Niye ki? Kafanda bitmiş gitmiş biri. Bir yerden sonra mesele bana okumak boşa vakit kaybı gibi geliyor. Ancak kafamda bittikten sonra arkadaş kalmışsak öyle konuşuyorum. Sen peki okurken ne düşünerek okuyorsun?
Nedenini şöyle acikliyim. Bugün dünyanın en nefret ettiğin, cahil dediğin insanın bile yazdıklarını okumak, senin seviyeni, karakterini gösterir. Okuduğun şeyin bir önemi yok, sana bir şey karmaşa bile karşı tarafa saygı duyduğunu gösterir. Sevgi olmasa bile saygı zorunludur.
İyi de okusan da güven duymuyorsan ne olacak peki? Mesela ben eski sevgilim olan kişilere genel olarak güven duymuyorum. Boşa kafamı da karıştırmayı istemiyorum. Okusam bile bir yanım hep geçmişte yaşadığım olumsuz şeyleri hatırlıyor. Resmen atma Ziya diyesim geliyor. Hal böyleyken palavra dinlemek istemiyorum.
Okuduğunu ciddiye almak zorunda değilsin, ama sana değer verip birşeyleri açıklayan insana saygı duyup okuman gerekiyor. Yani bende düşüncelerine katılıyorum. Ama okuyup ciddiye almama taraftarıyım
Hataya hatayla karşılık versem aynını yapardım ve bazen aynı şeyi yapmadığım için kendimi aptal gibi hissediyorum. Çünkü insan aynı duyguyu hissetmeden karşı tarafı pek anlamadığı gibi bir de üste çıkmaya çalışıyor.
Buna biz cahil edebiyatı diyoruz 😊 hatalı olduğu halde üste cikmaya çalışanlar cahillerdir. 😊 Arkadaşım aslında yanlısı sen yapmışsın, eğer yazdığını okumayacaksan iletişime geçmeyeceksen engelle. O mesajı atamasın eğer sana o mesaj geldiyse nezaketen okuman gerekli yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Görüldü falan atarım ya da beni bi salsan mı çok sıkıyorsun derim
Bunu demeyen, bazen yanıt veren biri ne düşündürür?
Ya reddetmeyi bilmiyordur ya da cepte tutuyordur
Yani cepte tutuyordur derken biri olma ihtimalini mi kastettiniz?
Öyle de olabilir ya da birini bulana kadar sana da kapıyı aralık bırakıyordur
Hm... Biri, varken zaten yanıt veren kişide bir kişilik bozukluğu vardır. O kaybeder.
Yeni bulacak olduğu kişiye de açıkçası yazık diye düşünürüm biri yoksa ve kapıyı aralık bırakıyorsa.
Evvet biliyorsun bu işleri 🤝
😊😊Bizim de kendimizce tecrübeleriimiz mevcut
onunla ilgilenme
İlgilenmem demeyi istediniz sanırım.
yani evet
Yani okumazsınız. Doğru mu anladım?
ilgilenmem onunla, yazdığıda bir şey ifade etmez
Anladım.
sevdim ve terk etti gitti gelse umursamam ama çok isterse başka bir şey için ilgilenirim
Niye terk ettiğini bilmeden bir şey diyemeyeceğim. Desem desem doğrudur derim.
?
Evet.
Niye ki? Kafanda bitmiş gitmiş biri. Bir yerden sonra mesele bana okumak boşa vakit kaybı gibi geliyor. Ancak kafamda bittikten sonra arkadaş kalmışsak öyle konuşuyorum. Sen peki okurken ne düşünerek okuyorsun?
Nedenini şöyle acikliyim. Bugün dünyanın en nefret ettiğin, cahil dediğin insanın bile yazdıklarını okumak, senin seviyeni, karakterini gösterir. Okuduğun şeyin bir önemi yok, sana bir şey karmaşa bile karşı tarafa saygı duyduğunu gösterir. Sevgi olmasa bile saygı zorunludur.
İyi de okusan da güven duymuyorsan ne olacak peki? Mesela ben eski sevgilim olan kişilere genel olarak güven duymuyorum. Boşa kafamı da karıştırmayı istemiyorum. Okusam bile bir yanım hep geçmişte yaşadığım olumsuz şeyleri hatırlıyor. Resmen atma Ziya diyesim geliyor. Hal böyleyken palavra dinlemek istemiyorum.
Bunu da saygıyla ilişkilendirmiyorum.
Ama tabii herkesin kendi fikri. Düşünceniz konusunda saygı duyuyorum.
Okuduğunu ciddiye almak zorunda değilsin, ama sana değer verip birşeyleri açıklayan insana saygı duyup okuman gerekiyor. Yani bende düşüncelerine katılıyorum. Ama okuyup ciddiye almama taraftarıyım
Saygıyla ilişkilendirmelisin, çünkü sana birisi bir açıklama yaparsa ve sen bunu okumaz, dinlemezsen saygısızlık olur 😊 toplum kuralıdır 🙏🏻😊
Vaktinde benim güvenimi kırmışssa zaten demek ki bir hataları vardır. Bazı hataların da telafisi yoktur.
Hataya hatayla karşılık vermek doğru mudur önce bunu sorgulamak lazım diye düşünüyorum 😊
Hataya hatayla karşılık versem aynını yapardım ve bazen aynı şeyi yapmadığım için kendimi aptal gibi hissediyorum. Çünkü insan aynı duyguyu hissetmeden karşı tarafı pek anlamadığı gibi bir de üste çıkmaya çalışıyor.
Buna biz cahil edebiyatı diyoruz 😊 hatalı olduğu halde üste cikmaya çalışanlar cahillerdir. 😊 Arkadaşım aslında yanlısı sen yapmışsın, eğer yazdığını okumayacaksan iletişime geçmeyeceksen engelle. O mesajı atamasın eğer sana o mesaj geldiyse nezaketen okuman gerekli yani
Dalga geçmek varken niye engel atayım ki? 😅
İşte dalga geçmek gibi bir hitamin var bu saygısızlık arkadaşım 😊 zamanında güzel anlar yaşadığın kişiye bu tepkin saygısızlık.
Saygı bıraksa saygılı olurdum. Onlar çok mu saygılıymış?
Hayırlısı kardeşim ben ne desem bişey diyeceksin 😊uzatmaya gerek yok tartışırken yoruldum
Peki. Hiçbir şey nedensiz değildir yani. 😊
Nedenler de karşıya saygısızlık yapmayı gerektirmez. 😊
Tabi, eminim bu kadar medeni ve sakin bir şekilde tüm ilişkileriniz bitmiştir. 🤣
Evet 👍😂
Al işte bir Şener Şen daha. Atma Ziya! 😂😂
😂👍inanmayabilirsi
İnanmıyorum zaten.
Peki 😊👍
Belki
Bu belki neye göre değişiyor?
O anki duruma göre. Mesela boşluktasındır.
Anladım. Yani biri olsa okumazsınız.
E herhalde yani. Bu ihanet olmazmı sencede
Geri muhatap olmadığın sürece hayır.
Haklısın
Yok okumam.