Sevgilin telefonuna cevap vermediğinde ne tepki verirsin? Arıyorsun ve telefona cevap vermiyor. Bir sürü saçma bahaneler sunuyor sana, en sinir olduğum durum...
Sevdiğim adam telefonu açacak yoksa üst üste bin kere ararım. Bana mantıklı bir şey söylemeli ya da o telefonu taşımasın.. Aynı şekilde çocuklarım da aradığımda telefonu açmalı, sessizdeydi görmedim duymadım kabuk etmiyorum. Müsait değilse mesaj atmalı sebepleri ile...
Bence çok baskıcı bir tutumun var. Diyelim ki, eşin, sevgilin vs.. çatıda çalışıyor ve elleri dolu. Bu esnada sen aradın, adam telefonu açamadı geri de dönemedi. İki de bir aradın ve "lanet olsun şuna bir cevap vereyim" diye elleri dolu ve dengede durmaya çalışırken sürekli çalan telefondan konsantresi bozulup aşağı düşse, rahatlar mısın?
Bir iki defa aradıktan sonra işi vardır diye üstelemem. Aradan zaman geçer tekrar Aradığımda yine cevap vermezse İşte o zaman biraz bu duruma tepki koyarım. Müsait değilse bile bunu iki kelime ile mesaj atarak belirtmesi ya da hemen açıp müsait değilim demesi daha makul olacaktır.
İş saati içinde arayıp ulaşamıyorsam, müsait olup bana dönmesini beklerim. Ama iş saati dışında ben aradığımda açmıyorsa o zaman deli olurum. İşi gücü bırakır ararım. Bu sürekli bu şekilde oluyorsa o zaman görüşmek istemediğini düşünürüm. Sürekli "müsait değilim" yalanları sadece görüşmek istemediğinin göstergesidir.
Önemli bir şey yoksa bir kereden fazla aramam.Açarsa açar açmaz ise kendi bilir. Üstüste aramaktan nefret ederim. Önemli bir konu varsa bunu ancak mecburi olarak yaparım. Sonrasında işi bittiğinde bana döner.
Duymamistir, müsait degildir derim. Acil durum varsa üst üste arar bir de bana hemen dön diye mesaj atarım. Ama tabii ki telefonu olan herkes çağrıları duyacak şekilde ses ve sarj seviyesini ayarlamali