https://youtu.be/fkCVjC3i9l8 Özellikle de biz kadınlar... Kolay olanı değil zor olanı, karanlık olanı arzularız. O yaralı adamı iyi etmeye çalışırız sanki bizim üzerimize vazifeymiş gibi... Sanki onu iyileştirince tüm dünyayı iyileştireştirebilirmişiz gibi... Sanki bizim yaralarımız yokmuş gibi...
Belki de kötü adamları arzuluyor olmamızın sebebi imkansıza olan tutkumuzdur. Belki de normale olan bıkkınlığımız.
Bu bağlamda sorum şu; Neden kolay olan varken zor olanı arzularız?
Zor olan mı, imkânsız olan mı önce onun ayrımını yapmak lazım. Misal evli olan insanlar ulaşması imkânsız olanlardır. Onlar ulaşılmaz oldukları için daha cezbedici, çekici geliyor insana. Zor olan da yolu meşakkatli olan ama doğru olan yoldur. Ben kolay yol insanıyım. Zora gelemiyorum pek. Bir yere kadar mücadele ederim. Sonrasında elde ettim, ettim. Edemedim, pes ederim.
Ben kolay olan varken zor olanı arzulamıyorum. Kolay olan varken, kolay olan ilgimi çeker. Zor olanla uğraşamam. Aynı şekilde elde etmesi kolay olan iyi karakterli erkekler varken, çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak zor olan kötü erkekleri kovalayan kızları sevmiyorum ve tiksiniyorum. Kötü erkekleri arzulayan kızlar, o kötü erkeklerin kendilerine yaşattıklarını sonuna kadar hak ediyorlar. Normalden bıkmayacaksınız. Size kim diyor normalden bıkın diye? İyi erkeklerle ilişki yaşamak yerine, kötu erkeklerle ilişki yaşayan kızlar benim gözümde basit kızlardır. Daima da öyle kalacaktır.
Gerçekten bu konuda kadın fıtratı çok fazla farklı bu her zaman böyle geldi ve böyle geçecek kadınlar her zaman kendilerini seven adamları değil daha çok bizi sevmeyen yaralı yetiştirilmemiş kendini eğitmemiş bizim kalbimizi kıracak olan erkeklere yöneliyoruz nedenini gerçekten hiç bilmiyorum ama bu böyle kalbimizi kim kırıyorsa biz ona yöneliyoruz ve onu istiyoruz
Aslında amacımız hep kendi yaralarımızı sarmaya çalışmak. O yüzden sanıyoruz ki karşımızdaki kişinin yaralarına iyi gelirsek kendi yaralarımızda tamir olur... Ama evdeki hesap çarşıya uymuyor işte. Sarmaya çalıştığımız yaralarla bir çıkmazın içinde buluyoruz kendimizi. Sonra bir bakmışız ki paramparçayız...
Çünkü daha ilgi çekici geliyor. Bazen arkadaşımız ya da çevremizdeki herhangi biri o insanın bütün kötü yanlarını anlatır ama o bize kötü gelmez. Biraz da merak ederiz, neden böyle biri olmuş ki? Ne sebep olmuş acaba diye. O merakı gidermek içinde zorun peşinden koşarız hep yorulana kadar.
Sebep? daha zevki oluyor. Daha çok uğraştırıyor ya o yüzden tatmin ediyor, bunu başarırsam diğer birçok insanın yapamadığı bir şeyi başarmış olurum mantığı.
Zor olana ulaşmanın kolay olana göre daha büyük değeri vardır bence, zoru başarıp amacımıza ulaştığımızda daha büyük değerde bir sonuç elde edeceğimize dair inançtır bu, bunu belirtmek istedim aslında. O yüzden zor olan şeyler insana daha çekici gelebiliyor ve o yüzden zoru arzuluyoruz. Zor olan bir şeyi başardığımız zaman kolay olana göre ruhen daha büyük rahatlama olur. Zor şeyleri tercih edebilen insanlar da kendilerini daha değerli daha güçlü hissederler, kolay şeyleri herkes tercih edebilir gibi düşünürüz ama zoru herkes tercih etmez şeklinde varsayarız.
Insan avci varlik oldugu icin bir seyleri yakalamayi, pesinden kosmayi seviyor sanirim. Ulasilmaz olan daha degerli geliyor insanin gozune, kiymetli oluyor. En yuksek daldaki elma gibi. Hic duydun mu bilmem annem her zaman en yuksek daldaki elma insana daha cekici gelir sanki o ayri agacta yetismis gibi sonra o elmaya ulasip yedigi zaman amann bu elmada diger elmalar gibiymis dermis insan. Bu insanlarin doyumsuzlugunu gosteriyor biraz.
Belkide zor olanı başarabilme içgüdüsüdür. Bakın ben yapabiliyorum demek için dir belki. Normalde ulaşılması güç zirvede olanı istemezmiyiz zaten. Kolay olana herkes ulaşır herkes sahip olur. Belkide kendisini onlardan ayıra bilmek içindir zor olanı seçmek.
Çok güzel soru insan ulaşaması zor giz olanın peşinde daha hissiyatları daha hiper aktif yol benimser iç dünyasında yaşanılası güzel yaşantıya daha çok hayel kurup benimser elde edilmemiş his daha taze daha güçlü kalır her zaman
Zor olan daha değerlidir çünkü. Kolay ulasabildigin kıymetli olmaz. Çünkü bir çaba harcamadan elde etmissindir ama çaba harcayarak elde edince insan onu kaybetmekten de korkar. Hayatından gitsin istemez.
İnsanın egosuna ters düştüğü için reddedilmek sevilmemek istediğini elde edememek o yüzden kabullenememekle alakalı karşındaki insanla alakalı bir durum değil bence
Ben öyle değilim. Sevdiğim insan için her şeyi yaparım ancak karşılık göremezsem biter. Çünkü karşılıksız hiçbir his iki kişiyi bir arada tutmaya yetmez.
Doğa sevgiye emek vermeden ulaşılmasını istemedi. Sevgiyi en yalın haliyle yaşayamak isteyen kadının zor olana karşı konulmaz halde ki yönelimi belki de bu yüzdendir.
Cevabı detayda verilmiş soru.. Kadınların handikapı. Aslında bu temel bir sorunun da cevabı. Maalesef toplumumuzun yapısı ve olan biten bir çok meselenin kaynağı.
Kolay olan erkek cazibeli gelmez ve uğraşmak istemesin Ama zor olan erkeği elde edebilmek için çok fazla uğraşırsın sırf onu istediğin için gizemli olduğu için
Çünkü zor olan daha istekli ve zevk verici oluyor insanı kendisiyle barıştırıyor yapabilceğine inanıyor insanı çalıştırmaya uğraştırmaya yönlendiriyor bende zoru seviyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Siz kadınlar gösterişli olan ne varsa onu tercih edersiniz