kişinin kendi bakış açısıdır. ama Allah Kuranı Kerimde , bunu serbest bıraktığını bildirmiştir. yani inanç olarak karşı çıkmam. ama kişilerin kendi bileceği iştir. kuzenler kardeş değildir yani. ama serbest diye de özellikle doğuda olduğu gibi ilk önce kuzenlere yönelmem. ve açıkçası ben de kuzenlerime hiç bu gözle bakmadım. yetiştiriliş tarzı belki biraz da. ama dediğim gibi , karşı değilim olamam da. Allahın serbest bıraktığı ve nikah düşer birbirlerine dediği konuda oooo nasıl olur ensest sapık vs diyemem asla. diyene de tepki veririm.
Ben kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm benim için ugun olmayabilirdi psikolojik olarak rahat hissetmeyebilirdim ama İslam dini kuzen evliliklerine icazet vermiş yani kuzene nikah düşüyor. bu nedenle bunun olmayacak birsey olduugnu söyleyemem. Olabilir helaldir kuzenle evlenilebilir ki ülkemizde bunun coook fazla örneğini bulmak mümkün özellikle bazı topluluklarda mesela cerkezlerde cok görülür dışarıya gelin vermek istemezler bizim karşı komşumuz öyle subay ve öğretmen karı koca ama hala-dayı cocukları gayette mükemmel bir çift olmuslar kötü örnekler de var ama yani kötü örnek sadece akraba evliliklerinde yok her tip evlilikte kötü örnek var.
Olayın özü kuzen evliliği islam dinine göre helaldir kuzenlerin evlenmesi, caizdir
Bizde kuzen, birlikte büyüdüğün kardeşindir. Bugüne kadar sülalemde hiç akraba evliliği olmamış, bundan sonrada olmaz.
Herkesin kendi düşüncesi bla bla, dinen sakıncası yok bla bla ben bu konuda saygı duymuyorum kimseye... Bir şey saçma ve ters ise o saçma bir şeydir yani bunun saygı duyulacak bir tarafı yok
@Nhskdj Evlilik öncesi cinselliği ve Eşcinselliği garipsemeyip. Kişilerin akrabaları ile olan ilişkiyi neden bu kadar garipsiyorsunuz? Sonuçta kendi Anası-Bacısı-Erkek Kardeşi-Babası-Oğlu-Kızı ile yapmıyor bunu.
Bizde kuzen kardeş gibidir. Kuzen evliliğini sağlıklı bulmuyorum. Akraba evliliği sakat bebek şansını ciddi oranda yükseltir. Ayrıca dünürlerin akraba olmasi da iyi değil , akrabayla ticaret yapılmaz sözünü ben herşeyde geçerli buluyorum..
Kuzenine yürüyen iki adım sonra anasına babasına kardeşine yürür. Akrabasına "partner" gözüyle bakan herhangi birinin ahlak anlayışında sıkıntı var. Üstüne bir de çocuk yapnaları var hasta olacağı olasılığı yüksek olduğu halde. İğrenç. Tek kelime bencillik.
@Makinecamee senin ahlak anlayışın sadece dinle mi oluyor? Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendin düşünemiyor musun? Kuzenle evlenmek açıkça yasaklanmadı kur'anda pedofililik de açıkça yasaklanmadı. O zaman git onu da yap.
Kur’an da yanlış her şey yazmıyor zaten üstelik kuzenle evliliğe onay veriyor yani yanlış bir şey olmadığı anlaşılıyor. Ahlaksızlık bir durum da yok ortada.
@Makinecamee kuzeninle ilişkiye girmeyi ahlaksız bulmuyorsan bu senin problemin. Ve kur an kuzen evliliğini onaylamıyor kur an caiz olmayan evlilikler arasında kuzen evliliğini saymıyor. E pedofililik de yasaklanmadı. O da mı doğru?
Ya arkadaşım sen sorunlu musun? Kur’ an da bütün yanlış şeyler sayılcak mı tek tek bunların ayrıntısına girmeden anlatıyor zaten sen anlamıyorsun. Üstelik kuzen ile ilişki caiz olarak görülüyor. Keşke yorum yapmadan önce bir okusaydın ben mi yanlış biliyorum acaba diye. Yanlışında ısrar ediyorsun hâla.
Kişilerin özgürlük alanına saygı duyulmalıdır fakat ben tasvip etmiyorum çok uç sebepler olmaksızın veyahut çok büyük bir aşk yoksa akraba evliliğine karşıyım. Kuzen ile evlenmek aynı zamanda akraba ile evlenmek demektir ki bunun yol açacağı sorunlar olabilir başlıcası çocuk sakat bile doğabilir bunları düşünmek gerekir, vesselam.
Akraba evliliği bence en sakıncalı bir evlilik.. Dinen bile yasak olan evlilik ne yazık ki mal çıkmasın adi altında domuzlar gibi yakın akraba ile evliliği bu hale getirildi.
Bildik kuzen, bilinmedik yabancıdan daha iyidir. Olabilir diyorum ama tabiki iki tarafında gönülden istemesi şart Yoksa tek taraflı yaklaşım ile kardeşlik duygusunu ortadan kaldırıp halvet olmak çok zor. Ne dersiniz
Aile içinde konuşuluyordu kulağıma geldi. Kızın bakışlarından sezdim. Eşime sordum o da evet dedi.. Amaannn çok oldu zaten. Sona bitti geçti kıskançlığım. Nihayetinde aralarında bir şey olsa olurdu. Eşimin bi yaklaşımı olmadı ona karşı. Benle evlendi. Ben hala ar sıra telefonlaşırım hal hatır sorarım... Tatlı bir kadın. Olur öyle şeyler gençlikte..
Dinen helal olan bir şey sakıncası yok. Her kuzeninizi kardeşiniz gibi görüyorsanız sizde sorun var bence. Herkeste kardeşi gibi görmek zorunda değil. Çomar bir zihniyet gibi geldi sizinkisi.
@Makinecamee Dostum benim bu biraz aile yetiştirme ile ilgili bir durum. Ben şahsen kuzenimi kardeşim olarak görmem. Duygusal değil realistim ben, bizim insanımız realist değil duygusal olduğu için öyleler. Kuzen kardeş ise benim kuzenlerimin anaları ya da babaları neden yabancı?
Kuzenim/kuzinlerimin anaları ya da babaları benim kan bağım var mı? Var. Onlarla biz kardeş gibi büyüdük ve başka gözle kimse kimseye bakmadı. Bakmaz da !
Her duyguda dediğin geçerli olmuyor veya çok zor oluyor. Dediğim gibi test diye bir şey var artık önceden öğrenilebilir. Belki de çocuk yapmak bile istemicekler.