Canım çok sıkılıyor. Bir türlü yemek yapmaya cesaret edemiyorum ne yapacağım yardımcı olur musunuz?
Nişanlıyım yemek yapmaktan korkuyorum :((((
Nişanlıyım yemek yapmaktan korkuyorum :((((
atla deve degıl bu işler emın olun, ucundan kıyısından bır baslarsanız kendı tariflerınız bıle olabılır zamanla, ıcınızde varsa heves gerısı kolay olacaktır, kenıd yaptıgınız bır seyın baskası tarafından begenıldıgını ve afıyetle yendıgını gormenız sızı bu işe dahada ısıtacaktır zaten.. yapımı kolay yemeklerle baslayın netde dergılerde bır dunya tarıf var onları deneyın, goreceksınızkı umdugunuz kadar zor degılmış.. annenız ablanız veya akrabanız sıze yardımcı olmaıydı... yemek yapmayı bılmeden nısanlanmak enteresan.. sız ne ıcın evlenıyorsunuz? gorevınız ne? sorumluluklarınız neler? bunları yola cıkmadan once dusunmelıydınız, hızlandırılmış bır sekılde ogrenme sansınız var ne kadar gec olsada..
:(((((
burdan başla , nişanlının sediği yemekleri öğren ve internette veya annenden tarifleri al mümkünse annenle beraber yap. sonra deneme yanılma yöntremiyle yap bir kaç kere elin alışacaktır. sonra çünkü sen kadınsın bu senin genlerinde var. tabi öz güvenin olmalı. yemek kötü olsa ne olacak en fazla dökeceksin bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıptır.
Evet öyle ama ben kendim bir denedim pilav yapayım derken evi yakiyordum az kalsın annemde hizlica robot gibi anlatır git yap der ben nasıl yapayım ki hiç yardım da etmiyo
Babama yemek yapmıyor dusunsene babam hep çay içiyor bizimle bir yemek yapabiliyorum oda şehriye çorbası babam gelmeye yaptım nasıl sevinmisti bide hurma tatlısı çok sever
baban hep çaymı içiyor :) annen tam sopalık ha. nasıl yemek yapmıyor. sen ne yap et öğren. kendin otur yap dene yap. anneni dinleme internetten bak. hatta hangi yöredeysen o yöreye göre yap.
Antalyaya gitcem :) ama ben ogrencem tamam
Korkma. Zaman içerisinde öğreniceksin. Tek yapman gereken korkunun üstüne gitmek. Annelerimiz sanki evlendikleri vakit yemek yapmayı vb. mi biliyorlarmış! Zamanla yapa yapa öğrenmişler. Babam hep anneme "Ya yaparsın, ya da bozulur" dermiş. Yemek yapmak kolay bir şey. Püf noktaları vb. bilmek gerekir. Annen yaparken dikkat et nasıl yaptığına. Yemek tariflerine bak, arada bir evde yemeği sen yap.
19 yasindayim
Oncelikle oktay ustanin yemek kitabini aliyosun sonraaa o kitaba bakarak yapiyosun.. bian once ogren sikinti yasarsin evlenince
Cevap
15Cevap
Öncelikle kafanızda ben yemek yapabilirim, yapabilirim diye geçiriyorsunuz sonrada malzemelerin karşısına geçip dua ediyorsunuz yapacagınız yemegi düşünün iyice yogunlaşın bir bakmışsınız yemek pişi vermiş :)
Etleri dinlendirip terbiye etmeden pişirme. Eğer eti haşlayacaksan ilk haşladığın suyu dök ikinci su ile yap yemeği. Et kokmasın istiyorsan defne yaprağı kullan. Pilavı hazır nohutla yap. Donatesin kabuğunu mutlaka soy.
Sana bir şey söyliyeyim ben bunu ispat ettim.. Deneme yanılma yolu ile kitaptan okuduklarını uygula.. Mesela bir brokoli çorbası yaptım hayatında ağzına brokoli koymamışlar iki kase içtiler.. Formülü bende.. Yeter ki niyetlen ve başla..
Deneme yanılma.
İnternetten bak tarifine istediğin yemeğin. Daha sonra yapmayı dene
Yapamıyorum
bir sürü yemek tarifi siteleri var oradan bak bak o yazılanları yap işte
Malzeme olmuyor bazen bazende ben anlamıyorum nasıl yapilacak
Ne dokecegimi bilmiyorum işte hadi kötü olursa
Haklısın
öğlenleri samanyolun tv de yemek programı çıkıyor ondan öğrenebilirsin :D
Yemek yapmak tecrübe meselesidir değişik tarz yemeklerin incelikleri vardır. Tatlılar konusunda yardımcı olmaya çalışırım:)
Annene yardim et kadincagız biraz rahat etsin. sende ogrenmis olursun.
Sana fransiz mutfagi ogretebilirim numaram 0543 664 1112
aç kolay tarifleri ordan başla ufaktan yapmaya en azından dene yani..
annen yemek yaparken sende izle sonra sende dene uğraş öğrenirsin
mutfağa gir akşama kadar annen öğretsin.
Annem aksama babama yapmiyo bana mı ogretcek
Kanki özel ders veriyom saati 50 lira :D
:) :)
ne yemek yapmak istersin mesela?
Mesela herseyi öğrenmek istiyorum örneğin yayla çorbası düdüklü de yapılıyor ama ben çok korkuyorum dudukluden
hahah:))
kıyamam:))
:)))
benm sevdiğim bilmesede olur ben yaparım ikimize:)
Evlenince öyle olmuyo iste
kaçkere evlendin:DD
Evli degilim
Evlenenlerden gördüğüm bu sadece
bilmiyom benim için sıkıntı değil öğrenir heralde okadar yıl eşek değil:DD
annene söyle öğretir takip et
Annemde öyle diyodu
neden?
Daha babama yemek yapmiyo bana mı ogretcek adam hep çay iciyo
o nasıl bir anne yaa
Öyle bir anne iste
Üzüldüm Valla