AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Imkansı bile denebilir
Görücü usulü bulabilir evlenebilir
Hayır ama asosyal erkeğin evlenmesi daha zordur
Bazen öz güvenli olmak lazım
Insan nasıl asosyal ola bilir aklım almıyor
Alamaz zaten yaşayan bilir ama tabii sosyalleşince de insanların ne kadar kötü iğrenç varlıklar olduğunu anlayıp tekrar asosyalleşme durumu da var bildiğin kısır döngü
Bilmek istemiyorum sosyallesmek ennguzeli
Tamam
Yoo çevre yapar bulur birini isterse
Asosyal biri kimisi için tercih sebebi olabilir
Evet zor. Kendimden biliyorum
Bende asosyal dim evlendim hâlen asosyalim
En mantıklısı görücü usulü olur artık
En mantıksızı her zaman görücü usulüdür. Kişinin sevmediği biriyle evlenmesi evlenmemesinden daha kötüdür, ve bu görücü usulü evlilikler felakete neden olabilir. Çünkü daha tanımıyorsun, nasıl biri iyi biri mi bilmiyorsun.
@CutyMuty görücü usulü denince sizin aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama gerçeği şu ki önce bir birlerini görüyorlar sonra beğenirlerse tanışıyorlar ve çıkıyorlar bu durum bir sene de sürüyor 3 sene de sürüyor sonra karar verirlerse evleniyorlar ya da ayrılıyorlar bu bizim buralarda durum böyle sizin bildiğiniz görücü usulü gel gör iste evlen şeklinde galiba
Benim gördüğüm (ki genelliklede böyle olur resmen her zaman) ailele bir kızı beğenir onu istemeye gider, o kızı istenen ailede çocuğu beğenirse bir kez buluşturulurlar ve evlendirilirler. Eskiden böyle olurdu hep zaten ve bu kötü bir şey. Benim annem sırf bu yüzden resim öğretmeni olucakken evlendirilmek zorunda kaldı ve olamadı, oyüzden bu aptal düzenin hemen değişmesini istiyorum. İnsanların ailelerinin beğenip beğenmemesiyle değil, kendilerinin sevmesiyle olması gerek. Birisiyle okuldan/ dışarıdan/ sosyal medyadan veya bunun gibi yerlerden tanışırsın, arkadaş olursun sohbet uzar uzar , kaynaşırsanız sevgili olursunuz. Böyle uzun süre gider. Eğer yaşınız büyükse istediğiniz şeyleri gerçekleştirmeye çalışabilirsiniz. Minimum 4-5 yıl sonra evlenilir , 2 kişi de istemesi gerekir evlenmeleri için ve genellikle kadınında erkeğinde meslek sahibi olması beklenir. Sonra evlenirler. Evlendikten sonra ilk önce yapılması gerekenler yapılır, gezilir tozulur, hayat rahat bir düzene sokulur, evin olur düzgün araban olur eşyaların olur ve her ihtiyacını rahat karşılayabilecek bir duruma gelirsin. SONRAda eğer istenilirse çocuk yapılır, bunun içinde minimum 3-4 yıl geçmesi gerek.
Kafana göre çocuk yapamazsın. Bütçene göre yapmalısın. Türkiyedeki gelir üzerinden gidicem.
Asgeri maaşta çalışılıyorsa maksimum 1 çocuk. Hatta olmaması daha iyi olabilir çünkü ülkemizde askeri maaş karı kocaya zor yeticek seviyede, çocuk çok yük olur ve bu çocuk içinde kötü etkiler doğurabilir. Sefalet içinde büyümeyi hiçbir çocuk haketmez
+5000 maaş- max 2 çocuk olması gerekir.
+7500 maş- max 3 çocuk
+1100 maaş - max 4 çocuk , ki ben önermem 4 çocuğu , bunun yerine +5000 maaşınız varsa evinize kedi sahiplenin veya köpek. Böylece çocuk büyürken yalnız büyümez, huzurlu büyür, ailede huzur oluşur, hayvanlar ailedeki kavgaları büyük bir derecede engeller huzuru sağlarlar çünkü
Ben böyle düşünüyorum en azından farklı düşünüyorsanız lütfen yazın
O görücü usulü evlilikler eskide kaldı şimdiki görücü usulleri ailelerin beğenisine değil kendilerine kalıyor yani senin anlattığın nette tanışmadan değil de aileler tanıştırıyor gerisi de aynı söylediğin gibi de devam ediyor çocuk kim kaç tane yaparsa yapsın kaç para alırsa alsın onlar sorun degil ama görücü usulü evlilik eskisi gibi değil nette de tanışsa önce tipine bakarlar beğenirlerse çıkarlar görücü usulü de önce tiplerine bakarlar beğenirlerse çıkarlar nette tanışanda bir müddet çıktıktan sonra ayrılabilirler görücü usulü tanışanlar da ayrılabilirler 3 yıl 5 yıl da denerler her nasıl tanışırsa tanışsın böyledir yani sonunda nette tanışan da görücü usulü olanda karar verirler evlenirler nette tanışanların aileleri olayı bilmezler görücü usulü tanışanların aileleri bilir aradaki fak budur bizim annelerimizin babalarımızın zamanında ki görücü usulü gibi değil tanış karar ver evlen istedim verdi aldım gitti yok artik öyle şeyler inanın köylerde bile kalmadı bu şekil
O zaman sizi yanlış anladığım için özür dilerim, çünkü sizin dediğiniz görücü usulü evlilik benim için görücü usulü değil, oyüzden ben sizi yanlış anlamışım. Yoksa zaten herkes ilk birisinin tipine bakar.
Edit- köylerde kaldı emin olun. Her köyde olmasa bile hala var, internette gezerseniz görücü usulü (benim anlattığım görücü usulü yani) evlilikler çok , yani mesela ailesi almanyadan birini buluyor sonra evlendiriyor daha tam tanışmadan kızda hayatı kurtulur heralde benim ve ailem için en iyisi olur diyor sonra bi bakıyor hüsran.
Rica ederim ne demek benim rahmetli babam askerde iken annemi babama istemişler onlarda vermiş ve babam askerde iken nikahı kıyılmış annemin resmi olmadığından babama sadece kuru kuru mektup yazmışlar söylemişler tabi babam da tanımıyormuş anneme de babamın ta çocukluk resmini göstermişler ve sonradan askerde resim çekinip göndermiş bak demişler bu kişi ile nikahın kıyıldı geldikten sonra evleneceksin demişler ve evlenmişler sonra mı 10 çocuk 2 si yaşamamış 8 kardeşiz babam vefat etti annem sağ yaşı 72 ama çok mutlu yaşamışlar tabikede bu günümüzde mümkün değil
Yoo hızlı evlenebilir
Hayır
Neden illa evlenmek ya?
Aile kurmak kötü bir şey mi?
Yaş kaç ya, bi sevgili olun, öpüşün koklaşın. Evlenmek iyi bişey diil ki.
Ona bir şey demedim ki😂
Sevişmek için evlenmek kötü bişey, evlenmeden de olur. Bunu kabul etmeyen üzülür.
Sadece bunun için evlenilmez zaten
Seviş önce, uyum varsa evlen.
Evet zordur
kendin gibi asosyal birini bul miss
Evlılık meraklalarına kezban denır
İnsanların tercihlerine saygı duymayan senin gibilere ne denir peki? Şimdi bu yorumu yapınca Tanya mı oluyorsun sen?
Zor degildir de evlendikten sonra zor olur
Neden
Hayır neden zor olsun ya ne alaka ne alaka skmsks
Tanışıp bulmak açısından
Yani ama artık sosyal medyadan tanışıyor çoğu kişi
Tanışırsın sosyal medyadan tanırsın biraz baktın kafalarımız uyuyor bir iki buluşursunuz devamı ya gelir ya gelmez lsldl
Her topal satıcının kör alıcısı vardır
İlginç olur🙂
Neden
Mesela cinsellik bakımından sessiz ve soğuk olur sanki. Açık sözlü olamaz, ne bilim tatlı bir sohbetten uzak olur. Sarılsan çekinir.
Hiç ilgisi yok asosyal olmak böyle bir şey değil
Asosyallik paylaşımcı değildir. Şimdi evli olsan soyunup kocanın üstüne aşkıcııım diye atlayabilir misin? Neşesi olmaz evliliğin.
😂
Yani ben öyle düşünüyorum
Biraz zordur
Asosyal birini bulur sanaldan
Bende asosyalim be çok zor olduğunu düşünüyorum
Evet
Hayır değil
Ne meraklısınız evlenmeye be
yoo değil
Co zor herkes aç kalir.. çocuklar bile
zor olmaz
Biraz zor ama sosyal medyada bulur
Bence çok zor. Kendisi gibi asosyal biri ile belki
Yok niye zor olsun ki
evetttt
Değildir kanka
Bu durumun üstüne giderse zor değildir.
Belki görücü üsülü ile biraz daha kolay olabilir.
Sanmıyorum
Hayır
Bulursun
Kolay.
Evet zor
Hayır
Sanmam
Zordur tabi
Zor çok
Sanmam.
Evet canım
Yoo değil