Selamlar.. Tabi ki yerine göre hepsinden lazım evet ama hangisi karşı cinsi senin gözünde daha çekici kılar, masumiyet mi, kurnazlık mı? 😄🥂 Keyifli günler.. 🤘
Ben ikisini de çekici bulabiliyorum. Masumiyetten kastın kötülüğü bilmemek ve kötülükten hiç haberdar olmamak ise çekici bulduğum bu değil. Ama eğer kötülüğün bilincinde olup da bunu yapmaktan veya kendisine yapılmasından prensip olarak uzak duran biri ise 👍. Sivri zekaya karşı saygı duymam zaten işten değil. Zekadan daha fazla saygı duyabileceğim hiçbir şey yok bu dünyada. Ancak zekanın, kurnazlığın kullanım şekli, bu niteliği neye harcadığı da önemli. Net bir cevap veremedim biliyorum. Çünkü cevap net değil. Detaylara göre değişkenlik gösterir.
Yerine göre ikisi de lazım sadece birini tercih edemem ama ölçülü olması gerekiyor. Fazla kurnazlık iyi değildir hele kişi artniyetliyse bu kurnazlığını kötüye kullanıp başka insanların hayatlarını zora sokabilir. Fazla masumiyette de hayatı zora giren insanların arasından fazla masum insanların yer almaması içten bile değildir. Masumiyet bana bir tık daha çekici geliyor ama fazlası iyi değil. İnsan iyi kötü hayatını bir şekilde idame ettirebilmeli, zarar göreceği durumları önceden kestirebilmeli.
Genelde hemen her insan masumiyet der. Ama ben kurnazlık demek istiyorum. Çünkü kurnaz insan hem masumiyet timsali olabilir. Hemde kurnazlıkta üstüne yoktur.
Bunun bir ölçüsü olmalı bana göre. Bir insan ne çok masum ne çok kurnaz olmalı. Kurnaz insan her konuda, her zaman tehlikelidir. Masum insan ise bunun tam tersi olarak tehlikededir. İnsan bir şekilde kendi başının çaresine bakacak yapıda olmalı. Fakat masumiyetin bende ki yeri her zaman ayrıdır. Masumiyet bataklıkta açan bir çiçek gibidir..