Tabii ki zarar verir bu güvensizliğin bir işaretidir güvensizlik terk edilme korkusundan olur insan kendisine güvenmiyorsan bu korku yaşar ya da karşı tarafı yeterince güvenmiyorsa bu korku yaşar demek yani ilişkide tam olarak birbirine oturmayan Taşlar var ki sürekli sorgulama ihtiyacı duyuyor taraflar böyle bir ilişki aslında çoktan bitmiş ama uzatmaları oynuyordur demektir
Şüphe ettiren suçludur, durduk yere şüphelenenlerin tedavi olması gerek o ayrı fakat belli bir neden sonucunda oluyorsa bu eğer, karşı taraf bir hal hareketini gözden geçirmeli... En basitinden misal otururken telefon geliyor ve ekranı anında çeviriyor ya da telefonu kıyı bucak kaçırıyor. Burada şüphelenen mi suçludur yoksa buna mahal veren mi? Heh işte kim olsa şüphelenir ve zamanla daha da büyüyen bir durum haline gelebilir. Bu tarz ufak tefek şeyler ayrılığa kadar götürebiliyor işte, ne gerek var? 😒
Bazı durumlarda evet şüphe ettiren suçludur da, sorgulamayı adet haline getiren sevgililer var. Soru bombardımanı altında kalıyorsun falan 🧐 can sıkıcı şeyler bunlar
Elbette. Kimse sürekli sorgu halindeki şüpheli konumunda olmak istemez. Sinirlenir ve karşı koyar er ya da geç. O yüzden de sevdiğimiz kişiyi kendimize esir etmek yerine içine sevgimizi koyduğumuzdan emin olmalıyız ve güvenmeliyiz.
Tanımaya çalışmak yerine sorgulamak her zaman zarar verir. Her davranışını açıklamak zorunda kalmak, kişinin kendi sabit düşünceleri ile yaklaşımını yumuşatmaya çalışmak bence psikolojik bir baskı aslında. Böyle biri ile ilişki yürütmek kişinin kendisine zarar veriyor.
Şüphe insancıl bir olgudur yani insanın yaradılışından beri beyin ve akıl beraberinde ihtimalleri kafasında kurmasıdır. Bu minimum düzeyde gayet normaldir. Fakat bunu abartmak ve alışkanlık haline getirmek hiçbir sorun olmayan iki tarafında birbirine sadık olduğu, herhangi bir şüpheye mahâl verecek durumun olmadığı sağlıklı bir ilişkide bile güvensizlik sorununu ortaya çıkarır ki bu ilişkide psikolojik olarak en büyük kan kaybıdır ve sonu kaçınılmaz ilişki ölümüdür.
Sorgulanacak şeyler var, sorgulanmayacak şeyler var. Olur olmadık şeyleri sıklıkla sorgulama hali ilişkiyi çıkmaza sokar. Psikolojik baskı uygulamaya kadar gidebiliyor iş... Kesinlikle şüphe eden taraf suçludur. Her şeyi sorguluyorsa bu sorgulayan tarafın takıntılı, saplantılı olmasından kaynaklıdır. Karşı tarafın şüphe uyandırıyor olmasından kaynaklı olamaz. Bir insan her konuda şüphe uyandıramaz çünkü. En acemisi bile rolünü iyi oynayabilir, şüpheleri üzerinden uzaklaştırabilir...
Evet sürekli sorguluyorsan zarar verebilir ilişkiye karşılıklı anlayış ve altdan alma ile nefsini köreltebilirsin kıskançlık durumları oluyor ama bunların o anlık duygu olduğunu bilmeli gerek insan sonra gereksiz bir tartışma içerisine girmeyi çalıştığını anlıyor insan
Sorgutlamasın abi sevgili dediğinde kafana soru işareti gelmeyecek acaba mi demeyeceksin sözlerle eylemler birbirini tutacak bir şey sorduğunda bunun tam cevabını alacaksın.
He yok atarlanmadim yahu kafada soru işareti olmayacak öyle kuruntu olarak değil ama cidden kadın erkek fark etmeksizin kelimesi ve eylemi birbirine denk gelmeyen insanlardan haz etmiyorum. Hele bu flört sevgili olunca çabuk soğuyorum
Ben anlayamıyorum. Bu aşıklar işi aşka dökmeden önce birbirleriyle tanışıp soru sorup huyunu öğrenmeden mi aşık oluyorlar? Ben herşeyi sorgulayan sorguya çeken özgüveni 0 olan biriyle asla aşk yaşayamam. Ne o öyle şizofren gibi.
ikimizde sürekli sorguluyoruz. ortada kayda değer bişey olmuyor çoğu zaman. gidişatı nasıl etkiliyor dersek sonunda anlaşıp gene devam. çoğu zaman kıskançlıktan oluyor bunlar
Sorgulamak = güvensizlik belirtisi. Zaten sorgulayan taraf genelde kadın, şüpheye düşüren taraf da genelde erkek oluyor. Bunun sebebi biz erkeklerin aynı olmasından. Aldatmak doğamızda var.
İlgilenildiği, merak edildiği izlenimi verilen sorgulamalar mutlu edici. Sorguya çekilmek yorucu olabilir ama hiç umursanmayan, sorgulanmamaktan yine iyidir.
Şüphe uyandırdığım doğru fakat dolmuştaki hiç tanımadığım kızdan bile kıskanıldığım ve hesabının sorulduğu olmuştur. Fazla yorucu, hiç bana göre değil.
Gunumuz hayatında herkes bu ınternet uzerınde tanımadıgı ınsanlarla dıyalog kurmakta her ınsan yaptıgı hata oldugunu bılerek yaptıgı için partnerınıde o konuma sokarak guvensızlıgı olusturuyor zararın en buyugunu verır ilişkide
Güvensizliknortaya çıkar buda ilişkiyi sekteye uğratır samimiyet ve güven bir binanın temeli gibi ilişkinin temelidir. Ayrıca şüphe ettiren sucludur. Tabi karşıdaki paranoyak değilse