Günümüzde gerçekten ya da sevmek ya da sevilmek duygusunun tam anlamıyla var olduğunu inanmıyorum ve bu konuda bana hiç kimse inandıramaz yani Elbette hayatta hiçbir şey için büyük konuşmayı seven insan değilim, belki zaman içinde karşıma öyle bir insan çıkacak ki bütün önyargılı davranış şekillerini bütün bu söylediklerime bana tam tersini gösterebilir bunu biliyorum Allah'ın nasibinden öte yol olmadığını da biliyorum. Ama genel itibariyle şunu söylemek isterim ki sevgi aşk diye bir şey yoktur insanlar sadece ömürlerinin geçip yaşlılık geldiği zaman hayatında birisinin olmasını anne babasının bu dünyadan göç ettikten sonra birilerini muhtaç olmamak ve birilerinin kendisini anlaması için hayatına birisini almayı tercih ederler, farkında mısınız evlenen insanların birçoğu genelde maddi imkanları göz önünde bulundurarak evlenir. Çünkü artık günümüzde öyle evlilik yapmak sadece seviyorum ölüyorum bitiyorum demek ile değil, insanların kendini garanti altına almak istediği zengin koca arayışlara ve güzel fit kadın arayışlar peşinde olan insanların yaptığı bir evlilik müessesesi olarak görülüyor, bu yüzden insanlar sevgiyi ve sevmeyi sadece menfaatten kaynaklı olarak görmeyi tercih ediyor. En küçük bir kavga olduğunda birbirine karşı söylenen sözler ve yapılan hareketler insanların hemen mahkeme salonlarına yer alması bugün devletin aynı şekilde insanları evlenmeden önce psikolojik olarak evliliğe uygun olup olmadığının psikolojik resmini belgesini vermesi gerekirken, insanların saçma sapan nedenlerden dolayı bir birinin kalbini kırması en küçük bir kavgada polise mahkemeye başvurarak aile bağlarının bir kenara atılmasından kaynaklanıyor. Bakın bir insana şiddet görmesine karşıyım kadın ya da erkek olarak algılamıyorum sadece canlı olarak algılıyorum ama maalesef günümüzde sadece kadınlar şiddet görüyor kadınlar şunu vuruyor kadınlar bana vuruyor deniliyor şiddet gören erkekler de var şiddet gören hayvanlar da var şiddet gören bitkilerde var yani şiddet görmek sadece tek bir cinsiyeti üzerinden değildir Bu ayrımı artık bir bırakmamız gerekiyor. Ama biz bunu bırakmak yerine tek cinsiyet üzerine yorum yapmayı tercih ediyoruz. Evde bir kavga oluyor yeri geldiğinde kadın erkeğe de vuruyor çenesi durmuyor, adam bekarken ev alıyor kredisini ödüyor bir sürü borcunu ödüyor çalışarak emek sarf ediyor ama en küçük bir kavgada en küçük bir dövüşte adamı 6 ay uzaklaştırma cezası veriliyor ya arkadaşım evin parasını adam ödedi o çalıştı o ödedi sen adamı evinden uzaklaştırır isen adamı daha fazla kızdırmış olursun. Ama yok günümüzde sadece menfaat üzerine evlilik yapıldığı için insanlar aile bağlarında en küçük bir kavgayı bile mahkeme salonuna taşıma alışkanlıkları olduğu için ağızlarında bir devlete sığınma ve boşanma davası kısacası artık Evlilik ticaret haline geldiğini söyleyebilirim aşk sevgi diye bir şey zaten yoktur ticaret adını Aşk koyuyorlar sadece
Kedi köpek sahiplenir gibi sevdiği kişiyi sahiplenmeye çalışanlar var. Bu yanlış ve mutsuz bir hayat başlangıcıdır. Sevgi denilen şey sebepsizce içten beslenen bir olay. Karşılıklı beslenirse harikadır. Ancak genele dökersek insan var olan her şeyi sevmeli. İnsanı sevip, hayvana sırt çevirmemeli. Çiçekleri ezmemeli, nimete saygısızlık etmemeli.
Sevmenin öğrenildiği ilk yer aile. Ailede sevgiyi alan kişi gerçek anlamda sevmeyi öğrenmiş kişi oluyor. Alamayan kişilerde ya kendini sevdirmek için şekilden şekile giriyor ya da sevildiğinde buna bir türlü inanamıyorlar. Bundan dolayı da ya ilişkide aşırı kıskanç oluyorlar ya da ilgiyle ilgili problemleri oluyor. Bazen aşırı ilgili ya da tam tersi aşırı ilgisiz. İhanet edebilen kişilere de dönüşebiliyorlar üstelik.
İnsana yani gelecek nesile sevgiyi ve temellerin nasıl atıldığını bu yönde bir şey vermedik. Bizden önceki nesilde bize veremedi. Çok az kişi belki bunu kendi benliğinde öğrendi. Sevgiyi gördüklerimizle veya izlediklerimizle öğrenip yanlış yola girip buna sevgi diyoruz. Düşün ki hoşlantı adı bile aşk olmuş. Sonra daldan dala uçmalar falan. Sevgi gerçekten önemli duygudur. Ne duyguları harap edin ne kendinizi.
Merhaba , bence insanlar neyin ne olduğunu biliyor. Herkes menfaati doğrultusunda hareket ediyor. İnsan olan insanoğlu karşındakinin ne hâle geleceğini bile bile hareket etmeli. Çaresiz birtap bırakmadan elinden tutan olmalı tutup iktiren değil.
Celladına aşık olanlar için evet öyledir sevmeyi yanlış öğrenmişlerdir ve sevgiyi yanlış yerlerde ararlar buna da aşk derler ama ortada aşk maşk yoktur sadece o kişinin önceden yaşadığı tramvalar vardır Ve buna şöyle söylenir : Doğduğun ev kaderindir
Yanlış öğrenmişler veya yanlış anlatan kişileri dinlemişler doğruları çok uzakta aramak yerine doğruyu kendi içinde bulmaya çalış sevgi yaşamasını bilirsen sana merhem olan en iyi ilaçtır biz bu ilacı bulursak o zaman istediğimiz veya beklediğimiz sevgilere ulaşmış oluruz
Sevgi öğrenilen bir şey değildir, bir duygudur. Herkesin duygusal potansiyeli farklı olduğu için sevgiyi içinde hissetme ve karşı tarafa hissettirme şekli farklıdır...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Öğrenilen bir şey olduğunu sanmıyorum iç güdüsel yoksa anaokuluna giderken aşık olmazdım o yaşta ne yaşayıp ta ögrenecem
Kimi öbür boyu öbür dünya da da öldükten sonra devam eder (nadir) kimi yatakta sokata biter ! Eltutuşmayı öpmeyi bir şey sanarak 🤣 aşkı kullanıp ihtiyaç gidermek... :(