4 yıllık inişli çıkışlı bi ilişkim var. 2 3 yıl içinde evlenmiş oluruz diye düşünüyorum ama korktuğum şey aşkımızın azalması ya da bitmesi. şu an onu çok seviyorum her şeyi onunla yaşamak istiyorum o da beni çok seviyor aşkımızdan çok eminiz. Ama aynı evde yaşayarak her gün gördüğün insana aynı heyecanı taşımak mümkün müdür? 10 yıl sonra sıradan bi insan gibi gelecekse evlenmek istemem.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. aşk illa bitecek bunu bilim adamları bile açıkladı , aşkı bir insana cok ulasamadıkca duyulan gizem , onunla ilgili kafanda yarattıgın hayaller, ona yaklasmak icin duydugun heyecan gibi duygular yaratır aslında. ha o insana yaklastıkca onu cozdukce, aranızdaki aşk eğer ilişkiniz sağlamsa sevgiye değilse hayal kırıklığına dönüşür. ha bana sorsalar aşk mı sevgi mi? sevgi derim, aşkın yarattığı gerilim günlük hayatındaki iş hayatının , evin işinin, sorumlulukların stresiyle birlikte çekilmiyor buna garanti verebilirim. sevgi aşktan daha sağlam ve güvenilirdir, aşık insan heyecana bakan insan ertesi gün başkasına aşık oldum diye gidebilir her an. ama sevgide vefa ve fedakarlık vardır insanın uzun süreli hayatında ihtiyacı olan budur. ha heyecanı canlı tutmak ciftlerin elindedir, erotizm diye bir kavram var bunun icin :) evlilik aşkı bitirir mi den öte, sevgi kısmını düşünün bence. evlilikte ne yazık ki aşk yetmiyor onu söyleyebilirim, çünkü arada maddi konular, sorumluluklar, kişilerin ev halleri, aileler vb cok durum giriyor, yeter ki aranızdaki sevgi sağlam dursun, heyecanı canlı tutmak sizin elinizde.
017 Yorumla- +1 yıl
Peki evlenmek?
- +1 yıl
@kardanadam28 ne evlenmesi , ya zaten aşkın ömrü her türlü üç yıl zaten bir iliski diyelim ki 5 yıldır devam ediyor ask zaten bitti yerini sevgiye bıraktı demektir. ask kısa süreli olur, uzun süreli olan sevgidir. insanların kendini kandırması ask oldu mu evlilik kesin yürür mantıgı ama ne yazık ki tek basına yetmiyor. araya o kadar etken giriyor ki, her sey ne yazık ki toz pembe değil, sorumluluklar giriyor. evlilikte dikkate alıncak sey heyecan yasatacak birisinden ote arada saygı ve sevginin olacagı , sorumluluk sahibi biri olmalı.
- +1 yıl
Siz evlendiniz mi hic
- +1 yıl
@kardanadam28 evliyim ben zaten
- +1 yıl
Nasil gidiyo peki
- +1 yıl
@kardanadam28 valla gayet iyi gozukuyor , eşim sorumluluk sahibi, saygılı birisi, ortak noktalarımız var, birlikte vakit gecirmek hosumuza gidiyor. arada sorunlarımız olsa bile o veya ben orta nokta buluyoruz illa ki
- +1 yıl
Mesaj atiliyo mu size
- +1 yıl
@kardanadam28 cok muhattap olmuyorum, mesajlara pek donmuyorum
- +1 yıl
aynı evde yaşayıp her gün görmek bi yerden sonra sıradanlaştığı için sıkılmıyor musunuz?
- +1 yıl
yoo neden sıkılayım , ya o insanla güzel hobiler veya uğraşlar yaparsak niye sıkılayım. eğer birlikte yaşamak sıradanlaştırsa sıkılsa insanlar insanlar birbirleriyle hayat kuramazdı. tamam her gün goruyorsun birbirini ama her saat dip dibe değilsin herkesin işi var, zaten kimse kimseye her saat ilgi göstermiyor.
- +1 yıl
Sen calisiyo musun
- +1 yıl
@kardanadam28 yok eşim çalışıyor
- +1 yıl
çocuk falan?
- +1 yıl
@kardanadam28 yok daha
- +1 yıl
Sana mesaj atsam olur mu
- +1 yıl
@kardanadam28 özel mesaj almıyorum kusura bakma
- +1 yıl
Yas kac ssnin
En İyi Cevaplar
+1 yıl10 yıl sevgili kalsanız da o aşk bitecek ki, evlilikle alakalı bi şey değil bu. Telefonu ilk aldığında masaya koyarken bile dikkat edersin, 2 sene sonra umursamazsın, alıştığı şeye olan tutkusu biter insanın. Ha bu sizin elinizde, ilişkinizi canlandırmak isterseniz onu yapmak da çok kolay.
32 Yorumla- +1 yıl
sizce nasıl canlandırılır ilişki?
- +1 yıl
evet nasıl canlandırılır?
+1 yıl3 yıl kaşıntısı diye bir tabir vardır, 3 yılı atlatan çiftlerin ilişkisi sağlamdır ve birisi sapıtmadığı sürece ömürlük olabilir. Aşk denen hormonsal dönem zaten 2.5 yıl ve bittiği halde yani hatalarınızı sevaplarınızı gördüğünüz halde bitmiyorsa devam eder. Şu anda aranızdaki olan uyum ve sevgi, bununda bir ömrü yok, karşılıklı saygıyla yıllarca devam edebilir.
13 Yorumla- +1 yıl
umarım öyle olur
- +1 yıl
Bence yazmıştım uzun ilişkinin sırrı diye bakabilirsin, ayrıca youtube videoları var bu konuyla ilgili. Sürdürülmez diye bir şey yok, önümüzde yüzlerce örnek var.
- +1 yıl
istek attım
+1 yılAşkı yaşatacak enerji ve motivasyon yoksa aşk zaten her halükarda ölür.. 10 yıla da kalmaz 2 yıl sonra sıradanlaşır her şey ve sorunlar baş gösterir. Şimdiden boşanma davanız hayırlı olsun. O gün geldiğinde beni uyandırırsınız.
07 Yorumla- +1 yıl
ahahah niye böyle dedin şimdi :D
- +1 yıl
Çünkü aşk bitecek
- +1 yıl
aşk bitince boşanmak saçma değil mi, o kişiyle hayat kuruyosun birlikte zorlukları atlatınca en azından sevgi ve güven olur, üstüne bide çocuk olursa birlikte her zaman yapmanız gereken bi sorumluluk anne baba olmak
- +1 yıl
Bu kadar mantıklı düşünebiliyorsan eğer, inişli çıkışlı ilişkinde sorunları çözebilecek durumda olursun zaten. Aşk biterse kusurlar göze batmaya başlar, bu hep böyle olmuştur. Çünkü aşıkken ağzına sıçsa ne güzel sıçıyor dersin.
- +1 yıl
öyle tabi, çok büyük sorunları atlattık zaten başka iki insan olsa şu an düşman olurdu heralde. haklısın
- +1 yıl
Bu masalın sonunu merak ediyorum. Sonuca ulaşınca beni uyandırırsın
- +1 yıl
olur :D gelişmeler oldukça yazarım buraya
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
31Cevap
+1 yılSiz ne derseniz değin evlilikten sonra bir şekilde değişecek. Hele çocuktan sonra çocuktu, keçimdi , hayat kaygısıydı derken hayat akıp gidecek. Aşkınız ölmeyecek taabiki eğer gerçekten bir birinize aşıksanız ama alışacaksınız bir birinize. Birkaç sene sonrada muhtemelen iki genç aşık gibi değilde yetişkin gibi olacaksınız. Her ne kadar evlilik aşkı öldürmüyor deselerde bence heyecanı azaltıyor. Anne babanıza bakın mesela, onlarda ortada iki ergen aşık gibi gezmiyorlardır diye düşünüyorum. Bu kabillenilmesi gerekilen bir eylem. Ama sırf bu yüzdende evlilikten vaz geçilmemeli, hayatın kanunu bu sonuçta , değişemeyiz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 844 cevap paylaştı. Evlilik aşkı bitirmiyor ama sunu demeden gecemicem kafanda kurduğun gibi olmuyor.
Kimse kimseyi birlikte yasamadan tanıyamaz.
Misal ben eşimi gözümde çok büyütmüşüm ama evlenince çoğu sey Koca bir hayal kırıklığı oldu belki oda benim hakkımda yasadı kimbilir.
Beklentiye girmemek ve en önemlisi evlenince herseyim değişeceğini unutmamalısın.12 Yorumla- +1 yıl
neden hayal kırıklığı oldu ki? bi insanla aynı evde yaşayınca ne gibi büyük beklentiler olabilir
- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılKişiye göre değişir evliliği basit sıradanlaştırırsan evdekiyle anlaşamazsan saygı anlayış yoksa değişik aktiviteler yapılmıyosa biter
Evlenince sorumluluk harcama geçim araya girince her şey değişir bazı şeyleri kabullenmen lazım fazlasını istemicen sürekli sabretmeyi bilicen10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Normal bir insan olarak gormezsin o kadar anilardan sonra bir de cocuk sahibi olursaniz cocuklarinin babasi olacak
11 Yorumla- +1 yıl
böyle bakınca güzel geliyor, sevdiğim insanın çocuklarımla vakit geçirdiğini falan izlemek daha çok severim bence
Aşk İlişkileri konusunda 549 cevap paylaştı. sevgiliyken herseyi yasarsan evliligin monoton hale dönüsür..
Ve sevgililik süresi uzadikca evlilikte paylasabilecegin güzel seyler azalir..
Evlilik aski öldürmez ama evliligi yürüten ask degil,
sevgi , saygi ve aradaki muhabbettir.
Evlilik keciboynuzu yemeye benzer. Agzina%5 bal %95 tahta tadi gelir. Ama her iki tadinda kiymetini bilirsen o evlilik iyi yürür.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı. evlılık aşkı asla bıtırwez aşk kavuştuktän bır süre zaman zarfından sonra yerını alışkanlığa bırakır bılırsınız kı alışwak aşık olwaktan daha zordur aşktan sonra en zor olan da bırıne alışwaktır aşk kavuşmamak onun hasretıyle ona kavuşma ozlemıyle kavrulmaktır kül olmaktır. anlıyormusunuz kavuşunca aşk evrim geçirip yerını alışkanlıklara bırakır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar,
Size bir arkadaş olarak söylemek isterim ki, yarın için bugününüzü yakmayın. Zaten o heyecanın biteceği veya azalacağı varsa buna engel olamazsınız. Ama bunu düşünerek endişe etmemek gerekir. Üstünüze düşenleri yaptıktan sonra su akıp yolunu bulacaktır.00 Yorumla
+1 yılAşk tabiki bi yaştan sonra bitiyor. Belli dönem o heyecanı o mutluluğu yaşarsın ama iki tarafta birbirine alışınca sıradanlaşıyor. Zaten evliliklerdeki en büyük sorunda bu ya. Aşıktık evlendik ama mutsuzuz. İnsanlar sanıyorki bu aşk hep olacak evlenince sorumluluklar artınca aşk maşk kalmıyor kimse kusura bakmasın o laylaylom havalarını geçsin herkes.
10 Yorumla
+1 yılAslında bôyle söylenmesinin sebebi iki insanın artık beraber yaşamasıdır. Onu her gün görmesidir. Onunla neredeyse her şeyi berabrr yapmasıdır. Fakat evlilikler faklı da olabilir. Her zaman her şeyi berabrr yapmak zorunda değiliz. Birimiz gezerken diğeri evde film izler. Ancak bunu uygulayan çok az eş vardır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBitiyor yavrum aşk meşk kalmıyor. saygıyı koruyabilirsen evlilik devam ediyor degilse bitiyor. En gerçekci yorumu yaptım sana. Salla gitsin ötekileri. şu an tam da bu durumun içinde olan biri olarak söylüyorum bunu.
22 Yorumla- +1 yıl
Siz evli msiniz
Cevap sahibi+1 yıl@kardanadam28 biz evliyiz
+1 yılevlendin evlenmedin farketmez. bir iliski monotonlasmaya basladigi an ask sevgi tutku cart curt biter. aliskanlik kalir
20 Yorumla
+1 yılAşk bir sezonluk çiftleşme güdüsüdür. Aşk zaten geçicidir.
Evlilik aşk ile yapılmaz. 50 yıl aşk olmaz.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılİnişli çıkışlı demişsin zaten. Böyle düşündüğüne göre problem var demektir zaten. Aşk bitmez yerini daha kuvvetli duygular alır sevgi bağlılık gibi. Bunları bitiren de kişilerin bir aile olduğunu düşünmeden hareket etmesidir.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Sizin düşünceniz faklı gergin aynı ekmeği yiyiyorsun bikiyormusun bu işe bir ihtiyaç meselesi olarak gör zaten evlenince başka başka şeyler çıkıyor sevgiye aşka fazla bir şey kalmıyor kalan sadece saygı oda olmasa her şey biter
00 Yorumla
+1 yılBu denli sevenlerde sevgi bitmez aşka gelecek olursak zaten aşk geçicidir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılaşk illa ki azalacak, araya sorumluluklar girecek. sevgi devam edecek ama
10 Yorumla
+1 yılEvlilik bambaşka bir şey hayatini onunla aynı evde geciriceksin 4 sene ne kadar birlikten olsanız da artık gece gündüz onunlasin iyi düşün ve inişli çıkışlı diyorsun mantıklı karar ver evlilikte aşk bir yere kadar biyerden sonra herkesin gerçek yüzü ortaya çıkıyor sıkıntılar girince aynı evde birbirinize yansıtiyorsunuz duygusal bakma hayatını kurtar
00 Yorumla
+1 yılEvlilik aşkı bitirir öncelikle aşk nedir onu bilmek lazım bence aşk elde etme duygusudur bunu hayallerinizde ki eşde olabilir araba telefon vs şeylerde olabilir elde edildikten sonra bittiğini düşünüyorum burada olması gerek aşk evliliği değil uyum evliliğidir kadın ve erkek karakter olarak birbirini tamamlamalı
00 YorumlaValla herkesinki bir degil. Teyzemle enistem 20 yildir evliler ve hala elele tutussurlar..
03 Yorumla- +1 yıl
böylesini istiyorum işte, 50 yaşımda bile yüzüne bakarken pişmanlık duymak değil iyi ki demek
- Aşk İlişkileri konusunda 878 cevap paylaştı.
+1 yılBence aşk zaten en başta biter geri kalan nasıl anlaştığınız anlaşabiliyorsanız evlenin sorun yok evlilik aşkı öldürmez siz aşkınızı öldürebilirsiniz.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 720 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilisinin evlilik istememesi için söylenmiş bir yalan bence..
Ne güzel örnek aşklar var etrafımızda00 Yorumla
+1 yılbitmeyen çiftler gördüm..
tamamen kişiler arasında bu..10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşk değil sevgi varsa evlenilir. Sen biriyle ister evlen isteer evlenme aşk bir gün biter. Baki kalan sevgidir.
00 Yorumla
+1 yılöldürür tabi daha rahat olmaya başlıcaksın onun için süslenmryr bile üşeniceksin bi süre sonra anne mooduna girersin
00 Yorumla4 yıllık inişli çıkışlı ilişki ve aşk mı? Sevginizi aşka ipotek etmeyiiiiin.
06 Yorumla- +1 yıl
sadece aşk değil aramızdaki. birbirimize çok büyük sevgi ve merhamet besliyoruz bana abim babam gibi davranıyor sahip çıkıyor ailen benim diyor. ben de onun zor gününde yanında olmak istiyorum sarılıp tüm sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum. bence bu aşktan da öte güzel bi şey
- +1 yıl
bilmiyorum aynı evde yaşayınca insanlar çok sorun yaşıyor her gün tartıştığın biriyle arandaki sevgi ya da merhamet kaybolabilir
- +1 yıl
doğru diyorsun
+1 yılBitirmez aşk kendisi biter zamanla. Aşk gelip geçicidir
00 Yorumla
+1 yıltamamen bitirmez ama baya aşkı törpüler. kesinlikle eski tadı olmaz. ama kalır gene bir şeyler.
00 Yorumla
+1 yıl7 seneye zaten cok seyi eskitmis olursunuz. Bekleyen seyler sogur.
00 Yorumla
+1 yılNasıl bir düşünme tarzı nasıl bir mentalite... o zaman hiç bir kimse ile evlenme...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGaliba evli kadınların hemen hemen hepsinin sevgilisi var
01 Yorumla- +1 yıl
çok saçma, ben sevdiğim insanı kimseyle paylaşmam ihanet de edemem
Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. bu zamanda bitmeyen yok gibi eskiden olsa bitmez derdik
00 YorumlaAskında bu gerçek aşksa daha çok bağlanırsınız birbirinize ve herkesin sınırları olmalı o sınırları aşmadığınız sürece sorun olmaz ama gerçek ask deilse bıraksınız birbirinizden
00 YorumlaBitirmese de motonlaştırır
20 Yorumla
+1 yılBitirir çocuk bizim 5 yıllık evliliğim vardı seks oluyor diye ayrıldık
01 Yorumla- +1 yıl
oha neden ki? evlilikte zaten normal değil mi ne bekliyormuş
Ben evlenmeden önce bir süre aynı evde yaşanması gerektiğini düşünüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Bu maleaef mumkun degil bu ulkede
- +1 yıl
birlikte bikaç kere kaldığımız oldu şu sıra hiç görüşemiyoruz ama az çok ev yaşantımızı biliyoruz o konuda sıkıntı çekiceğimizi sanmam
+1 yılBoşanmış biri olarak diyebilirimki anlayışlı olun fedakar olun ve hep canlı tutun aranızı
10 Yorumla
+1 yılHiç belli olmaz evlenince bam başka birisi olabilir
00 YorumlaAşk zaten bitiyor. Geriye sevgi ve saygı varsa evlilikler yürüyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Aşk kavuşunca biter kavuşmazsan devam eder
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Her zaman değil kişiye göre de değişir hep.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet bence bitirir bana göre
00 Yorumla Evet evlilik aşkı bitirir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBitirmez
00 Yorumla
+1 yılBana sanki bitiriyor gibi geliyor.
00 Yorumla
+1 yılEvet maalesef aşk bitiyor yerini sevgi alıyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
+1 yılHer evlilik bitirmez ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir aski daha alevlendirir tabi değer bilinirse
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeden önce cinsel şeyler yaşadınız mı
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen evlilik amacına bağlı
00 Yorumla
+1 yılAga sen kafayı yemişsin.
01 Yorumla- +1 yıl
neden
Neden bitirsin