Erkek arkadaşım psikolojimi bozdu?

Merhaba 3 senelik bi ilişkim vardı ayrıldım. Ama dediği şeyler aklımdan çıkmıyor. Beni çok eleştiriyor aşağılıyor ve her anlamda çok kötü olduğumu herkesin benden daha üstün olduğunu söylüyordu beni erkek arkadaşlarının kız arkadaşlarıya kıyaslıyordu hiçbirşeyimi beğenmiyordu ve her seferinde herşeyimi sürekli küçümsüyor ve hakaret ediyordu ve artık psikolojim bozuldu özgüvenimi ciddi anlamda düşürdü artık bişey yapmadan önce sanki kafamda onun sesi var kendimi yargılıyorum bana beyinsiz dedi bi çok kez canım olduğumu söyledi benimle konuşabilecek hiçbir konusu yokmuş çünkü aptalmışım erkek arkadaşlarının kız arkadaşları daha ilgi çekiciymiş ilgi çekici hiç bir yanım yokmuş ve aptalmışım. Bunları o kadar kesin ve inanarak söylüyor ki ve üst üste kendimden şüphe etmeye başladım. Neden ayrılmadın böyle birinden diye sorucak olursanız ayrıldım ama bişekilde ilişki devam etti daha da kötü oldu. Bugün sinir krizi geçirdim. Herşeyi fırlattım tüm gücümle bağırdım. Beni ayrılmamak ve evden gitmemekle tehtit etti. Aynı evde yaşıyorduk dalga geçti kahkaha attı sen defol git dedi babamı aradım ve babam gelirsem onu gebertirim dedi tehtit etti ve gidiyor. Sonunda. Sorun şu ki psikolojim hiç iyi değil. Kendimde değilim sanki beynim manipüle edilmiş gibi özgüvenimi resmen yıktı. Nasıl kendimi toplayabilirim? Bu arada kendimden bahsedeyim. Tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim amerikada uzmanlık sınavına hazırlanıyorum yani aptal biri olduğumu sanmıyorum. Ve çevremde sürekli övgü alan biriydim. Ama bana kendimi bi hiç gibi hissettirdi her anlamda beni kıyasladığı kızlarda benden üstün falan değildi. Sadece beynimde sürekli onun sesi var sürekli sen bi hiçsin diyor. Ve bastıramıyorum ondan ayrıldığım için aşırı mutluyum. Ama kafamdaki sesinden kurtulamıyorum ne yapabilirim? Sürekli kendimi eleştirmeye başladım. Mental olarak hiç iyi değilim.
Erkek arkadaşım psikolojimi bozdu?