Her şeyden önce bir insan mı kültür ve fikir açısından anlaşmak gerektiğini düşünüyorum, eğer bu durum söz konusu olmazsa hiçbir ilişkide mutlu olamazsınız, her şeyden önce dediğim dedik bir insan olmayacak karşısındaki büyük olan insanların fikirlerini dinleyerek onların fikirlerine önem vererek, aileme karşı saygılı olması benim için önceliklidir.
Mesela benim babamın bazı kuralları vardır, benim yengem evlendiği zaman Instagram hesabını kapatıp ağabeyimle ortak Instagram hesabı almaya başladı öyle kullanıyorlar şu anda, mesela memleketine gidecekse acil ve hastalık bir durumun söz konusu olmadığı zaman keyfi olarak gidecekse yanında birisi olmadan gitmesini istemez.
Yani aslında Türk örf adet ve geleneklerine uygun bir şekilde hareket etmesini seven bir aileyiz tabii ki akla şu gelmesin işte eziyet eden dediğim dedik o şekilde değil sadece biraz daha dikkatli olmasını tavsiye ederim giyim kuşam davranış yani ben istediğimi yaparım kimse bana karışamaz kafası ile olan birisini istemem.
Öncelikle çabuk alınan, kırılan biri olmamalı.. Mizahı güçlü olmalı ki ona gelen eleştiriyi ustalıkla karşılayıp karşı tarafa iade etmeli :)
Böyle insanlarla geçinmek o kadar kolay o kadar keyifli ki.. Asla hiçbir lafın altında kalmadığı gibi, incinmez, rencide olmaz..
E tabi sürekli eleştiri, sürekli laf sokma çabası illaki bir noktada ipleri koparır.. Zaten eleştiren, eleştirmeyi seven biri değilim.. Benden yana değil zaten ama dışarıya karşı bu tavrı sergileyebilenle muhabbet etmek, sohbet etmek, birlikte seyahat etmek bile keyif veriyor..
Nazlanmaz, sızlanmaz.. Her ortama kolaylıkla uyum sağlar.. İş yapmaktan kaçmaz, geri durmaz..
Sayılıdır eşim dostum benim.. Onlar da hep bu saydığım özelliklere sahipler.. 1000 tane arkadaşa, ahbaba bedeller çok şükür..
Samimiyet diyorum. Ben her konuda çok samimi bir insanımdır. İçimde taşıdığım duyguyu çok net belli ederim. Bir insanı sevmesem bile her hareketim ile belli ederim. Bu bile bir samimiyet göstergesidir bana göre. Bunu da karşımda ki insandan da beklerim. Hisleri ne olursa olsun..
Selamlar.. Hayattan iyi ve kötü tecrübeler edinmiş, acıyı da tatlıyı da dibine kadar yaşamış ve bunun getirdiği toklukla hayatı fazla ciddiye almayan, kendini seven ve kendine güvenen, yerine göre kendi üzerinden espri yapabilecek ve kendisini de eleştirebilecek potansiyelde olan insanlar benimle anlaşabilirler.. Zor insanım kabul ediyorum çünkü yerine göre fazla çıkıntılık yapabiliyorum :D Beni gerçek anlamda seven insanlar ve niyetimi bilen insanlar benimle sağlıklı iletişim kurabilir.. Keyifli günler..
Biraz deli olması yeterli. Yeri geldiğinde saçmalayabileceğim, yeri geldiğinde akıllı davranabileceğim her kişiyle çoğunlukla anlaşabilirim. En önemlisi kibirli ve bencil, sadece kendini düşünen biriyle hiç anlaşamam.