Aranızda evlenmiş boşanmış ya da boşanmada olan kişiler var mı ben gibi sebebi neydi?
Not: maddiyattan ayrıldım.
Not: maddiyattan ayrıldım.
Merhaba,
Ben şu an için 30 yaşındayım herhangi bir evlilik durumu söz konusu olmadı, ama her zaman için her konuda olduğu gibi evlilik konusunda da bazı şeylerin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etmek deyim, birçok insan zaman geçti ömür bittiği ve yaş ilerlediği için evlilik yapmak gibi bir çaba içerisinde olduğunu gördüğüm zamanlar da, insanların belli bir süre sonra evlenmekten pişman olduğun adı şahit olduğum zamanlar olmuştur. Ama genel itibari ile evlilik tamamen kötüdür diyemem Elbette evlilik bir erkek için sorumluluk sahibi olmak harcadığı paranın kıymetini bilmek belki de birilerine karşı veya kendi kişisel olgunluğunun gelişmesi açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Ama genel olarak şunu ifade etmek isterim ki günümüzde evlilik yapacak düzgün bir insan kaldığına inanmıyorum, benim çevremde birçok kişi evlilik yaptı başta ağabeyim evlendi daha önce nişan attıktan sonra tekrar bir evlilik yaptı çok mutlu diyemem çok da mutsuz diyemem ama bir keresinde keşke evlendiğin kişinin böyle olduğunu görene kadar bilseydim hiç bir şekilde evlenmeyi kabul etmezdim ya da bununla evlenmezdim gibi söylemler içerisinde kaldım, aynı zamanda benim amcamın oğlu yakın zamanda nişan attı başlarda çok uyumlu çok mükemmel çok tutumlu dedikleri kızın zaman içinde çeşitli isteklerinin meydana geldiği aşırı derecede rahat davrandığı yani Türk toplum örf ve adet ve geleneklerine uygun davranışlar içinde bulunmadığını zaman sonra görmüşlerdir ve bunun sonucunda da şu anda nişanlılık durumu tamamı ile bitmiş bulunmaktadır. Bunun sonucu olarak artık Evlilik boyutunun sadece menfaat üzerine yapıldığını insanların düzgün bir aile ortamı kurmak ya da İslam'ın emrettiği şekilde evlilik boyutunu ulaşmak haramdan kurtulmak İslam'ın emrettiği düzgün bir aile hayatı oluşturmak şeklinde yapılmadığını söylemek isterim. Elbette evlenip ayrılan insanlar olabilir bu sizin için de geçerli bu dünyanın sonu demek değildir. Ama maalesef günümüzde kadınlar boşandığı zaman kötü gözle bakılıyor erkekler boşandığı zaman erkektir olur diyor ben bu mantığı yanlış buluyorum henüz evlilik gibi bir gerçekle yüz yüze kalmadım ama çevremde olan olayları gördükten sonra gerçekten evlenmenin de bir faydasının bu devirde olduğunu düşünmüyorum.
Cevap
2Cevap
Başka bir sorudada sevgilinden ayrıldığını söylüyordun
Şu an boşanma sürecindeyim
çekişmeli yani?
Boşanma aşamasındayım mutsuzdum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?