Biriyle dost, arkadaş ya da sevgili olmak için ne gerekli sizin için? Ne olmazsa olmaz? Ne olursa bağ kurmanız kaçınılmaz? Başta ısınmak, sonrası da paylaşılan onca sır.
İnsan ilişkilerinin en önemli anahtarı samimiyettir. Günümüzde o kadar çok samimi gibi davranıp samimi olmayan kişi var ki insan en yakınındakinden bile şüphe duyar hale geliyor. Samimiyet sevgi sevgi olmasa da saygı ve anlayış gibi kavramlara dikkat ettiğimiz sürece insanlarla iyi ilişkiler yürütebiliriz, bu aşkta da böyledir gündelik hayatta da. Herkesi sevmek zorunda değiliz hiç birimiz ama saygı göstermemiz gerekir bize doğrudan bir zararı yoksa canımızı yakmadıysa ya da çok kötü biri değilse. Dürüstlük saygı ve anlayış gibi kavramlara dikkat etmemiz gerekir tabi karşıdan da aynı tavrı görmeyi bekleriz.
Sevgili, eş arkadaş vs ben nasıl olduğu gibi kabul ediyor, orta yolu buluyorsam kendiside aynı şekilde yaklaşmalı, dost dediğin dostunu düşünür çıkarlarını değil, beni ben olduğum için sevmeli, değer vermeli günümüz dostlukları, aşkları, sevgileri çıkar üzerine kurulu, çok değil bundan bir kaç ay önce bana ilgi duyan benimde ilgi duyduğum fakat o dönem bazı ailevi sorunlar yaşadığım için kendisiyle çok yakınlaşmasadım, hatta kafamdaki düşüncelere odaklanmaktan kendisini o an farketmedim, bilinçli yapmışım gibi selamını almadım diye araya mesafe koydu. Arkadaşlık, dostluk, sevgi herneyse böyle bir şey değil. Dost dediğin gönül koymak yerine sebep sorar. Herkes rol yapıyor kimse samimi gelmiyor bana artık herkes egosunu şişirme derdinde şişirmeyince nabza göre şerbet vermeyince sırtını dönüyor..
Saygı sadakat güven, net olmak, yapmacık tavır davranışlardan uzak durmak, küçük dahi olsa, iyiliğim için bile olsa asla yalan konuşmamak, arkadan iş çevirmemek, elalemin ağızıyla ağızına bakarak hareket etmemek, bencil narsist ukala olmamak, verdiği sözü tutmak, küfürlü konuşmamak, kaba olmamak, merhametli olmak
İnsan ilişkilerinin olmazsa olamazı saygı ve dürüstlüktür. Karsimdaki kişi bana saygı duymuyor, dürüst davranmıyor yalan söylüyor ikiyüzlü davranıyorsa bir zahmet beni uğraştırmadan hayatımdan uzak dursun...
Bence kesinlikle saygı. Seninle aynı görüşte olsun olmasin, ayni düşünceye sahip olsun olmasin, aynı dine aynı irka ayni ten rengine sahip olsun olmasin karşındakine herşeyden önce insan olduğu için saygı duymak gerekir. Insan ilişkilerinin kilit noktasının saygı olduğunu düşünüyorum.
Saygı. Olmazsa olmazımdır. Bu konuda çok fazla taviz vermem. En azından beni tanıdıktan sonra neye takıldığımı anlayana kadar idare edebilirim ama sonrasında kırmızı çizgimdir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Koşsuz güven, her koşukda yanımda olacağını bilmek. Nezaman başım sıkışsa, orada olduğunu bilmek