Aşka, sevgiye açım; ama aşksızlık kriziyle baş edemiyorum. Çaresi yok mu?

20’li yaşlarımda senin gibi düşünüyordum ve aşkı aranacak bulanacak bir şey zannediyordum.
Aşk, aramanın ve bulmanın bir sonucu değil, bir birey olarak hayatının kontrolünü ele almış olmanın bir sonucu. Yani yaşamayı bilmenin ve başarılı olmanın bir sonucu. Aramak yerine, hayatında ki kalitesizlikleri veya eksiklikleri düzeltmen gerekiyor. Belki arkadaş ortamın (sen ne kadar nitelikli olursan ol, arkadaş ortamın kalitesizse sen de onların ortalaması olursun) belki tavırların (hız tutkusu ve kontrolsüz biri olmak gibi) belki duygusal kontrolün (öfke kontrolü, kendini ifade etme becerisi) gibi değişmesi gereken şeyler olabilir.
Başarılı, tutarlı ve hayatı olan bir adam aşkı aramaz. Bu adama kadınlar kendisi gelir ve adam tek bir kişiyle yaşamaya karar verdiğinde, en çok etkilendiğiyle sevgili veya evlilik gibi tek eşli bir ilişkiye başlamaya karar verir.
Aşkın bizi nerde nasıl bulacağı belli değil. Hız yapma mantığını yenmelisin, bunun aşkı bulmaya faydası yok. Daha çok sosyal çevre, daha pozitif hayat görüşü şansını artıracaktır.
Cevap
6Cevap
Bu işlerde şansını kendin yaratmalısın kardeşim. Biraz kendini değiştirebilirsin.
var hemde iksir niyetine
Şaka ile bqşladım ama önerim ciddi
bu işleri bir çok insan yanlış biliyor
önce ilişki arkadaş olarak başlar sonra kendi kendine evrilir dost olur. sonra flört sonra sevgili sonra sözlü sonra nişanlı sonra eş olur
bu evrilmelerin zamanını, adını çiftler koyamaz.
her şey kendi kendine olur. adı kendi kendine koyulur.
gizli bir ses çiftlerin kulağını fısıldar.
ve her evrilmede arkadaşlık ön planda ya da evrilmiş halinin ruhunda olur.
Aksi şekilde gelirse bu zincirleme evrilmeler de o maya tutmaz.
Zarar görür, yıpranır ve nihai son olarak dağılır
Daha önce yapmadığın şeyleri yapmalısın. İnsanlar ve/ veya hayvanlar için faydalı uğraşlar ile zamanını doldur. (içinde makyajsız gerçek canlı sevgisi olan insanlar ile anca bu şekilde tanışabilirsin) Bunu yapmak için zorla kendini. Zamanla seversin. Sevdikçe yapasın gelir. Yaptıkça hem mutlu olursun hemde yeni insanlara yeni hayata yelken açarsın. Yaşadığın yer nehir değil koca bir okyanus. Keşfet. Boş zamanın kalmazsa düşünmeye vaktin kalmaz.
İnsan bazen çok istediği şeylerle imtihan edilir.
Bulursun illaki birini abi hayatını riske atma
Yaşın doğru mu?
Valla bir kaç sene içinde buldun buldun yoksa daha da zorlaşacak
Sen bensin
Bende çok açım 😍
Merhabalar Onur Bey,
Bazen hayatta çözüm olarak gördüğümüz şeyler bizim sorunlarımızın ta kendisini oluşturup hayatımızı daha da zorlaştırabiliyor. Örneğin; yalnız kalmamak veya sevgi ihtiyacınızı bir şekilde karşılama gibi sorunlarınızı çözmek için belki de aşkı bulunca mutlu olup çözüme kavuşacağınıza dair düşünceleriniz vardı, hatta belki de bir başka sorununuza bulduğunuz çözüm buydu. Ancak çözümünüz gerçekleşmedikçe artık sizi hız yapmaya yöneltmiş ve siz şu anda hız yaptığınız için de tedirginsiniz.
Görüyor musunuz, çözüm olarak aradığınız aşkı bulunmadıkça sorunlarınıza bir yenisi daha eklenmiş oldu. Belki de yönteminiz veya bakış açınız yanlış veya eksik. Biraz farkındalık kazanmaya çalışmak gerekirse uzman desteği almak sizin için iyi olur diye düşünüyorum. Her şeyden önce bizler kendimiz için emek verip uğraşmadıkça hiç kimsenin bize fayda sağlamayacağını görmeye çalışmak ve gerekirse bu konuda kafa yormak, bir şekilde kendine eksik görülen noktalarda yatırım yapmanın önemini de vurgulamak isterim.
Saçma bir yorum olmuş, iyi niyeti için teşekkür edilebilir