kocam müslüman ama ben değilim.
Evlendiğimiz gün benle olmadan önce namaz kıldı ve dua etti bunu neden yaptı sizce nedeni nedir?
Evlendiğimiz gün benle olmadan önce namaz kıldı ve dua etti bunu neden yaptı sizce nedeni nedir?
Zina etmeden önce namaz kılması da ilginçmiş.
Görüşlerde okuduğuma göre ateistmişsiniz. Bir Müslüman erkek de olsa kitapsız bir dinden olan bir kadınla evlenemez.
İslam'da bir çok ibadet, bir çok namaz var. Evlenen insanlar da ilk gecelerinde iki rekat nafile namaz kılarlar. Bu namaz "şükür namazı değildir".
maalesef görüşlerde kimsenin bundan haberi olmadığını da öğrendim. Dini bilgi konusunda ne kadar eksik bir milletiz...
Herkes dini. Bilgi edinmek zorunda mı hanımefendi burdsn anladığım kadarı ile sizde çok ön yargılısınız ben sorumda ataist olduğumu belirtmedim ... insanlarda sizin gibi olmayabilir yoğun olabilirler bu nedenle yorumlara inmemiş olabilirler. Ve kim demiş evlenemez evlendi işte
Görüşleri okuduğumu belirtmiştim ve siz de görüşlerde ateist olduğunuzu bir çok kez belirtmişsiniz.
Ön yargılı değil, dikkatliyim.
Ben "insanlar yorum okusun" diye bir şey de demedim bu arada. Ve evet, Müslüman olan herkes kendi dinini bilmek ZORUNDA. Çünkü bizim dinimizin ilk emri "OKU" dur hanfendi.
Kim mi demiş evlenemez diye? Allah, Kur'an'ı Kerim'de evlenemeyeceğini belirtmiş. Bu yüzden nikah geçerliliği olmuyor. Yani zina işlenmiş oluyor.
Bu da hem kendinizi hem de kocanızı yakıyorsunuz demek..
Hayır müslüman olan hetjes dinini bilmek zorunda değil zorundalık cezası olan şeydir bilmeyene ceza var mı yok
Öğrenme imkanı olup da öğrenmeyen ve günaha girene ceza var elbette.
Bir Ateist olarak İslam hakkında fazla fetva veriyorsunuz.
Fetva vermiyorum ben bu dünyada ki değerini söylüyorum dini hakkında bilmeyene bu ülkede ceza yok o yüzden zorunda değil
yoruwlara bakdıw da sızın duywak ıstedıgınız aslında nedır yanı kocanızın sızın ıçın wı dua ve şukur etwesın wı ıstıyordunuz şükür namazını kılınca sizin için de dua etmiştir lh eşime akıl fikir versin sağlıklı mutlu huzurlu yaşam sürelim diyede dua etmişir.
Ben karımı benimle tanıştırdığı için dua etti mi diyor mu merak ettim
Bu kadar sert yorum yapmana gerek yok ayrıca. aklımı fikrimi ispat eden çok belgem var sanalda tavsiye ederim
İyi geceler
Cevap
15Cevap
islam’da rızkı veren Allah’tır. Evlilik falan çocuk Allah vergisi şeylerdir. Karnındaki bebeği sen mi yaratıyorsun sanıyorsun. Neyse şükür namazı vardır bayram namazı. Bu da öyle bir namaz hayırlı uğurlu olsun diye kılınır. Ama belli olmaz belki de bu evlilik birbiriniz için bir imtihandır
Kendine gel dinimiz aynı olmak zorunda değil kalbimiz birlikte olsun yeter. Ayrıca ben inanmıyorum Allah olduğuna bana dem vurma
Kendimdeyim. Dininiz aynı olmak zorunda mı dedim? Kıt anlayışlı olduğun belli
Bu kadar hemen sertleşmiş olman çok anlamsız. Kendi mutsuzluğun bana yansıtma lütfen. Kıt dediğin kadının hayatı yurt dışında gezerek geçti 5 yabancı dili iki diploması var bence kıt olan senin Gigi evde pinekleyen ezikler
KS çeşitli soruların cevap bulduğu bir yer ama Google ın çakması değil.
Google ı açıp aratmak daha basit
Ben farklı fikir almak istedim
Farklı fikir amacıyla gelip bir sürü cahille uğraşmışsın. Umarım moralin bozulmamıştır. Gereksiz laf eden kişiler adına senden ben özür diliyorum.
Bildiğim kadarıyla evliliğin hayırlı olması için ve şükretmek amacıyla namaz kılınıyor. Eğer sen Müslüman olsaydın onunla beraber namaz kılacaktın. Ancak islamda zorlama yoktur. Görüşlere baktım eşin ateist olduğunu biliyormuş zaten. Bu durumda sorumluluğu üzerine alıp evlenmiş dert etmen gereken bir şey yok.
Eşim için ne yapabilirim dersen İslam dinine uygun (hayırlı) bir eş olsan yeter. Git iman et demiyorum sadece iyi ol.
Çok iyidin çok tatlısın teşekkür ederim
Allah'a şükrediyor. Sana değil. Şükür namazı o yapılması gereken zaten.
Allah'a ne diye şükür ediyor karımı bana verdin diye değil mi? Bana işte k
Ne var bunda
Biliyor neden bilmesin !
Anladım güzel
Müslüman değilsen senle evlendiği için o da müslümanlıktan çıkmıştır ben öyle biliyorum
O kadınlar için geçerli. Erkek Müslüman olmayan biriyle evlenebilir ama kadın evlenemez İslam'da.
@the_vampire_diaries ee bu haksızlık değil mi 😂
Bilmem. Diğer tarafta sorarsın Allah'a haksızlık olup olmadığını 😄
@the_vampire_diaries diğer tarafta zebanilerle cehennemde olmayalımda soruyu boş ver 😅
Umarım 🙂
@the_vampire_diaries 😆
Şükrediyor kavuştuğunuz için bir de yeni araba ev falan aldıklarında da şükür için kurban kesebiliyorlar
Onu biliyorum kocam la nişanlıyıyken kurban kestirdiler kanı anlıma sürdü hatta
İlk gece Müslümanlar namaz kılar çünkü, Senin Müslüman olup olmaman bişey değiştirmez ki
Anlıyorum ama neden ki
Artık Google'a gitme vaktin geldi
Ya farklı görüş dinlemek istiyorum
Nikahınız geçerli değil zina yapıyor kocan
Neden geçerli değil
Buna sen mi karar veriyorsun?
Biliyorum ama bu kocamın sorunu o uygun gördü demekki
Güzel anlaşıyoruz saygı iöinde o cumaya gidiyor bir tek zatej 😃
Sünnettir bu sen anlamazsın
Anlarım anlatırsan
Aslında olay gerdek değil müslümanlar her işin başında bismillah der namaz kılarlar. Evliliğin en başı olduğu için dua etti o da. Eşimle ömür boyu mutlu olmak istiyorum dedi belkide
Öyle mi Allah benimle onu tanıştırdı diye düşünüp teşekkür etti b3bve
Evden çıkarken bile dua edilir hayırlı gün olsun Allah'ım denir. Bunu hristiyanlar da yapmalı sonuçta bizi yaratan o. Namaz kesinlikle bir borç
Bsn Hristiyan değilim
Örnek verdim. Nasıl gidiyor alıştın mı evliliğe
Google: Bana soraydın knk
Farklı fikir
Al işte bir özenti ergen daha
Neden öyle dedim
Öyle olduğunuz için
Ne yaptıki sana ben
Bişey yapmadın ben yapıyorum sana özenti olduğunu söylüyorum öylesin.
Neden özenti ben soru sordum merak
Ben merak etmiyorum
Cevap verme be adam o zaman.
Snaa soracak değilim.
Sen bence bir pskoloğa görünmelisin. Sana sorucak değilim ama merak etmiyorum bence görün. İyi değilsin
Sende haklısın reis
Baybay
🖐️
İki rekat , Allah rızası için şükür namazı kılmış.
Bana mı şükür ediyor
Şükür namazı deniyordu galiba ona
Ya bana mı şükür ediyor
Adet sanırım o yüzden bnmkide kıldı
Ne mantıksız sorular soruyosunuz
Adam ibadetini yapmiş işte
Sonrada seviştiniz mi
Terbiyeli olman gerekli yoksa seni şikayet ederim
dinde var ondan
Dinimizde böyle olur
Şükür namazı kılmış takılma buna
Klasik müslo davranışları
😂
Yazık kafana
Sadece soru dıedum6
Kocana sorabilirdin o açıklardı bence
Kardeşim sormaz olur muyum bizim dinde böyle dedi bsnde farklı bir şey var mı diye sorayım decim
Deist misin
Hayır. Ataist
Ama şükür ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?