Ben annemden doğduğumdan bu zamana kadar birçok hayal kurdum, o zaman kesin ve kesin olarak sevgilim var mıydı ya da hayatımda bir insan var mıydı? Tabii ki yoktu çünkü insanlar hayatı boyunca birtakım hayaller kurmak isterler fakat bu kurulan hayaller sadece aşk sevgi evlilik adına olmaz. Mesela bazı zaman insanlar güzel bir okul kazanmak güzel bir hayata sahip olmak evlilik yapmak için hayaller kurarlar o zaman hayatında kimsesi olmayan insanlar hiçbir şekilde hayal kurmasın, gerçekten zaten bana bu soruyu soran insan ileriki hayatında beni avucunun içine almak sadece kendi isteklerini yaptırmak yani benim özgürlük alanımı kısıtlamak için hayatında olmayı tercih ediyorsa, bu yüzden ben de hiçbir şekilde böyle bir insanla birlikte olmayı kabul etmem. Bazı zaman insanların kendi fikir özgürlükleri vardır insanlar Kendi kafasında hayal kurar hayatındaki olan değer verdiği eşine durumu söyler karşılıklı olarak sohbet muhabbet ve fikir alışverişinde bulunularak bir şeyler yapılabilir buna karşı değilim ama bunun dışında her şeyde ben olmak zorundayım bensiz ailesiyle bir şey yapamaz onun ailesi tek benim diyerek hareket eden insanlar psikolojik olarak kafadan hastalıklı insanlar olduğunun altını basa basa çizmek isterim, Ben 6 aylık altına yaparken bunun yanında annem babam ailem beni büyütmek için çeşitli zorluklar çekerken yanımda olmayan insanların affedersiniz benim kıçım bir yerlerden çıktıktan sonra, kendine hayatımın merkezine koymaya çalışan insanlara hiçbir şekilde tahammül edemem. Öyle insanlar sadece kendisinden soğutur bunun adı sevgi değil yularını takıp köpek gibi süs köpeği gibi gezdirmeye çalışan bunun adını sevgi diye sahtekar insanların sahtekar göster işlerinden başka bir şey değildir.
burada zorbalıktan çok "sen bensiz yapamazsın" gibi bir algı oluşturarak sanki kendini vazgeçilmez birisiymiş havası çıkarıyor ortaya. Burdan bir romantizm göremedim.
Ne hayalim olabilir sensiz İşte burada romantizm mevcut. Diyor ki senin var olmanla hayalimi yaşıyorum sen yoksan hayalim hiçbir şey. Arada ki harf ve kelime değişikliği aslında çoğu şeyi bir anda değiştirmiş oluyor
Benim hayallerim tek bir kişi üzerine, tek bir kişiyi kapsayan hayaller değil. Kendisinin yer almayacağı hayaller de kurabilir, o hayallerin peşinden gidebilirim. Bu söylediği şey bana zorbalık olarak gelir. Romantik tarafını çok göremiyorum, kusura bakmasın.
Neden hayal kurmayasınız. Yani insan kendi başına bir alemdir. Farklılıkları vardır. Zevkleri vardır. Yalnız yapmaktan hoşlandığı şeyler vardır. Çok mırç mırç bazen uzaklaştırır. Ayrıca özlemde güzel birşeydir. Ayarını tutturmak lazım bazı şeylerin...
Romantik değil ama bu “ben sensiz yapamam, sensiz olmak istemiyorum” demenin farklı bir yolu bence. bazı insanlar kaybetme korkusunu belli etmez böyle dillendirir.
Hayallere dahil edilmek güzel ama karşındaki insan en ufak hayale bile dahil edilmek isterse bayıyor açıkcası. Şunu yapacağım diyorsun bensiz mi diyor, baştan tatlı gelse de bi süre sonra bayıyor
Zorbalık demek çok sert bir tabir olabilir. İçinde yine de azda olsa romantizm taşır..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Zorbalık diyemem ama oldukçada kaba bir tabirdir. Esin, sevgilim vs dışında da kendime ait bir hayatım var ve istediğim hakka, özgürlüğe sahibim karışamazlar.