Sabır tükenmiş ise, tahammül kalmamıştır... Sevgi çoktan tükenmiştir... Sevgi de beslenmeye ihtiyaç duyar. Bir canlıdır ne de olsa sevgi... İlgiye, zamana, tebessüme, minicik dokunuşlara, emek ve de fedakarlığa ihtiyacı vardır...
Bunlar tükendiğinde ortada bir ilişki değil, sadece toksinleşmiş bir kalıntı kalmıştır... İnsan tükenmemek için, kendini arındırmalı, duruşunu ve karakterini kaybetmemeli... Unutmamalı ki ;
Sevgi ve sabır aynı köprüde ele ele yürüyen iki sevgili gibidir bana göre. Birisi, ötekinin elini bırakırsa eğer eksik kalacaktır. Birini ne kadar seversen sev. Eğer ki sabrın ve tahammülün tükenmişse hiçbir anlamı kalmıyor. Sevgi bana göre sabır ile eşdeğer bir olgu. Seversen, sevdiğinin her şeyine sabredersin, tahammül edersin. İçinde barındırdığın duygunun bir önemi yok.
Hayır, yürümez. İlişkide sevgi herşeyi kurtarmıyor maalesef ki. Sabır tükendiği zaman çiftlerin birbirlerine karşı sevgilileri de azalır, biter. Çiftler birbirlerine karşı sabırlı olmadıkları sürece o ilişkiyi sürdürmesi de zor olur. Çünkü en ufak birşeyden tartışma yaratırlar. İlişkide sevgi kadar saygı ve sabırda önemli.
Bence sabır bitmişse sevgi de büyük ölçüde azalmış demektir.. Çünkü birine olan sevginiz onu sizin gözünüzde güzelleştirir ve kusursuzlaştırır.. Eğer sabır bitmişse geri kalan duyguların da bir önemi kalmaz ve yürümez, inceldiği yerden kopar.. Bazen kopması en iyisidir.. Keyifli günler..
Sabrım olmadan sevgim gözüme görünmez. Tahammülüm ne kadar yüksek olursa bir şeyleri dengeleme konusunda daha iyi olabilirim. Diğer türlü yaptığı bütün davranışlar beni rahatsız etmeye başlar ki oradan sonrası kontrolümden iyice çıkar.
Yürür. Psikoloji değişkendir, bugün kötüyse yarın ya da bir ay sonra iyi olur. Yeter ki kırmızı çizgiler geçilmesin, affedilmemesi gereken durumlar yaşanmasın.
İlişki bitirmek yerine ara vermek daha güzel olur bu durumda. Çünkü ilişki bittiği an ona özlem duymaya başlıyorsun ve geri dönmek için mesaj atıyorsun. Bu durumlara düşmemek için ara vermek daha iyi olur diye düşünüyorum :)
Sevdiğin insana sabır göstermezsin sevgin onu Altan. Alır görmezden gelir hataları bile bal olur yersin ama sabır göstermeye başladığın an sevginde zaten zamanla erir kül olur.