Bir ilişkiye başlamak için ilk koşul aşkın varlığıdır. Aşk varsa önemli bir aşamayı geçmişsin demektir. Ancak aşk tek başına bir ilişkiyi sürdürmek için yeterli midir?
Bir ilişkide Aşk Maya gibidir. Kişileri birbirine bağlar. Malzemelerin hepsi olsa da sevgi mayalanmaz.
Tek başına yeter mi AŞK yetmez. Dedik ya diğer malzemelerde olmak zorunda.
Hani Kek yaparsın ya Un' un içine kabartma tozu, şeker, yumurta, vanilya isteğe göre meyve ya da sevdiğin başka şeyler de atarsın. Bunlar da olmadan tadı tuzu olmaz işte
Aşk, sevgi ya da tutku ne derseniz deyin bu olmak zorunda. Sonrasında da Güven, Sadâkat, Güzel Ahlâk, Merhamet ve Vicdan çok önemlidir.
Eşler ne olursa olsun birbirlerini iyi tanımalıdırlar. Ben eşime güveniyorum her istediğini yapar diye bir şey yok. İlişki başladıktan sonra artık siz farklı bir karakterde insan olmak zorundasınız. Yani eski alışkanlıklar bir tarafa bırakılmalıdır. Artık BİR' siniz, DİRİ' siniz. Her yaptığınız hareket ve söylemler ikinizi temsil eder. Erkek dışarıda evli olduğunu hissettirecek ve Helâlinden başkasına bakan gözler kör olacak. İş arkadaşlığı mesai bitimine kadardır. Ondan sonrası ÖZEL Hayattır. Bu Kadın içinde geçerlidir.
Her iki bireyde iş hayatında olabilir, akşam geç gelebilir ya da yorgun gelebilir. Kesinlikle O kapıdan içeri girilince Damatlığınızı giydiğiniz ilk gün gibi eşinizi öyle karşılamanız gerekir. Evde sosyal medyayı, görsel cihazlarla alakadar olmayın. TV izlenecekse de beraber, yan yana izleyin.
Birbirinize isimden ziyade Hayatım, Sultanım, Aşkım ya da her ne ise kalbinizden gelen sevgi sözcüklerini söyleyin. Bunlar inceliktir ve ruhu okşar. Sevgi ve aşk muhabbetini arttırır. Birbirinize olan kıymetinizi arttırır. Güveni, sadâkati perçinler.
İnanın bunları yapın dostlarınız dâhi aklınıza gelmez. Birbirinize sırtınızı dönmeyin. Bu Şeytandandır. Soğukluk, vesvese verir.
Şunu da bilin BEN özgürüm, her isteğimi yaparım diye bir şey yok. BEN derseniz, BENLİK başlar. Aranıza ayrılık girer. Bu evi BEN geçindiriyorum, BEN olmazsan ne yaparsınız gibi sözler sadece Şeytandandır.
BEN diye bir şey olamaz. BİZ varız demesini bilin. Sorunları konuşarak çözün. Birbirinizin sözünü kesmeyin. Erkek, Kadından üstün değildir. Kadın da Erkekten üstün değildir. Bunu bilirseniz birbirinize saygınız olur. Tartışma anında biriniz odayı terk etsin. Bir müddet sonra odaya girin. Zira İnsan öfkeli bir anında kırıcı olabilir. Sakinleşince konuyu dâhi açmayın. Birbirinizden özür dileyin ama Kalpten gelerek. Zira özür dilemek erdemliktir. Kişiyi küçültmez.
Ben fazlaca ileri gittim haddim olmadan. Benimkisi sadece bir fakirin tavsiyesi olur ancak.
İyi hır ilişki için Aşk yeterli olmuyor. Herşeyden önemli olan öncelikli saygı olmalı. Saygı yoksa sevgi aşk anlamını yitiriyor. Sevmek aşık olmak bir ilişkiyi yürütmeye yetmiyor. Karşındaki sana güvenmiyor, saygı duymuyor ya da sevmiyorsa sen deliler gibi aşık ol kaç yazar? Hiç bir anlamı olmaz. Bazen karsiligi olsa dahi eksikler varsa tam olmaz aşk ve biter..
Sadece aşk yetmez.Emek gerekir, zaman ve sabır gerekir. Fedakarlık ve güven gerekir. Kişiler birbirini beklemeli ve sadakat içinde olmalı. Uyum lazım iki tarafta ayni dili konuşmalı. Ilgi gerekiyor iki tarafta da ilgi olmalı.
Aşk Sadece aradaki bağın oluşmasını sağlıyor. İyi bir ilişki için karşılıklı güven, sadakat ve hoşgörü bulunmalı. Bu üç etmen ilişkinin sağlıklı yürümesine ve karşılarına çıkacak engellerle daha rahat bir şekilde mücadele etmelerini sağlayacaktır.
aşk bir denklem diye düşünürsek sonunda mutlu ya da mutsuz olabilirsin ancak aşk.. sadece yeterli değil saygı lazım sevgi lazım biraz şefkat tutku arzu hepsinden birazcık lazım..
aşk sadece x olabilir ama y z bazen f de lazım :) denklem için
X bir bilinmeyen sayıdır tek başına bir değeri yoktur 0 da olabilir 1 de kendisine faydası olmaz tek başına
İnsanlar aşkın kavramını bilse sonsuzluğu anlama yetenekleri olurdu. Yetinmeyi bilmeyen insan için hiçbir şey yeterli olmaz. Yok şu yok bu yeterli mi diye kendime bunun için soru bile sormam.
Aşk öyle hemen oldum oluyorum denilecek kadar basit değil aşık olmak için tanımak güvenmek iletişimin güzel olması lazım bunlar yoksa ona aşk değil heves denir