Din tartışması yüzünden kankamın sevgili aramızı açtı?

Arkadaşlar, 11 yıllık bir arkadaşlığımız vardı hani şu twitterda yazılan türlerdendi. Bugüne kadar iki kız ne kavga ettik, ne kalp kırdık, ne trip attık birbirimize. Hatta herkese onunla olan arkadaşlığımızın ne güzel olduğunu anlatırdım. çocukluk arkadaşım 12 yaşımdan beri birlikteyiz. Benim gözümde cesur, dik kafalı, dişiliğinigöstermekten çekinmeyen çok zeki bir kızdı. Yılda 2-3 defa buluşur her ay konuşuruz.(üniversitede farklı şehirlere gittik vs). Saf temiz gerçek bir arkadaşlık düşünün. Direk o aklıma gelir, onun aklına mantığına tavsiyesine ihtiyaç duyarım.

üniversite 3. sınıfta bir çocukla tanıştı flört döneminden sonra ciddi bir ilişkiye adım attılar. Çocugun ismi ahmet evin tek çocugu tıp okuyor hiç sevgilisi olmamışbizim kız ilkiymiş vs vs.. Tabiki de mutlu oldum, destekledim. Fakat 3 yıllık ilşkilerinde çocukla hiç tanışmadım, konuşmadım. sebebifarklı şehirlerde olmamızdan ama isim olarak o beni, ben onu biliyorum. birbirimize karşı nötr başlayan hislerimiz, Ahmet'in yakın arkadaşı ile olan küçük bir yanlış anlamadan dolayı onun bana karşı düşüncesi değişti diye düşünüyorum. konu özetle bir kinayeyi yanlış anlama sonucunda bir randevu gerçekleşti ve olumsuz bitti. Ahmette benim arkadaşımın kalbini kırdı, onu oyaldı gibi düşünmüş.. Aslında ben o yanlış anlamayı düzeltiyim derken ölümden döndüğüm bir kaza geçirdim sonrada iletişimi kopardık vs derken unutuldu gidildi. Başımdan geçen olaylarıda en yakın arkadaşıma anlattım oda kankasına anlatır diye umdum ama ne oldu bilmiyorum.

Neyse biz geri olaya dönelim. bizim kız mezun olduktan sonra çocugun daha 2 yılı var onun için üniversitedki şehirde kalmaya devam etti. Tabi türk aile yapısı olarak tartışmaların oldugu kızın orada geçinebilmek için bimde çalışıp sürekli hastanladığı bir 2 yıl... bu süre zarfında artık şu ilişkinin ismi konulsun, söz yapılsın gibi kız tarafından gelen istekler ama erkek tarafı yanaşmıyor. Bende artık destekleyici bir arkadaş modunu bugüne kadar sürdürdüm lakin son yılda başımdan psikopat bir ilişki geçtiğinden ve bununda psikolojik olarak bende agır bir hasara neden oldugu için arkadaşımı uyarma ihtiyacında oldugumu düşündüm. Çünkü keşke ilişkimde birisi de bana bir destek olsaydı ya da beni sorgulayabilecek bir konuşma yapsaydı bunu çok istemiştim. bende bizim kıza mesaj atıp ahmetin seni oyalama ihtimali olabilir mi bak iyice hastalandın ailen ile ilişkin kötü kendine kariyerine bir yatırım yapmıyorsun bimde senelerin geçiyor gibisinden mesaj attım. bunu ahmet okumuş
Güncellemeler
+1 yıl
ve o kız bizim düğünümüze gelmeyecek demiş. neyse bu olaylardan sonra evlilik teklifi gerçekleşmiş ve kızımız memlekete gelip benimle görüşmek için mesaj attı. Olayları anlattı tabiki de çok sevindim. Kankamın düğünü olacak bende nikah şahidi olurum gözüyle bakıyorum olaya. o günün çayları içerken ki bizim kız yeni kapanmıştı (bende kapalıyım bu arada) bir din konusu açıldı. yıllardır samimi oldugum bir arkadaşımla açık bir şekilde konuşuyorum. telefonla ahmet aradı
Güncellemeler
+1 yıl
'ahmet... din hakkında böyle düşünüyor ben cevap veremedim sen konuş'' diyerek telefonu bana verdi. ben ahmetle bugüne kadar selamlaşmamışım nasıl din konusunda konuşayım? neyse üstünkörü şunları konuştuk dedim ve bana ahmet ''garip fikirlerin var dikkat et yoldan çıkma düşüncelerini de baskalarına (kankama) empoze etme...''falan filan biz kavgaya tutuştuk. sonra ben kalktım ve gittim. aradan 5 ay geçti ne birbirimizi aradık ne de söz olduysa bile çağrılmadım. Aramak istiyorum ama kırgınım da.
Din tartışması yüzünden kankamın sevgili aramızı açtı?