Gösterdiğim kadar ilgi ve değer alamıyorum?

Selamlar efenim, sizin bilge görüşlerinizi almak için geldim lakin çok da yargılanmadan. Öncelikle benim 4 yıl kadardır süren ciddi bir ilişkim var, aileler falan dahi tanıştı. 4 senelik ilişkimizde karakterlerimizin uymamasından mıdır, ilgi alanlarımızın uymamasından mıdır bilmiyorum ama çok fazla kavga ettik. Kavga ettiğimiz sebeplerden birkaçı benim çıkardığım sorunlardan kıskançlık, gösterdiğim ilgiyi ve değeri görememe oluyordu genelde. Mesela insan sevdiğini merak etmez mi? arkadaşına gittiğinde 4 saat, arayıp sormaz mı? Bunu ona söylediğimde ise, tonunu yükseltip ne olmuş yani, arayamadıysam fazla büyütüyorsun, bebek gibi ilgi istiyorsun falan cevaplarını alıyorum. İkimizde inatçı kişileriz, ona her ne kadar bunun nasıl olduğunu anlatmaya çalışsam da anlamıyor, benim de onu anlamadığımı iddia ediyor. Geçtiğimiz 1 ay içinde çok büyük bir hata yaptı bana karşı ve parçalandık, bunu düzeltmek için yapmadığı şey kalmadı ve daha fazla değer göreceksin, yerini anladım falan diyordu bana. 1 ay geçti üstünden, o bunları söyleyen kişiden eser yok. Olay şu ki, bana karşı olan hatasından sonra ilişkimizin değerini ben de büyük oranda anladım, çünkü karşımdaki insanda hep bir kusur arıyordum. Değerini anladıktan sonra, daha çok ilgi göstermek, daha çok yanında olmak istiyor insan ve yine ondan aynı değeri göremeyince sapıtıp bir şeyden kavga çıkarıyorum çünkü uslu uslu konuşunca bana ''halledicez, öyle düşünme'' falan diyor. Ben günümün sadece ''Günaydın, naber, işe gidiyorum, işten geldim, iyi geceler'' olarak bitmesini istemiyorum. Karşımdaki kişiyi de gerçekten seviyorum. Kötü huylarımdan başka bir tanesi ise, eski mesajlarını okuyup kendimi üzmek resmen. Yanlış olduğunu pek ala biliyorum ama halihazırda güvenimi tazelemeye çalıştığım için sanki her şeyi öğrenmem gerekiyor gibi hissediyorum. Sizce napmalıyım? Kıskançlık nasıl yenilir? Onun bana benim ona gösterdiğim kadar ilgi ve değer göstermesini nasıl sağlayabilirim? pozitif bir şekilde düşünüp nasıl kavga etmemeye çalışabilirim... Yorumlarınızı bekliyorum.
Gösterdiğim kadar ilgi ve değer alamıyorum?