Sevgilimle 2 yıldır çıkıyoruz, maddi imkansızlıklar nedeniyle düğünü 2023'e erteledik lakin artık bıçak kemiğe dayandı yani dini sebeblerden ötürü yakınlaşmıyoruz ama kendisi zina yapalım sonra af dileyelim diyor olur mu böyle bişi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılböyle şey mi olur ya zina edelim sonra tövbe ederiz ne 😀
dinimiz anlayış dini tabii ki herşeyde niyet önemli o göğüs kafesinde taşıdığın şeyden ne geçiyor işte o çok önemli her şey bir karmadır
evet ALLAH affedicidir affetmeyi sever ve affeder ;) zina etsen de tövbe edersin affedilirsin belki bilemem
netice de hiç kimsenin tövbesinin büyüklüğünü bilemezsin senin benim aciz aklımızın erdiği ancak günahını gçrmek olur belki
lakin bir şeyi bile isteye yapma koşma yani ona ne demek yani zina yapalım sonra af dileriz neyse hayat senin gene de ince çizgilere dikkat et00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayatımda bu kadar saçma şey görmedim. Tövbe gerçek pişmanlıkla af dilemek oluyor. Sen yaptığın şeyden pişman olacağına emin misin? Ya da iki yıl boyunca sadece bir kez mi bu şeyi yapacaksınız? Çünkü tövbede aynı günahı tekrarlamamak sözü de verilir. Çünkü pişmansındır. Anlatabildim mi¿ Pişman değilsen, gönülden af dilemiyorsan kabul olmaz. Ve siz pişman olsanız da bunu tekrar isteyeceksiniz ve bir süre sonra hissizleşip pişmanlık duymayacaksınız...
10 Yorumla
+1 yılŞeytan ne güzelde yol gösteriyor. Yarın bir günde aman ya zaten affedilmeyeceksin der tövbe bile ettirmez.. Bu niyetle olursa kusura bakmada hiç bir b. k elde edemez. Güya Allah i kandıracak. Akıllı. Bir şeye tövbe edersen ve bunu üç kez üst üste tövbene rağmen tekrarlarsan Allah o kişiyi yalancılardan yazar.
Ha şu olur hata yapar günaha girer sonra pişmanlık duyar tövbe eder. Allah 'ın hoşnut olacağı şeyleri yapar Allah tövbesini kabul eder diğer türlü Allah i kandırmaya yönelik çaba olur10 Yorumla
+1 yıltövbenin özü pişman olmaktır baştan yapıyım sonra tövbe ederim dersen kalben pişman olmadığın için tövbe de edemezsin
düğüne maddi imkanınız yoksa normal nikah kıyın düğün yerine paranız olunca balayı yaparsınız10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
62Cevap
+1 yılBu ne bolluk ya iyi akıl valla. Ne malum tövbeye fırsatınız olacağı? Bir kere yapıp bırakacak mısınız sanki. Yat kalk tövbe yat kalk tövbe ohh
30 Yorumla
+1 yılBak kardeşim hadi yanlışlıkla bir şeyle yapsan hadi eyvallah derim. Seninki basbaya Allahı kandırmaya çalışmak gibi ve bunun kabul olmadığını biliyorum. Bu şey gibi hayatın boyunca günah işle hacca gideyim en son günahlarımın hepsi gider nasılsa diyen amcalar gibi ama o iş öyle olmuyor. Yinede bilemem tabii
10 YorumlaSiz bunu oyun mu sandınız? Ağzına neden iki tokat cakmadın. O kişi dini buna alet etmesin.. bu niyeti Allah bilmiyor mu? Allah'ı mi kandıracaksiniz aklınızca. Çok sinirlendim. Ben o kişiyi senin yerinde olsam çoktan terk etmiştim. Bu nasıl mantık ya.
42 Yorumla
Soran+1 yılbu sebeble mi terk edicem
- +1 yıl
Sana bir şey diyeyim mi, Allah'ı böyle kandırmaya çalışan kendince zeki olduğunu düşünen insan, kendi nefsi menfaati uğruna yüce Rabbime bile karşı gelmeye razı olabilen, sonra af dilerim diye gönlünü ferah tutan birinden ben çok korkarım. Rabbime böyle olan bir insan bana kim bilir neler yapar. Bu yönden hiç düşünmezsiniz ama. İnan bana böyle zamanlarda insanların karakteri huyu ortaya çıkıyor. Allah akıl fikir versin. Yazık yani. Ayrıca tövbe ederim mantığı ile bile isteye günah işlemek daha günah olur. Allah bu sefer belki de tövbe etme fırsatı vermeyecek. Ne zaman öleceğimiz bile belli değilken. Tövbenin kabulü için de gereken Allah'ım affet demek değil. Bol bol tövbe istiğfar, vicdan azabı eşliğinde tabi. Ayrıca ibadetlere yönelmek ve her seferinde bunlar için çokça tövbe etmek. Pişman olan kul zaten namaza da başlar. Benim bir tanıdığım gerçekten her haltı yerdi. Ama sonra pişman oldu. Tövbe etti çevresini de değiştirdi. Allah'a yöneldi. Namaz kilmaya başladı. Dönmedi yolundan. Asıl tövbe, pişmanlık budur bunu unutma.
+1 yılBu bile bile şeytanın aldatması.
İnsanlar! Allah'ın vâdi elbette gerçektir, öyleyse sakın dünya hayatı sizi aldatmasın; o çok hilekâr şeytan da Allah'ın kerem ve merhametini ileri sürerek sizi aldatmasın. (Fatır suresi, ayet 5)
Şeytanın aldatması daha çok kişiye Allah çok bağışlayıcıdır en büyük günahları bile affeder bu kadarcık günahtan bir şey çıkmaz gibi telkinlerde bulunur. Şeytana uymayın.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHadi diyelim o durumda iken öldünüz. Ölüm sizi o halde iken bulsa nolacak.
Ahirete ve Allah'a inanmıyorsanız zinayı yapın.
En büyük günahlardan birisidir zina.
Bir anlık zevk için ahiretinizi ve dünyanızı zehir etmeyin kardeşim.
Rabbim ne diyor, zinaya yaklaşmayın.
Zinaya yaklaşmakta Rabbimim rızası yok.
Yani Rabbimin emrine karşı geliyor zina edenler. Yine de senin iraden ben uyardım.
Ümmeti Muhammed'in ümmetiyiz. Rabbim iki cihanda selamet ve afiyet versin amin 🤲09 Yorumla- +1 yıl
Kul hakkı yiyenden mutlaka çıkar hanımefendi.
Bu dünyada işlenen günahlar, bu dünyaya ve öbür aleme sirayet eder.
Yani kimsenin yanına kâr kalmaz.
Mutlaka hesabını verir.
- +1 yıl
Eden bulur mutlaka.
- +1 yıl
Çünkü Allah'ın emriyle haram.
Onun için bunun hesabını veremez kimse. İnsan her yaptığı şeyden sorguya çekilmeden Allah'ın huzurundan ayrılmayacak.
Zina eden birisine neden yaptın ey kulum dese ne diyecek. ? - +1 yıl
Göreceksin yakında , perdeler kalkınca.
- +1 yıl
Kalın selamet ile hanımefendi 🙂
+1 yılİki noktaya fena tutuldum. " bıçak kemiğe dayandı " ve " zina yapalım sonra af dileyelim " ikisi de oldukça iyi.
https://www.youtube.com/embed/Y3_cBc0MEeESizin durumu bu özetliyor olsa gerek
00 YorumlaNişanlına söyle şah damarını kessin ama ölmesin ne kadar mümkün bu?
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşverin hayatınızı yaşayın belki 70 yaşlarına geldiğinizde dine inanan. Bile kalmayacak çok az kalacak veya
Neden kendimizi kısıtladık diye üzülürsünüz.
Merak etmeyin her dinci geçinen her haltı yiyor.
Yorumlarda yapma diyenlerde reelde her haltı yiyor. yine de son kararınızı verin.00 Yorumla
+1 yılÜç umre ile düze çıkıyormuşsun öyle duydum ben 😂😂😂😂 zina yapacaksanız yaparsınız. Ama Allahı kandırmayı düşünmeniz çok komik ya. Niyet ettim senin rızan için zinaya deyip zinadan sonra tevbe edicim Allah’ım mı diyeceksin !!!
00 Yorumla
+1 yılYapma. Yarın kimin yaşıyacağı belli değilken böyle planlar yapılmaz.
Yaptıktan sonra vefat ettiğini düşün sevgilinin düşünmesi kötü değil mi, ama en iyi ihtimalleri düşünürken en kötü ihtimalleri de düşün derim.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHer haltı yapak ama tövbe edek miss boş ver o adamı devam et böyle ne zeki adammış
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılBunu bilerek yapmak büyük bir günah Allah böyle bir tövbeyi kabul etmez bunu bile isteyerek yapıp sonra tövbe edelim demek doğru değil Allah tövbenizi kabul etmez
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yıltabii tabii tövbe edildiği için cennet girişinde köpük sıkıyorlar parti başlıyor sonra, hocam twitch chati mi burası ya bişi demedim banladınız banımı açın, allam günah işledim affet xd
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDini nikah kiy 😂bence sevgilimden o kadar emin olmaderim günah işlenir tövbe edilir ama sen günahı işlemeden tövbe derdindesin bence buda dini kötüye kullanmak gibi bişey
00 Yorumla Öyle yapana kadar dini nikahınızı yapın masrafla alakası yok maddiyatla zina yapmmamış olursunuz afda dilemezsiniz
05 Yorumla
Soran+1 yılimam ailemizden habersiz nikah kyar mı?
Soran+1 yılhayır ama şahit nasıl bulucaz
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
İlâhi ikaz burada.
İnce detayı fark et. "Yapmayın " demiyor.
"Yaklaşmayın " diyor.11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Dini nikah diye bir şey var varlığından haberdarsanız, ayrıca nikah kıymaz bedava paralı değil.
13 Yorumla
Soran+1 yıldini nikah yasak değil mi
- +1 yıl
Hayır değil
+1 yıladam öldürelim sonra af dileyelim... olur mu öyle şey...
inancında bi durum günahsa günahtır...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmaz öyle bir şey, düğün illaki şatafatlı olacak değil bir nikah bile yeter. Çok istiyorsanız yıldırım kıyın sonra düğün yapın. Ayrıca tövbeyi düşünerek ettiğiniz günah öyle kolay üstünüzden gidecek mi sanırsınız :)
00 Yorumla
+1 yılYa yaptıktan sonra o ölürse
Ya da ilişkiniz biterse
Napicaksin
3 5 ay sonra ayrıldınız
Napicaksin00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlur olur önce cehenneme gider biraz orada tövbe eder gelirsiniz
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Soran+1 yılbu ne
Cevap sahibi+1 yılAklını başına al yarın istediğini alır sonrada seni terkeder. Vay ben nerelere yaptım diye yine yazarsın buralara. Bu devirde kimseye güvenilmez. Evlenmeden birsey yapma
İmam nikahı kıyın hatta resmi nikahta kıyın düğünü sonra yapsrsınız yani illa zinaya gerk yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe içiyorsunuz siz nasıl bir kafaya sahipsiniz ya..
00 Yorumla
+1 yılBence öpüşme ile başlayın uzun uzun öpüştünüz mü gerisi kendiliğinden halluverir.
00 Yorumla
+1 yılEdilir tabii ama tekrardan yapmama şartıyla. Yani yapıp yapıp tövbe samimi olmaz :D
00 YorumlaOnun yerine imam nikahı kıymanız daha mantıklı olur
00 YorumlaYok öyle bir şey
Bu konuda âyetler var
Hem evlenin rızık Allahtan00 YorumlaGörüs yapanların coguda yapmısdık ama biri sorunca o ney öyle diye bakan var bilmiyom tövbe ettinizmi
10 YorumlaKesin kararliysaniz dini nikah kiyarsiniz olur biter
00 YorumlaSen af dilersin ama affedilir misin bunu kimse bilemez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGün geçmiyor ki sapık bişeyler icat etmeyin KS ahalisi
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖyle bir şey olsa.. zinanın yasaklığının bir anlqmı mazdı!
00 YorumlaBir günahı bilerek yapıp sonra af dilemek olmaz çünkü bunun günah olduğunu biliyorsunuz çok istiyorsa birşeyler yaşamak dini nikah kıyın ailenize söylerek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolmaz tabi yapmayın boyle birşeyi sen iradeni kullan
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl2023'e daha çok var adam hevesini alıp seni şutluyacak. Ayık ol harcatma gençliğini.
00 Yorumla
+1 yılYA bırak allahı kitabı hayatını yaşa dindarım diyenlerde asıl günahkarlık
02 Yorumla
Soran+1 yılateist msn
- +1 yıl
Hayır agnostiğim
+1 yılYap yap tövbe et Allah kabul eder mi bilmem Allah bilir
05 Yorumla
Soran+1 yılkesin bişi de
- +1 yıl
Kafanı skm senin oyun mu allahla pazarlık mu yapıyorsun
- +1 yıl
Zina zinadır en büyik günahlardan
Soran+1 yılcennete giremez miyiz yaparsak
- +1 yıl
Ne bilim a q yapma ortada kalırsın günah zina
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasil bir beyinsiz lik bu ve Isin kotusu sen bu beyinsiz le hala beraber olman Allah akil versin size
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBıçak kemiğe dayandı 😂😂 Kusura bakma komik geldi. Dini açıdan rahat değilseniz imam nikahı kıyın. Bunu araplar genelevde saatlik olarak yapıyor
14 Yorumla
Soran+1 yılimam kıymaz
Cevap sahibi+1 yılSebep?
Soran+1 yılailelerimiz bilmiyor
Cevap sahibi+1 yılDüğünü ertelemişsiniz? Ki aile olması da şart değil aslında anne baba dediğiniz kişiyi imam gbt ye tabi tutmuyor
+1 yılselam yok daha neler ozaman herkes yapsın dursun ne alla ınanclı bırıymıs ..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılsacmalama, sonra da almaz seni
02 Yorumla
Soran+1 yılniye almasın
- +1 yıl
verirsen görürsün
- Aşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılElaman seni seviyo belliki kaybetmek istemiyor
03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani
- +1 yıl
E seven sevdigini * yarinin ne getirecegini kimse bilemez
- +1 yıl
Seven sevdugini *
+1 yılHiç güleceğim yoktu 😄
02 Yorumla
Soran+1 yılciddi
- +1 yıl
Saçmalık o zaman
Az mantık minik bir şey sadece
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı. yok artık Allah'ı mı kandıracaksınız:)
00 YorumlaAdamın dinin bugunu bulmuş
00 Yorumla
+1 yılSaçma sapan şeylere inanıyorsunuz :D
00 YorumlaBorç senet yapıyorlar sanki töbesteyşın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Öyle şey olur mu o zaman herkes her şeyi yapar.
00 YorumlaHayır eğer dine mensupsan yapmaman lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞeytan sizi Allah'ın rahmetine guvendirerek aldatmasın buyuruyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılPeki sence olabilir mi böyle bir şey 🤦🏼
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıladamlar allahla pazarlık ediyor awk
01 Yorumla- +1 yıl
allah; "olur kardes bir kereden bise olmaz affederiz nolcak ya"
Gizli Üye(25-29)+1 yılbilerek günaha girip sonra tövbe etmek mi
20 Yorumla
+1 yılbu zamana kadar yağmadıysanız , yapmayın bence..
00 Yorumla
+1 yılDini nikah kıymak zor değil, aklınız eriyor
04 Yorumla
Soran+1 yılailelerden habersiz kıyılmaz
- +1 yıl
Aklınızın ermesi durumunda aile iznine gerek duyulmaz. Kim söylüyor bunları size?
Soran+1 yılsonucta şahit gerek
- +1 yıl
Herhangi iki kişi şahitlik yapabilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılKalben pişmansanız evet
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 25,2b cevap paylaştı.
+1 yılGüzelmiş helal olsun 😂
00 Yorumla
+1 yılEdilir
10 YorumlaSaçmalama sakın öyle bı hata yapma
10 Yorumla- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!