Sevgilimle 8 aydır beraberiz. 1 buçuk sene önce boşanmış 3 sene evlilik 3 senede sevgililik toplam 6 senelik beraberlik dönemleri olmuş. Bütün ülkeleri dolaşmışlar, birbirlerine çok aşık olmuşlar hatta bazen eskilerden kalan anılar mektuplar fotoğraflar bulmuştum. Sevgilimi çok seviyorum ama eski karısını takıntı yaptım. Sürekli aklımda. Bir şey yapsak acaba onunla da yaptı mı acaba onunla da buraya geldi mi acaba beni onun kadar seviyor mu acaba bana da öyle delicesine aşık mı şeklinde sorular dolanıyor aklımda. Boşanan benim sevgilim olmasına rağmen ben saçma sapan şeyler düşünüyorum. Mutlu giden bir ilişkim olmasına rağmen bu şeyler aklımdan çıkmadığı için sürekli mutsuz ve üzüntülüyüm. Sevgilim sürekli bu konunun açılmasından rahatsız oluyor çünkü ister istemez bazı tartışmalarda eski karısıyla iğneliyorum laf sokuyorum. Kız 25 yaşındayken, sevgilim de 30 yaşındayken evlenmişler. kız yurtdışında okurken sürekli oraya gidip gelirmiş avrupayı dolaşırlarmış. ayrılma konusu açıldığında bile çok üzülür yıkılırmış. o da zamanında kızı takıntı yapmış kopamamış. kız ne yaparsa yapsın yemiş yutmuş ailesine saygısızlık yapmasına bile ses çıkaramamış aşkından. aldığı hediyeler, yaptığı süprizler deseniz tonlarca... çok seviyorum ve değer veriyorum. o kıza olduğu kadar bana da bu kadar tutkulu ve aşık mı ya da olabilir mi sizce? daha 8 ay oldu bizim. bir de şöyle bir sorum var; 2-3 ay önce bir konuda konuşurken harddiskinde hala fotoğrafların durduğunu söyledi. nasıl silmezsin onları neden duruyorlar dedim. dediki ''6 senelik birikmiş fotoğraflar var orada, içinde benim elemem gereken hem kendi tek fotoğraflarım hem iş hem aile fotoğraflarım var. bunu yapmam en az 1 haftamı alır yavaş yavaş yapıcam'' dedi. sizce sormalı mıyım harddiskindeki fotoğrafları sildin mi yoksa hala duruyor mu diye? çünkü zaten harddiskine erişmem imkansız, ofisinde duruyor. bütün bunları okuduğunuzda lütfen bana bir yol gösterin. ne düşünüyorsunuz, nasıl davranmam gerek? rahatlamak istiyorum artık. bu düşüncelerden tamamen kurtulmak... ama imkansızmış gibi sanki. yoruldum sürekli aklımda bunların olmasından. ilişkime ve sevgilime odaklanıp ona eski karısıyla olduğundan daha mutlu ve aşk dolu bir hayat vermek istiyorum. kafamı tek kurcalayan bi bu harddisk meselesi bir de kıza olan aşkını sürekli kendimle kıyaslamak... YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Geriye dönük kıskançlık yipraticidir. Geçmişe ait bir şeyler bulmanız, sürekli bunları düşünmenizi tetikliyor. Açık bir şekilde harddiski de belli bir zaman gecince sorabilirsiniz. Sıkıntı olmaz. Fotoğraflardan ayıklama yapmak istemesi oldukça doğal, sonuçta 6 yıldan bahsediyoruz. Özellikle mektup gibi eskiye ait şeyleri atması lazım tabi. Eski ilişkisinde cok şey yapmış olmalarinin sebebi uzun bir ilişki olmasiymis. Sizin de ilişkiniz ilerlerse eğer; eski karısına zamanında duyduğu sevgiden daha fazla sevgi hisseder size karşı. Eskiyi çok düşünmek çözüme ulaştırmaz sizi. Sadece takıntı yaratır. Eskiyi kafanızdan atın. Şu ana odaklanıp zamana bırakın. Devam ederseniz gayet güzel bir ilişkiniz olabilir. Sevgilinizin eski karısı onun sonsuza dek hayatının tek aşkı değil sonuçta. Sizi ondan daha az sevmesi için hiçbir neden yok. Benim tavsiyem eskiyi hiç kurcalamayin, takintidan başka bir şey getirmez size. Sevgilinizle de iletişiminiz sağlam oldukça, gittikçe bu takıntılar yok olur.
033 Yorumla
Soran+1 yılo kadar çok içimizi rahatlattınız ki herkes ''takıntı yapacaksan ayrıl'' derken ya da kısa kısa ''takma'' derken siz uzun uzun açıklamışsınız teşekkür ederim. birinin beni anlayabilmesi çok güzel bir duygu. sevgilimi çok seviyorum. biliyorum herkesin bir geçmişi var benim de olduğu gibi ama o evlilik geçirmiş aynı hayatı paylaşıp aile olmuşlar. fark bu. eski karısından önce 5 senelik bir sevgilisi olmuş amerikada beraber yaşamışlar. buraya dönünce ayrılınca çok üzülmüş o üzüntü döneminde tanışmış karısıyla ve ilerleyen zamanlarda da aşık olmuş. kız ne yaparsa yapsın kopamamış ondan hep yalvarmış geri dönmüş. takıntı haline getirmiş kızı. ama sonunda da tahammül edemeyeceğini ve psikolojisinin kötü etkilendiğini anlayınca boşanmış. tek dileğim bana o kıza duyduğu aşktan ve bağlılıktan daha fazlasını beslesin. ben onu yarı yolda bırakmam. bana bir gelirse on giderim. umarım zamanla daha yoğun bir ilişkimiz olur. harddisk konusuna gelince... sürekli eski karısının konusu açıldığı için sıkılıyor ve bunalıyor kapatmak istiyor. sizce bu soruyu sormak için uygun zaman ne zaman? fotoğrafları temizledin mi diye...
- +1 yıl
Rica ederim ne demek. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Şimdi öncelikle şunu anlamak lazım; erkekler için evlilik, kadınların önemsediği kadar önemli olmuyor genelde. Yani sadece bir doğru kız var onunla evlenip hayatımı paylasacagim kafası değil de zaten uzun süredir beraberiz, yaşım da geliyor evlenelim diye düşünmüş olabilir. Aynı zamanda kıza olan takıntısı da evlenmeye itmiş olabilir ama burada şu önemli; eski sevgilisinin üzüntüsünden dolayı bu kızı takıntı haline getirdiği çok belli. Kızı gerçekten sevmek yerine takıntı kaynaklı bir bağlılık yaşamış. Bu durumu atlatinca da beraber olamayacaklarini anlayıp boşanmışlar. Yani bu çeşit takıntılı bir bağlılık istememelisiniz. Çünkü böyle olursa sonu yine ayrılığa gidebilir önceki ilişkisi için. Gerçek aşk ve bağlılığın temelinde aslında güven duygusu yatar. Sevdiğin bir insana duyduğun tam güven ona bağlanmanda önemli bir etkendir. Bunun yanında sıkıntında yanında durması, seni anlamaya çalışması, her alanda sana destek olması vb. güçlü ve en önemlisi sağlıklı bir bağlılık yaratir. Gerçek bir aşk ve sevgi ilişkisine dönüştürür. Sabırlı olmanızda fayda var. Harddisk meselesinde su an üzerine gitmemenizde fayda var. Yerinizde olsam ilişkinizin en azından 1 yılını doldurmayı beklerdim. İlişki oturunca bunları sürekli konuşmak daha kolay. Ama şu an bu konularda üstüne gitmeniz için erken diye düşünüyorum. Harddisteki fotoların varlığı, eski karısını sevdiği anlamına gelmez. Takıntı sebebi olmamali
Soran+1 yılben 25 yaşındayım, sevgilim 35. sorunlu bir evlilik geçirmesine rağmen evlilikten korkmadığını ve tekrar evlenmek istediğini söylüyor. hatta benimle evlenmek istediğini herkese söylüyor. çocuk sahibi olmayı da istiyor. eski karısına aşık olmasına rağmen çocuk yapmak için güvenememiş her an onu bırakıp terk eder çocuğu göstermez korkusuyla. sevgililik dönemlerinde düğüne 4 ay kala kız hamile kalmış ama benim sevgilim çocuğu istemesine rağmen kız saçma bir sebepten kavga çıkartıp bebeği aldırmış, ayrılmışlar ve almanyaya okuluna geri dönmüş. benimki de üzüntüden almanyaya gitmiş kızın yaptığı bu saygısızlığa rağmen barışmak istemiş dil dökmüş orada barışmışlar ve 4 ay sonra da düğün yapılmış. kız avukat ve çok sinirli birisi. sürekli sağa sola salça oluyor. sevgilimi bir gün eski karısının twitterına baktığını buldum geçmişten. sordum dediki ''benim ve seninle ilgili burada saçma sapan şeyler yazacak mı diye baktım sonuçta çevremiz ortak beni her an rezil edebilir sinirinden kininden'' dedi. daha sonrasında da bir kere baktığını kendi söyledi ''sevgilim ben eski eşimin twitterına baktım saklamak istemedim ama biliyorsun hakkımızda yazıyor mu diye bakıyorum'' dedi. fazla üstelemedim. insanın kendi boşansa, kendi ayrılsa bile eskisinin profiline bakması normal mi? bir anlam çıkarmalı mıyım? benim tek sorunum kızla kendimi inanılmaz derecede kıyas etmem. sürekli kendi kendime diyorum ki ''ben bunları yapsam bana bu kadar yalvarmaz'' ''ben böyle yapsam beni bu kadar çekmez'' hediye almak istiyorum sonra aklıma zaten zamanında kızın ona yapmış olduğu kutular dolusu hediyeler geliyor ya da bana hediye aldığında diyorum ki ''kıza daha güzellerini daha pahalılarını almış''. çıkmaz bir döngünün içine giriyorum.
Soran+1 yılhalbuki sevgimden yana ve ya onun sevgisinden yana hiçbir şüphem yok. twitterına girip bakması ve kıza duyduğu koşulsuz aşk canımı çıkan tek şey. takıntılı bir aşk olsa bile ondan son raddeye kadar vazgeçmemiş sonuçta. artık işler çıkılmaz hale geldiği için tek çözüm boşanmak olmuş.
- +1 yıl
Yani aslında sizin yaşlariniza yakın hiç evlenmemis birisini bulsanız daha iyi olurmuş. Sevgilinizin psikolojisi çok stabil değil. Ne yaşadığı çok asikar değil anlattiklariniza bakınca. Yani eski karısını tam atmamış hala üstünden gibi. Onunla şu an beraber olmaz ama bir takıntı süreci devam etmekte gibi. Zamanla atlatir muhtemelen ama sizin değeriniz ne olacak? Onun düzelmesini mi bekleyeceksiniz? Sırf sevdiniz diye kendinizden bu kadar taviz vermeli misiniz? Degerinizi alcatlmaya gerek var mı? Bunları iyi tartın. Eğer sonuç olumsuzsa, ayrılıga başvurmanız daha olgun olabilir
Soran+1 yıl''annemde diyor ki sen fazla takıntılısın kimseyle yapamazsın. ya unut karısını ve ilişkine odaklan ya da ayrıl. mutlu edersen aklına bile gelmez eski karısı sonuçta 6 yıl geçirmiş kolay değil alışkanlık var aynı evi paylaşmışlar aynı hayata baş koymuşlar senle de 2-3 yıl geçirsin sana da aynı şeyleri hisseder. sen özgüvenli ol hesabına bakarsa baksın hiç takma bile hatta söyleme bile umursama sadece ilişkinle alakalı detaylarla uğraş. kızın konusunu kapat ve bir daha açma sen açtıkça aklına getiriyorsun çocuğun sanki sen eski sevgiline bakmıyorsun merak edip.'' diyor. bazı noktalarda haklı. bir kere böyle bir tartışma yaşadık eski karısıyla alakalı ben yine celallendim laf ettim kadınlar alakalı ve ayrıldım. çok üzüldü 1 hafta boyunca aradı görüşmek istedi görüşünce de saatlerce dil döktü ilişkimiz güzel uyumluyuz mutluyuz neden bunu bozuyorsun ortada olay yok huzurumuzu boş yere kaçırıyorsun ben seni seviyorum böyle güzel bir ilişki kolay bulunmaz vsvs dedi eve bir gittim içmiş alkol şişeleri duruyordu ev baya dağınıktı. geçenlerde de bir tartışma oldu bu konudan sıkıldığını ve artık dayanamadığını söyledi. sürekli eskiyi açıp duruyorsun kurtul şu takıntından ya da anlaşamıcaz dedi. 1 saat sonra da dediki hem ayrılmak istemiyorum senden hem de bu konu bitmiyor ne yapıcaz böyle sonra barıştık atlattık.
Soran+1 yılkısacası ben gerçekten seviyorum. belki de eski ilişkisinin detaylarını bu kadar fazla bilmesem takıntım olmayacaktı. öğrendikçe arttı. kıyaslamalar başladı. acaba unutamadı mı acaba hala seviyor mu acaba beni de onun kadar sevecek mi gibisinden... eski karısını hala sevdiğini düşünmüyorum çünkü kadın biz birlikteyken görüşmek bile istedi bir şekilde iletişim kurmak istedi sevgilim reddetti kız arkadaşım ve ben rahatsız oluyoruz dedi.
Soran+1 yılsizce nasıl davranmam gerek, bu ilişkide kazanan olmak için ne yapmam gerek? tamam geçmişi kurcalamayayım ama siz bu anlattıklarımdan benim ve onunla ilgili ne çıkarım yaptınız? sevgilimi seviyorum. evlenmekte istiyorum. sevmesem zaten neden bu takıntıyla kendime kötülük yapayım ki?
Soran+1 yılbu sabrın sonunda kazanan olacak mıyım sizce? tek isteğim mutlu olmak ve tutkulu bir aşk. sevdiğim adamla... evet bazı pürüzler var kimse mükemmel değil, diyardan gitmek yerine deveyi gütmek istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum
Soran+1 yıllütfen son kez bana cevap verin en mantıklı yorumları yapan sizdiniz. fikrinize ve cevabınıza ihtiyacım var
- +1 yıl
Uyumuşum.. Sizi çok sevebilir ama tutkulu bir aşk ne derece mümkün tartışılır. İki tane uzun ilişkiden çıkmış, 35 yaşında bir adam, artik eskisi kadar heyecanı,. tutkusu kalmamış olabilir. Sevmediği için değil, yorulduğu icin. Daha heyecansız bir evlilik istiyor olabilir. Tutkulu ask için yorulmuş olabilir. Bu anlamda beklentinizi gözden geçirin. Siz heyecanlı bir aşk peşindeyken,, o yuva kurup TV karsisinda zaman geçirmek istiyor olabilir. Siz çılgın tutkulu bir şey beklerken, onun amacı artık daha sıradan bir hayatının olması olabilir.
Soran+1 yılbaşta çok ılımandınız aslında. sanırım içini anlatınca değişti fikriniz. ilk aşkı üniversite yıllarında olmuş ayrılma boşluğunda tanışmış eski eşiyle. zaman geçtikçe de takıntı boyutuna ulaşmış ve ayrılamaz hale gelmiş. 35 yaşında olması bir daha aşık olmayacağı anlamına mı geliyor peki? tekrar tutkulu aşk yaşaması imkansız mı? ben de onun gibi huzurlu ilişki tercih ederim gürültüsüz. sadece eski eşine olduğundan daha yoğun hissetmesini istiyorum bana karşı. bana da ayrılamayacak veya bırakamayacak kadar takıntı yapsın istiyorum biliyorum sağlıklı bir düşünce değil ama aklıma o kadına deli gibi aşık olduğu gelince çok kıskanıyorum. aynısını istiyorum.
- +1 yıl
Evet içini anlatınca benim de biraz aklım karıştı. Ama sizi çok iyi anlıyorum. Size karşı takıntılı bağlılık yaşaması zor, çünkü takıntılı bağlılık yaşamamak için ugrasacaktir. Daha önce bu konuda ağzı yandığı için. Sizi rahatsız eden şey; eski esine karşı takıntısı olduğundan dolayı çok yoğun duygular içine girmesi ve bunu sizin için de yapsın istiyorsunuz. Aslında sevgilinizin bağlılık sorunları var. Eski eşini severken, o zamanlar eşi biraz kötü davranmış anladığım kadarıyla. Sevgiliniz de kolay kolay kopamıyor demekki birisinden. Kendisine kötü davranan kişiden kopamayinca, sevgisi; içinde sevgi olmayan takıntılı bir bağlılığa dönüşmüş. Kopamama sorunu olmasa zaten kız kendisine kötü davranirken ayrilirmis. Aslında takıntılı bağlanmasının eski eşiyle de alakası yok. Tamamen kendi karakteriyle alakalı bir durum. Bir insanla beraberken bu takintiya giriyor belli ki. Size karşı da çok rahat bu takintiya girecektir muhtemelen. Yine de kendinizi de sorgulayın. Hastalıkli bir bağlılık mi yoksa karşılıklı saygı içeren bir sevgi mi?
Soran+1 yılsizce zaman geçtikçe bana da bu denli bağlı olacak mıdır? takıntılı derecede? ben ona kötü davranmam, davranmıyorum da… yani bana o derece takıntılı olsa benden kopamaması için bir neden yok ben kopmam başta. saygı içeren bir sevgi tabiki çok güzel bir şey ama birine ne yaparsanız yapın sizden ayrılamayacağını bilmek de güzel… sizin görüşünüz nedir? benimle zaman ilerledikçe bağlılığı artacak mıdır eski eşine olduğu gibi? ne kadar kendini “takıntılı olmamam gerek” diye şartlasa da? bir de bu eski eşinin twitterına 1-2 baktığını gördüm demiştim, bunlar da gün geçtikçe bitecek midir?
Soran+1 yılseverek ayrıldığını düşünüyorum ben. artık sağlığı elden gidiyor diye. bir de ailesi falan artık kızdan nefret etmiş. her gün kavga gürültü ilişki terapisi de işe yaramamış sürekli kalbi sıkışıyomuş durduk yere panik atak olmuş sevgilim. kız sürekli ayrıl barış olduğu için. yani severek boşanmış başka çaresi olmadığı için bence. ama bana tabi böyle demiyo. içimde sevgi kalsaydı ben ayrılmazdım dedi. bir anda tık etti bende ve bir anda bitti her şey boşanma kararı verdiğimde dedi.
Soran+1 yıl…
- +1 yıl
Doğru söylüyor. Sevgi bitince ayrılmıştır. Çünkü sevgi bitmese ayrılamazdi yine muhtemelen. Yalnız çok fazla hassasmis ilişki konusunda. Kız da çok fena olunca oynamış bununla. Bu da iyice kafayı yemiş. Psikolojik destek alması gerekir. Sevgilin de takıntılı bir insanmış. Gerçek sevgiyi yaşamamış o kızla belli ki. Seni takıntı haline getirmesi, sizin de ayrilmaniza yol açabilir. Sabrederim diyorsan zaten bir süre sonra daha da bağlanır sana. Ama takıntı üstüne ilişki kurmayın, hem siz hem sevgiliniz. Yıpranır yorulursunuz. Tahammülünüz kalmaz bir yerden sonra.
Soran+1 yılsabretmekten kastım nedir nasıl davranmalıyım?
- +1 yıl
Yani ilişkinizin uzunluğu arttıkça sana bağlılığı daha da artacaktır. Sabretmekten onu kastettim. Biraz cool davranın. Sonuçta onunla beraber var olmadınız. Kendi değerinizin farkında olun. Size bağlılığı azalırsa kendi kaybeder. 2 sene sonra daha fazla bağlı olur sana. Eğer ilişkine devam etmekte ısrarcıysan, takıntını yok etmelisin. Gerekirse psikologa bir görün, içini aç. Sana sağlıklı bir yorum yapar. Kısa sürede atlatabilirsin takıntını. Çok ciddi bir şey değil
Soran+1 yılpeki bana karşı eski karısına duyduğu aşktan daha yoğun Bir aşk duyacağına inanıyor musun ne düşünüyorsun? Beni de o kadar sevebilecek mi ya da aşık olabilecek mi yoksa normal bir ilişki mi olacak…
Soran+1 yıleleştiri güzeldir. ama güzel bir ilişki için de koşulsuz bir bağlılık gerekmez mi? sonuçta kimse daha önce bu duyguların son raddesine kadar tadılmasını “ne kadar diretirse diretsin” başlarda olumlu karşılamaz. önceden bir eş olma durumu ve yapılanlara karşı sarsılmaz bir bağ varmış. kolay değil aşmak
- +1 yıl
Koşulsuz bir bağlılık değil. Koşulsuz bir sadakat gerekir. Koşulsuz bağlı birisi karşı taraf onu aldatsa dâhi affedebilir ve sağlıksız bir ilişki oluşur. Ama ben seni anlıyorum. Belki karşındakinin geçmişinde böyle bir durum olmasa, daha sağlıklı bir ilişki için cabalayacaktin. Ama karşı taraf eski eşine her ne yaparsa yapsın bağlı olduğu için bu durum sizde "bir insan nasıl bu kadar her şeyini ortaya koyabilir" diyorsun. Bu denli koşulsuz şartsız, her şeyine tamam denmesi, aslında her insanın içten içe sevdiği, egosunu okşayan bir durum. Bunu önceki kıza yasattiysa, bana daha çok yaşatmali diyorsun. Sen de bir noktada haklısın. Bu kadar her şeyini, yanlış olsa da kabul ediyor olması, kıza büyük bir özgürlük alanı sağlamış. Bunu her insan isteyebilir. Bazı insanlar geçmişteki böyle şeylere takmaz. Sen eğer sürekli takacaksan, ilişkiniz sağlıklı olmayabilir.
Soran+1 yılharddisk konusunu açmayayım mı? resimleri sildin mi vs diye? bir de eski karısıyla sol baldırlarına aynı dövmeyi yaptırmışlar zamanında. karısına pırlantam dediği için pırlanta dövmesi var. ben sorun ettiğimde demişti ki artık o dövme benim için sadece bedenimle bütün olmuş bir resim. anlamı yok ama sildiricem uygun bir dövme bulduğumda dedi. tekrar sorun etmeli miyim hala neden orada duruyor ne zaman kapatıcaz diye?
- +1 yıl
Harddisk konusunda sana kızmaya hakkı yok. Seni rahatsiz eden bir konu ve bunu çözmesi sart. Ama bu kadar yaşanmışlıgi var belli ki eski eşiyle ve sen bunlara takiyorsan vay haline. İşin içinden çıkamazsın. Manyak olursun yapma. Ayrıca ayrilmaktan korkma. Hayat ondan ibaret değil ayrılınca farkedeceksin. Kendini bu kadar üzmeye gerek var mi? Seni sevdiginden emin olsan harddisk konusunu burada bize değil ona sorarsın. Eski eşine bağlılığının sende bu kadar takıntı haline gelmesine de o sebep olmuş her şeyi anlatarak. Henüz onu atlatamamisken seni bu kadar uzmeye hakkı yok. Kendi değerini bil. Sana hala eskiye alakalı kötü şeyler hissettiriyor. Ya eski karısıyla alakalı her şeyden kurtulsun bir an önce ya da senden ayrılsın. Yeri geldiğinde rest çekmeyi bil. Sen bu tarz durumlarda sırf sana bozulur ve ayrılır diye korkup susarsan, asla sana bağlılığı istediğin düzeyde olmaz. Her an ayrilabilecegini hissetmezse, kaybetme korkusu da kalmaz. Bazen bağları koparmak için cesur olmak lazım. Kendinizi ondan daha çok severseniz, işte o zaman hakettiğiniz değeri görürsünüz.
Soran+1 yılonu atlatamadığını nereden anladınız peki? çünkü demiştiniz ki artık sevmiyor onu
- +1 yıl
Yok zaten sevmiyordur ama anısını unutamıyor gibi. Şu an siz ayrı olsanız da onunla tekrar birlesmez. Ama anısını da yok etmeli. Anısına gereksiz saygı duyuyor gibi ve belli ki sizi incitmis bu. İncinmenizi hissetmiyor bile belki. Her şeyi bırakıp gidebileceğini bilmeli ki nasıl davranacağını farketsin. Gerçi bana sorarsan, incindigini farkedemiyorsa, seni haketmiyordur
Soran+1 yılmektupları düğün fotoğraflarını albümlerini 6 senedir biriktirdikleri anıları biletleri vs balkonda ücra bir dolapta bulmuştum. boşandıktan sonra annesi kaldırmış evi toplamaya geldiğinde. o kutuyla beraber onunla aldığı hediyelik eşyaları falan hepsini yaktı. gözümün önünde. tek kalan harddiskteki fotoğraflar ve bacağındaki dövme. ama her hafta bu konu açıldığı için (ben de gereksiz iğnelemeler yapıyorum, yurtdışında bi yerden açıldığında konu hemen aklıma oraya zaten gittikleri geliyor ve laf dalaşına giriyorum, ya da temizlikle alakalı tartıştığımızda karısının inanılmaz pis olduğunu hatta başucunda bardaklar biriktirdiğini bildiğim için bana laf attığında hemen onu karısıyla vuruyorum sen alışıksın pisliğe ben 1 kere yapmadım diye olay mı oluyor diyorum vs) bunaldığını ve sıkıldığını söylüyor. bir kere ciddi şekilde kavga ettk ve ayrıldım. 1 hafta boyunca aradı görüşmek istedi canım çok sıkkın işe veremiyorum kendimi vs dedi görüştüğümüzde üzgün olduğunu anlamıştım. ama tabi ki aklımın bir köşesi hala diyor ki “karısıyla kıyas bile kabul etmezsin, sadece senin gibi iyi kalpli birini bulamayacağı için seni kaybetmek istemiyorum aşkından değil”… çünkü ayrılık konuşmasında kendi demişti “senin gibi iyi kalpli, düzgün, eğlenceli, iyi anlaştığım, mutlu olduğum birini bulamam bulsam da çok zor” demişti.
- +1 yıl
Kendinize çok haksızlık ediyorsunuz. Onun için karısıyla kıyas bile edilemez olduğunuzu düşünmeniz çok saçma. Harddiski bu kadar tutmasının sebebi nedir hala. 8 aydır halletmiyor mu? Artık yetmedi mi bu kadar süre? Ayrıca eski karısıyla alakalı çok detay biliyorsunuz. Bunları size niye anlatiyor? Bencil bir sevgi içinde. Sizin sıkıntınızı göremiyor mu? Siz sıkıntıya girince tek düşündügu kendisinin bunaldigi ve sıkıldığı mi? Sizin duygularınızi 2. Plana neden koyuyor? Şahsen ben olsam bu sorunu uzun uzun sizinle konuşup aklınızdaki soru işaretlerini silmeye çalışırım. Bunaldım diyip sizin sorununuzdan kaçması ne derece doğru?
Soran+1 yılbunları sürekli anlatmıyor. 2. ayda her şeyi anlatıcam sana bilmediğin bir şey kalmasın benimle ilgili dedi ve yazlıktayken anlattı. daha sonrasında kadın ortak arkadşlarını arayıp sevgilime laf çarpıtmış falan. öyle konusu açılınca her şeyi anlatıverdi. gerisini de kendi bulduklarım, gördüklerimden şekillendirdim. bi de ilk cevapladığınızda harddiski ayıklamak istemesi normal bir sürü anı var demiştiniz. şimdi siz de benim gibi düşünmeye başladınız. bazıları diyor ki çok abartıyorsun bakarsa baksın profiline sanane meraktan bakıyor herkes eski sevgilisine bakar sonuçta 6 seneleri beraber geçmiş naptı diye bakıyor boşanalı 1 buçuk sene olmuş diyorlar. hatta harddisk konusundan tutun kızla alakalı hiçbir şeyi hatırlatmamı konusunu açmamı dahi istemiyorlar. ölmüş gibi davran diyorlar. bazıları ise harddiski söyle silsin fotoğrafları ya da sana versin sen sil diyolar. sonuçta ofiste duran bir şey olduğu için silse de silmese de gerçeği bilemicem. ofise gidip bakıcak halim yok ya… kafam çok karışık
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılUmursamaz, geniş, ga. vat ben bile okuyunca takıntı ettim kızzz.
Dur şimdi. Bi kere bu adam ciddi evlilik adamı ama hep terk edilmiş. Ay niye terk edilio acaba. Neyse.
Enerjili ve süründüren bakımlı kızlardan hoşlanan erkek vaybı alıyorum. Umursamaz gözük ama peşinide bırakma bence. Sen uzattıkça o fotolar değere biner08 Yorumla
Soran+1 yılterk edilmedi ki boşanan kendisi... evlilerken kız sürekli her kavgada boşanıcam boşanıcam diyomuş sevgiliykende ayrılıcam diyip her yerden engelliyomuş benimki de üzüntüden sürekli ayağına gidip yalvarıyomuş. en sonunda tahammül edemeyeceğini anlayınca boşanmış. tek istediğim bana o kıza olduğundan daha fazla aşık ve bağlı olması. ve bu takıntıdan kurtulabilmek...
Cevap sahibi+1 yılAy o zaman peşine düşmez, sen de hatırlatma. Kendimden biliyorum
Soran+1 yılkız avukat ve çok sinirli birisi. sürekli sağa sola salça oluyor. sevgilimi bir gün eski karısının twitterına baktığını buldum geçmişten. sordum dediki ''benim ve seninle ilgili burada saçma sapan şeyler yazacak mı diye baktım sonuçta çevremiz ortak beni her an rezil edebilir sinirinden kininden'' dedi. daha sonrasında da bir kere baktığını kendi söyledi ''sevgilim ben eski eşimin twitterına baktım saklamak istemedim ama biliyorsun hakkımızda yazıyor mu diye bakıyorum'' dedi. fazla üstelemedim. insanın kendi boşansa, kendi ayrılsa bile eskisinin profiline bakması normal mi? bir anlam çıkarmalı mıyım?
Cevap sahibi+1 yılValla bnle eski kocamı tarif ediyorsun sanki ama o beni her yerdn engelledi ya. Anne babası her gün o kadar dolduruyor ki profili geç aklına bile gelmem. Sen de mutlu et ki onun da aklına gelmesin
Soran+1 yılo da kızı ve ailesini her yerden engelledi zaten. internetten twitter ismini yazıp öyle bakmış. yoksa hesaplarının hepsinde engelli kız. meraktan bakması normal mi? bu hala sevdiğini gösterir mi
Soran+1 yılbir de ben ömür boyu aklına gelmesin diye mutlu etmeye mi çalışacağım? sizce içinde hala bir sevgi var mıdır 1 buçuk sene ardından? ve kendi boşanmış olduğunu hesaba kattığımızda
Cevap sahibi+1 yılSeverek ayrılmışsa?
Soran+1 yılbir insan neden sevdiği insandan ayrılır ki
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kadınla enerjisini harcamış ama aşık değil. Da sana da ne hissettiğini bilmiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani? sonuçta aşık olmayan insan bu kadar şeyi, yapılanları yiyip yutmaz. kız her ayrıldığında yalvarmaz. en sonunda tahammül edemeyeceğini ve psikolojisinin etkilendiğini anlayınca ayrılmış
böyle takıntı yapıyosan boşuna uğraşma ayrıl mutsuz olmaktansa
01 Yorumla
Soran+1 yılçok seviyorum ve ayrılırsam da sonuçta takıntım devam edicek bu sefer hem kıza hem ona karşı. yani ayrılmak çözüm değil ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılOncelikle cogu seyi onla harcamis tuketmis. Sen ikinci siradasin.. doygunluk var adamda bi kere
017 Yorumla
Soran+1 yılherkesin bir geçmişi var. onunki sadece resmi bir imza atmak olmuş. ama yine de çok üzülüyorum düşündükçe aklımdan çıkmıyor geçirdikleri günler.
Cevap sahibi+1 yılSonucta Şu an senle. Ama ilkler unutulmaz
Soran+1 yılilk sevgilisi değil o. ondan önce 5 senelik bir sevgilisi olmuş amerikada beraber yaşamışlar. ondan ayrıldıktan sonra çok üzülmüş bir sürü kızla takılmış sonrasında tanışmış eski karısıyla. üzüntü döneminde. sonra da aşık olmuş bir daha bırakamamış kız ne yaparsa yapsın.
Cevap sahibi+1 yılHmmm simdi de senle. Sende simdi bile bile bunlari takinti yapacaksaan soru yasarsin
Soran+1 yılşimdi de benimle evet ama yine de insan takıntı yapmadan edemiyor... tek isteğim bana da kıza beslediği yoğun aşk ve bağlılıktan daha fazlasını beslemesi... ve kafamdaki takıntıdan kurtulabilmek
Cevap sahibi+1 yılIyide soyle dusun bu adam her 3 5 yila bir hatun degistirmis 😉.. bence cok baglanma
Soran+1 yılbiri üniversite zamanı aşkı, öteki ise tamamen olgunluğa erdiği yaştaki aşkı. siz aynı durumda olsanız ne yapardınız? ayrıl demekten başka...
Cevap sahibi+1 yılOnla evlenmek mi istiyosun.. ask yasamak mi.. yasin kac
Soran+1 yılevlenmek istiyorum. yaşım 25. sevgilim 35 yaşında
Cevap sahibi+1 yılBence yillarini bosa harcama.. baskasini bul. Sdn takintili birisin
Soran+1 yılbu arada evlenmeyi istiyor benimle. çocuk sahibi olmak çok istiyor. ben sadece bu takıntımdan dolayı rahatsızım başka bir sorunumuz yok. sürekli eski karısıyla kendimi kıyaslıyorum.
Soran+1 yılsizin sevgiliniz evlenip boşanmış olsa ve eski eşiyle tutkulu bir aşk yaşadıklarını bilseniz kendinizi kıyaslamaz mıydınız? bence siz de ister istemez düşünürdünüz beni de o kadar seviyor mu hala aklında mı acaba diye... sonuçta herkesin bir geçmişi var evlenmemiş birini bulsam belki o da aynı evde yaşayıp sadece resmi imza atmamış olacak eski sevgilisiyle... ayrılmak çare değil ki. seviyorum neden ayrılayım?
Cevap sahibi+1 yılSonucta kucuk ve citirsin.. dinginligine denk gelmissin. Tabiki ister seni
Soran+1 yılbir insanla sırf genç ve çıtır diye evlenilir mi. hayat boyu çıtırlık doyurmayacak sonuçta
Cevap sahibi+1 yılHahah neden evlenilir Şu an . Neden 25 yasinda biri? Adam citir seviyoki surekli degistirmis
Soran+1 yılaşık olduğu karısıyla arasında 5 yaş varmış ama. ilk ilişkisiyle de 3. eski karısı çıtır değil ama aşık olmuş sonuçta. demekki yaş değil olay ya da çıtırlık
Cevap sahibi+1 yılTamam sen citir olmadigini dusunuyosan degilsindir
+1 yılZor bir durum
01 Yorumla
Soran+1 yılevet o yüzden yardıma ihtiyacım var :(
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilimin eski karısını çok kıskanıyorum takıntı haline getirdim sürekli kurcalıyorum altını deşiyorum sevgilimi de çok seviyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler