Hoşlantı ya ilk görüşte olur ya da birkaç kez gördükten sonra oluyor. Ve bu bir müddet sonra da aşka dönüşüyor. Ama bu ne kadar sürede bu duruma geliyor?
Duygularını yoğun yaşayan insanlar için birkaç günde aşka dönüşme olasılığı vardır. Çünkü birini gerçekten beğendiğimiz zaman bu o kişiye karşı motive yaklaşmamızı sağlıyor. Daha motive, daha istekli, daha incelikli. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki bir insanı beğendiğimiz zaman sorgulama ölçütlerimizi geriye itiyoruz. O kişinin yalnızca iyi yönlerini görmeye programlanıyoruz. Watson'un Sherlock'un aksine Mary'i tanımlarken önceki deneyimlerinden pay biçerek DİĞER TANIDIĞIM KADINLAR başlığında direk onlardan ayırarak yorum yapıyor. Çünkü bir kişi çekim alanına girmişse her zaman farklı olduğunu kanıtlayacak, hep iyi bir çıkarım yapma yoluna gideriz. Mantığı devre dışı bırakırız. İyi akşamlar 😄
Hoşlantı aslında yolda geçerken “vay be kıza/adama bak” dediğimiz türden şeylerle başlıyor.. Gözlem duygusu önem planda oluyor.
Hoşlanmak zamanla ve tanıdıkça güçlü duygularla aşka dönüşüyor. Merak duygusu ön planda oluyor. Artık ona ait negatif, kötü olumsuz şeylere karşı kör oluyorsunuz. Sadece o var. Aşk safhasında ilişki zedelenir ve rüya sona ererse kişiler birbirlerinin olumsuz yanlarına hapsoluyor ve ilişki tükenmeye mahkum oluyor.
Ancak eğerki bu aşk zamanla sevgiye dönüşürse uzun vadeli olur. Saygı ve sevgi uzun ilişkinin bozulmaz bir halkasıdır. Bu kez o insanı hataları, olumsuzlukları, kötü halleriyle kabul edersiniz. Sevdiğiniz insanı tüm benliği ile benimsersiniz ve ona saygı duyarsınız. İşte bu uzun ilişkinin sırrıdır.
Oluşan aradaki çekimin gücü ile ilgili şekilleniyor Kimini 1 haftada seversin kimini yıllar geçer sevemezsin. Bir de kaybetme korkusu faktörü var. Mesela birinden hoşlanıyorken onun başkasıyla olma ya da senden kopma ihtimali olursa daha çabuk bağlanma ve aşk gelişir .
Gerçekten hiçbir fikrim yok. Bir tohumun fidana dönüşmesi gibi bu… Tohumu toprağa atıyor biri, belki haberiniz bile yok. Hergün bakıyorsunuz toprağa, toprağın altında olanlardan haberiniz yok… Bir gün bir bakıyorsunuz bir fidan baş vermiş… Sanki aniden olmuş gibi gelse de mutlaka öncesinde bir süreç var ama sürecin bilincinde ve farkında olmuyoruz bence çoğu zaman. Ki eminim herkesin tohumu, toprağı farklıdır. Süreç herkes için farklıdır. Aşkın kalbe düşüşünü bilimsel olarak takip edebileceğimiz, ölçüp biçebileceğimiz bir deney yok ki…
Bir bakmışsın çok kısa sürede, bir bakmışın aylar sonra belli olmuyor ki bu aşkın işi. Bazen insan farkında bile olmuyor insan. Çoktan aşk bütün kalbini sarmış oluyor. Ahhh keşke elimizde olsada engel olabilsek kendimize. Daha az üzülürüz o zaman.
Birini tanıdıkça çekiliyorsun ona, bu süre çok uzun olmamakla beraber çokta kısa değildir benim için. Sohbetinden keyif alıyorsam, konuşmadığım anlarda merak etmeye başlıyorsam ve sesini duymak için türlü bahanelere sığınıyorsan hoşlanmaya başlamışımdır…
Bu benim başıma geldi bir kere. Yani ilk görüşte hiçbir zaman aşk inanan bir insan olmadım ben. Fakat zamanla tanıyarak ve yaşayarak aşk inananlardanım. Bunun içinde bir süreç gerekli. Ne kadar olması gerektiği ancak kişiler arasında netleşebilir.
Bu devirde aşk diye bir şey yoktur öyle şeylerle insan kendini kandırıyor Aşk dediğiniz 5 dakikalık bir his O da geçtikten sonra zaten kavgalar başlıyor zaten paranız varsa maddi durumunuz iyiyse merak etmeyin herkes size aşık olur
Birinden hoşlanıyorsan bunu aşka dönuştürmeyi insan kendi sağlar. Bunun süresini de yine kendi belirler. Birine ilgi duyuyorsam ve ona aşık olmak istiyorsam bunu sadece kendim başarırım, başka bir faktör ilgiyi aşka dönüştüremez.
Hiçbirini etmedim ki😹dur şimdi ediyim Allah seniiinn.. yook demicem tabikii xjshsh Umarım hayatının aşkını bulursun bir gün ve bir ömür mutlu olursunuz 😀
Kişilere göre değişir, hayatı hızlı yaşayanlardansanız eğer hızlı aşık olursunuz, yok ağırdan alanlardansanız ciddi şekilde yavaş aşık olursunuz.. biraz ilişkilerin gidişatına bağlı...