Kötü yanı yok. Aksine iyi yönleri var :D * Neden aramadın ve mesaj atmadın diyen yok. * Trip atan yok. * Yapmadığım şeyleri yapmışım gibi davranıp üste çıkan yok. * Tatil günlerin de neden daha fazla zaman ayırmıyorsun diyen yok. * Sosyal medyan da dişi sinek ekliymiş bu kim diye sorgulayan yok. * Whatsappda neden çevrim içi oldun benden izin aldın mı diyen yok. * Yolda yürürken neden etrafa baktın ve neden kafanı kaldırmadan yürümüyorsun diyen yok. Biraz uzun oldu ama gerçekler 😄😄
Bekarlığın en önemli yanı yalnızlık. İnsanın yalnızlığa da ihtiyacı var elbette, Fakat ömür boyu bir şeyleri arkadaş grubunuzla yapamazsınız. Bir yerden sonra hayatı paylaşmaya ihtiyaç duyuyor insan. Evde bir ses istiyor, başka odada bile bulunsa biri, bir nefes istiyor. Her şeyinizi arkadaşlarınızla da paylaşamazsınız en özelinizi paylaşacağınız bir eş arıyorsunuz.
Bu yalnızlık duygusunu aile üyelerini yavaş yavaş kaybetmeye başladığınızda ve çevrenizdeki insanlar birer birer evlendiğinde hissetmeye başlıyorsunuz. 50, 60 yaşına geldiğinizde hala bekar ve aile kurmamanın eksikliğini daha çok hissediyorsunuz.
düşünsrne eve geliyorsun seni bekleyen biri yok yemek yapacaksın tek olduğun için güzel yemek yapmaya üşeniyorsun geçiştiriyorsun. kar yağıyo camdan kahve içerek izliyorsun ama tek kendi yansıman var. akşam sohbet etmek için sadece ayıcıkların var. üzgün olduğunda güvrnli bir omuzda değilde yastığında ağlıyorsun. işin kötü yanı uyanıyorsun ve hala srnle uyandığı içinde yanında mutlu mutlu gülümseyen kimse yok ve hala yalnızsın...
Sevgi, ilgi açlığı, tatlı bir gülümseme görememe, yaşanılan her şeyi paylaşacak biri olmaması, bir ruh, bir beden, farklı bir akıl, zeka eksikliği, estetik bir vücut, kendine has kadın kokusu, sıcaklığı, nefesi, öpüşü, yumuşaklığı, narinliği, cilvesi vs gibi güzelliklerin yoksunluğu….
@0phoenix0 selam. Yani farklı bir düşünce, akıl, ruh, duygu vs toplamlarının eksikliği anlamında kullandım. Sadece zeka eksikliği demek istemedim. Göremediğin bir şeyi gören biri, benim canımdan çok başka bir canın istediği bir şey, öneri vs hepsinin toplamı. Yani insan yalnızken eksik karşı cins de bir eş, yoldaş, partner. Olmaması eksiklik yani.
@0phoenix0 bende yanlış mı anladı acaba diye düşünüyordum. Anlatım bozukluğu olduğunu düşündüm.
Yalnızlığımdan hoşnutum aslında. Gerçekleştirmek istediğim hedeflerim, düşlerim var. Bunlar gerçekleştikten sonra bu eksikliğin gitmesi benim için daha iyi olur kendi adıma. En azından yalnız başıma, tek tabanca, sorumluluk duygusu olmadan başarmak istediklerimi başarayım sonra olsun diye düşünüyorum.
Ama ister istemez bu bekarlığın, daha çok yalnızlığın verdiği bu eksikleri hissediyoruz.. Olsa iyi olur mu? Olabilir. Heyecan, tatlımsı duygular, sanki kendinden geçme hali, birini düşünme, merak etme, özleme , kavuşma isteği, sanki aradığını bulmuş hisleri, kaybetme korkusu , geleceğe yönelik onunla ilgili hayaller, kendi hayallerine ortak etme, ona destek olma, ondan bir şeyler öğrenme, nazını çekme, anı yaşama, anı biriktirme vs güzel şeyler bunlar 😊
"Kendimden geçme hali" bende sizin gibi düşünüyorum. Benimde yapmak istediğim bir çok şey var. Ama bu kendinden geçme durumunu tam anlamı ile doyum ve tatminkarlik duygusuna ulaştıktan sonra yaşamak istiyorum. Gözüm arkada kalmadan. Kendimi kanıtlarından sonra istiyorum bu duyguları. Belkide onunla paylaşarak ileride ayrı bi hosnutluga varicam bundan. Hayat cidden çok kısa birini beklemek aramak için.
@0phoenix0 çok kolay bir şey değil ne yazık ki o duyguya ulaşmak ya da bulmak. Ama bulunca da sanki hayat yeniden başlıyor hissi, yeniden doğmuş gibi oluyor. Herkesin aradığı eksiklik, sorunlu evliliklerin, boşanmaların, aldatmaların nedeni bu. İnsan bu hissi tatsa neden faklı şeylere yönelsin ki!
Geçmişte bir çok kez yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Kimisi karşılıksız kaldı, kimisi uzun süre devam etti, yarım kaldı. Aradığım elbette bu. AŞK Bulabilir miyim bilmiyorum. Yaşım ilerliyor, hiç bir şey eskisi gibi olmuyor, inancım ve umudum var. Ergenlik dönemindeki gibi kolay olmayacağının da farkındayım ama inanıyorum. Tanrı’ya güvenim sonsuz. Ve sabırla bekliyorum. Zaten bu süreçte de dünyevi, maddi hedeflerime odaklandım. Bunları gerçekleştirdikten sonra kendimi daha güçlü hissedeceğime inanıyorum.
O nedenle kendi adıma zamanım var her ne kadar geç kalmışlık hissi, düşüncesi olsa da. Ama o aradığımız eksikliğe kavuşacağımızda yeniden doğmuşluk hissi olacağından tüm bu yaşanılan olumsuzluklar, beklenilen yalnızlık son bulup unutulacak. Yani anlayacağın sabırdan başka kurtuluşumuz da yok 😊
Hayat arkadaşın yok bi kere sonra ayrı yaşıyorsan ailenden o zaman tek başınasın herşeyi tek yapıyorsun. Bekleyenin yok seni düşünen birileri yok. Bilmiyorum bekarlık bir yere kadar güzel sonrasında doğru kişiyle evlenmek en güzeli diye düşünüyorum.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kişinin ihtiyacına göre değişir. benim bütün ihtiyaçlarımı bekarlık karşılıyor. çünkü kadınlara yabancıyım. aşk işlerine yabancıyım. bel altıylada işim yok. zaten aşşağı bişey. ama özgürlüğü mutluluğu ve huzuru bekarlık sağlıyor. o yüzden bana göre bekarlığın kötü tarafı yok. çünkü evlenmek için sebebim yok.
Geceleri yalnız uyumak Düzensiz bir hayat Düzensiz bir cinsel yaşam Ev işleri Anne ya da Baba olamamak Güzel kokulu bir ev ve yemeklerden uzak olmak Ve en kötüsü sarılamadan yaşamak