iki taraf gerçekten istiyorsa eğer ve hissiyat varsa duygusal anlamda kendini hazır hissediyor ve karşı taraftan bir çekim hissi seni çekiyorsa içten içe aşk için mücadele sonunda bütün zincirlerini kırıp onunla birlikte var olmanın tatlı huzurunu yaşayabilirsin. Ancak burada anahtar iki tarafında birbirine karşı aynı duygu yoğunluğu yaşaması..
Bu duygusal yoğunluk sayesinde birleşen iki kalp her zinciri kırıp parçalayabilir gönülden gelen bu duygulara kim karşı durabilir ki..
Eğer karşılıklı bir aşktan bahsediyorsak, evet mücadele sonsuzdur. Bu hayatta aile ve aşktan daha anlamlı ne olabilir hiç bilmiyorum? Aile ya da aşk için mücadele etmeyeceksek ne için mücadele edeceğiz? Ancak karşılıksız bir aşktan bahsediyorsak ve ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın karşılıklı olamıyorsa, sonsuz değildir. Bir yerden sonra vazgeçiyor insan.
Sonsuzdur bence. Sonsuz sevgi temelde asla bitmeyen bir aşktır. Dünyadaki hiçbir şeyin, iki kişinin birbiri için sahip olduğu güçlü hisleri durduramayacak kadar güçlü bir sevgi. Bazı insanlar buna çok güçlü bir sevgi olarak atıfta bulunurlar ki, ölümden sonra bile oradadırl
Maalesef aşkın bile kıramayacağı zincirler var. Öyle olmasaydı onca yarım kalan Aşk olmazdı. Severek ayrılanlar olmazdı. Tabii ki mücadele etmezsen Aşk olmaz ama gerçek olan şu ki, bazı Aşklarda mücadele etmek yetmiyor. Kıramadığı zincire denk gelince, bitiyor.
Bence herşeyin gücünün bir sınırı vardır. Aşkta buna dahil. Severek ayrılmak deyimi bu konuda var olmuş olsa gerek. her şey aşılmaz. Ama çoğunlukla zorluklar aşılır aşkla.
Aşk ile mücadelenin sonsuz olduğuna inanmıyorum. Bununla alakalı anlatılar masaldan ibaret bence. Aşılmayacak duvarlar ve kırılmayacak zincirler vardır illa ki. Çok nadir olarak bu zincirleri kıran insanlar vardır illa ki. Fakat genel olarak sadece efsane olduğunu düşünüyorum.
Aşkın kıramayacağı zincirler, aşamayacağı zorluklar vardır aşk gelip geçici bir duyguyken verilen mücadelenin sonsuz olmasını beklemek yersiz uğraşırsın, çaba gösterirsin ama olmuyorsa hepsi bir yere kadardır.
Kırılamayacağını düşündüğün zincirler için birlik olup ne kadar mücadele verirseniz verin aşkınız galip gelen taraf olmuyor, o mücadelenin sonunda yüzünüz yine de gülmüyor. Aşk, imkânsızı başarmakta iyi değil.