Aşk geçicidir. Tutkudan ibarettir. Kişinin karşısındakini yeteri kadar tanımadan anlamadan duyduğu yoğun duygudur. Mesela ilk görüşte aşk derler. Saman alevi gibi birden güçlü ve psrlak bir şekilde yanar ve yandığı gibi de çabucak söner. Kavuşunca aşk biter derler, aşk kavuşamamaktır. Evlilik aşkı öldürür derler. Aşık insan nefreti, şehveti, tutku ve ihtirası da barındırır. Mantıklı düşünemez ve mantıklı hareket edemez. Aşk karşıdaki insanı görüp tanımadan ve tam olarak bilmeden, anlamadan kendi hayalindeki kişi zannedip yoğun ve çabuk soğulan bir duygudan ibarettir. Evlilik aşkı öldürmez, fazla naz aşık usandırmaz, aşk zwmanla bitmez aslında. Çünkü aşk zaten karşıdaki kişiyi tam olarak tanımadan ona yüklediğiniz güzel şeylerdir. Tanıdıkça kafanızdakiyle karşınızdakinin uyuşmadığını farkedip uzaklaşırsınız. Uzaklaşmak istemezsenizde kafanızdaki kişiye göre karşınızdakini değiştirmeye çalışırsınız. Hayatınızda olsun elde edeyim istersiniz. Mutlaka bi sdı olsun benim olsun istersiniz. Olduğunda ise, kavuştuğunuzda ise duygularınız aniden ya da yavaşça soğup gider. Bu yğzden aşk saçmalıktır. İnsan beraber olacağı kişiyle mantıklı düşünmeli, birini tam olarak tanıdıktan sonra yavaş yavaş hayatına alıp beraber olmalı, yanındayken heyecanlanıp eli ayağına dolaşacağı yerde huzurlu ve güvende hissetmelidir. Bu duygular ise sevgidir. Sevgi bağı kurulması zordur ve çok daha kalıcı bir duygudur. Karşındaki insanı tanıdıkça, görünüşten çok karakteriniz çözdükçe, anladıkça ve anlaşıldıkça oluşur. Beraberken huzurlu ve rahat hissedersiniz. Yanında makyaj yapmazsınız, her halinizle gitmekten çekinmezsiniz, yemek yerken utanmazsınız, en çok çekinirim dediğiniz şeyleri bile yaparken huzurlu ve güvende hissedersiniz. Sorunları mantık çerçevesinde düşünüp taşınarak çözmeye çalışırsınız. Beraber hemen bir adım atmaya çekinirsiniz, zamanla tanıdıkça tanıştıkça, daha çok anlayıp anlaşıldıkça ilerlemek istersiniz. Sindire sindire ve yavaş yavaş hayatınıza dahil edersiniz. Anlayış ve sabır gösterirsiniz. Kırıldığınızda uzunca anlatmak istersiniz. Ve kırıldığını anladığında konuşup orta yolu bulmaya çalışırsınız. Aşkta bu yoktur. Tüm tripler, entrikalar, engeller, görüldüler, heyecanlar, utanmalar ve ayrılıklar aşka aittir. Sevgi kolay kolay ölmez. Uzun zaman kalpte kalır. Konuşulmasa da sevgi duyulan insanlar hep hatırlanır. Ne yaşanırsa yaşansın güzel yanlar ağır basar ve nefret olmaz. Bir annenin sevgisi, arkadaşın sevgisi, yare duyulan sevgi ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın uzun süre kalır, kalıcıdır ve kolay kolay ölmez. Eğer aşk insanların bahsettiği gibi sevgiden iyi ve güçlü olsaydı, aile bağları gibi daha güçlü bağlar da aşkla adlandırılırdı. Fakat sevgi her zaman daha ağır basar ve daha doğru bir duygudur. Aşk insanı yıpratır, aceleye getirir, mantıklı ve düzgün düşünmeyi engeller, heyecanlandırır ve üzer, elde etme duygusu ve acelesi içinde sabırsızlanır, elde edildiğindeyse kolayca biter. Sevgi bakidir. Sabırlıdır, anlayışlıdır, iyileştiricidir, huzurludur, güvenilirdir ve kalıcıdır. Konuşmalar bitse, insanlar gitse bile kalpte yer edinir. Bu yüzden sana aşığım sözüne hiç güvenmem, bu hareketlerle bir yola çıkmaktan çekinirim, seviyorsam bile bir adım geride kalırım. Böyle zamanlarda bekleyip uzaktan denemek önemlidir. Bir zaman sonra elde edilemeyen aşk sönüp gider ve buz gibi olur. Eğer güvenilir bir sevgi varsa kolayca geçip gitmez ve sabırla yer edinmeye devam eder. Ben bu şekilde düşünüyorum ve bunun doğru olduğuna inanıyorum.
Aslında arada uçurum fark var biliyor musun aşığım bunu herkese söyleyebilirsin aşk şöyle bir şey bitiyor yani üç ay sürüyor ya da dört aydan fazla değil yani hani hep diyorum aslında aşk yok diye aslında gerçekten öyle dört ay olan bir şey aslında var değildir bence
Ama seni seviyorum bunu herkese diyemezsin çünkü sevmek gerçekten aslında popiş isteyen bir şey herkes herkesi sevemez herkes sevdiğinin kusurlarına rağmen sevemez yani sevmek aşk kadar basit değildir sevmek aşkın kat kat daha üstündür aslında
Aşk İyi ki varsın demek gibidir hani desen de olur demesen de olur dil ucuyla da söyleyebilirsin içten de söyleyebilirsin hiçbir şekilde fark etmez ama seviyorum demek kurban olurum demek gibi yani onu kendinden biraz daha fazla sevmek onun iyiliğini istemek onun için o bilmese bile kendine sürekli bir şeyler feda etmek daha nice şeyler sayardım da bu kadar yeter bence
Beynimize kodlanmış birkaç değişik anlam taşıyan kelimeden başka bir şey değildir. Anlam yükleyen biziz. Ona değer veren yücelten... Aşk bana göre; kalbin hızla çarpması beyninin bir nevi sorgulamasını kapatmasıyla kendini o duygu yoğunluğuna kaptırmasıyla oluşan histir. Bu gerçekleştiğinde kalbinin yerini hissetmeye başlarsın. Keşfedersin. Fakat ömrü kısa olması bakımından ve içinde sevgi barındırmayan bir aşk yaşıyorsan bir süre sonra aşk bittiğinde sevgi de içinde barındırmıyorsa hissiz yabancılara dönüşüyorsun. Aşk fütursuzdur bana göre. Sevgi ise tam tersi içinde merhamet, güzellik taşır. Dokununca belki ilk günki gibi hızlı değil ama son gününmüş gibi sana atacağını bilirsin. O kalbi görmeden seversin. İçindeki tüm hücrelerini görmeden sevdiğinde ve ruhunu hissettiğinde yıllarda geçse eksilmeyecek en kalıcı duygudur. 😄
aşk biraz daha mistik bir kavram bence.. ütopik böyle herkesin sırrını aradığı kutsal kase gibi yani bir türlü bulunmayan hep aranılan uğruna kitaplar yazılan bir efsane. yani sanırım var olması onun cazibesini yitirecek gibi.
aşk işte bu heyecan yani ulaşılması zor bir kavram insanlar bu kavrama ulaşmak için çabalıyorlar ancak sevmek.. yani seviyorum demek daha dokunabilir daha görülebilir bir şey sevgi görülen bir şeydir bunu hal hareketler de sözcükler de anlayabilirsin..
Bence Aşk, sevgiden daha güçlü bir bağ. Gelip geçici derler, öyledir de ama Aşk Sevginin bi üst versiyonu gibi. Hangi aşık olunca bunun tadını çıkarmak gerek, duygularını ve kalbini ele geçirmesine izin vermeli. Aşkın sarhoşluğu bi başka, herkes aşık olsundu 😃
Aşk güzel adlandırma seviyorum temel anlamdır. Ebedi ve edebi sözlerdir. Kullanıcı tarafından büyük haz alınır ve duyan tarafı da mest eden baba bir ana ayrı iki özel kelimedir.
Eskiden olsa off aman ask ne ki ya sevmek yeter iste derdim ama oyle degilmis. Ask insanin beynini ele geciren bir sey. Severken mantigini hala kullanabilirken kendi isteklerini her seyin onunde tutarken askta bu mumkun olmuyor. Deseler ki onun yuzunden ateste yanacaksin olsun ben sicak yerde yatmayi severim diyecek kivama geliyosun😅hint filmlerini gordugun zmn kriz gecirirken o seviyor diye 3 saat oturup sesini cikarmadan izliyosun. Sirf ona ayak uydurmak icin fantezi muzik dinleyip ezberliyosun sarkilari 😂 Bunlar mantikla yapilan seyler degil 🙄 ama guzel olan sey onunda bunlari senin icin yapiyor olmasi. Karsilikli oldugu zmn her sey cok guzel oluyor 🥰
Sevgi diğer tüm hisler gibi oldukça olağanken aşk hastalıktır. aşk varsa kişinin gözleri kararır, elleri titrer, dizlerinin bağı çözülür, ateşi çıkar. kafası güzel olur, bulutlanır, uçar bazen; bazen midesine yumruk yemişcesine sarsılır insan. aşk sarhoşluk hali gibidir, bir bahanedir, özürdür tıpkı "ama ben sarhoştum" der gibi eylemlerini şuursuzca yaptığına delil olarak "ama ben aşıktım" dedirtir insana. sevgi olağandır, sıradandır, sıcaktır, ılıktır. aşk ateştir, kordur, yakar kavurur. yokluğu da üşütür, dondurur.
sevginin de aşkın da yarası acıtır. ama aşkın attığı façanın tedavisi uzun sürer, nispeten meşakkatlidir.
sevgi yarasından alınan ders, tecrübedir. öğretir. bazen temkinli yapar, ya da daha duyarlı. aşk yarasından alınan ders yoktur. öğretmez. bir şey öğrenilse de unutulur o. aşk düşeceğini bile bile ikinci kez bastığın muz kabuğudur.
Olaya başka bir bakış açısı getirmek istiyorum müsadenizle...
Aşk ve Sevgi Allah'ın Rahman ve Rahim isimlerine benzer.
Sevmek genel bir hissiyattır. İnsan doğaya insanlara, ruhuna naif gelen, güzel gelen her şeyi sevebilir. Allah yarattığı için. Yaratılanı severiz, Yaratandan ötürü... Rahman ismi gibi onu da ruhumuza üflemiştir.
Sevip sevilmediğini insan bir şekilde anlar. Bu da merhametten gelir.
Aşk başkacadır. Onu herkes göremez. O tektir, kişiye özeldir. Ruhun derinliklerinde kalbin içindedir.
Herkes bir güzele bakar, sever. Herkes görür. Bu sevmektir işte. Aşk öyle mi? dersin.
Ama bende ki Aşkı kimse göremez. Dedik ya Aşk özeldir. Aynı Allah'ın Rahim ismi gibidir. Görse görse kalbimi emanet ettiğim kişi görebilir. Aşk başkadır.
Aşk yürekte kor bir ateştir. Küllense dâhi sönmez.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı Şems'e sormuşlar? -"Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiç kimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin.. Seni özel kılan; sevdiğin değil, sevgin". demiş. 🌸
Aşk da tutku fazla, sanki hevesin geçince bitecekmiş gibi. Ama sevgi öyle değil, birbirine olan saygını kaybetmediğin sürece ömür boyu bile sürebilir.
Aşk: Dolu dizgin yaşarsın. Onu gördüğünde ya da sesini duyduğunda elin ayağın titrer. Sevmek: ise aşktan sonra gelir. Bağlanırsın artık. Alışırsın. Aşk bazen gelip geçici olabiliyor. Ama sevmek bambaşka. Aşka göre daha kalıcı daha gerçek yaşanıyor.
Aşık olmak sırılsıklam olmak demek. Aşk kavuşamamak demek. Kavuşursun sevda olur kavusmazsan ve bu hasret ile yüreğin yanar kör olursan işte o aşktır. Seviyorum demek kalben duyulan bir hoşlanti iki kişiyi birbirine çeken çekim gücü. Ama Aşk öyle değil. Aslında Aşk çok özel Bi şey bir beşere verilmeyecek kadar özel bir şey. Aşk aslen Allaha olmalıdır. Mecnun misâli leylayi seviyorum diye deli divane gezip Mevlayı bulmak işte Aşk budur. İnsanda insan kılığı bırakmaz deli divane eder. Gözleri kör olur aklı sadece onda çalışır kulakları sadece onun sözünü duymak ister. Aşk zaten Allahtan başkasına olursa çok acı çektirir. Aşk zaten başlı başına bir yanmaktır. 💖
yanii 🙄 farklı şeyler sevgi elinde olan bişey yani seçebilirsin bi rengi bi eşyayıda kendin seçebilirsin ama aşık olduğun kişi öyle değildir seçemezsin
Aşk sevgiye nazaran daha kuvvetli bir duygudur. Aşk insanın aklını alacak güçtedir. Aşk devreye girince akıl ve mantık devre dışı kalır. Umarım anlatabilmişimdir.
Sevmek bana daha sonsuz geliyor , aşk ise daha çok sonu olan birseymiş, sanki her an bitebilirmiş gibi , sevgi ise toprak olana kadar bende kalacak gibi...
Aşığım daha çok duyguların depreştiği, libidonun tavan yaptığı sırada oluşan bir duygu durumu çok uzun süreli derinden gelen bir durum değil, seviyorum daha derinden ve daha samimi
bence sevgi daha hafif kalıyor yanında sevdiğinin yanında olmasından mutlu olursun ama sürekli birlikte olmak istemezsin ilk aklına gelen olmaz aşk daha yoğun daha affedici gurursuz denilebilir arsız
Yani birini neden seviyorum diye sor kendine, cevap bilmiyorum ise aşıksındır. Aşk sebepsiz olur. Şu yüzden bu yüzden seviyorum diyorsan o sevgidir hoşlantıdır sadece..
ask bilimsel olarak 2.5 yil suruyor ask diye bir sey pek yok bende evlenmekte sacma geliyor cunku sevmedigin bir insanla hayatin boyunca yasamak ne kadar mantikli evlenmicem f*ck body ariyorum
Aşığım demek çok seviyorum kalbime sığdıramıyorum demek bana göre
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aşık olunca insan karşınızdaki için herşeyi göze alıyor ama sevmek sen annneni babanı da seviyorsun arkadaşlarını da seviyorsun. Yani sevmek aslında bence daha normal kalıyor. Aşk işin ileri boyutu...