Dini yönden ciddi bilgisi olan olarak soruyorum ah ve kul hakki, detay soruda?

Benim 7 yil görüstügüm bir erkek vardi. Evlilik düsünuyorduk. Ilk 4-5 yili farkli ülkelerde yasadik. Diger 2-3 yili ise ayni ülkede. Türkiyeye döndüm ailesi yurtdisindan gelin almazmis diye bana öyle söyledi bende beni kabul etsinler diye özellikle geldim.
5nci yilinda ailelere söyledk, erkek tarafi istemedi beni tanimadan kültür farkindan dolayi yargiladi. Gelin olarak istemediler, görüstügm kiside cabalamadi. Ülke degistirdigim halde!
Bana daha evlilik olmaz ama nasip kismettir bellide olmaz dedi hep ve 2 yil daha gizli görüstük. Bana eger benimle evlenemiyorsa baska kimse ile evlenmicegini benimde evlenmemem gerektigini söyledi.
Ben biz evlenelim dedigimde nasip diyordu ama seni asla birakmamda diyordu evlilik olmasa bile. Maalesef nefsimize yenik düstük cokkez ben ama nasil olsa eninde sonunda evlencez o beni asla birakmaz, kendi agzi ilede diyor diye ona güvendim.
Sonuc olarak Annesi seker hastasi, oglunun mürüvetini görmek istiyormus. Bu yüzden dayisinin kizi ile evlendi yani beni birakti.
Annesinin babasinin emeginden dolayi onlarin istedigi kizi aldi.
Bu durumda hakkima girmis oluyormu? Benim hakkimi helal etmiyorum, ahta ettim. Anne ve baba söz konusu oldugu icin benim hakkima girmemis oluyor mu?
Güncellemeler
+1 yıl
Sunuda eklim, ailesinin önyargisi türk oldugum icin. Bizde bosanma var oldugu icin. Beni tanimadan yargiladilar. Ogullarinin 7 yil tüm kisitlamasina ses cikarmadigim halde ogullarida demediki daha evlilik olmadan herseyimi yapan biri sizin dediigniz gibi degil. Huyumu suyumu bildigi halde yari yolda birakti. Kendiside dedi sen cok iyi biriisn Allah senden razi olsun...
Dini yönden ciddi bilgisi olan olarak soruyorum ah ve kul hakki, detay soruda?