Daha önce hoş olmayan ayrılıklar yaşadım ve gerçekten güvenim zedelendi. Hoşlandığım insan çıksa bile karşıma, en fazla bir kaç gün sonra oradan kaçmak istiyorum. Bağlanmamak ve onu bağlatmamak için. Çünkü er geç gideceğini düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çok değerli güzel bir psikoloji kitabım vardı. Onu ellere vermeseydim sayfaları arasından burada alıntılar yaparak daha iyi ifade ve örnekler yazardım. Ancak aklımda olanlarla şimdi idare edeceğim.
Öncelikle bu yönünü keşfetmiş ve adını net koyabilmiş olman çok önemliydi. Bunu başarmışsın. Pek çoğu ilişkilerinde bunu bir sorun olarak görmez. Tam tersine bu soruna özgü yüzeysel, vur kaç tarzı ilişki ve iletişimler kurarak kaygılarını kontrol altında tutmaya çalışır.
Buna genel anlamda bağlanma bozukluğu diyoruz. Şimdi bunun türleri var. Ve ilişkiye yansıma şekilleri. Örneğin "Sen iyisin ama ben kötüyüm" diyenler. Mesela bu tür kişiler karşılıklı bir ilişki veya iletişime hiç başlamadan terketme eğilimi gösterirler. Sevilmeyi, anlaşılmayı, her halleriyle kabul edilmenin rahatlığını ve güzelliğini karşılıklı hiç yaşamadan reddederler. Bu noktada da insanlar ayrılır. Kendilerine kendileri ceza verircesine kaçınmayı tercih edenler. Veya bunaltı ya da tiksinti duyararak öfkelenenler.
Bağlanma bozukluğu bir kaç ayrı kategoride inceleniyor. Kaçınan bağlanma. Kaygılı kararsız bağlanma, güvenli bağlanma şeklinde..
Kaçınan bağlanma özellikle tehlikelidir. Çünkü partnere yapışma eğilimi, saplantı ve saldırganlık en yoğun bu tür kişilerde gözlenir. Eşe sadakatsizlik ve saldırganlık, narsizm gibi değiştirilemez, nörolojik olarak kusurlu, şiddet eğilimli kisilerde vardır. Bu tür kişiler, saplantili bir aşk ve yoğun çaba içeren davranışlar sergilerler. Yoğun kaybetme duyguları, alevlenme ve yatışma süreçleri olur. Bu kişiler uzm. psk. Tarık solmuşun kitabında belirttiği gibi romantik tecavüzcülerdir. Narsizm tedavi edilebilir bir bozukluk değildir. Ayna nöron gelişimleri yetersizdir, empati ve vicdan bulunmaz. Hayatı roller üzerinden, elde etme ve ihtiyaç giderme çabası içinden yaşarlar. Ciddi bir konudur. O kişilerin romantik ilişki tercihleri elde etmek, tüketmek ve terketmek üzerinedir. Issız ve yalnız bir dünya kurarlar. Gizemlidirler. Kurbanlarını, onlara yardımcı olmaya çalıştıkları rollerle elde ederler. Kadınların, içlerinde ki çocuğu beslerler. O nedenle kendisine güvenen, nitelikli kadınlara yaklaşamazlar. Alaycı tavırları olan insanlardır. Kendilerinden başka her şeyi küçümserler. Tek ilgi odağı olmayı isterler. Mükemmeliyet, kusursuzluk ararlar. Toplumda övünülen, tuttugunu koparan olarak tabir edilen insan tipidir.
Bu sekilde olmayan insanlar ise bağlanma bozukluğu tedavilerine hızlı ve olumlu yanıt verir. Özellikle daha önce bir kez olsun güvenli bağlanabilmiş ancak yaşadıkları travmatik deneyimle güvenlerini kaybetmiş kişiler, gerekli destekle çok daha başarılı ve güzel ilişkiler kurabilirler.
Tedavi için, kendilerine olan içsel değer ve sevgi anlayışlarının yeniden kazandırılması gerekir. Ilişkilerimiz de terkedilme kaygısı ve korkusunu kendimize olan inanç ve güvenin bir eksikliği oluşturur. Bu nedenle yeniden kendimize güvenmemizi, hissedeceğimiz hayal kırıklıkları ve acıdan kaçmadan ve reddetmeden kabul görüşlerimizi, kendimizle olan bağı ve sevgiyi kendimize kazandırabilmemiz gerekir.
Biz başkalarının tercih ve alışkanlıklarından kendimiz sorumlu değiliz. Yani başkalarının duygu ve düşüncelerini kontrol edemeyiz. O yüzden başkalarına göre yaşamayı bırakmamız gerekir.
İlişkileri bizi mutlu etsinler diye yaşamadığımızı anlamalıyız. İlişkiler bizi tamamlamaz. Eksikliklerimizi gidermez. İhtiyaçlarımızı karşılamaları için kurulmazlar. Bizi her zaman sarmaz veya korumazlarda. İlişkiler sadece kendimizi daha iyi anlamamızı, karşılıklı ortaklıklar geliştirerek birbirimize gerekli destek ve faydayı ortaya çıkarmamızı, kendimizi geliştirmemize yarar. İlişkiler zamanla, hissettiklerimiz ve paylaşımlarımızla beraber değişirler. Bir noktadan sonra bize zarar dahi verebilirler. İşte o noktada ilişkiler kendimizi korumamız gereken, sınırlarımızı belirlememiz gereken yapılar haline de gelebilir. Unutma. Bize en çok en yakınımızda ki insanlar zarar verir. O nedenle birbirimizi doğru anlamak, doğru karşılık ve desteği bir ömür sağlamak için bilinçli de olmak zorundayız. Kendisini geliştirmeyen bir insanın ilişkisi de değişmez. İsimler, sıfatlar belki hep değişir ama yaşananlar biri diğeriyle hep aynı kalır.
Sadece ebeveynin çocuklara vereceği sevgisi karşılıksızdır. Tıpkı bizim kedileri, köpekleri, çiçekleri sevip koruyup beslememiz gibi. Ama iki yetişkin insanın sevgisi karşılıklı olmak zorundadır. Ve karşılık görmek istediğimiz değerlerin dışında oluşan sevgi bize hitap etmeyen bir sevgidir. Bizim kendimize lâyık gördüğümüz sevginin dışında olan şeyler içimize ya abartı ya da yetersiz gelir. Kendi referans noktamız sadece yine biz oluruz. O nedenle beklentilerimizi başkalarına göre kurmamak gerekir. Bunun için kendi kendimizi sevgiyle, güvenle, dostlukla beslemeyi bilmek zorundayız. Aksi halde saplantı ile sevgi arasında ki ayrımı.. Bağlılık ile bağımlılık arasında ki farkı sağlıklı ölçemeyiz. Bize kendi hastalığını sevgi olarak aktaran ve sonra güvenimizi/inancımızı çok daha fazla kıran birini erken tanımak, doğru anlamak gerekebilir. O yüzden sevgiyi, güveni, dostluğu öncelikle kendimizle karşılamamız gerekir.
Başkaları sadece başkasıdır. Önemli olan sensin. Senin kendi içinde yaşadığın ve yaşattıkların değerli. Bunu farketmen ve kavraman gerekiyor. Başkaları bu gün var yarın yok. Ama bu senin kaybın değil. Sen kendinle zaten bir bütünsün. Tüm sevginle ve varlığınla kendi içini en doğru şekilde besleyecek ve saracak tek gerçek varlık yine kendinsin ve sensin. Diğerleri hiç bir zaman zaten bunu yapamayacak. Kendi değer algılarına en güzel sen kendin sahip çıkabilirsin.
Biz ilişkilerimizi birbirimize destek olmak, kendi içimizde beslediğimiz değerleri özgürce paylaşmak, acılara zorluklara birlikte karşı koyabilmek, birbirimizle kendimiz gibi rahat olabilmek, birbirimizin en yakın arkadaşı ve dostu kalmak, yardımlaşmak, hayata beraber ortak olmak için kuruyoruz. Bu noktada bu ilişki içerisinde kendimize güvendikçe, yapacaklarımızın sayısı artıyor ve içimizi daha iyi tanıyor, nelerden sakınıp neleri daha ortakça başarabileceğimizi birlikte keşfediyoruz.
Şu var ki herkes ilişkilerini bu beraberlik ve güven içerisinde özgürce ve rahatça kuramaz. Herkesin hedefi ve ihtiyaç gördüğü değerler de farklıdır. Ancak ilişkiler ihtiyaç giderme yeri değildir. Karşılıklı hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçların giderilmesi amacıyla kurulan tüm ilişkiler ne kadar mutlu ve doyurucu olursa olsun, aynı oranda da tükenir ve biterler. Örneğin duygusal ihtiyaçlar. Sevgi görme ve bağlanma ihtiyacı için kurulan bir ilişki, tıpkı cinsel deneyim ve istekler için kurulan bir ilişki gibi; bu ihtiyacın giderilmesi ve doyumu sonucu o iliskiye olan ihtiyacı da ortadan kaldırır. Buna emin olabilirsin. Psikolojik ihtiyaçlar için kurulan ilişkiler, o psikolojinin düzelmesi, tedavi olması veya doyuma erişmesi neticesi ihtiyaç halinden çıktıkça, bu amaçla kurulan ilişkiler de ortadan kalkar.
Gerçek ve kalıcı ilişkiler ise ihtiyaç odaklı değildir. Kendimiz de olan bir eksikliği karşı cins ile çözümlemeye çalışmak yerine, kendimizle tamamlamak ve kendimize verdiğimiz değeri başkalarıyla paylaşmak şeklinde yaşanır. Yani kalıcı ilişkiler paylaşım amaçlıdır. Değer beklenti amaci ile değildir. Duygularımızı paylaşmak, düşüncelerimizi paylaşmak, hedeflerimizi, fikirlerimizi, nasıl hissettiğimizi paylaşmak.. Sağlıklı ilişkiler anlaşılma çabası içermez. Anlaşılma çabası içinde olduğumuz bir ilişki zaten hem kendi açımızdan hemde karşı taraf olarak doğru bir tercih ve ilişki şekli değildir. O nedenle kendimizi anlamak, karşımızdakini anlamaya çalışmak kıymetlidir. Hiç kimse zaten bizi kendimizi anlayabileceğimiz kadar doğru ve iyi anlayamayacaktır.
Senin kendinde tarif ettiğin güvensizlik, başkasının seni bırakması, terketmesi üzerine daha çok kurulmuş. Ama düşünmelisin ki onun gidişi, onun sorunudur. Bunu görmelisin. Sen kalıcı olansın. Var olan, ne istediğini bilen ve karşılık gördüğün sürece karşılık verecek, zarar görmediğin sürece devam ettirecek niyette olan sensin. Kendinde bunu görmelisin. Karşında ki insan da kendisinde bunu görmeli. Sen var oldugun sürece, senden aldığı karşılık devam ettiği, senden zarar görmediği sürece devam edebilecek. Bu nedenle gidenlerin derdi hiç bir zaman bizi ilgilendirmez. Çünkü biz başkalarının tercihlerinden, beklentilerinden sorumlu değiliz. Bir ilişki, iki kişiliktir. Karşılıklı istek ve sorunlar, kaygı ve korkular beraber çözumlenecekler. Kendi başımıza değil. Çünkü bu senin kadar, onun da sorunu. Sen kendin için alacağın, değerlerden, karşılanmasını talep ettiğin isteklerinden, birlikte geliştirmeyi amaçladığın hedeflerinden sorumlusun. Sen, sana her anıyla eşlik etmeyi bilenle sadece yol alacaksın. Bu yoldan yürümeyenler, yolu şaşıp çukura düşenler senin derdin değil. Bu hayat senin ve hedeflerine ait. Biz, keşiştiğimiz yerlerde hep karşılaşacağız. Devam edebildiğimiz kadar hep yol alacağız. Sevmeyi bilmeyenle değil, kurduğun ilişkiye değer verenle ancak sağlıklı, dengeli, eşit adımlar atabilirsin. Başkalarının kendisine sakladığı sorunlar seni ilgilendirmiyor. Seni ilgilendirmesi için senin dertlerine onların da ortak olması lazım. Tıpkı senin de bir arada olduğun insanın derdini anlamaya çaba gösterdiğin gibi. Çünkü ilişkiler karşılıklıdır. Tek taraflı değildir. Paylasmak esastır. İnsanın diğerini düşünmesi, anlamaya çaba göstermesi ortak yollar elde etmeye emek vermesi gerekir. Bu çaba ve emeği seninle göstermeyenle elbete ne kadar ilerleyebilirsin ki?
Ve son olarak insanlar er geç gidebilir. Bazen de ölümle ayrılabilir. Ama önemli olan kendi içini, kendinle olduğun gibi özgürce yaşayabilmektir. En çok kendin gibi olabildiğin yerde mutlusundur. Ve bunun için birileri gitsin, birileri gelsin hiç farketmez. Tüm yatırımın, önce kendi içine ve sevgine; karşılamasını arzuladığın her degerin ve güzelliğin önce kendine. Diğerleri sadece başkası. Elbette bazısı bir ömür seninle, bazısı bir gün bile olmayacak. Ama hayatına eşlik etmekten mutlu oldugun kişinin senin hayatına da eşlik edebilmesine; kendi görüşlerin ve senin de belirlediğin sınırların dahilinde izin vermelisin.
Simdi elbette o kitaplar elimde olsa ben buraya neler döktürürdüm. Ama o kitapları edinmeni, kendine olan güveni ve inancı yeniden pekiştirmen açısından yol gösterici olacağını düşünmeni isterim. Üstelik doğru insanları tanımayı güzel sekilde öğrenirsen hiçte öyle düşündüğün gibi kaygıların oluşmaz. Bir kere her şeyi paylaşan insan buna neden olmaz. Belki benim de okuduğum ve çok faydalandım şu kitaplar sana yardımcı olabilir. Tabi en güzel fayda, uzman desteğinden yararlanmayı kendimize çok görmemek olabilir.
Kadın erkek ilişkilerinin psikolojisi (Mustafa Topkara)
Bağlanma Korkusu (stefanie stahl)
İkili ilişkilerde duygusal manipulasyon (iletisim yayınevi)
Zor bir ailede büyümek (iletisim yayınevi)
Kişilik bozukluklarının bilişsel terapisi (litera)12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, eig seçmemiş olsaydım kesinlikle seni seçerdim ❤
En İyi Cevaplar
Aşkla sevmek ve birisine bağlanmak özel duygular. Bu duyguyu bunu hak eden insana yöneltmek asıl mesele ve bunu yapabilmek çok kolay olmuyor. Bunun nedeni ise aşkın doğasının tam olarak bilinmemesi; bilinse dahi doğanın gizemli bir yönü olarak formülleştirilememesi. Aşk üzerine yapılan çalışmalar iki eksen üzerinde ilerliyor: Biyoloji ve kültür. Biyolojik çalışmalar aşkı hormonlarda ararken kültürel çalışmalar beden politikaları üzerinden gidiyor. Vücudunuz bazı hormonları sağlayarak sizi aşık eder ancak neden o hormonları o insan için salgılar da diğeri için salgılamaz? Bunu biyoloji cevaplayamaz. Vücut politikaları ise kültür içinde oluşturulur. Size aşık olunacak erkek ve kadın rol modeller sunulur. Sürekli bu uyaranlara maruz kalan kadın ve erkek o modeli kendi hayatında ister ve ona aşık olur. Diğer bir açıklama da kadın ve erkeğin kendisindeki eksiklikleri kapattığı insana aşık olduğu yönündedir. Kabaca, kadın güzeldir ve gücü erkekte bulur ya da güçlü hissettiği bir figürde; erkek de güçlüdür ve güzelliği arar. Toplumun tanımladığı güçlü ve güzel karakterler birbirlerine aşık olur. Durum bu kadar karmaşıkken bir kadın sevgisini hak eden erkeği nasıl bulabilir? Başka bir yazımda da değinmiştim kadının aşkı kırılgan ve değerlidir ve bu aşkı, kendisini güzel yaşayabileceğini hissettiği erkeğe sunmalıdır. Bunu anlamak için de aday olarak gördüğünüz kişiyle küçük sohbetler yapın ve onu gözlemleyin. Sonuç odaklı olmayın; her adımda nasıl hissettiğinizi düşünün. Aşkta sonuç odaklı olmamak gerekiyor. Yoksa sizin de bahsettiğiniz nedenlerle kendinizi büyük bir kaosun içinde hissedebilirsiniz. Küçük adımlar, güzel hisler, tamam ya da devam. Ve asla ayak oyunlarına girmeyin.. işler mutlaka sarpa sarar. Oyunlar yorar ve bir süre sonra gerçeği kaybedersiniz.. Açık, net, dürüst olun ve sizi yaşamayı hak eden bir erkeği hayatınıza almaya çalışın.. Ara yorgunluklar da siz pes ettirmesin neticede sağlıklı bir aşkı bulmanın gerçekten kolay olmadığını bilmek gerek.
22 Yorumla
Soran+1 yılEğer diğerlerine csg vermeseydim, kesinlikle sana verirdim. Çok güzel yazmışsın.
bilimsel bir cevap veriyorum insan aşık olunca dopomin ve oksitosin hormonu zirve yapar insan davranışı değişir yemeden içmeden kesilir anca bu aşk duygusunu bilim tam olarak açıklayamıyor. amma bir kolay olmayan sahte bir duygu diyelim tabiatda kadınlar seçer eşlerini erkekler seçen değil seçilendir ( kadınlar ışık sinyal vermezse erkekler onlara yakınlaşamaz biz türk erkekleri sinyali beklemeden yavşıyoruz neyse) aşk duygusunun asıl amacı üremekdir biz ölüp gidiyoruz genlerimizi aktararak sonsuzluğa ölümsüzlüğe ulaşıyoruz aşk duygusu üremek için kadınlar tarafından çünkü kadın seçer yaratılan bir duygu birsini beyenmemiz iki karşıt çins olarak kadın tarafından ilk 15sn onaylayan kadındır kısa edebiyatçı der kadın gülebenzer bir kez açdımı gerisi yapark dökümü kadın ilk aşkını hiç bir zaman unutamaz çünkü kafasında ilk dafa onu bütünler her şeyini yüceltir ( sonraki ilişkilerinde is güven arar madiyyatı olsun sadakatli olsun diye bir çok erkekle aynı anda flört edebilir amma çok erkekle flört eder kafasında bütünü tamamlar kısaca gülüm kadın güle benzer bir kez açdımı gerisi yaparak dökümü aşık oldun diyelim bebek yapdın bebekden sonra koca nı sevmiyorsun çocuk oluyor senin için esas ve önemli kocan 2-3-4 plana düşüyor ) sana tavsiyem şu biraz zaman tanı kendini 1 yıl falan sonra kendin için kriter bul bir erkekde ne ararsın defter kağıt kalem al yaz boyu zuzun olsun eğitimli olsun mavi esmer saçlı ela gözlü ve. s ona uygun olanı bul ve ya kriterlerine en yakın olanı unutma mükemmel insan yokdur artur şopenaru der ki insalara değer verdiğinizi onlar bir suç muş gibi saklayın çünkü çoğu insan egoist ve bencildir elindeki ile yetinmez tatmin olmaz sen sadkatli olsan karşındaki kişi nankör olucak unutma kendi kurduğun hayatın içinde mutlu olmaya çalış kendi seçimlerinle arkadaşlık hayat arkadaşı ve. s bye birde bei üzme e
21 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/JPiwu3rV_r0 bu şarkı senin için
+1 yılKorkumdan ağır basan bir insan çıktığında karşına, hem senin kendini onarmana destek olup hem de senin ona karşı olan duygularının güçlenmesine vesile olursa bu dediğin olur. Hayatına biri girmeden olmaz mı peki? Mümkün lakin yine aynı şekilde; kaç kişiyle kötü ayrılık yaşamış olmana aldırmayacak kadar aşka, tutkuya, sevgiye, umuda, inanca sarılıp denemeye değer diyecek kadar şevkle dolmalısın; onarilmalisin. Kim onarırsa artık. 🌷
15 Yorumla- +1 yıl
Onarıldığında, ben buralarda olmasam da eğer hatırlarsan söyle lütfen bana o an içinden; "Onarıldım." ve gülümse. :)
Soran+1 yılBeni kimsenin onarabileceğini düşünmüyorum açıkcası. İliski sonrası duygusal boşluk da kendimi az da olsa onarabilmek için bile, hayali bir karakter oluşturup da biraz normale döndüm. Hayali sevgili gibi düşün 🙂 İnsanları hiç takmazsan da gidiyor, üstüne titrersen de cepte görüyor. Sürekli taktik yapacak ve kurallara göre yaşayacaksın ya da er geç bağlandığın kişinin vedasını/değişmesini izleyeceksin. Üzgünüm ama genel olarak işler böyle ilerliyor. Taktik yapmak istemediğim için de er geç ilişkilerim bitiyor 🙂 Ya tam anlamıyla güvenmeden bir ilişki yaşayacağım ve tadını yarım alacağım, ya da kendimi tamamen ona bırakıp da bir gün gittiğin de yoğun acı çekeceğim. Evet, dünya üzerindeki aşkların %90'ının nasıl ilerlediğini özetledim sanırım 😅
Ama teşekkür ederim, düşünmen ve istemen bile yeterli 💜- +1 yıl
Sen yine de benim ricamı unutma. :) Zira dünya bu. Gönül bu. Aşk bu. Nice kuş kanatsız kalır, nice insan kanatsız uçar. Sen ne kanatsız kuş olarak kal ne de uçmayı bilmeyen insan. Aşk dolsun için, dışın, her iki cihanın. 🖤
Soran+1 yılÇok içten konuşuyorsunuz, sizi tanıyor muyum?
- +1 yıl
Allah bilir. Kimi insanlar ruhların toplandığı yerden beri birbirlerini tanır. Bu içten satırlarda gördüğün belki de benden ziyade sensin. Aynanın güzelliği ve derinliği aynadan değil, ışıktan gelir.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
54Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı. Bunu aşamıyor olman bence iyi
gerçekten güvenilir seni hak eden biri olduğunda kendiliğinde güvenirsin
Bu durum duygusal bakmanı da engelliyor
zaten duygusal baksan
hak etmeyen birine bile
sırf duygusal baktığın için kendini güveniyor olark bulurdun
zamana bırak
uygun kişi karşına cıktığında ona güvenirsin
şayet uygun kişi çıkmazsa
hak etmeyen güvenmeden geçirirsin10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişe odaklı güven probleminiz var.
Bu konuyu her ne kadar aşmak düzeltmek isteseniz de maalesef içinde bulunduğumuz devrin insanları yüzünden tekrar dan kaybedeceksiniz.
İyi insanlar elbette var fakat bilinmez size denk gelir mi?
Bu sebeple hisleriniz ile değil mantığınızla hareket edin en azından daha az üzülür. Daha az mutsuz olursunuz.10 Yorumla Merhaba 😊 güveninizle alakalı bir durum kendiniz cevabını vermişsiniz gideceklerini düşündüğüm için bağlanamıyorum sanırım bundan kaynaklı sevseniz bile bir gün gidecek diye düşündüğünüzden olabilir , ama Buda tamamen eskiden yaşadıklarınızdan dolayı. Aşmak için birini beklemeyin inanın zamanı gelince birini seviyorsunuz zaten tesadüf gibi bir şey aşık olmak , ilgilenmediğiniz zaman karşınıza birisi çıkar ve gerçekten severseniz ben güveninizi kazanacağına inanıyorum ❤️ Sevgiler
23 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın canım benim 💜
Hakkımız da hayırlısı olsun 🌸
+1 yılSenin konuşma tarzından nasıl bir kişiliğe sahip olduğnu çok iyi anliyorum. çok zedelenmişsin. ayrıca sana bunu yapanlar. Adına utanıyorum. Gerçekten karakterli ve güzel bir kızsınız. 😚
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim🙂
+1 yılBen de olamıyorum çünkü tipsizim boyum kısa diye beni kimse sevmez kime teklif etsem sen kimsin be hoduk aynadan haberin yok mu el aynası vereyim kullan gottumun ikizi der reddeder beni kendine mi layık gördün diyip hayata küser yemek yediği anda beni karşısında görse tiksinmekten iştahı kapanır topukları kıçına vura vura vura kaçar anca olbot bor gon sononde olor diye nasihat verir oysa ki bu yaptıkları trilyon kazanan birinin asgari ücretliyi teselli etmesi gibidir
011 Yorumla
Soran+1 yıl1.60 boyunda olup da sevgilisi olan erkekleri de gördüm ben. Demekki biraz tarz ve karakter meselesi.
- +1 yıl
Dilleri dönüyor belki ben biraz da utangacim.
Soran+1 yılİşte sorun da bu. Elbette dış görünüş de etkili, bunu inkar edemeyiz. Ama biraz da kişilik meselesi. Sana başka gönderi de bahsettiğim de buydu. Umarım bir gün kadınlara saldırmak yerine, onlara nazik ve etkileyici olarak hayatına alabilirsin.
- +1 yıl
Kimseye saldırdığım yok. Reelde buradaki gibi sitem de etmiyorum. Kime denk gelsem ya yavuklum var dedi ya arkadaşız bizden olmaz dedi falan filan. Bide yüz yze teklif etmeye utandigim ve her zaman yüz yüze tek başına göremediğim için çoğuna mesajla açıldım. Gerçi kabul eden her türlü ederdi de neyse
Soran+1 yılHayır etmezdi. Kadınlar daha detaycıdır, anlamıyorsun. Biraz sakin olsan ve kendini geliştirsen, belki de birini bulabilirsin. Sonuçta her kız da çok güzel değil. Biraz bakımlı ol ve biraz kadın psikolojisini araştır. Yeri geliyor tırrek diye alay edilen insanlar sevgili yapabiliyor, sence de istesen başaramaz mısın?
- +1 yıl
Bir de ben çok fazla kızla tanışıyorum reelde bir kızla tanışmak benim için çok kolay on dakika konuşup sosyal medya veya telnno alabilirim ama böyle olunca hangisine yuruyecegimi bilemiyorum. şu an bile üç tane manita adayım var.
Soran+1 yılVarlık içinde yokluk çekiyorum mu demek bu? Garip..
- +1 yıl
Her türlü etmezdi diyosun da mesajla açılmasının bunda en azından benim yaşadığım olaylarda çok etkisi olmadı. Yüz yüze de reddedilmisligim var. Mesajla reddedenler de az önce saydığım gerekçeleri saydi işte
- +1 yıl
Beni ekler misin mesaj gönderemiyorum da bazen senden tavsiye almak iyi gelebilir
Soran+1 yılHerhangi bir aşk dizisini izleyerek bile kadınların genelinin nası erkeklerden hoşlandığını anlayabilirsiniz. Sizin nasıl başaramadığınıza hayret ediyorum 😬
Soran+1 yılPeki yolluyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılHenüz daha çok gençsin. Gönlüne göre bir yaşıtını elbet bulursun. Bu en değerli zamanlarını eğitimine, kültürüne, kişisel gelişimine yatırım yaparak değerlendirirsen ileride karşılaşacağın insanlar arasından narin gönlünün prensi olacak yaşıtını en doğru şekilde seçersin. Üzme tatlı canını... 😊
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılzaten olmakta zorunda değilsin . yara var kabuk baglamaya baslıyor ama sen kasıyarak kanatıyorsun.
sal gıtsın yasın cok kucuk daha, her pipisi olan erkek adam degıldır , cok daha kalite cıkacaktır karsına.
şimdi bir bardak soguk su al , koseye otur netflix ac ve izle bişiyin kalmaz.00 Yorumla Hayat başlı başına bir kumar değilmidir. Ama aşkı da yaşıcaksın yeri geldiğinde şehvetide. Öyle bi an gelecek ki kaçmayı bırak sen sürekli kovalayacaksın. Hayatına fazla kural kaide koyma akışına bırakmayı dene
10 Yorumla
+1 yılSelamm. Ilk önce guven veren kisi ile başla. Basta güvenini toparla. Gercekten seven asla gitmez. Bu da zamanla anlaşılır. Hemen kendini belli etme. Zamana bırak.
10 Yorumla
+1 yılTatlım geçmişe takılı kwlmayla ilgili bu tamamen küçük çaplı bir travma da denebilir önüne bakman lazım her kötü anı veya ayrılık bir tecrübe sonuçta unutma
10 Yorumla
+1 yılSen değil seni seven birine şans ver, flört et keyifli zaman geçir belki de aşık olursunuz. Olmaması demek olmayacak anlamına gelmez ☺️…
20 Yorumla
+1 yılİnsanlara daha temkinli yaklaş ama bir şans vermeyi de unutma herkes aynı değildir
20 YorumlaÖn yargılı olmakta hiç iyi bir şey değil..
Karşıdakine şans vermeden onun gidip/gitmeyeceğini bilemezsiniz...
Senin olay şeye benziyor " her erkek aynıdır "
"Her kadın aldatır" ... Halk dilinde bu iki kelimeyi duyarsın...❗
Ama her erkek aynı değildir ve her kadın da aldatmaz 👍01 Yorumla
Soran+1 yılElbette her insan aynı değildir ama artık çok geç
+1 yılFiziksel ve kişisel özelliklerim boktan olduğu için hiçbir zaman sevgilim olmayacak; istesem de. Eğer bendeki gibi bu sorunlar sizde yoksa o kadar takmayın, daha gençsiniz; elbet bir gün aşk kapınızı çalar. (Gerçek ve iyi olan)
00 Yorumla
+1 yılaynı şeyi bir cok insan yaşıyor
bende uzun zamandır birilerine karşı bir sey hissedemiyorum10 YorumlaAşık olduğum kız beni en yakın arkadaşlımla aldattı 2 senedir bende olamıyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 985 cevap paylaştı. Nasıl aşabilirsin nasıl aşabilirsin bana bir merhaba yazarak olabilir 😅
10 Yorumla
+1 yılIzzet güllü takıntı izle
Ikna ve telkin izle
Senin gibi insanlar
Önce arkadaş olur 3 4 5 sene
Sorna ona yaklaşırsın
Başka türlüsü zor biraz
Ama izzet güllü halleder tabj00 Yorumlayaş 19 , 19 yaşa kadar kaç kişiyle ayrıldınız çok ilginç ayrıca bu yaşta niye bağlanacak birini arıyosunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılUyumlu olamayınca ayrılık oluyor?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen gitmem senden bağla cozmemek üzere istersen nişan istersen evlilik
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKim olduğumu merak edionmu
Soran+1 yılKimsin
Cevap sahibi+1 yılEmre
+1 yılBu sorunun cevabını burada vermek istemiyorum 🙏
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Yazarım muhabbet ederken sen biliyorsun az çok 🙏🙏
Soran+1 yılBilmiyorum çünkü aşamıyorum. Gerçi aşmasam daha iyi sanırım ☺️
- +1 yıl
Daha iyi değil aşmasan bunu anlatırım bi ara bence kesinlikle daha iyi değil kalbini biliyorum o kalp bunu haketmiyor çok güzel sevilmeyi hakediyor
Soran+1 yılCok tesekkur ederim☺️
- +1 yıl
Rica ederim ne demek ☺️🙏🙏
Küçükken bir yakının vefat etti mi veya terk edildin mi
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet, ikisi de oldu.
Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Aşmak düşüncesine girme elbet birgün sin durak der kaliteli biri ile sürekli bir yaşam kurarsın mutlu huzurlu şekilde
00 YorumlaHoşlandığım çocuk 5 yıl önce reddetti diye kimseyle çıkamadım jsjjx 20 yasindayimmmm
benimki senden beter eğer bir gün aşabilirsen nasıl yaptığını bana anlat askoooo10 YorumlaO zaman Arkadaş ol eğlen gez flört yani birde ruhsal olarak istemiyorsan zorlama akışına bırak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomik özgürlüğünü eline ne olur olmaz bu zaman da önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGecmis deneyimlerinizden dolayı güven problemi normal. Böyle durumlarda acele karar vermek yerine zamana yaymaya calisin. Hatta partner adayinizi deneyin zaman zaman isterseniz. Bakalim sizi gerçekten istiyor mu istemiyor mu gibisinden
10 YorumlaKendine değer ver sporunu yap kitabını oku en önemlisi hemen psikolog ile görüşmeye başla
10 YorumlaBen de olamiyorum hic sevgilim olmadi kizlar beni reddediyor cunku
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım anlaşacağın biri çıkar karşına
Biriyle sevgili olurken ne amaçlı oluyosun önce niyet önemli eğlenmek mi yoksa evlenmek mi bu çok önemli niyetini biliyorsan kısmetin de bellidir..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılAşamazsın yaşadık o mevzununda en kralını yaşadık.
10 Yorumla Bunu bilerek yaşamak daha kıymetli bence bir şeylerin farkında olmak
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Öleceğini bile bile yaşiyon ama 🤔
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olsa öleceğiz diye zehir de içmiyoruz ama 🤔😅
+1 yılDua et, doğru insan çıksın karşına
10 YorumlaSevgili yapmak istediğinde ne aradığın önemli
00 Yorumla
+1 yılTanırım bu arkadaşları
Kimseyle evlenemezler 😏00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kendine güven problemin var
00 Yorumla
+1 yılBen gibi olmuşsun geçmiş olan
00 Yorumla
+1 yılDemek ki senin etrafında senin ilgin çeken bir yok
10 YorumlaYa kankiiii senin yaş daha 199999 kendine geellll
10 Yorumla
+1 yılBu ruh halinden kurtulana kadar kimseye umut verme
10 YorumlaBence kasma akışına bırak
10 YorumlaYaşın kaç zaten Olma
10 Yorumla
+1 yılSevgili olma planını bırakarak
00 Yorumla
+1 yılLibidosu düşük biri misin
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılSesli konuşalım.
02 Yorumla
Soran+1 yıl? Neden
- +1 yıl
Olur.
+1 yılPara ve altın ile
10 Yorumla
+1 yılReelde tanissak olurduk beya
00 Yorumla
+1 yılSana ders verelim
00 Yorumla
+1 yılsevgili olmana gerek yok karı koca olman lazım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGecmise takılı kalma
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılOlma zaten
00 Yorumla
+1 yılasamazsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılboş ver sevis gitsin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılDenemekten vazgeçme
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkimseye güvenme !
00 Yorumla
+1 yılOlma
00 YorumlaZamana akisa birak
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi