Hepsi uyuşması şart değil. Zevkler ve renkler tartışılmaz derler. Örneğin ben arabesk severim sen pop seversin. Gerçi ben kulağıma ne hoş gelirse onu dinlerimde. Örnek verdim yani. Önemli olan bir insanı hor görmemek ve yaptığı hataları sürekli yüzüne vurmamak. Mesela hatalı olur insan ve sürekli yüzüne vururlar ve böyle insanlarla anlaşamam uzaklaşırdım. Belki benim yaptığım hata bana doğru geliyor ve kendimi öyle mutlu hissediyorum. Yani insanı kusurları ile kabul etmek gerek birazda. Tamam hatasını söylersin ama değişmiyor diye de onu hor göremezsin. Bunlar olmazsa anlaşamacağım kişi yoktur. Ama ayrıştırlarsa kusura bakmasın kimse yokluğum onu daha mutlu edecek der uzar dururum. Öyle işte.
Yani arkadaş ilişkilerinde Elbette bu çok fazla önemli değildir arada bir göreceğin insanlar her konuda uyum içinde olmak çok fazla önemli değildir ama aşk ilişkisi olacaksa yani sevgililik boyutu ya da evlilik boyunca söz konusu olacaksa kültür düşünce yapısı bunlar olmadan hiçbir şey olmaz belli bir zaman sonra problemler çıkmaya başlar ve kişiler anlaşamaz.
Bazen zevklerin ve renklerin uyuşması empati alınca şekillenir iki taraftada buna uygun zemin var ise zevkler ve renkler aksine insanların üzerine yağar🎊