Evlenip ayrılmış arkadaşların fikirlerini almak istiyorum?

Soruyu kendim için değil birazdan anlatacağım durumda olan yakın bir arkadaşıma detsek olmak için soruyorum.
Arkadaşım 38 yaşında evlendi ayrıldı 1 kızı var, çok önceden sevgili olduğu bir bey ile tekrar birleştiler bu beyde arkadaşımdan 5 yaş buyuk 2 çocugu var cocuklar annesinde.
Fraklı şehirdeler aralarında 3 saat yol var, ikisininde işi gücü var durumları güzel.
Evlilik istiyorlardı ama zaman ilerledikçe sorunlar çıkmaya başladı. Sorunlar şu şekilide ;
1- Arkadaşım eski eşi ile hiç görüşmesini istemiyor, adam ise cocukların sorunları için zaman zaman irtibat kurabileceğini ama başka şekilde asla görüşmeyeceğini söylüyor, kıskançlık hat safhada bizimkinde.( Ben adam ile tanıstım kibar beyfendi biri , eski eşinin de resimlerine baktım yani ikisini hiç yakıştıramadım arkadaşım çok daha güzel ve bakımlı)

2- Benim arkadaşım biraz dediğim dedik, sevgisilisede uyumlu ama sinirlenince kırıcı konuşuyor bağırıyor bizimkide bun konuda hasass.

sizce bu ilişkide bu sorunları nasıl çözerler, bu osurnları yaşamış arkadaşlar yorum yazarsa çok sevinirim, boş yazanı direk engellicem.
Güncellemeler
+1 yıl
GÜNCEL
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelle
Evlenip ayrılmış arkadaşların fikirlerini almak istiyorum?