkı böylesine kolay yaşayıp unutuyolar anlayamıyorum.(Bende mallık olabilir :P) ama iyiki onu tanımışım diyorum açıkcası kendimi şanslı hissediyorum :)
- +1 yıl
Bak işte erkeği başka şekilde tutamazsın. Onun tasması Aşktır. Bununb değerini bilene. AMa bayanlar diyorki benim istediğimi önüme sersinde ne yaparsa yapsın modunda. Nasıl bir anlayış? Mantık işte.
ya bence ask evliliği yani o insanı tanımalısın sevmelisin alışmış olmalısın ki onunla herşeyi isteyerek severek yapmalısın aşk gibisi yokk
02 Yorumla- +1 yıl
Sevmediğin birşeyi yapabilir mi insan? Yani silah zoru olmadan?
+1 yılAşk karın doyurmaz.
Mantık evliligi olmalı bence. Kendini geç ilerdeki hayatını çocuklarının hayatını onların gelecegini düşün.017 Yorumla- +1 yıl
Aşk böyle basit bir şey mi? Mantık çocukların karın doyumu için mi seçilmeli?
- +1 yıl
Aşk yeterli mi sence?
- +1 yıl
Aşk ile yaşanılır. Sevgi ile devam edilir. Herşeyim olsun diye maddiyat tarafından bir kadının bir erkeğin altına girmemeli bence. Ağı konuşmuş olabilirim kusuruma bakmayın.
- +1 yıl
Herkez sevdigi aşık oldugu kişi ile evlenmek ister. Peki şu durumu düşündün mü? Aşk ile evlenen kaç kişi kaç çift var sürdürebilen? Birde bu boyutunu düşün. Ne düşünürsek düşünelim sende düşüncelerimize saygı duymak zorundasın. Altına girmeye felan gelesiye kadar daha çok konu var konuşalacak. herşey alta girme ile olmuyor. Tabii ki maddiyat için evlenilmez. Ama sadece aşk ile evlenen sonrada boşanan çiftleri hergün görüyoruz.
- +1 yıl
Saygı duyuyorum size. Bunda bir sıkıntı da yok. Fakat mantık ile evlenenleri görüyoruz. Hepsi alışveriş çılgını olmuş çıkmış. Neden mi? Çünkü kocaları paradan başaka bir şey vermiyor. Neden mi? Çünkü sevgi yok saygı yok. Neden mi? çünkü koca istediği saatte geliyor ve istediği kadınla birlikte oluyor. Kadın buna bir şey demiyor veya umursamıyor. Mantık evliliğine dikkatinizi çekerim. Tabiki hepsi böyle değil ama çoğunluk bu. Tamamen şans ve bazende kadının zekasına bağlı.
- +1 yıl
Kişilere göre değişilesi bir durumdur bu.
Ben mantık evliliği yapsam bile maddiyatı gecerim. Kocami hayatımı düşünürüm. Para düşüncesi de herkezden herkeze göre değişir:)
Ona kalacak olursak görücü usülü de öyle değil midir? Hiç görmediğin adamı ailen beğeniyor sanada soruyorlar evleniyorsun işi gücü varsa:) Bu kişiden kişiye farklılık gösterir:) - +1 yıl
Doğru ama hala görücü usülü var mı bilmiyorum?
- +1 yıl
Var tabiki, gelenek durumu eskiden kalma ailelerde hala var. Gelişemeyen illerde ilçelerde..
- +1 yıl
Hımm bunu bilmiyordum. Ama çok garip geliyor bana :)
- +1 yıl
Bana da :)
- +1 yıl
Sen böyle birşey kabullenir misin?
- +1 yıl
Görücü usülünü mü?
- +1 yıl
Yes
- +1 yıl
Garip.
Genelde oğlanın işi soruluyor kötü alışkanlıkları felan :Dd Ailen beğeniyor sende anlatılanlara bakarak evleniyorsan bir şekilde mantık evliliğidir aslında. Ailen beğenirse hele ki geleneklere bağlı bir aileyse senin seçme ihtimalin olmuyor:) - +1 yıl
Offff bu çok kötüymüş beee :(
- +1 yıl
O değilde ne konuşmuşuz bee :D
- +1 yıl
Bu konu hakediyor ama değil mi? Sonu yok bu işin ;)
- Aşk İlişkileri konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılaşk tabiki. hayatını geçireceğin insanı sevmezsen bir bok anlamazsın yaşadığından. mantık yapıcaksan hiç yapma. bekar kal. biri gelsin biri gitsin olsun.
011 Yorumla- +1 yıl
Mantık olarak daha çok zengin erkeği tercih eden çok fazla bayan var. Bunlar yanlı mı yapıyor sizce?
- +1 yıl
herkesin şu hayatta idealleri farklıdır. benimki zengin koca bulmak değil. :) ben mutlu olabileceğim birini istiyorum hayatımda. onun dışında ben de çalışıp kazanırım zaten. kimsenin malında mülkünde gözüm yok. daha küçük bir evim olsun, daha az eşyası olsun, altımda en lüks araba olmasın. her şeyden ihtiyacım kadar olsa yeterli. diyorum ya dostum herkesin hayalleri istekleri farklı. ben hareketli bir yaşam seviyorum. aktif olmak istiyorum. çalışayım kazanayım olsun. ileride geriye dönüp baktığımda ben ne yaptım bu güne kadar kendime insanlara ne katkım oldu sorusunu sorduğumda kendime doyurucu bir cevap vermek isterim. kendi kendine bir şeyleri başarmanın tadı hiçbir şeyde yok. ben çalıştığım paraya ev araba da almam mesela. en büyük tutkum dünyayı keşfetmek. farklı kültürler, insanlar, tatlar keşfetmek..
- +1 yıl
Çok güzel hayallerin var. Hayallerimiz yakın. Ama ben bir baba olacaksam evin giderleri masraflarını karşılayabilicek bir durumum olması lazım. Eşimin her istediğinde hop italya hop ispanya yapamaması lazım. O da üstüne düşen görevi yerine getirmesi lazım. Ama sen böyle bir durumda iyi bir eş olamayacaksın gibi. Yanlış mı düşünüyorum?
- +1 yıl
aldığım her karar daha doğrusu aldığımız.. ortaklaşa alınır. iki kişinin de söz hakkı vardır. kafama göre hop italya hop ispanya demem :) o kadar düşüncesiz bir insan değilim. uygun koşullar sağlandığı takdirde yaparız seyahatimizi.
- +1 yıl
Zengin bir evlilik mi yoksa. Bol sevgili bir evlilik mi? Sana bunu sorasım geldi çünkü cevabını merak ettim :)
- +1 yıl
bunun cevabını verdim sanıyordum :) elbette sevgili. bu her şeyden önemli. yoksa evliliğin bir anlamı yok. tek başıma da yapabilirim.
- +1 yıl
koca bir ömür tek başına yapılabilinir mi yaa dostum :)
- +1 yıl
bir şeyleri anlamamakta ısrarlısın :) sevgisiz evliliğin benim için bir anlamı yok. yalnızlıktan kastım o. kendimi bir odanın içine kapatıp insanlarla iletişimi koparmaktan söz etmiyorum. yalnız olmıycam elbette. sevgi biterse ilişki biter. bunu anlatmak istiyorum.
- +1 yıl
Anladım. Aşk=Sevgi=Saygı. Mantık ise Mantık=Saygı. Sizce de böyle değil mi?
- +1 yıl
mantık ve saygıyla olmuyor işte sadece. hayatına sokuyorsan bir insanı bir anlam ifade etmeli. çıkar ilişlerinden ziyade..
- +1 yıl
O zaman evlilikte mantık bitik durumda sizin için. Böyle düşüncelere sahip olan insanların varlığı beni mutlu ediyor teşekkürler.
eğer kimseyi sevmiyorsam mantık evliliği daha iyi bence çünkü anlaşabileceğin biridir mantıklı olduğuna göre :D ve kalbin boş seversin zamanla ama aşıksam birine mantık falan aramam
05 Yorumla- +1 yıl
Allah ne verdiyse mi? :)
- +1 yıl
Puhahahaha :) alemsin Allah versin o zaman :)
- +1 yıl
Amin :)
+1 yılaşk bu zamanda çok zor büyük konuşmak istemiyorum çünkü hep başıma geliyor ama bence mantık evliliği
03 Yorumla- +1 yıl
Başına gelen ne anlamadım? Neden mantık? Aşk neden zor?
- +1 yıl
ya büyük konuşunca o hep başına gelir ya bir insanın bende büyük konuşmak istemiyorum dedim. Aşkta sence bu zamanda zor değil mi? Gerçek aşka inanmıyorum yani hiç gerçekten aşık insan görmedim. Belki vardır ama ben fark etmedim.
- +1 yıl
Bence zor değil. İki kere aşık oldum ikisinde de evlenmedim. Ama pişmanım.
Mantiksal seceneklerden askli olana bakacaksin. Ask olse de geriye mantik evliligi kalir hic olmazsa...
07 Yorumla- +1 yıl
Aşk ile başlayıp mantık ile biten çok oldu. Ama mantık ile devam edeni göremedim. Mantık ile bağlayıp aşka dönüşende oldu. Ama ayrılanların sayısı daha çok.
- +1 yıl
Aslinda bircok evlilikte ask kismi korelmekte ama mantiksal kismi ayakta durmakta. Evlilik zaten mantik temelli olmali yani iskelet mantik olmali.
Ask tutuku bunlar evlilik olmadan da yasanir. Evlilikte ise mantik belirleyicidir.
En guzeli mantik ve ask harmanlanisi.
Etrafimiza baktigimizda ask tutku olmus ciftler ortada cocuklari da varsa mantiken birlikteliklerini devam ettirmekteler sirf cocuklari kendi ayaklari ustune durana kadar. Huzur olmayan bu mantik evliliklerinde mantik evliligi kendi basina tatsiz tutsuz olsa da hayatin aci gerceklerinden de facto misali. Toplumsal beklentiler bile bu yondedir. Ozellikle ortada cocuk varsa cocuklarin hatrinadir. Cocuk buyumusse kendi yolunda ise evlilik zaten devam etmez veya baska turlu devam edebilir goz yummalar aldatmalarda. Bazen de bosanirlar.
Evlilk amaci cocuk yetistirmektir onun disinda bir anlami pratikte yoktur.
Kadinlar hayat guvencesi filan evliligi savunabilir bu da bir gercek maddi guven acisindan. - +1 yıl
Ayrilmalar bir sonuctur sebebi de coktur. Turkiye gibi ulkelerde gerekce daha fazladir.
Ten uyumu yoktur. Zoraki evlilik. Maddi gecimsizlik kavga hatta yakin cevre baskilari mezhepsel etniksel vs.. sebeplerden oturu de bosanma var.
Mantikla evlenip iyi giden olmasi bence tesaduftur. Cunku mantik ile ask ortak paydasi yoktur. Ask akil mantik dinlemez :D. - +1 yıl
Bazı noktalarda katılıyorum ama bazı noktalarda katılmıyorum. Mesela evlilik=çocuk anlamını taşımaz. Aşk dediğin bütün bir ömrü tamamen paylaşmaktır. Bana böyle geliyor bilmiyorum. Belki bazılar sülalenin devamı için evleniyordu böyle düşünen var. Zaten insan oğlunun devamlılığı aşk ile olmalı ki çocuk güzel büyüsün. mantıklı bir evde çocuk biraz odun gibi yaşar gibi geliyor bana. Ki etrafımdaki izlenimlerimde böyle.
- +1 yıl
O zaman sizin için aşk daha baskın geldi öyle mi?
- +1 yıl
Ask olsa guzel, temelleri mantik olan bir evlilikte..
Dini acidan soyunun devami icin de evlenenler var.
Aralarinda askin olmadigi evliliklerde cocuklara yansimasi dolayli etkileri sahit olmus biri olarak ask yoksa evlilik olmamali veya evlilik varsa cocuk ta olmali. Tabi sevgiyle bilincle. Mantik evliligi cocuklar akrabalarimda gormustum kadini sirf cocuk ozlemi oldugu icin evlenmisti ve kendisinin buyuk bir aski vardi ama ondan cocuk sahibi de olamiyordu biyolojik uyusmuyorlardi. Velhasil cocuklari erkek olan daha zarar gormustu kiz olani da babaya duskun olsa da biraz altan aliyordu. Bu iki kardesin aileleriyle yasadiklarini hatta sahit olduklarim empati yapmama da gerek birakmamistir. Evet odundan beter oluyor esler arasinda sevgi yoksa ve zoraki devam ediyorsa da.
Dedigim gibi mantik evliligin olmazsa olmazlarindan ama ask ta olacak. Ask yoksa ayrilmak mantiklica.
Tersi de var ask tutku yogun ama gecinemiyorlar sorumluluk sifir misali. Mantik veya Ask tek basina olmaz.
bence mantık cunku ben ılgı gorebılecgım bırını zaten rahatlıkla sevebılrım
05 Yorumla- +1 yıl
Aşk olmadan sevgi olmadan ne kadar ilgi verilebilir ki?
- +1 yıl
Zengin bir mantık mı normal bir mantık mı yoksa fakir mi? Ne isterdin?
- +1 yıl
Siz bayanlar olarak mantık eşittir mantık olarak algılıyorsunuz. Bizde mantık eşittir seks olarak düşünüyoruz. Kimin kafasında canlanıyoruz bilmiyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılBence ikiside evlilik değil sonu hüsran. Evlenmek için hem mantık hem aşk gerekir
011 Yorumla- +1 yıl
Aşkta mantık aranmaz demişler. Bu yalan mı?
- +1 yıl
Aşkta mantık aranmaz. Evlilikte aranır;)
- +1 yıl
Evlilik öncesi yapılacak kararlardan bahsettik. Evlilik mantık ister elbette ama sorumuz bu değil di?
- +1 yıl
Niye eksiledin ya? Evlilikte seçim yapılmaz bence sadece aşk ve sadece mantık yetmez diyorum. İkisinide seçmem
- +1 yıl
Ne gibi beklentileriniz var mesala. Daha açıklayıcı olabilir misiniz? Belki birşeyler öğrenebiliriz sizden.
- +1 yıl
Aşk beklentim var tabiki ama aşık oldupun kişiye saygın bitebiliyor. İlerde çocuk yapıyorsun gerekli bakımı yapamıyorsun. Anlaşamayacapınız noktaları görmezden geliyorsun ilerde aşkta bitiyor. Aşk olmayınca zaten anlamsız. Mantık aşkın bitmemesinş sağlıyor bence
- +1 yıl
Bu mantıklı değil :) Aşk elbette biter ama sevgi var olması gerek devamında. Sevgi=Saygı. Bunlardır birbirini tamamlayan. Mantık ile yapılan ilişki bunları barındırmaz. Direk Saygıya gidebilir ama nereye kadar direnç gösterebilir.
- +1 yıl
Saygı mantık benim için aynı taraftalar zaten. Ben sevgiyle devam eden evlilikleri onaylamıyorum. Tutku her zaman olmalı. Hayat arkadaşı olayını beğenmiyorum. Saygı sevgi bana yetmez tutku aşk hiç bitmeyecek ama bu kişisel goruşume kaydı brz
- +1 yıl
Senin işin zor be ablacım. O zaman her zaman yenilikçi olmak zorundasın ve evlilik yakışmaz sana :)
- +1 yıl
Benim işim zor ama benle evlenen yaşadı. d
- +1 yıl
Neden? Daha önce yaşamıyor muydu? :)
+1 yılEvlilik aşkı öldürür bence o yüzden mantık evliliği diyorum ben
07 Yorumla- +1 yıl
Evli misiniz?
- +1 yıl
Hayır uzuun bir zamanım var sanırım evlenmek için
- +1 yıl
Bunu bilemezsin her an herşey olabiliyor :)
- +1 yıl
Mantığım yerinde oldukça 27 yaşından erken evlenmem :)
- +1 yıl
Şunan kaçtasın?
- +1 yıl
17 daha çook var yolun başındayım :D
- +1 yıl
Heeee ok sıkıntı yok. Hayattan göreceğin daha çok şey var ok?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılmantik asla mantigim yatmadifi kisiye asik olamiyorum bikmiyorum neden ama oyleyim adam harika olsun mantigima uymuyorsa o bir ic.
07 Yorumla- +1 yıl
Aradığın mantığı bizimle paylaşır mısınız? Yolumuzu aydınlatır mısınız?
- +1 yıl
inan bende sorun var asla mantigima uymazsa asik olamiyorum onu gec cikmiyorum bile.
- +1 yıl
Mantığına uyması için nasıl veya neler olmalı? Aydınlatabilir misin?
- +1 yıl
bana yakin olmalibazi istaslarim var
- +1 yıl
İlginç. Paylaşabilir misin bu istisnaları?
- +1 yıl
niye uluorta heryerde paylasayim ki
- +1 yıl
Çok mu ilginç şeyler bunlar :)
- Aşk İlişkileri konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılAşk. Etrafımda mantık evliliği yapan çok insan var. Hepsinin hali içler acısı. Aşk, sevgi olmazsa olmazım.
05 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir fikir. Dikkat edersen bayanların çoğu mantık demiş. Yaşamadan deneyim sahibi olamayız diyen bayanlar mı sizce bunlar?
- +1 yıl
Sanırım. Bilemem ama şahsen ben sevmediğim, sevilmediğim birisiyle bir ömür geçirmek istemem.
- +1 yıl
Katılıyorum size. Annem yemeğe sevgisini katmadan yaptığı yemeklerde bile tadı olmuyor. O zaman sevgisiz koca bir ömrü yaşamak, sadece alışveriş çılgınlığı ile yaşayan bir bayanın durumu çok vahimdir ve çok komplekslidir.
- +1 yıl
Maddiyat için herşeyi yapabilecek kadınları sevmeyin abi ya. Kadın maddiyat, alışveriş yapmak için ömrünü satıyor resmen. Saçmalık, saçmalık.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Bu yüzden çevremde pek düzgün bir bayan göremedim. Hepsi birbirinden değişik. Zekasıyla önde olduğunu zanneden o kadar çok ger olan varki. Bunu yanlış anlamanızı istemem aynı şeyler erkekler içinde geçerli maalesef. Ama size katılıyorum.
+1 yılKalbin olmadığı yerde beyin hançer yer, beynin olduğu yerde kalbin hançer yer. Yani her iki türlü de acıyı ikiside çeker çünkü ikisi bir bütündür. Aklimin olmadığı yerde kalbim yürütemez
04 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir düşünce? yani şu an benzetebilir miyiz? Kalp bir kanat akıl ise bir kanat. İki kanat olmazsa uçamazmıyız?
- +1 yıl
Öyle demek istemedim.. bak mesela vucudunu düşün akil vucudun komut merkezi kalp ise o komutu duzenleyen merkez.
- +1 yıl
Karışık pizza mı diyoruz :)
- +1 yıl
Acıktım sanırım saçmalamaya başladım :) canım da çekti bak iyimi?
Mantık sanırım bazen aşk veya mantıklı aşk bilmiyorum aşkada inanmıyorum aslında en iyisi evlenmemek
03 Yorumla- +1 yıl
:) döngüye girdiniz. motorlar bozulmasın :) (yanlış anlamayın lütfen)
- +1 yıl
Neden bu kadar kararsızlık?
+1 yılMantık evliliği. En uzun ömürlü bir evlilik olduğunu düşünüyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
Aşka karşı bir duyunuz yok mu?
- +1 yıl
Vardı ama aşka inancımı yitirdim bu yüzden artık.
- +1 yıl
Bir yanlış tüm herşeyi götürüyor mu?
- +1 yıl
Yok tam tersi bir yanlış seni olgunlaştırıyor. Bir daha aynı yanlışı yapmamayı öğreniyorsun.
- +1 yıl
Aşk bir yanlışlık mı o zaman?
bakıyorumda kadınların çoğu mantık demiş ama erkeklerse hep aşk komik olan şu kadınlar erkeklere sen aşktan ne anlarsın odun derler demekki ne imiş odunun hammadesi imiş kadınlar
00 Yorumlamantığının almadığı aşka güven olmaz bence.. ikisi karışık olmalı
01 Yorumla- +1 yıl
:))
birine hiç bir şey hissetmeden onun karısı olamam. Evlilikte his olayları çok önemli benim için
013 Yorumla- +1 yıl
Beklediğim cevap buydu ve gayet açıklayıcı. Peki neden bayanlar hep mantık, erkekler ise aşk diyor sizce?
- +1 yıl
Ayrıca maddiyat sizin için önemli değil mi?
- +1 yıl
bayanlar baba evlerinde pek rahat edemedikleri için bari evliliğim bollu içinde geçsin diyorlar. O yüzden biraz daha maddiyat üzerinde duruyorlar. tabi bu bir genelleme herkes aynı düşünce de değil. Erkekler delikanlılık çağlarında zaten her şeyin tadına varıyorlar. Onlarda bari aşık olabileceğim biriyle evleneyim diyorlar. Maddiyat benim için aşktan sonra gelir..
- +1 yıl
Anladım. Aslında kadınların arasındaki çekememezlik ve kıskançlık duyguları "birazda benim ki daha güzel olsun kimsede olmasın" modeli ile yaşarlar mı sizce?
- +1 yıl
Ben çevremdeki bayanlara bakıyorum mesala işyerindeki bayanlar bile biri mini etek giydi mi ertesi gün bir başkası daha giyiyor. Erkeklerin ilgileri hoşuna gidiyor diye böyle davranmak nasıl bir duygu anlamış değilim. Vitrindeki satılığa çıkan elbiselerden pek farkı olmuyor benim için.
- +1 yıl
Hayır dar bakmıyorum. Sırf kıskançlık yüzünden bu hale gelen bir topluluktan bahsediyorum. Ne kadar yazık
- +1 yıl
:) bu konuda hemfikiriz. Erkekte bunu söyler kadında. Peki nerde bunlar?
- +1 yıl
Şansımız bol olsun o zaman ne diyeyim :)
- +1 yıl
Daha çok Allah'ım şeytana uydum sen beni affetle bitiyor :)
Her ikisi de olması istenir tabi ama sadece 1'i olacaksa mantık olmalı. Aşk bir gün bitebilir neticede.
07 Yorumla- +1 yıl
Aşkın devamlılığı yok doğru ama sonrasında büyük bir sevgi kalır tabi saygı ile birlikte. Böyle düşünüce?
- +1 yıl
Bak şimdi kazık bir soru. Görücü usülü ile evlenir misin? :)
- +1 yıl
Puhahahaaa :) tanımıyorsun ama :)
- +1 yıl
Yok artık! Ciddimisin sen yaaa :)
+1 yılmantık evliliği ne ya? git gide salak olmaya başladı milletimiz. evlilik okadar basit bir şey mi ki maaşı için evlenile. AŞK EVLİLİĞİ diyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir düşünce. Neden Aşk o zaman?
- +1 yıl
çünki aşk olunca sevgi ve saygı getirir yanında. sevmek çok ayrı bir şey
cevap veriyorum para evliliği kim zengınse onla evlenırım ben.
00 YorumlaAşkın bir getirisini göremedim, evliliğin mantıklı olmasını istiyorum artık.
01 Yorumla- +1 yıl
Artık derken? Arayışınız mantık üzerine mi?
Mantık istesemde olmuyor gönlüm izin vermiyor önce aşk sonra mantık
03 Yorumla- +1 yıl
Aşk olduğunda mantığın önüne geçmiyor mu zaten? Çünkü aşkın gözü kör demişler. Öyle değil mi?
- +1 yıl
Ben ilişkinin öncesi değil sonrasından bahsediyorum. Bun da haklısın dostum. Ters hareketleri olan biri ile kimse bir ilişki kurmak istemez. İster mantık olsun ister aşk.
+1 yılİkisinde de birazcık , ama mantık ağır basar benim için.
03 Yorumla- +1 yıl
Mantıkta ne ararsın? Biraz açıklar mısın?
- +1 yıl
Anlayış , saygı , bireylerin kariyerleri herkes çalışmalı ve harcama planlama. Evliliklerik kabusudur harcamalar düzgün planlanmadımı evlilikler sallantıya uğrar.
- +1 yıl
Bunun mantıkla ne alakası var? Bu bildiğin muhasebe. Mantık başka bir şey dostum. :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılMantık
bir zaman sonra AŞK bitiyor geriye MANTIK kalıyo çünkü013 Yorumla- +1 yıl
Benim bildiğim Aşk biter ama sevgi kalır. Sevgi=Saygı.
Cevap sahibi+1 yılSorunuz sadece aşk ve mantıktan ibaret onun için bende ikisini yazdım
Sevgi farklı birşey
Cevap sahibi+1 yılZaten saygı olmayan yerde sevgide olmaz
- +1 yıl
Ok. Şimdi anlaştık demekki Sevgi=Saygı oluyor.
Cevap sahibi+1 yılAynen :)
- +1 yıl
O zaman AŞK dediğinizin farkında mısınız?
Cevap sahibi+1 yılAşk anlık hoşlantı ve arzudan ibarettir..
Sevgi ise zamana yayılmış ve ebedi bir duygudur
İkisi farklı- +1 yıl
Fakat bence mantıkta pek sevgi var olduğu söylenemez! Sonuçta mantık evliliği. Beklenti sadece nesnel olmalı ve bir duygu taşımamalı.!
Cevap sahibi+1 yılÇok mantık evliliği gördüm sonunda aşka sevgiye dönmüş
Ve çok aşk evliliği gördüm sonu hüsran olup boşanmayla bitmiş- +1 yıl
Mutlaka öyleleri var haklısın. Ama oran olarak baktığımızda mantık boşanmaları ve mutsuzluk daha çok gibi.
Cevap sahibi+1 yılOda var ama aşk evliliği deyip kendini avutmak yerine baştan sona mantık deyip kendini ona göre hazırlamak daha doğru diye düşünüyorum
Tabi başkalarının düşüncesine saygı duyduğumu da ifade edeyim
Cevap sahibi+1 yılÇünkü bayanlar duygusallığa fazla kapılıyo
- +1 yıl
Bence tam tersi. Erkekler daha dugusal. Ama kadınlar daha duyarlı olabilir diye nitelendiriyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yıleğer gönlüm razı gelcekse ikisi de olur farketmez yeterki aradığım kişiyi bulayım :)
017 Yorumla- +1 yıl
Senin için önemli olan nedir? Nasıl bir beklentiniz var?
Cevap sahibi+1 yılyaa işte kriterlerime uysun yeter onları mı sayıyım şimdi :)
- +1 yıl
Aslında her bireyin fikri benim için çok önemlidir. Bunun için sizden rica etsem?
Cevap sahibi+1 yılPeki :) en önemlisi ahlaklı biri olmasını isterim, bu benim için çok önemli. İçi temiz olsun yeter demiycem ama gerçekten en önemlisi bu. İçi güzel olsun. dış görünüş olarak da boyu boyuma uygun tipi normal falan, daha çok hayalini kurduğum gibi kumral saçlı olsun isterim ama bunların hepsinin olması mümkün değil heralde. :) bakalım kısmetimiz kim olucak, diyceklerim bu kadar. :)
- +1 yıl
Çok fazla bir beklentiniz yok aslında böyle biri her an karşınıza çıkabilir. Umarım mutlu olabilceğiniz istediğiniz gibi birini bulabilirsin. ;)
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim, inşallah siz de :)
- +1 yıl
Amin ve nerdeeee. Zor gibi. :)
Cevap sahibi+1 yılolsun, sabır sabır sabır :)
- +1 yıl
Sabır taşı çatladıııııı... :)
Cevap sahibi+1 yılmadem öyle mantık evliliğine göre hareket et sen de :) mesela akrabalarına haber ver tanıdıkları kız var mı falan diye :) eski usullere göre :)
- +1 yıl
yalnız iş dul olunca daha zor oluyor. Ben yeni ayrıldım pek de yakın bir zamanda evlenmeyi düşünmüyorum. Ama mutlaka ileride evleneceğim. Zaman gösterir herşeyi. Belli de olmaz.
- +1 yıl
O zaman sizden başlayayım var mı etrafınızda biri. Renkli gözlü 1.70 boylarında 50-55 kilo ağırlığında vücut güzel olacak. üst beden önemli :) ayrıca beyaz tenli :) var mı :)
Cevap sahibi+1 yılhm anladım :/ hayırlısı olsun ne diyim..
- +1 yıl
Neden kaçıyorsunuz. Öneride bulundunuz ama destek vermediniz? Nerde Support?
Cevap sahibi+1 yılhaa görmemişim sorry :D cevap veriyorum o özelliklere sahip birini tanımıyorum görmedim bilmiyorum maalesef :) zaten etrafımda kim var kim yok ondan da heberim yok, komşuluk ilişkileri sıfır anlıycağın :D
- +1 yıl
Eee nedemişler artık komşunun aç olup olmadığını bile bilmiyoruz. Ne kadar kötü. Bu avrupada bile yok jerkes komşusunu biliyor ve tanıyor. Biz daha kötü bir duruma geldik yaaa :(
Cevap sahibi+1 yıldoğrudur ne yazık ki öyle
aşk çünkü mantık evliliğinde evliliğin bir amacı yok sadece evlisin ama aşkta öyle değilki deilmi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsk evliligi. Mantik o adami midene sindirmeye yetmez bence.
01 Yorumla- +1 yıl
:) tebrikler böyle düşünen güzel insanlarımızın sayısı çoğalıyor. ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılo yoksa mantık evlılıgı
o varsa askkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk08 Yorumla- +1 yıl
O ne?
- +1 yıl
ya da kim?
Cevap sahibi+1 yılerkek arkadasm
- +1 yıl
Allah ne verdiyse mi :) Sizde mi?
Cevap sahibi+1 yılanlamadm :( ne demek ıstedınkı
- +1 yıl
Herşeye kabul durumda olduğunuzu belirttiniz!
Cevap sahibi+1 yılKargaşa.
- +1 yıl
Çok karışık cevaplarınız :) toparlayın bence :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkekler için aşk sevgiye muhtaçlar kızlar için mantık paraya muhtaçlar
03 Yorumla- +1 yıl
Neden böyle oldu peki?
Cevap sahibi+1 yılbilmem ki :)
- +1 yıl
:)))
Aşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı. aşk lazım
Aşk aşk
Aşk lazım
Aşk aşk01 Yorumla- +1 yıl
:) işte buuu
Karşımdaki de mantıklı olursa zaten aşık olurum :)
03 Yorumla- +1 yıl
Bu şekil değil yaaa :)))
- +1 yıl
Karşının mantığı ile alakalı değil. Mantık yani daha çok karşı tarafın nesnel olarak seni tatmin etmesi gibi birşey. Aik olmadan işte.
Aslında ikisinin karışımı :D
02 Yorumla- +1 yıl
Olabilir. Peki kısaca açıklar mısın?
mantıklı bir aşk evliliği :)
01 Yorumla- +1 yıl
Çapraz ateş :)
mant.. hayır aşk :) elim bile yazamadı :)
01 Yorumla- +1 yıl
;) Sevilirsin sen ;)=
+1 yılMantık evliliği çünkü olduktan sonra gerisi gelir
08 Yorumla- +1 yıl
Sonrası olmazsa?
- +1 yıl
böyle evlilik yapanlar eminim bunu düşünür
- +1 yıl
Yani herşeye razı mı?
- +1 yıl
yani
- +1 yıl
Çok tehlikeli değilmi yaa? Hayatını resmen çöpe atmak oluyor ama :(
- +1 yıl
bişeyleri göze almak lazım
- +1 yıl
Birşeyler dediğin maalesef hayatın. Bu kadar ucuz olmamalı bence.
- +1 yıl
Aşkta bir yere kadar
+1 yılNeither, ni, hiçbirisi.
03 Yorumla- +1 yıl
:) önerin var mı?
- +1 yıl
Öneride bulunduğumu zannediyorum :)
- +1 yıl
Gaye açık seks yaşamın bir parçası mı yoksa tamamı mı?
+1 yılAşkın olmadığı yerde mantık da olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir cevap fakat yeterli değil. Açıklar mısınız?
- +1 yıl
Mantıkla yapılmış bir evliliğin sınırları bellidir , mantıksızlık olduğu an çatırdamaya başlar.
Aşk bazı mantıksızlıkları bile görmemezlikten gelmeyi sağlar oysaki
+1 yılbu gidişle mantıklı bir iş yapacağım gibi duruyor
11 Yorumla- +1 yıl
:) Anlatmak ister misin? Neden bu yolu seçtin?
+1 yılask.. bir omur boyu yetecek olandir...
03 Yorumla- +1 yıl
Aşk ile evlenenler bazen çok çabuk ayrılabiliyor. Neden o zaman?
- +1 yıl
sipsewdiler degil birbirini bulan ozel insanlar icin...
- +1 yıl
Bayanların yorumu neredeyse hepsi mantık diyor?
aaaşşşkkkkkkkkkkkkkkkk
05 Yorumla- +1 yıl
Evet güzel bir yaklaşım ama neden?
- +1 yıl
Para mı? Para sadece nesnesel şeyleri alabilir onun dışında hiçbir şey için değildir. Sadece bir araçtır. Maalesef artık duygular araç haline getirildi.
- +1 yıl
Benim tanıdıklarım var aşk ile evlenen ve çoook mutlular. Bence kadının bişeyler dayatması sonucu para sorun oluyor. Açgözlülük yapmasın elindekinin değerini bilsin.
bu devirde aşk yok artık mantık
010 Yorumla- +1 yıl
Mantık diyince beklntiniz ne oluyor mesela?
- +1 yıl
Yaşınızı merak ettim. Sorry? :)
- +1 yıl
Bişiy olmadı :)
- +1 yıl
Şöyle diyeyim yaşınızdan büyük cevaplar alıyorum :)
- +1 yıl
Bu güzel bir şey.
+1 yılMantik evliligi daa mantikli :))
01 Yorumla- +1 yıl
Mantığınıza bayıldımmm :)=
Gizli Üye(30-35)+1 yılTartıda ikiside olmalı.
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir cevap. Ama yeterli değil. Neden?
ikiside değil aklın varsa hiç evlenme :)
05 Yorumla- +1 yıl
Ohooooo çok iddialı. Nereye kadar?
- +1 yıl
Bu arada evlimisin sen? :)
- +1 yıl
Evlenme derken bu bir öneri mi? :)
Aşk insan sevdiğiyle paylaşım içinde olur
03 Yorumla- +1 yıl
Aşk herşey midir sizce?
- +1 yıl
Böyle düşünen çok az sayıda insan var ne yazıkki :(
Bence alışkanlık evliligi
011 Yorumla- +1 yıl
Ama alışkanlık çok saygısız sonuçlar verebiliyor?
- +1 yıl
Aşk yok mantık yok. Sadece alışkanlık. Ama bu özel bir durum kılmazki. Böyle bir durumda yanımda olsun yeter demez misin? Ya da başkasıyla olmuş senin için çok önemli olmaz mı?
- +1 yıl
Ben alışkanlık olarak gördüğüm bir ilişkide, bana gel diyen kimseye yok diyecek durumdaydım. Yani beni pek bağlayıcı bir durum yoktu. Kişiden kişiye değişebilir mi bu?
- +1 yıl
Sadık bir erkeğim mi diyorsun?
- +1 yıl
Size bir soru o zaman. Biri ile ilişkiniz var ve bu ilişki alışkanlık modelinde. Ayrıca çok güzel bir bayan karşınıza çıkıyor ve vücut on numara, göğüsler dik, dudaklar seksi, göz rengi sizin istediğiniz bir renk ve çok seksi. Bir kerecik seninle olmak istiyorum dediği zaman YOK diyebilecek misin? Lütfen ciddi bir şekilde cevap verin.
- +1 yıl
Buradaki bayanlara soralım. Hangisinin kocası gidip tek gecelik bir aşk yaşamasını ister?
- Aşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılBasini agritmak istemiyisan evlenmeyecen :)
01 Yorumla- +1 yıl
:) Bu da güzel bir düşünce. Ama Mutlaka bir gün evlilik oluyor be dostum. :)
mantıklı bir aşk evliliği :)
01 Yorumla- +1 yıl
Karışık olsun çek ordan bir adana :)
Aşk evliliği olsun âmin :)
02 Yorumla- +1 yıl
amin cümlemize :) neden aşk peki?
Mantık evlilikleri daha uzun sürüyor
01 Yorumla- +1 yıl
Bir dayanağın var mı? Delil olarak bir araştırma sitesi önerebilir misin?
Mantık
019 Yorumla- +1 yıl
Neden mantık?
- +1 yıl
Maddiyata bağlamıyorun olayı kesinlikle mantık derken, maddiyat olunca çıkar ilişkisi olur.
Mantık diyorum çünkü bu tarz evlilik yapan insanların ilişkilerini daha iyi yürüttüğünü düşünüyorum ve saygı çerçevesinde gayet hoş görülü, aşırı kıskançlıktan uzak , birbirlerine karşı baskıcı olmayan bir evlilik daha iyi yürüyor. - +1 yıl
Ama maalesef daha çok mantık şey gibi duruyor yani zengin olsun, her istediğim alsın, akşam olunca ben onu mutlu edeyim. Eh işte arada bir akşam yemeğine çıkalım falan filan oluyor. Böyle mi?
- +1 yıl
Yahu benim evim yok, arabam yok.
Şimdi karşı taraftan bunu hangi yüzle istiyeyim.
Maddiyat üzerine kurulu evlilik boş.
Aşk evliliğini katmadım hiç farkettiysen.
Sebebi, 2 yıllık evliliğimden bitti para yüzünden.
Evlendiğim insanlar bekarken vs cebimizde ki parayı dahi paylaşır, yol parası bulamadığımız zaman yağmurda ıslanarak yürürdük, bunun bana kattığı o huzuru mutluluğu anlatmam.
Evlendik çalıştık ve genelde ben çalıştım.
Aldık araba falan adam eve gelmemeye başladı.
Şimdi para ile gezebilecegi hatunlarla geziyor.
Anladın sen.
Sevdim çok sevdim.
Lakin, aşk araya para girince maalesef bitiyor.
O yüzden ciddetle mantık diyorum. - +1 yıl
anlıyorum. Peki karşı tarafın gerçekten de seni sevmediği için bu durumlara geldiğini farkettin mi?
- +1 yıl
O zaman bu yorumunuzla AŞK öne geçti der gibisiniz. Bu sizin söylemiş olduklarınız tamamen mantık. Lakin bende böyle boşandım.
- +1 yıl
Eskiden insanlara değer verilir, eşyalar kullanılırdı. Şimdi eşyalara değer verilip, insanlar kullanılıyor. mu oldu?
- +1 yıl
Ne yazıkki insanlar zamana göremi değişiyor? Yoksa bazı şeylere inançlarımı kalmadı bilemiyorum. Ama herkes ayrı bir şeyden bahsediyor. Fakat şunu görüyorum aşk ağır basıyor. Kim nederse desin. Bazen mantık evliliği yapan normal kız arkadaşlarıma soruyorum, aldığım cevap şu bazen aşkı arar oluyorum. Dior!
- +1 yıl
Mantığımın uyduğu birine zaten aşık olabilir, sevebilirim.
Ben aşka karşı değilim.
Sadece aşka inanıp evliliğinde mutlu olacağını sanıp evlenen, bir görüşe karşıyım.
Sevgi tabi ki olmalı, yoksa hiç birşeyden mutlu olunmaz ama.
Şayet 2. Bir evlilik yapacak olursam tamamen mantıkla hareket edeceğim. - +1 yıl
Bakın size bir parça önereyim , https://m.youtube.com/watch?v=4N9sxcvHMrE
Keyifli dinlemeler. - +1 yıl
Maalesef başta aşkı bilen ama zamanında çok darbe yiyen biri olduğunuzu düşünüyorum. Bu yüzden aşk sizin için yitik durumda. İtiraf etmeliyim şarkı ÇOK güzel. Ama müzikte bile aşkı istemem ama yan cebime koy betimlemesi bulunmaktadır.
- +1 yıl
ZENGİNLİK, BAŞARI, SEVGİ
Alışverişe gitmek üzere evden çıkan bir kadın, kapısının karşısısındaki kaldırımda oturan bembeyaz sakalli üç yaşlıyı görünce önce duraksadı, sonra onları, tüm içtenliğiyle evine davet etti.
Kadının davetine yaşlılardan biri yanıt verdi: Biz hiçbir eve üçümüz birlikte gitmeyiz dedi. Ve kısa bir duraksamadan sonra, bir açıklama yaptı: Sağ yanımdaki bu arkadaşımın adı, Zenginliktir dedi. Bu yanımda oturan arkadaşımın adı Başarı, benim adım ise Sevgidir.
Kendini ve arkadaşlarını tanıttıktan sonra Sevgi, kadına ilginç bir öneride bulundu: Şimdi evinize gidin ve eşinizle başbaşa verip, bir karara varın dedi. İçimizden yalnızca birimizi davet edebilirsiniz evinize. Hangimizi davet etmek istediğinize karar verin, sonra gelin kararınızı bize bildirin. - +1 yıl
Kadın Sevginin önerisini eşine anlattığında adam Aman ne güzel, ne güzel dedi. Hangisini davet edeceğimizi bize bıraktıklarına göre, biz de içlerinden Zenginliki davet ederiz ve evimiz de bir anda zenginliğe kavuşmuş olur.
Eşinin kararına itiraz etti kadın: Başarıyı davet etsek, daha mantıklı bir karar vermiş olmaz mıyız, kocacığım? dedi. Sonra tekrar baş başa verdiler. Aslında galiba en iyisi Sevgiyi davet etmek. Hem ona yardımcı olmak bize de mutluluk verecek... kararını verdiler.
Bu karar üzerine kadın kapıyı açtı ve üç yaşlıya birden sordu: İçinizde hanginiz Sevgi idi? Onu davet etmeye karar verdik. Lütfen buyursun... - +1 yıl
Sevgi ayağa kalktı, eve doğru yürümeye başladı. Arkadaşları da ayağa kalktılar ve Sevginin arkasından eve doğru yürümeye başladılar. Kadın büyük bir şaşkınlık ve heyecan içinde, Zenginlik ile Başarıya sordu: Siz niçin geliyorsunuz? Hani sadece biriniz gelebilirdi? dedi.
Kadının sorusuna, üç yaşlı birlikte cevap verdiler: Eğer içimizden yalnızca Zenginlik veya Başarıyı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz dışarıda bekleyecektik... dediler. Fakat siz Sevgiyi davet etttiniz. Bu durumda üçümüz birden gelmek zorundayız evinize. Ve kadının Niçin? diye sormasını beklemeden, Zenginlik ve Başarı sözlerini şöyle sürdürdüler:
Çünkü Sevginin olduğu her yerde, biz zenginlik ve başarı da her zaman onun yanında oluruz... - +1 yıl
Yazık olmuş bence. (Size ve duygularınıza)
- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat