Ülkemizdeki yetiştirilme kültürü ile alakalı bir durum. Genelde ülkemizde erkek çocuk yetişirken temizlik, bulaşık, çamaşır, ütü işlerine yardımcı olmayan babasını görür oda öyle yetişir veya Anne tarafından çocuğa hiç ev işi yaptırılmaz. Yani kısacası büyüyüp anne evinden çıkıp direkt evlenen bu erkekte hiç ev işi bilgisi olmaz.
maalesef ülkemizde ekonomik sebeplerden dolayı erkekler veya kadınlar bağımsızlığını erken yaşta kazanamıyor. Diğer ülkelere baktığımızda genç yaşta iş bulan bireyler kendi evlerine çıkıyor ve hayat mücadelesine başlıyor.
Tamamen evrimsel, genetik bir süreç bu, erkekler annelerine düşkün olduğu , kadınlar da babalarına düşkün olduğu için aynı profilde seçmeye çalışırlar partnerlerini ve beklentileri de çocukluktan gelen bilinç altı davranışlar ile tatmin edilmektir.
Türk toplumunun erkekleri yüceltip, belirli yaşa gelene kadar sürekli pohpohlayıp saçma sapan yargılara büyüterek öğrenmesi gereken şeyleri öğretmediği için kadınlar maalesef bu durumlarda zorluk çekiyor. Halbuki kadınların büyürken öğrendikleri, yetiştirildikleri gibi erkeklerde yetiştirilse böyle olmayacak...
Onun eğitimle bir alakası yok hele ki Türkiye'de ortalama erkek çorabını sağa sola atarak gayet yaşayabilir. Türkiye'de erkeksen hiçbir şekilde evini falan toplaman gerektiği bir ortamda yetişmiyorsun.
Ki yetişsen bile bunu umursamayabiliyorsun.
Kadınların cidden kendilerinin eksiklik olarak gördükleri şeylerin, sadece erkeklerin umrunda olmadıklarını idrak etmesi lazım.
Ben sistemli, düzenli erkekleri de tanıyorum. Onlarla da kadınlar anlaşamıyorlar ona bakarsan. Hele ki Türkiye'de kızların adaptiflik, uyumluluk gibi konulardaki sosyal becerisi sıfırın altında çünkü
Erkekler yaşları ne olursa olsun çocuk gibidir. Onların eğitilmeye ihtiyacı vardır ve geç olgunlaşırlar. Kısmen sizin doğanızda olan annelik duygusunu onlara göstermeniz gerekir aksi halde erkekler yolunu şaşırır. Erkeklerin aklı kadınlara göre biraz daha geç çalışır. Yani her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır tezi doğrudur.
İnsanları değiştirmekle değil olduğu gibi kabul ederseniz, çorabını ortaya atan adamı başından seçmezdiniz. Bir şekilde ipe sapa gelmez adamları sevgili olarak seçiyor sonra da bu erkeklerin hepsi neden böyle diye hayıflanıyorsunuz. Tüm erkekler böyle değil, siz kadınların seçtiği erkekler öyle.
Yine cinsiyetçi bir varlık KS şaşırtmıyor artık. Kişisel gelişimi oturmadan evlenen her birey kadın ya da erkek fark etmez! Bunu yaşar
Sanki kadınlar çok düzgün evlenince böyle herkes mükemmel bir eş eğitime de ihtiyacı yok Annemiz değilsiniz ama soruyu soran siz özelinde düşünürsem ancak boşandığım eski eşim olurdunuz. d
Öyle bir erkeğe denk gelmedim, gelmem de. Kendini yetiştirememiş insan baştan belli eder kendini zaten. Bu saatten sonra da çocuk büyütmek istersem, doğururum bir tane. Doğurmadığım erkeklere de annelik edemem. Annesinin eğitemediğini, zaten ben hiç eğitemem.
Ya ama hemcindlerimi de suçluyorum yani nerde hmdük var onu sever, ayı sever kızlar, temiz bakımlı erkeği düşünceli erkeği çekici bulmuyorlarsa bizim kızlarda da problem var altında yatan sebep ne, o tür erkekler neden itici geliyor. Baktığında görüntüde iyi giyimli erkeğin de evde dağınık ve özensiz olduğunu görebilirsin. Kızlar bence yanlış seçim yapıyor.
Aynen öyle. Çocuk gibi tiplerle takılıp niye benden annelik bekliyor diyorlar. Takılma o zaman. Yapma annelik falan. Bakmayın şikayet ettiklerine hoşlarına gidiyor aslında böyle tipler
Anneleri lord muamelesi yaptiklari icin bir halti bilmiyorlar. Oncesinde anam yapti her seyimi simdide sevgilim esim yapar mantigindalar. Sorsan bulasik falan nasil yikaniyor camasir makinesi nasil calisiyor cogu bilmez. Uzaylilar gelip yapiyor🙄 bide gelip evde bos bos oturuyosun derler kadina 🤦🏻♀️
35 yasindayim ne desen haklısın. Ama annem ile sen elbette farklisin. Ama siz kadinlar farklisiniz tamam mi? İki bacaklarini acarsin erkek lomdan girer. Bu hayvanlik her erkekde vardır. Ama sen onu sakinleştir ve koynuna alirsin hadi kocum dedin mi isini bitirir. Tamam mi? Kadinsin. Sende kadinlik var. Va. jina var demiyorum. Sen kabul et etme ust modelsin. Erkek bizim gibi toplumda baski da buyur. Baski derken mitlerle yani hikayelrle buyur. Kadindan girdin an litre litre kan akar derlerdi. Ya kadinkarsindaki ! Corap mi? Ogretmiyorsun. Senin koynuna erkek girdigonde cikmaz istmez. Bes dk zevk icin mi sence? Degil. Sen koynunda b rahatlatır dinlendiririsin. Duygusal olarak hic birliktr olamadim. Gecen 110 kg bir kadin ogrenci evinde erkegi bitirdi ya. Nasıl anlatsam erkek kasli ve yakışıklı ben yasim ileri biraz. Eve gelince kadini gorunce ben boyle birlikte olmayi ilk defa gördüm. ev arkadasim var. Azicik kadonlik erkek leri yoldan cikartir. Bedeniniz demiyorum!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İster inanın veya inanmayın, asıl kızların daha çok eğitime ihtiyacı var. Önce anneniz size nasıl yemek yapılacağını, evin nasıl idare edileceğini filan öğretsin. İşiniz gücünüz giyim, makyaj, alışveriş, arkadaş... Sanırsın prensesler. Önce bi kendinizi sorgulayın siz. Her şey doğru bir eğitimde bitiyor ve bunun en büyük sorumlusu anne ve babadır. Gereksiz cinsiyetçiliğe gerek yok. Hiç birimiz kusursuz değiliz.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
HAHAHAHAH 3 kız katılmamış görüşüme. Haklı olduklarımı biliyorlar tabi.
Düzgün olanı begenmiyorsunuz bu ne düm düz her şey normal diyorsunuz, extrem olanların da düzgün bir tarafı olmuyor bu ne hep düzeltmek gerekiyor diyorsunuz.
O senin sevgili seçiminle alakalı bir durum bence. Şu kadınların üzerinde çok emanet duran, erkeklerden sürekli serzeniş klişesi bitsin artık lütfen. Erkek şöyle, erkek böyle vs.. Çok irrite edici.
Kadınların para beklemesi gibi yani. Babanız mıyız mk
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Siz seçicisiniz biz seçileniz çoğunlukla siz çoğu erkeği kolaylıkla tavlayabilirsiniz biz tavlayacağız çünkü arz-talep meselesi size çok yürüyen var diye kendinizi premses sanmanız sizi prenses yapmaz :( üzgünüm durum bu
Bunlar ailelerinden öyle görmüşler biz farklı görmüşüz ayrı ayrı eğitiliyoruz bize kendimizinki daha normal geliyor haliyle biz onlara uymadığımız için kendimize uydurmya çalışıyoruz o yğzden bize eğitim gibi geliyor
Aslında her erkek annesi gibi bir kadın her kadın babası gibi bi erkek aradığı için kimse kimseyi eğitiyor herkes kendine göre kılıfa sokmaya çalışıyor
annemiz değilsiniz ama annelerimiz sağ olsun hiçbir şeyi kendimiz yapmayalım ama oğlum yorulmasın ama oğlum uğraşmasın dediği için 25 yaşından sonra öğreniyoruz çoğu şeyi maalesef