Babam neden böyle ne yapmalıyım?

Adam resmen gülmemden tebessüm etmemden rahatsız oluyor. Yaşım 23 okulum bitti 1 aylık evliyim. Ama bekarken bile misal anneme instagramdan komik bir video izleyeyim sessiZce bile gülsem “kendin bakıp kendin gülme. Çocuk gibi hareketlerin var” vs diye azarlıyordu. Televizyonda asla komedi dizi film izlettirmez gülüyorum diye. Üstelik öyle sesli kahkahalı da gülmem. İçimden gülerim tebessüm ederim. Ben hayatı pozitif yaşatmayı tercih edenlerdenim öyle damar şarkılar felan hiç dinlemem , İnstagramda bir post veya story atsam konuya uygun olcak şekilde espirili cümleler yazarım altına. mesela Facebook’ta da böyle karikatürler komik espirili sözler paylaşıyorum diye demediğini bırakmadı. En son çıkardım bende. Whatsap durumlarını da gizledim. En son evlenmeden önce bayramda bir gezmeye gittik orada gençlerle aramızda bir espiri geçti herkes güldü o ara genç yaşlı ben de güldüm. Eve geldi “falancanın evinde niye güldün” dedi ben de “herkes güldü tek ben değildim” diyince sustu. Adam robot gibi gezeyim, lafa söze karışmayım, gülmeyim hep ciddi olayım istiyor. Yani hal böyle olunca ben annemlere ziyarete geldiğimde bile yanında oturmuyorum doğru mu yapıyorum ne yapmalıyım?
Babam neden böyle ne yapmalıyım?