• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Aşığım ile seviyorum arasında ne fark var?

AşkıÖldürmek
AşkıÖldürmek Takip Et
FenomenMaster Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
96
Yapay Zekaya Sor
Ya aşıksın ya seviyorsun.
Hangisi nasıl biliyor insan?
Aşıksan, beynin de onunla bozuyor kendini 😂
Aşıksan, beynin de onunla bozuyor kendini 😂
Sevgi Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ROBİN02
    ROBİN02 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Aşk geçicidir. Tutkudan ibarettir. Kişinin karşısındakini yeteri kadar tanımadan anlamadan duyduğu yoğun duygudur. Mesela ilk görüşte aşk derler. Saman alevi gibi birden güçlü ve psrlak bir şekilde yanar ve yandığı gibi de çabucak söner. Kavuşunca aşk biter derler, aşk kavuşamamaktır. Evlilik aşkı öldürür derler. Aşık insan nefreti, şehveti, tutku ve ihtirası da barındırır. Mantıklı düşünemez ve mantıklı hareket edemez. Aşk karşıdaki insanı görüp tanımadan ve tam olarak bilmeden, anlamadan kendi hayalindeki kişi zannedip yoğun ve çabuk soğulan bir duygudan ibarettir. Evlilik aşkı öldürmez, fazla naz aşık usandırmaz, aşk zwmanla bitmez aslında. Çünkü aşk zaten karşıdaki kişiyi tam olarak tanımadan ona yüklediğiniz güzel şeylerdir. Tanıdıkça kafanızdakiyle karşınızdakinin uyuşmadığını farkedip uzaklaşırsınız. Uzaklaşmak istemezsenizde kafanızdaki kişiye göre karşınızdakini değiştirmeye çalışırsınız. Hayatınızda olsun elde edeyim istersiniz. Mutlaka bi sdı olsun benim olsun istersiniz. Olduğunda ise, kavuştuğunuzda ise duygularınız aniden ya da yavaşça soğup gider. Bu yğzden aşk saçmalıktır. İnsan beraber olacağı kişiyle mantıklı düşünmeli, birini tam olarak tanıdıktan sonra yavaş yavaş hayatına alıp beraber olmalı, yanındayken heyecanlanıp eli ayağına dolaşacağı yerde huzurlu ve güvende hissetmelidir. Bu duygular ise sevgidir. Sevgi bağı kurulması zordur ve çok daha kalıcı bir duygudur. Karşındaki insanı tanıdıkça, görünüşten çok karakteriniz çözdükçe, anladıkça ve anlaşıldıkça oluşur. Beraberken huzurlu ve rahat hissedersiniz. Yanında makyaj yapmazsınız, her halinizle gitmekten çekinmezsiniz, yemek yerken utanmazsınız, en çok çekinirim dediğiniz şeyleri bile yaparken huzurlu ve güvende hissedersiniz. Sorunları mantık çerçevesinde düşünüp taşınarak çözmeye çalışırsınız. Beraber hemen bir adım atmaya çekinirsiniz, zamanla tanıdıkça tanıştıkça, daha çok anlayıp anlaşıldıkça ilerlemek istersiniz. Sindire sindire ve yavaş yavaş hayatınıza dahil edersiniz. Anlayış ve sabır gösterirsiniz. Kırıldığınızda uzunca anlatmak istersiniz. Ve kırıldığını anladığında konuşup orta yolu bulmaya çalışırsınız. Aşkta bu yoktur. Tüm tripler, entrikalar, engeller, görüldüler, heyecanlar, utanmalar ve ayrılıklar aşka aittir. Sevgi kolay kolay ölmez. Uzun zaman kalpte kalır. Konuşulmasa da sevgi duyulan insanlar hep hatırlanır. Ne yaşanırsa yaşansın güzel yanlar ağır basar ve nefret olmaz. Bir annenin sevgisi, arkadaşın sevgisi, yare duyulan sevgi ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın uzun süre kalır, kalıcıdır ve kolay kolay ölmez. Eğer aşk insanların bahsettiği gibi sevgiden iyi ve güçlü olsaydı, aile bağları gibi daha güçlü bağlar da aşkla adlandırılırdı. Fakat sevgi her zaman daha ağır basar ve daha doğru bir duygudur. Aşk insanı yıpratır, aceleye getirir, mantıklı ve düzgün düşünmeyi engeller, heyecanlandırır ve üzer, elde etme duygusu ve acelesi içinde sabırsızlanır, elde edildiğindeyse kolayca biter. Sevgi bakidir. Sabırlıdır, anlayışlıdır, iyileştiricidir, huzurludur, güvenilirdir ve kalıcıdır. Konuşmalar bitse, insanlar gitse bile kalpte yer edinir. Bu yüzden sana aşığım sözüne hiç güvenmem, bu hareketlerle bir yola çıkmaktan çekinirim, seviyorsam bile bir adım geride kalırım. Böyle zamanlarda bekleyip uzaktan denemek önemlidir. Bir zaman sonra elde edilemeyen aşk sönüp gider ve buz gibi olur. Eğer güvenilir bir sevgi varsa kolayca geçip gitmez ve sabırla yer edinmeye devam eder. Ben bu şekilde düşünüyorum ve bunun doğru olduğuna inanıyorum.

3
    2 Yorumla
    • AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Epey açıklayıcı olmuş emeginize sağlık ☺

Yorumla
    • ROBİN02
      ROBİN02
      +1 yıl

Teşekkür ederim :)

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    Mentor Yaş: 22 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.

Aslında arada uçurum fark var biliyor musun aşığım bunu herkese söyleyebilirsin aşk şöyle bir şey bitiyor yani üç ay sürüyor ya da dört aydan fazla değil yani hani hep diyorum aslında aşk yok diye aslında gerçekten öyle dört ay olan bir şey aslında var değildir bence

Ama seni seviyorum bunu herkese diyemezsin çünkü sevmek gerçekten aslında popiş isteyen bir şey herkes herkesi sevemez herkes sevdiğinin kusurlarına rağmen sevemez yani sevmek aşk kadar basit değildir sevmek aşkın kat kat daha üstündür aslında

Aşk İyi ki varsın demek gibidir hani desen de olur demesen de olur dil ucuyla da söyleyebilirsin içten de söyleyebilirsin hiçbir şekilde fark etmez ama seviyorum demek kurban olurum demek gibi yani onu kendinden biraz daha fazla sevmek onun iyiliğini istemek onun için o bilmese bile kendine sürekli bir şeyler feda etmek daha nice şeyler sayardım da bu kadar yeter bence

2
    2 Yorumla
    • AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Güzel bir bakış açısı ❤

Yorumla
    • Redamancy-4
      Redamancy-4
      +1 yıl

Teşkirler kuzu

Yorumla
  • marjinalgirl2367
    marjinalgirl2367 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Beynimize kodlanmış birkaç değişik anlam taşıyan kelimeden başka bir şey değildir. Anlam yükleyen biziz. Ona değer veren yücelten...
    Aşk bana göre; kalbin hızla çarpması beyninin bir nevi sorgulamasını kapatmasıyla kendini o duygu yoğunluğuna kaptırmasıyla oluşan histir. Bu gerçekleştiğinde kalbinin yerini hissetmeye başlarsın. Keşfedersin. Fakat ömrü kısa olması bakımından ve içinde sevgi barındırmayan bir aşk yaşıyorsan bir süre sonra aşk bittiğinde sevgi de içinde barındırmıyorsa hissiz yabancılara dönüşüyorsun. Aşk fütursuzdur bana göre.
    Sevgi ise tam tersi içinde merhamet, güzellik taşır. Dokununca belki ilk günki gibi hızlı değil ama son gününmüş gibi sana atacağını bilirsin. O kalbi görmeden seversin. İçindeki tüm hücrelerini görmeden sevdiğinde ve ruhunu hissettiğinde yıllarda geçse eksilmeyecek en kalıcı duygudur. 😄

1
    2 Yorumla
    • AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Çok güzel bu 😍
      Sevginin içinde uyuduğu aşk olsun o zaman aşk bitince sevginin güzelliği ile kalalım

Yorumla
    • marjinalgirl2367
      marjinalgirl2367
      +1 yıl

Kesinlikle😄
      Ben sevginin yüceliğine inanıyorum. Aşkın büyüsüne kapılmamak gerektiğine😄

Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 42
    +1 yıl

aşk biraz daha mistik bir kavram bence..
    ütopik böyle herkesin sırrını aradığı kutsal kase gibi yani bir türlü bulunmayan hep aranılan uğruna kitaplar yazılan bir efsane. yani sanırım var olması onun cazibesini yitirecek gibi.

aşk işte bu heyecan yani ulaşılması zor bir kavram insanlar bu kavrama ulaşmak için çabalıyorlar ancak sevmek..
    yani seviyorum demek daha dokunabilir daha görülebilir bir şey sevgi görülen bir şeydir bunu hal hareketler de sözcükler de anlayabilirsin..

Seviyorum dersen sahiplenir korur kollar sarar sarmalarsın da..

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

29

Cevap

33

Cevap

• Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.

Bence Aşk, sevgiden daha güçlü bir bağ. Gelip geçici derler, öyledir de ama Aşk Sevginin bi üst versiyonu gibi. Hangi aşık olunca bunun tadını çıkarmak gerek, duygularını ve kalbini ele geçirmesine izin vermeli. Aşkın sarhoşluğu bi başka, herkes aşık olsundu 😃

1
    2 Yorumla
    • AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Aşık olunuz 💗😍

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

Herkes olsun 😍

Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.

Aşk güzel adlandırma seviyorum temel anlamdır. Ebedi ve edebi sözlerdir. Kullanıcı tarafından büyük haz alınır ve duyan tarafı da mest eden baba bir ana ayrı iki özel kelimedir.

1
    0 Yorumla
  • lotus-patra u
    lotus-patra Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 42
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Aşk içinde heyecanı barındırır herşeyi uç noktada yaşatır insana.
    Sevgi, aşkın olgunlaşmış halidir bana göre.

1
    0 Yorumla
  • Yâvheheeya
    Yâvheheeya Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Eskiden olsa off aman ask ne ki ya sevmek yeter iste derdim ama oyle degilmis. Ask insanin beynini ele geciren bir sey. Severken mantigini hala kullanabilirken kendi isteklerini her seyin onunde tutarken askta bu mumkun olmuyor. Deseler ki onun yuzunden ateste yanacaksin olsun ben sicak yerde yatmayi severim diyecek kivama geliyosun😅hint filmlerini gordugun zmn kriz gecirirken o seviyor diye 3 saat oturup sesini cikarmadan izliyosun. Sirf ona ayak uydurmak icin fantezi muzik dinleyip ezberliyosun sarkilari 😂 Bunlar mantikla yapilan seyler degil 🙄 ama guzel olan sey onunda bunlari senin icin yapiyor olmasi. Karsilikli oldugu zmn her sey cok guzel oluyor 🥰

1
    1 Yorumla
    • AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Kesinlikle öyle 😍

Yorumla
  • Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.

Sevgi diğer tüm hisler gibi oldukça olağanken aşk hastalıktır. aşk varsa kişinin gözleri kararır, elleri titrer, dizlerinin bağı çözülür, ateşi çıkar. kafası güzel olur, bulutlanır, uçar bazen; bazen midesine yumruk yemişcesine sarsılır insan.
    aşk sarhoşluk hali gibidir, bir bahanedir, özürdür tıpkı "ama ben sarhoştum" der gibi eylemlerini şuursuzca yaptığına delil olarak "ama ben aşıktım" dedirtir insana.
    sevgi olağandır, sıradandır, sıcaktır, ılıktır.
    aşk ateştir, kordur, yakar kavurur. yokluğu da üşütür, dondurur.

sevginin de aşkın da yarası acıtır. ama aşkın attığı façanın tedavisi uzun sürer, nispeten meşakkatlidir.

sevgi yarasından alınan ders, tecrübedir. öğretir. bazen temkinli yapar, ya da daha duyarlı.
    aşk yarasından alınan ders yoktur. öğretmez. bir şey öğrenilse de unutulur o. aşk düşeceğini bile bile ikinci kez bastığın muz kabuğudur.

2
    0 Yorumla
  • NeSenSor_NeDeBen
    NeSenSor_NeDeBen Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl

Olaya başka bir bakış açısı getirmek istiyorum müsadenizle...

Aşk ve Sevgi Allah'ın Rahman ve Rahim isimlerine benzer.

Sevmek genel bir hissiyattır. İnsan doğaya insanlara, ruhuna naif gelen, güzel gelen her şeyi sevebilir. Allah yarattığı için. Yaratılanı severiz, Yaratandan ötürü... Rahman ismi gibi onu da ruhumuza üflemiştir.

Sevip sevilmediğini insan bir şekilde anlar. Bu da merhametten gelir.

Aşk başkacadır. Onu herkes göremez. O tektir, kişiye özeldir. Ruhun derinliklerinde kalbin içindedir.

Herkes bir güzele bakar, sever. Herkes görür. Bu sevmektir işte. Aşk öyle mi? dersin.

Ama bende ki Aşkı kimse göremez. Dedik ya Aşk özeldir. Aynı Allah'ın Rahim ismi gibidir. Görse görse kalbimi emanet ettiğim kişi görebilir. Aşk başkadır.

Aşk yürekte kor bir ateştir. Küllense dâhi sönmez.

Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...

1
    0 Yorumla
  • Madam_25
    Madam_25 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı Şems'e sormuşlar?
    -"Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiç kimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin.. Seni özel kılan; sevdiğin değil, sevgin". demiş. 🌸

Aşk da tutku fazla, sanki hevesin geçince bitecekmiş gibi. Ama sevgi öyle değil, birbirine olan saygını kaybetmediğin sürece ömür boyu bile sürebilir.

2
    0 Yorumla
  • 54srp
    54srp Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Aşk: Dolu dizgin yaşarsın. Onu gördüğünde ya da sesini duyduğunda elin ayağın titrer. Sevmek: ise aşktan sonra gelir. Bağlanırsın artık. Alışırsın.
    Aşk bazen gelip geçici olabiliyor. Ama sevmek bambaşka.
    Aşka göre daha kalıcı daha gerçek yaşanıyor.

2
    0 Yorumla
  • WolfGirlAsena
    WolfGirlAsena Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Aşık olmak sırılsıklam olmak demek. Aşk kavuşamamak demek. Kavuşursun sevda olur kavusmazsan ve bu hasret ile yüreğin yanar kör olursan işte o aşktır. Seviyorum demek kalben duyulan bir hoşlanti iki kişiyi birbirine çeken çekim gücü. Ama Aşk öyle değil. Aslında Aşk çok özel Bi şey bir beşere verilmeyecek kadar özel bir şey. Aşk aslen Allaha olmalıdır. Mecnun misâli leylayi seviyorum diye deli divane gezip Mevlayı bulmak işte Aşk budur. İnsanda insan kılığı bırakmaz deli divane eder. Gözleri kör olur aklı sadece onda çalışır kulakları sadece onun sözünü duymak ister. Aşk zaten Allahtan başkasına olursa çok acı çektirir. Aşk zaten başlı başına bir yanmaktır. 💖

1
    0 Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

yanii 🙄
    farklı şeyler sevgi elinde olan bişey yani seçebilirsin bi rengi bi eşyayıda kendin seçebilirsin
    ama aşık olduğun kişi öyle değildir seçemezsin

1
    2 Yorumla
    • AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Güzel bir yorum bence ❤

Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

teşekkürler canım :)

Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.

Aşk daha edebi bir kavramdır, duyguların kelimelere dökülmesinde bir süsleme katar. Daha büyük bir farkı yoktur.

1
    0 Yorumla
  • TevfkAydn
    TevfkAydn Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Aşk sevgiye nazaran daha kuvvetli bir duygudur. Aşk insanın aklını alacak güçtedir. Aşk devreye girince akıl ve mantık devre dışı kalır. Umarım anlatabilmişimdir.

2
    0 Yorumla
  • ashleyloe
    ashleyloe Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 60%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Sevmek bana daha sonsuz geliyor , aşk ise daha çok sonu olan birseymiş, sanki her an bitebilirmiş gibi , sevgi ise toprak olana kadar bende kalacak gibi...

1
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Aşığım daha çok duyguların depreştiği, libidonun tavan yaptığı sırada oluşan bir duygu durumu çok uzun süreli derinden gelen bir durum değil, seviyorum daha derinden ve daha samimi

1
    0 Yorumla
  • asaza0
    asaza0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl

bence sevgi daha hafif kalıyor yanında sevdiğinin yanında olmasından mutlu olursun ama sürekli birlikte olmak istemezsin ilk aklına gelen olmaz aşk daha yoğun daha affedici gurursuz denilebilir arsız

1
    0 Yorumla
  • Bayanmasochist
    Bayanmasochist Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Yani birini neden seviyorum diye sor kendine, cevap bilmiyorum ise aşıksındır. Aşk sebepsiz olur. Şu yüzden bu yüzden seviyorum diyorsan o sevgidir hoşlantıdır sadece..

1
    0 Yorumla
  • burdartükyok
    burdartükyok Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

"Seviyorum" yalan "aşığım" ondan da yalan

Fark bu.

4
    2 Yorumla
    • zevksuyuuuu
      zevksuyuuuu
      +1 yıl

Hahahha boyle mi dusunuyorsunuz

Yorumla
    • burdartükyok
      burdartükyok
      +1 yıl

Evet.

Yorumla
  • StannisBaretheon
    StannisBaretheon Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 37%
    +1 yıl

Sevgi tutuklu bir kral esaretten bezmiş meğer, Aşk bir mülteci göçüp gider bilmez değer.

Bu cümle aradaki farkı çok iyi anlatıyor bence

1
    0 Yorumla
  • writerr35
    writerr35 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

Aşkının ateşi bir süre sonra közlenir ve sonra kül olur gider sevgi ise asıldır baki olarak kalır yaşam boyu eğer gerçek bir sevgi ise.

1
    0 Yorumla
  • 97Kerim97
    97Kerim97 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.

Aşık insan kıyamaz hep düşünür seven insan sadece kalben bağlı olur bir duygusu vardır ama aşık insan ruhen bağlıdır.

1
    0 Yorumla
  • Onrckmk
    Onrckmk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Aşık olduğun insanı her gün görmek ve dokunmak, solumak, hissetmek istersin. Sevdiğini ise yanında görmek istersin sadece.

1
    0 Yorumla
  • Ultra_Phoenix
    Ultra_Phoenix Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

İşte aradaki fark bu;

1
    0 Yorumla
  • victoriangel
    victoriangel Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

aslında çok basit. aşk kollarını boğazına dolayıp nefesini keserken sevgi sana gel şöyle bir otur dinlen der.

1
    0 Yorumla
  • romantikseraeri
    romantikseraeri Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 35%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.

Aşk bağlanıp kendini adamak ona. , sevmek ise ondan duygusal olarak değer verip hoslanmak

1
    0 Yorumla
  • cowboy3706
    cowboy3706 Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 836 cevap paylaştı.

Aşk bir tık ötesi ama ikisi de sakız oldu günümüzde

1
    0 Yorumla
  • suunmxv
    suunmxv Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 94%
    +1 yıl

aşık olmak hevestir geçici bir durum sevgi ise kalıcı :) ömür boyu

1
    0 Yorumla
  • Gecelerin_yargıcı_34
    Gecelerin_yargıcı_34 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

Aşk ne ya sevgi ve çekim o, adını aşk koymuşlar saçma

1
    0 Yorumla
  • gokandeğilGÖKHAN
    gokandeğilGÖKHAN Takip Et
    Yoda Yaş: 95 , eic 100%
    +1 yıl

Aşk kör olmaksa , sevgı bakarken gözlerının ıcı gulmesıdır bence.
    Sevgı askı döver

1
    0 Yorumla
  • Vffffg
    Vffffg Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Aşığım demek sevgiden daha öte hem seversin hem aşıksindir çünkü

1
    0 Yorumla
  • marcelostein
    marcelostein Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı.

Aşık olmak çok yoğun bir duygu halidir. Emin olmayı bırak 100 metre öteden tanımlanırsın zaten :)

1
    0 Yorumla
  • Melekkkkbarbiee
    Melekkkkbarbiee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 72%
    +1 yıl

Aşk yatağa kadar derler,. Gerisi teferruattır, seviyorum kalıplaşmış bir kelime

1
    0 Yorumla
  • hayattt20
    hayattt20 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 44%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Benim için ikisi birbirinden çok farklı duygular. Aşk daha güçlü.

1
    0 Yorumla
  • Vonalı_Bey
    Vonalı_Bey Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Aşık olmak hem beyinde hem kalpte oluşan bisi sevmek ise sadece kalpten gelen bir şey

1
    0 Yorumla
  • sedat5534
    sedat5534 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Ask bağlanmak tutuklu kalmaktır seviyorum sevgi değer vermek kıymet vermek önemsemek

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

ayni anda bircok kisiyi sevebilirsin ama sadece bi kisiye asik olabilirsin

2
    0 Yorumla
  • berkay_kara
    berkay_kara Takip Et
    Xper 5 Yaş: 125
    +1 yıl

ask bilimsel olarak 2.5 yil suruyor ask diye bir sey pek yok bende
    evlenmekte sacma geliyor cunku sevmedigin bir insanla hayatin boyunca yasamak ne kadar mantikli
    evlenmicem f*ck body ariyorum

1
    0 Yorumla
  • Defne334
    Defne334 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

her aşık seviyodur ama her seven aşık değildir
    dostca sevmekde vardır

1
    0 Yorumla
  • oyasoylu
    oyasoylu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Aşığım demek çok seviyorum kalbime sığdıramıyorum demek bana göre

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Aşık olunca insan karşınızdaki için herşeyi göze alıyor ama sevmek sen annneni babanı da seviyorsun arkadaşlarını da seviyorsun. Yani sevmek aslında bence daha normal kalıyor. Aşk işin ileri boyutu...

1
    0 Yorumla
  • puccapucpuc
    puccapucpuc Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 88%
    +1 yıl

Aşk tutku, sevgi herşeydir bence.

3
    0 Yorumla
  • zevksuyuuuu
    zevksuyuuuu Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 83%
    +1 yıl

Asigim demek bir tik daha gercek benim icin

2
    0 Yorumla
  • _GAYGünlükleri_
    _GAYGünlükleri_ Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 56%
    +1 yıl

2 sinin de ortak noktası bitiyor oluşu :)

2
    0 Yorumla
  • _Everything_
    _Everything_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 104 , eic 95%
    +1 yıl

Fark yok ikisi de yalandır

2
    0 Yorumla
  • Sinyalciiii
    Sinyalciiii Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 91%
    +1 yıl

Yok bütün kadınlar aldatır

1
    0 Yorumla
  • AlterEgosss
    AlterEgosss Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Biri yalan diğeri kuyruklu yalan.

1
    0 Yorumla
  • özgürrkiizz
    özgürrkiizz Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 71%
    +1 yıl

Off aşk tutkulu Sevgi biraz Daha monoton

1
    0 Yorumla
  • IIBarlasII
    IIBarlasII Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41 , eic 98%
    +1 yıl

seviyorum daha uzun vadeli. Aşk kısa vadeli

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Aşk kendinden çok düşünme sevmek ise aşk kadar olmasa da ona karşı duyulan ilgi

1
    0 Yorumla
  • hayalllerdebiter
    hayalllerdebiter Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 94%
    +1 yıl

aşk başka sevmek başka

1
    0 Yorumla
  • Pars288
    Pars288 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Biri sahte biri gerçek

1
    0 Yorumla
  • ЕlDorado
    ЕlDorado Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Anneni de sevebilirsin.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Aşk beyaz sevmek kırmızı

1
    0 Yorumla
  • windman107
    windman107 Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,4b cevap paylaştı.

Aşk arzu, cinsellik de içeriyor.

1
    0 Yorumla
  • Grininellitonu35
    Grininellitonu35 Takip Et
    Master Yaş: 41
    +1 yıl

Benim için fark yok deli gibi severim

1
    0 Yorumla
  • MorelimYerlerde
    MorelimYerlerde Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

Herkesi seversin ama aşk birine

2
    0 Yorumla
  • Hecaanseverevli
    Hecaanseverevli Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Aşk hoşlanmak sevmek arkadaşça da olabilir

1
    0 Yorumla
  • tayfun3591
    tayfun3591 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

aşk süreli sevmek süresiz

1
    0 Yorumla
  • Selin_aşko
    Selin_aşko Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    +1 yıl

Aşk yalan sevgi gerçek

1
    0 Yorumla
  • safaktr05
    safaktr05 Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Fark yok bence

1
    0 Yorumla
  • cricin
    cricin Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    +1 yıl

Iki goruse de inanmm

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Aşığım ile seviyorum arasında ne fark var?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sevdiğim ile sevgilim arasındaki fark nedir? 10 cevap verildi
Aşığım demek ile seni seviyorum arasındaki fark nedir? 11 cevap verildi
Aşık olmak ve sevmek arasında nasıl bir fark var? 13 cevap verildi
Birini sevmekle aşık olmak arasındaki fark nedir? 36 cevap verildi
Sevmekle sevdalanmak arasındaki fark ne? 4 cevap verildi
Birini sevmek ve aşık olmak arasındaki fark nedir? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaş aldıkça üzülüyor musunuz?
  • Gerçekler biz kabullenemediğimiz için mi acıdır?
  • Acı bir gerçek mı sahte bir mutluluk mu tercih edersin?
  • Eldorina Gizem Çağları seviyor musunuz sizce nasıl birisidir?
  • Hayatınızda kaç defa araç kazasına rast geldiniz?
  • Sevince çılgınlaşır mısın?
  • Sevgilinizin bir bakışı, sizi etkilemeye yeter mi?
  • İki insan birbirini sevdikten sonra sizce yaşın önemi var mı?
  • Eşyalarımızı atarken neden zorlanıyoruz, geçmişe bağlılık mı sizce?
  • Bu evimizin yeni üyesi 6. Kedim 😹 adı ne olsun sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨