Heyoğğ, Modern çağın ve teknolojinin verdiği etkiyle; insanlarımız reelde değil, sanaldan ilişkiye başlamayı tercih ediyor. Peki ya sizce; sanaldan başlayan ilişki sağlıklı mıdır?
Dipnot: Benim için nerede başladığı değil, kişiliğinin nasıl olduğu ve adam olması önemlidir.
Sanaldan başlayan ilişkiye olumlu bakabilir misiniz?
Sanaldan başlamasına bu devirde çok karşı değilim ve absürt bulmuyorum. Ama sanaldan başlayıp sanaldan devam etmesini bir ilşki olarak yorumlamam. Ayrıca sanal ortam çok tehlikeli olduğu için de oradan tanışılan insanlara karşı iki kat dikkatli olunmalı.
Başlangıçlar ve finallere odaklanıyoruz hepimiz. Ama esas olan bu iki noktanın arasıdır. Nerde başladığı veya nasıl bittiğinin önemi yoktur aslında ilişkide. Önemli olan neler yaşandığı, neler paylaşıldı, nasıl zaman geçirdiğiniz, o insanla olan mutluluğunuz ve o insanın size kattığı şeylerdir.
Sanaldan ilişkiye olumlu bakılabilmesi için bir kaç kritere bağlı benim için. Birincisi güçlü bir iletişim. İkincisi ise şehir faktörü. Yalnızca mesajlaşmalarda kalan bir şeyi ilişki saymak hata olur. Ya da hiç buluşulmadan devam eden bir şeyi. Sanalda tanışılmış insanla arada güçlü bir iletişim kurup şayet sizinle de aynı şehirde ise yani ilişkinin sanal olan kısmı ne kadar kısa tutulabilirse ancak o zaman olumlu sağlıklı gerçek bir ilişkiden söz edilebilir.
Sanal bir ilişki sağlıklı değildir ama sanaldan tanışılan bir ilişki normalde olabilir. Bu tamamen bireylerin kişiliklerine ve birbirinden etkilenmelerine bağlıdır. Sanaldaki de insan buradaki de insan. Haa sanaldan kötü diye sanaldan yorum yapmakta en büyük tutarsızlıktır. Böyle yorumlarda da kişi kendinden bilir işi diyerek geçiyorum.
Şu anonim chat diye bir uygulama var orada bana denk gelen abaza sapık oluyo genelde ama bir arkadaşım orada tanıştığı biriyle evlendi 4 yıldır evliler bu işler şans işi artık herkes sosyal medya'ya kaymış durumda ama sosyal medyadan da tanışılan birine güvenmek gerçekten zor çok zor
Karşımdaki kişiye bağlı bu biraz. Aynı şehirdeysek başlar ama sürer mi? Orası onun davranışlarına bağlı. Farklı şehirdeysek sürmez. O bir gerçek. Aynı şehirde olursak ortak birileri çıkabilir. Bir yanlış yapsa duyma ihtimalim olur. Uzaktayken ne cevizler kırdığını ruhum duymaz. Daha rahat beni kandırabilir. Güvenmem. Bir de bence insanlar karşı karşıya gelinde tanınır. Vakit geçirdikçe tanınır. Sanal hayat, yalan hayat! Şunu da eklemeyi istiyorum. Lisede sosyal medyadan biriyle tanıştım. Çocuk bana da yürüdü. Ben reddettim. İki ay falan şansını denedi ama istemedim. Sonradan döküldü. "Benim gerek sosyal medyadan gerek burada idare ettiğim kızlar var. Birine sosyal medya kullanmıyorum diyorum, diğeriyle ilişki durumu yapıyorum. Böyle böyle birkaç kişiyi idare ediyorum. "dedi. Çocuk olabiliriz ama böyle erkekler çok varken sanala güven olmaz. Boşa zaman kaybı.
Şiir sadece dinlemem yazarım.( Merak ettim :) ) Eskiyi severim ben, eskiye de özlem duyarım hatta pikap ve gramafon almak gibi bir hayalim var.(Aynı hayali taşıyorum ! )
Neden bakmıyım sanaldakiler de insan sonuçta. Her insan bakmaz yinede saçma bana kalırsa burada ki daha gerçek çünkü insanlar dışarda kendini daha çok gizliyor daha çok dikkat ediyor sanal öyle değil genel olarak amacı neyse onu söylüyor istisnalar kaideyi bozmaz
bence evet. benim ilişkimde sanalda başladı, kısa sürede gerçek hayata taşıdık ve ilerledik. dışarda kafede, bir meknada, ofsite tanışmakla aynı bence.
Neden olmadın ki nerden başlar ise başladın önemli olan uyum fikirler aynı ise bal kaymak gibi olur ama arkadaşlar bu krizde kimle evlenmesin geçinemez
Sanalda başlayıp uzun süreler boyunca sanalda devam ederse sağlıklı değildir... Hatta uzak mesafe ilişkisiyse bu sanal ilişki, hepten mezarı kazılır...