Sevgilimin düzelmesi için ne yapmalıyım?

Sevgilim çok üşengeç. Üniversitede okuyor derslere gitmiyor, gerekmedikçe asla dışarı çıkmıyor zar zor ayda 1-2 defa çıkartıyorum. Güzel kız ama asla makyaj yapmıyor, saçlarını düzleştirmiyor. Hatta bi kaç defa da üniversite derslerinden kalmış derse gitmeye ve ders çalışmaya üşendiği için. Sebebini sorduğum zaman 2 sene önce tecavüze uğradığını, her zaman bunu hatırlayıp üzülüp ağladığını söylüyor. Ama günümüzde bi sürü kendi isteğiyle yapıp, kullanılıp daha sonra akıllanıp diktiren kızlarda var hepsi mutlu şekilde hayatına devam ediyor. Oda çalışıp yapabilir ama sadece üzülüp tüm gün uyuyor. Böyle olması hiç hoşuma gitmiyor yani sonuçta sağlığı yerinde çok şükür, elini ayağını kaybedebilirdi, niye bu kadar kafaya takıyor bunu hayat devam ediyor sonuçta sabırlı olması lazım. Kendimi en çok uyurken ve yemek yerken mutlu hissediyorum diyor başka hiçbirşeye hevesi yokmuş.
Durumunu anlıyorum ama ben onunla bir gelecek istiyorum ama bu üşengeçlikle nasıl aile kuracağız bilmiyorum, düzelsin istiyorum.
Sevgilimin düzelmesi için ne yapmalıyım?