Çok doğru bir söz olmakla birlikte çokta ironiktir. seven üzülür ama zaten üzüldüğü için bu kadar çok sever. bir çeşit mazoşistlik vardır. özellikle gözlemlediğim bir şey de çoğu insanın kendini seven olarak gördüğüdür. e kardeşim çekilen acılardan, yenilen kazıklardan bahsediyor herkes? üzenler nerede onu merak ediyorum ben. onlar kendi dünyalarında birbirlerini üzseler (kendimi de sevenler listesine attım gördüğünüz üzere) biz de güzel güzel sevsek hatta?
Evet, kesinlikle doğru. Çünkü sebebi ceptelik. Karşı tarafa ne kadar sevgi gösterirsen sizi daha çok sevmez. Aksine onu kaybetmek istemediğinizi bilir ve bi rahatlama gelir. Çünkü artık sizi cepte görüyordur, ne yaparsa yapsın ayrılamayacağınızı bilir. Ayrılsanız dahi sürekli onu gözetleyerek o gözetleme enerjisini bile hisseder. Çünkü sizin hala orada olduğunuzu bilir.
Fazlasıyla katılıyorum. Seven aynı şekilde sevilmiyorsa çokça göz yaşı döker sevdiğine ve genelde üzen kişilere kötü karakterli bad boylara ya da bad girllere aşık olunur nedense. Ben bunu doğru kişiyi sevememe aşık oldugumuz kişinin yanlış kişi olduğuna bağlıyorum. Çünkü sizi seven üzmez, üzen kisi de gercekten sevmiyordur belki de egosunu tatmin ediyordur.
Üzen sevilmez. burada problem şu ki: Kim seviliyorsa sevilsin ve iyi ya da kötü olsun o kişi. Çok seven hep kendinde daha fazla alan açar o kişiye ve o kişi alandan ayrıldığında o boşluk ağır gelir sevene. Sorun sevilende değil, çoooook sevende :D Can yücel:Çok sahiplenmeden, çok ait olmadan yaşayacaksın. Çok sevmezsen çok acımazsın.
Hayır şimdi toplanır "kızlar üzen erkek seviyor" diyenler. Kimse üzeni sevmiyor arkadaşlar erkekler de kızlar da. Üzmeyen hallerini seviyoruz sonra değişiyorlar birden.
Böyle ilişkiler var ama sen ne isen karşında o beliriyor. Kendini seviyorsan karşına sana değer verenler çıkıyor. Ama sen kendine değer vermiyorsan ne başka insanlar ne hayat sana değer veriyor.
Hayır. Saf sevginin temelinde olumsuz duyguların başrol olacağını düşünmüyorum. Tam aksi üzmez, üzeni istemez insan. Aksi bir durumda insan kendini sevmiyordur bence.
Bu çok doğru. Bunu farklı şekilde cumlelenmisleri var tabi. Sevmek insanoğluna aslında fazla. Sevginin değerini bilmeyenler çoğunlukta olduğu için oluyor bunlar.
Başka bir şey diyorlardı ona eğer soru karşıt cins açısından ise... 😃 Gerçek şu ki değer biliyorsa sorun yok. Çevremde insani olarak sevilen biriyim bunun dışında.
Biz kızlar da aynısını erkekler icin düşünüyoruz. Ama tabii bunlar genelleme. Bence herkes sevdiği kadar sevilmeli ve üzdüğü kadar da üzülmeli. Ama hayat o kadar adaletsiz ki hep seven üzülür, üzülen sever..
Doğru seven her daim üzülür bu böyledir sevilmeyen üzer
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saygıdeğer hanımefendilerin şairlere sümsük sünepe sıkıcı diyip mafyalara canım ciciğim ponçiğim demesi bu gerçeği kanıtlıyor. Dolayısıyla bu söze katılmamak mümkün değil.