İstediğimiz özelliklerde birisi için dua etsek sizce kabul olur mu?
Duaların gerçek olacağına inanıyor musunuz?
İnançsızlar yorum yapmasın!
Duaların gerçek olacağına inanıyor musunuz?
İnançsızlar yorum yapmasın!
Tabiki ama yüzde yüz olacak diye bir şey yok..
Fakat dua ederken detaylı bir şekilde dua etmekte fayda var..
Allah'ın hazinesi geniştir..
Kaşını, gözünü, saçını, boyunu söyleyerek de dua edebilirsin..
Bu şekilde dua edip, duasının tam karşılığını alanlar var..
Tabi ki bu benim için geçerli değil..
Ben başka özelliklerini söyleyerek duâ ediyorum..
#Vesselam
Dediğinizin aynısını çok sevdiğim bir büyüğüm de demişti hatta kendisinin ki gerçek olmuş o da hep böyle detaylı isteyin derdi ben de inanıyorum gerçek olacağına bu şeyleri başkalarından duymakta inancımı güçlendiriyor teşekkür ederim o yüzden
Dediğim gibi %100 diyemem
Ama Allah'a inanç nisbetinde belki nasip olan hayalinden bile daha güzel ve daha hayırlı da olabilir..
Evet orası öyle haklısınız
İnanıyorum bnde mesela bnde evlenmek istiyorum dürüst olsun yeter diyirum eşim olsun onunla mutlu olalım beraber yapalım herşeyi yemekte yardım ediyim sabah arada ben ona kahvaltı yapıyım falan romantik bı ilişki istiyorum inşallah olur ve en son sanaldan aramaya çalışıyorum çünkü ciddi düşünen yok bu devirde
Ciddi düşünenler sanalda pek geziyor yalnız burdan zor bulursun. Ama isteklerin güzel umarım gönlüne göre birisini bulabilirsin
Sanaldan tanışsam bile realde tanımak isterdim ve tanıma faslını zamana yayarak yaşamak isterdim çünkü biz bu devirde herşeyi çok hızlı tüketiyoruz o yüzden değeri kalmıyor
Evet öyle
Allah bilir elbette. Ama en güzeli hayırlısı olanı istemek. Ve tabi ki dua eden kişininde yanlış tutum ve davranışına dikkat etmesi ve ilk önce kendi eksiklerini yanlışlarını düzeltmesi gerekir
Cevap
6Cevap
Elbette bu mümkün. Sen kendini koru, ve Allah'a en hayırlısı için dua et, olur inşâAllah.
Dua etmek iyidir. Siz Allah'a dua edin. Hayırlısını isteyin.
dua ile olacak işler değil hocam çaba lazım
Çaba derken?
yani isteklerin doğrultusunda olan kişiyi bulmaktan bahsediyorum, tabii nerede nasıl karşına çıkar oda mübah
Dua edip beklemeyi düşünmüyorum tabiki ama istediğim gibi birisinin karşıma çıkıp o kişinin hakkımda hayırlısı olup nasibim olmasını istiyorum gereksiz insanlarla yüreğimi yormak istemiyorum
Allah gönlüne göre versin.
Bir şey denilmez buna
Ben inanmıyorum
Evlenirsin.
var mı biri hoşlandığın falan nasıl biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?